প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২২ আৰু ২৩ ফেব্ৰুৱাৰীত গুজৰাট আৰু উত্তৰ প্ৰদেশ ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
গুজৰাটত ৪৮,০০০ কোটি টকাতকৈ অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা আধাৰশিলা স্থাপন আৰু কাম আৰম্ভ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
কাকৰাপাৰ পাৰমাণৱিক শক্তি কেন্দ্ৰত দুটা নতুন চাপযুক্ত গধুৰ পানীৰ ৰিয়েক্টৰ ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়েঃ কেএপিএছ-৩ আৰু কেএপিএছ-৪
পথ, ৰে’ল, শক্তি, স্বাস্থ্য, ইণ্টাৰনেট সংযোগ, নগৰ উন্নয়ন, পানী যোগান, পৰ্যটনকে ধৰি খণ্ডসমূহে গুজৰাটত বৃহৎ উত্থান লাভ কৰিব
বদোদৰা মুম্বাই এক্সপ্ৰেছৱে আৰু ভাৰত নেট দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ প্ৰকল্পৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশসমূহ ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
নৱছাৰিত প্ৰধানমন্ত্ৰী মিত্ৰ পাৰ্ক নিৰ্মাণৰ কাম আৰম্ভ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
আম্বাজীত ৰিঞ্চদিয়া মহাদেৱ মন্দিৰ আৰু হ্ৰদৰ উন্নয়নৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
21 FEB 2024 11:41AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২২ আৰু ২৩ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২৪ত গুজৰাট আৰু উত্তৰ প্ৰদেশ ভ্ৰমণ কৰিব।
২২ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পুৱা প্ৰায় ১০:৪৫ বজাত আহমেদাবাদত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুজৰাট সমবায় গাখীৰ বিপণন ফেডাৰেচন (জিচিএমএমএফ)ৰ সোণালী জয়ন্তী উদযাপন অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব। প্ৰায় ১২:৪৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহেছানাত উপস্থিত হৈ বলিনাথ মহাদেৱ মন্দিৰত পূজা অৰ্চনা আৰু দৰ্শন কৰিব। দিনৰ প্ৰায় ১ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহেছানাৰ তাৰভত ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব য’ত তেওঁ ৮,৩৫০ কোটিতকৈ অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। প্ৰায় ৪:১৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱছাৰীত উপস্থিত হ’ব, য’ত তেওঁ প্ৰায় ১৭,৫০০ কোটি টকাৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা, আধাৰশিলা স্থাপন আৰু নিৰ্মাণ কাৰ্যৰ শুভাৰম্ভ কৰিব। সন্ধিয়া প্ৰায় ৬:১৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কাকৰাপাৰ পাৰমাণৱিক শক্তি কেন্দ্ৰ পৰিদৰ্শন কৰি দুটা নতুন চাপযুক্ত গধুৰ পানী ৰিয়েক্টৰ (পিএইচডব্লিউআৰ) ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব।
২৩ ফেব্ৰুৱাৰীত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাৰাণসীৰ বেনাৰস হিন্দু বিশ্ববিদ্যালয় (বিএইচ ইউ)ৰ স্বতন্ত্ৰ সভাঘৰত সাংসদ সংস্কৃত প্ৰতিযোগীতাৰ বিজয়ীসকলক পুৰস্কাৰ বিতৰণৰ কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব। পুৱা ১১:১৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সন্ত গুৰু ৰবিদাস জন্মস্থলীত পূজা আৰু দৰ্শন কৰিব। পুৱা ১১:৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সন্ত গুৰু ৰবিদাসৰ ৬৪৭ সংখ্যক জন্ম জয়ন্তী উপলক্ষে ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব। দিনৰ ১:৪৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব য’ত তেওঁ বাৰাণসীত ১৩ হাজাৰ কোটি টকাৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
গুজৰাটত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুজৰাট সমবায় গাখীৰ বিপণন ফেডাৰেচনৰ সোণালী জয়ন্তী উদযাপনত অংশগ্ৰহণ কৰিব। আহমেদাবাদৰ মটেৰাৰ নৰেন্দ্ৰ মোদী ষ্টেডিয়ামত জিচিএমএমএফৰ সোণালী জয়ন্তী উদযাপনত ১.২৫ লাখৰো অধিক কৃষকে অংশগ্ৰহণ কৰিব। সমবায়সমূহৰ সুস্থিৰতা, তেওঁলোকৰ উদ্যোগী মনোভাৱ আৰু কৃষকৰ দৃঢ় দৃঢ়তাৰ সাক্ষ্য, যিয়ে আমুলক বিশ্বৰ অন্যতম শক্তিশালী দুগ্ধ ব্ৰেণ্ড হিচাপে গঢ়ি তুলিছে।
গুজৰাটৰ মহেছানা আৰু নৱছাৰীত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া দুটা ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২২,৮৫০ কোটিতকৈ অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। এই প্ৰকল্পসমূহে গান্ধীনগৰ, আহমেদাবাদ, বানাস্কান্ত, আনন্দ, মহেছানা, কাছ্চ, খেদা, ভাৰুচ, টাপি, বদোদৰা, ছুৰাট, নৱছাৰী, পঞ্চমহল, ভালছাদ, আৰু নৰ্মদা আদি জিলাৰ পথ, ৰে’ল, শক্তি, স্বাস্থ্য, ইণ্টাৰনেট সংযোগ, নগৰ উন্নয়ন, পানী যোগান, পৰ্যটন আদি গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডসমূহ সামৰি ল’ব।
মহেছানাৰ তাৰাভত ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত নেট দ্বিতীয় পৰ্যায়-গুজৰাট ফাইবাৰ গ্ৰীড নেটৱৰ্ক লিমিটেডকে ধৰি ৰাষ্ট্ৰৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব, যিয়ে ৮০০০ৰো অধিক গাওঁ পঞ্চায়তক দ্ৰুতবেগী ইণ্টাৰনেট প্ৰদান কৰিব; ৰে’ল লাইন দ্বৈতকৰণ, গজ ৰূপান্তৰ, মহেছানা আৰু বানাস্কান্ত জিলাত নতুন ব্ৰড-গজ লাইনৰ বাবে একাধিক প্ৰকল্প; খেদা, গান্ধীনগৰ, আহমেদাবাদ আৰু মহেছানাত একাধিক পথ প্ৰকল্প; গান্ধীনগৰৰ গুজৰাট জৈৱ প্ৰযুক্তি বিশ্ববিদ্যালয়ৰ মূল শৈক্ষিক ভৱন; বানাস্কান্তত একাধিক পানী যোগান প্ৰকল্পকে ধৰি অন্যান্য প্ৰকল্প আছে।
এই কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আনন্দ জিলাৰ নতুন জিলা পৰ্যায়ৰ হাস্পতাল আৰু আয়ুৰ্বেদিক চিকিৎসালয়কে ধৰি কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব; বানাস্কান্তৰ আম্বাজী অঞ্চলত ৰিঞ্চদিয়া মহাদেৱ মন্দিৰ আৰু হ্ৰদৰ উন্নয়ন; গান্ধীনগৰ, আহমেদাবাদ, বানাস্কান্ত আৰু মহেছানাত একাধিক পথ প্ৰকল্প; বায়ুসেনা ষ্টেচনৰ ৰাণৱে, দীছা; আহমেদাবাদৰ মানৱ আৰু জৈৱ বিজ্ঞান গেলেৰী; গুজৰাট জৈৱ প্ৰযুক্তি গৱেষণা কেন্দ্ৰ (জিবিআৰচি) গিফ্ট চিটীত নতুন ভৱন; গান্ধীনগৰ, আহমেদাবাদ আৰু বানাস্কান্ত আদিৰ পানী যোগান উন্নত কৰাৰ বাবে একাধিক প্ৰকল্প উল্লেখযোগ্য।
নৱছাৰিত ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বদোদৰা মুম্বাই এক্সপ্ৰেছৱেৰ একাধিক পেকেজকে ধৰি কেইবাটাও উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব; সেইবোৰৰ ভিতৰত ভাৰুচ, নৱছাৰী, ভালছাদত একাধিক পথ প্ৰকল্প; টাপিৰ গ্ৰাম্য খোৱাপানী যোগান প্ৰকল্প; ভাৰুচৰ মাটিৰ তলৰ নিষ্কাশন প্ৰকল্প উল্লেখযোগ্য। নৱছাৰিত প্ৰধানমন্ত্ৰী মেগা ইণ্টিগ্ৰেটেড টেক্সটাইল ৰিজিঅ’ন এণ্ড এপাৰে’ল (প্ৰধানমন্ত্ৰী মিত্ৰ) পাৰ্ক নিৰ্মাণৰ বাবেও প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নিৰ্মাণ কাৰ্যৰ শুভাৰম্ভ কৰিব।
এই কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰুচ-দাহেজ প্ৰৱেশ নিয়ন্ত্ৰিত এক্সপ্ৰেছৱে নিৰ্মাণ; এছএছজিত একাধিক প্ৰকল্প, বদোদৰা হাস্পতাল; বদোদৰাত আঞ্চলিক বিজ্ঞান কেন্দ্ৰ; ছুৰাট, বদোদৰা আৰু পঞ্চমহলত ৰে’লৱে গজ ৰূপান্তৰৰ বাবে প্ৰকল্প; ভাৰুচ, নৱছাৰী আৰু ছুৰাটত একাধিক পথ প্ৰকল্প; ভালছাদৰ কেইবাখনো পানী যোগান আঁচনি, স্কুল আৰু হোষ্টেল ভৱন আৰু নৰ্মাদা জিলাৰ অন্যান্য প্ৰকল্পৰ লগতে গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কাকৰাপাৰ পাৰমাণৱিক শক্তি কেন্দ্ৰ (কেএপিএছ) ইউনিট ৩ আৰু ইউনিট ৪ত দুটা নতুন চাপযুক্ত গধুৰ পানী ৰিয়েক্টৰ (পিএইচডব্লিউআৰ)দেশৰ বাবে উচৰ্গা কৰিব। ভাৰতীয় পাৰমাণৱিক শক্তি নিগম লিমিটেডে নিৰ্মাণ কৰা, ২২,৫০০ কোটি টকাতকৈ অধিক ব্যয়সাপেক্ষ কেএপিএছ-৩ আৰু কেএপিএছ-৪ প্ৰকল্পৰ সঞ্চিত ক্ষমতা ১৪০০ (৭০০*২) মেগাৱাট আৰু ই হৈছে আটাইতকৈ ডাঙৰ থলুৱা পিএইচডব্লিউআৰ। ইয়াৰ প্ৰথম ৰিয়েক্টৰ আৰু ইয়াৰ উন্নত সুৰক্ষা বৈশিষ্ট্য বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ ৰিয়েক্টৰৰ সৈতে তুলনাযোগ্য। এই দুয়োটা ৰিয়েক্টৰে একেলগে প্ৰতি বছৰে প্ৰায় ১০.৪ বিলিয়ন ইউনিট বিদ্যুৎ উৎপাদন কৰি গুজৰাট, মহাৰাষ্ট্ৰ, সাংসদ, ছত্তীশগড়, গোৱা আৰু দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী আৰু দমন আৰু ডিউৰ দৰে একাধিক ৰাজ্যৰ গ্ৰাহকক উপকৃত কৰিব।
বাৰাণসীত প্ৰধানমন্ত্ৰী
২০১৪ চনৰ পৰা প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পথ, ৰে’ল, বিমান পৰিবহণ, পৰ্যটন, শিক্ষা, স্বাস্থ্য, খোৱাপানী, নগৰ উন্নয়ন আৰু অনাময় ব্যৱস্থাৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডসমূহৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি কেইবাটাও উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প আৰম্ভ কৰি বাৰাণসী আৰু ইয়াৰ কাষৰীয়া অঞ্চলসমূহক ৰূপান্তৰিত কৰাত মনোনিৱেশ কৰিছে। এই দিশত আন এক পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাৰাণসীত ১৩ হাজাৰ কোটিৰো অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
বাৰাণসীৰ পথ সংযোগ আৰু অধিক বৃদ্ধিৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৩৩ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথৰ ঘৰগ্ৰা-সেতু-বাৰানসী অংশৰ ফ’ৰলেনিং; ৫৬নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথৰ চুলতানপুৰ-বাৰানসী অংশৰ ফ’ৰলেনিং, পেকেজ-১; ১৯নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথৰ বাৰাণসী-ঔৰংগবাদ অংশৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ ছয়লেনিং; ৩৫নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথত পেকেজ-১ বাৰাণসী-হনুমানা অংশৰ ফ’ৰলেনিং; আৰু বাবাটপুৰৰ ওচৰৰ বাৰাণসী-জৌনপুৰ ৰে’ল অংশত ৰোড অভাৰব্ৰীজকে ধৰি একাধিক পথ প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। তদুপৰি, তেওঁ বাৰাণসী-ৰাঁচী-কলকাতা এক্সপ্ৰেছৱে পেকেজ-১ নিৰ্মাণৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
অঞ্চলটোৰ ঔদ্যোগিক উন্নয়নক গতি প্ৰদান কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সেৱাপুৰীত এইচ পিচিএলৰ দ্বাৰা এলপিজি বটলিং প্লাণ্ট; ইউপিএছআইডিএ এগ্ৰো পাৰ্ক কাৰ্খিয়াওনত বানাছ কাশী সংকুল গাখীৰ প্ৰক্ৰিয়াকৰণ ইউনিট; কাৰ্খিয়াওঁৰ ইউপিএছআইডিএ এগ্ৰ’ পাৰ্কত বিভিন্ন আন্তঃগাঁথনিৰ কাম; আৰু ৰেচম কাপোৰ প্ৰিণ্টিং তাঁতীসকলৰ বাবে সাধাৰণ সুবিধা কেন্দ্ৰ উদ্বোধন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাৰাণসীৰ ৰমনাত এনটিপিচিৰ দ্বাৰা নগৰীয়া আৱৰ্জনা পৰা কয়লা উদ্যোগ; ছিছ-বৰুনা অঞ্চলত পানী যোগান নেটৱৰ্কৰ উন্নীতকৰণ; আৰু এছটিপি আৰু নলা পাম্পিং ষ্টেচনৰ অনলাইন এফ্লুৱেণ্ট নিৰীক্ষণ আৰু এছচিএডিএ অটোমেচনকে ধৰি একাধিক নগৰ উন্নয়ন প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিব। তদুপৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাৰাণসী সৌন্দৰ্য্যবৰ্ধনৰ বাবে পুখুৰীৰ সজীৱতা আৰু উদ্যানৰ পুনৰ উন্নয়নৰ প্ৰকল্প; আৰু ৩ডি আৰ্বান ডিজিটেল মেপ আৰু ডাটাবেছৰ ডিজাইন আৰু বিকাশকে ধৰি কে ধৰি একাধিক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
বাৰাণসীত পৰ্যটন আৰু আধ্যাত্মিক পৰ্যটনৰ সৈতে জড়িত একাধিক প্ৰকল্পও উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত পঞ্চকোষী পৰিক্ৰমা মাৰ্গ আৰু পৱন পথৰ পাঁচটা পদৱত দহটা আধ্যাত্মিক যাত্ৰাৰে ৰাজহুৱা সুবিধাসমূহৰ পুনৰ উন্নয়ন; ভাৰতীয় আভ্যন্তৰীণ জলপথ কৰ্তৃপক্ষই বাৰাণসী আৰু অযোধ্যাৰ বাবে প্ৰদান কৰা বৈদ্যুতিক কেটামাৰান জাহাজ উৎক্ষেপণ; আৰু সাতটা চেঞ্জ ৰুম ভাসমান জেটি আৰু চাৰিটা কমিউনিটি জেটিকে ধৰি একাধিক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব৷ সেউজ শক্তিৰ ব্যৱহাৰেৰে গংগাৰ পৰ্যটন অভিজ্ঞতা বৃদ্ধি কৰিব ইলেক্ট্ৰিক কেটামাৰানে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিভিন্ন চহৰত আইডব্লিউএআইৰ তেৰটা কমিউনিটি জেটীৰ আধাৰশিলা আৰু বলিয়াত দ্ৰুত পণ্টুন মুকলি ব্যৱস্থাৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
বাৰাণসীৰ বিখ্যাত বস্ত্ৰ খণ্ডক গতি প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাৰাণসীত নেচনেল ইনষ্টিটিউট অৱ ফেশ্বন টেকন’লজিৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। নতুন প্ৰতিষ্ঠানটোৱে বস্ত্ৰ খণ্ডৰ শিক্ষা আৰু প্ৰশিক্ষণৰ আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰিব।
বাৰাণসীৰ স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনি বৃদ্ধি কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাৰাণসীত এখন নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। লগতে বেনাৰস হিন্দু বিশ্ববিদ্যালয় (বিএইচইউ)ত নেচনেল চেণ্টাৰ অৱ এজিঙৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহানগৰীৰ ক্ৰীড়া আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰাৰ দিশত এক পদক্ষেপ হিচাপে ছিগ্ৰা স্প’ৰ্টছ ষ্টেডিয়ামৰ প্ৰথম পৰ্যায় আৰু জিলা ৰাইফল শ্বুটিং ৰেঞ্জ উদ্বোধন কৰিব।
বেনাৰস হিন্দু বিশ্ববিদ্যালয়ৰ স্বতন্ত্ৰ সভাঘৰত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া পুৰস্কাৰ বিতৰণ অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কাশী সাংসদ জ্ঞান প্ৰতিযোগিতা, কাশী সাংসদ ফটোগ্ৰাফী প্ৰতিযোগীতা আৰু কাশী সাংসদ সংস্কৃত প্ৰতিযোগীতাৰ বিজয়ীসকলক বঁটা প্ৰদান কৰিব। তদুপৰি বাৰাণসীৰ সংস্কৃত ছাত্ৰ-ছাত্ৰীক তেওঁ কিতাপ, ইউনিফৰ্ম চেট, বাদ্যযন্ত্ৰ আৰু মেধাবী বৃত্তি বিতৰণ কৰিব। লগতে তেওঁ কাশী সাংসদ ফটোগ্ৰাফী প্ৰতিযোগীতাৰ গেলেৰী পৰিদৰ্শন কৰিব আৰু অংশগ্ৰহণকাৰীসকলৰ সৈতে তেওঁলোকৰ ফটোগ্ৰাফী প্ৰৱেশৰ জৰিয়তে “সংৱৰ্তী কাশী” বিষয়বস্তুৰ ওপৰত মত বিনিময় কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বি এইচ ইউৰ সমীপৰ শিৰ গোৱৰ্ধনপুৰত অৱস্থিত সন্ত গুৰু ৰবিদাস জন্মস্থলী মন্দিৰ সংলগ্ন ৰবিদাস উদ্যানত নতুনকৈ স্থাপন কৰা সন্ত ৰবিদাসৰ প্ৰতিমূৰ্তি উদ্বোধন কৰিব। তেওঁ প্ৰায় ৩২ কোটি টকাৰ সন্ত ৰবিদাস জন্মস্থলীৰ আশে-পাশে বিভিন্ন উন্নয়নমূলক কাম উদ্বোধন কৰাৰ লগতে প্ৰায় ৬২ কোটি টকাৰ সন্ত ৰবিদাস সংগ্ৰহালয় আৰু উদ্যানখনৰ সৌন্দৰ্য্যবৰ্ধনৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat and Uttar Pradesh on 22nd and 23rd February
PM to dedicate to nation, lay the foundation stone and initiate work commencement of multiple development projects worth more than 60,000 crore in Gujarat
PM to dedicate to nation two new Pressurised Heavy Water Reactors at Kakrapar Atomic Power Station: KAPS-3 and KAPS-4
Sectors including road, rail, energy, health, internet connectivity, urban development, water supply, tourism to get major boost in Gujarat
PM to dedicate to nation important sections of Vadodara Mumbai Expressway and Bharat Net Phase II project
PM to initiate work commencement for construction of PM MITRA Park in Navsari
PM to lay foundation stone of development of Rinchhadiya Mahadev Temple and Lake at Ambaji
PM to participate in the Golden Jubilee celebration of Gujarat Cooperative Milk Marketing Federation in Ahmedabad
PM to perform perform pooja and darshan at Valinath Mahadev Temple, Mahesana
In another step to transform Varanasi and its adjoining areas, PM to inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs. 13,000 crore
Road, industry, tourism, textiles, health sectors to get major impetus in Varanasi
PM to perform pooja and darshan at Sant Guru Ravidas Janmasthali
PM to participate in prize distribution ceremony at Swatantrata Sabhagar in BHU
21 FEB 2024 11:41AM by PIB Delhi
Prime Minister will visit Gujarat and Uttar Pradesh on 22nd and 23rd February, 2024.
On 22nd February, at around 10:45 AM, in Ahmedabad, Prime Minister will participate in the Golden Jubilee celebration of Gujarat Cooperative Milk Marketing Federation (GCMMF). At around 12:45 PM, Prime Minister will reach Mahesana and perform pooja and darshan at Valinath Mahadev Temple. At around 1 PM, Prime Minister will participate in a public function in Tarabh, Mahesana where he will dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 13,500 crore. At around 4:15 PM, Prime Minister will reach Navsari, where he will dedicate to nation, lay the foundation stone and initiate work commencement of multiple development projects worth more than Rs 47,000 crore. At around 6:15 PM, Prime Minister will visit the Kakrapar Atomic Power Station.
On 23rd February, Prime Minister will participate in a programme for prize distribution to the winners of Sansad Sanskrit Pratiyogita at Swatantra Sabhagar, BHU, Varanasi. At 11:15 AM, Prime Minister will perform pooja and darshan at Sant Guru Ravidas Janmasthali. At 11:30 AM, Prime Minister will attend a public function commemorating the 647th birth anniversary of Sant Guru Ravidas. At around 1:30 PM, Prime Minister will visit Banas Kashi Sankul, a milk processing unit of Banaskantha District Cooperative Milk Producers Union Ltd built at UPSIDA Agro Park, Karkhiyaon, Varanasi. This will be followed by a public function where Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 13,000 crore in Varanasi.
PM in Gujarat
Prime Minister will participate in the Golden Jubilee celebration of Gujarat Cooperative Milk Marketing Federation (GCMMF). The Golden Jubilee celebration of GCMMF will witness participation of more than 1.25 lakh farmers at Narendra Modi Stadium, Motera, Ahmedabad. GCMMF is a testimony of the resilience of cooperatives, their entrepreneurial spirit and strong determination of farmers, which has made Amul the one of the strongest dairy brands in the world.
At the two public functions in Gujarat at Mahesana and Navsari, Prime Minister will dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple development projects encompassing important sectors like road, rail, energy, health, internet connectivity, urban development, water supply, tourism, petroleum & natural gas, tribal development across Gujarat.
At public function in Tarabh, Mahesana, Prime Minister will dedicate to nation important projects including Bharat Net Phase-II - Gujarat Fibre Grid Network Limited, which will provide high-speed internet to more than 8000 gram panchayats; multiple projects for rail line doubling, gauge conversion, new broad-gauge line in districts of Mahesana and Banaskantha; multiple road projects in Kheda, Gandhinagar, Ahmedabad, and Mahesana; Main academic building of Gujarat Biotechnology University at Gandhinagar; multiple water supply projects in Banaskantha, among others.
During the programme, Prime Minister will also lay the foundation stone of several important projects including new district level Hospital & Ayurvedic Hospital in Anand district; development of Rinchhadiya Mahadev Temple and Lake at Ambaji region in Banaskantha; multiple road projects in Gandhinagar, Ahmedabad, Banaskantha, and Mahesana; Runway of Air Force Station, Deesa; Human and Biological Science Gallery in Ahmedabad; Gujarat Biotechnology Research Centre (GBRC) new building at GIFT city; multiple projects for improving water supply in Gandhinagar, Ahmedabad and Banaskantha, among others.
At public function in Navsari, Prime Minister will dedicate to nation several development projects including multiple packages of Vadodara Mumbai Expressway; multiple road projects in Bharuch, Navsari, Valsad; rural drinking water supply project in Tapi; underground drainage project in Bharuch, among others. Prime Minister will also initiate work commencement for construction of PM Mega Integrated Textile Region and Apparel (PM MITRA) Park in Navsari.
During the programme, Prime Minister will also lay the foundation stone of important projects including construction of Bharuch-Dahej access controlled expressway; multiple projects at S.S.G. Hospital, Vadodara; Regional science centre in Vadodara; projects for railway gauge conversion in Surat, Vadodara and Panchmahal; multiple road projects in Bharuch, Navsari and Surat; several water supply schemes in Valsad, school and hostel building and other projects in Narmada district, among others.
Prime Minister will also dedicate to nation and lay the foundation stone of several development projects of Surat Municipal Corporation, Surat Urban Development Authority, and Dream City.
Prime Minister will dedicate to nation two new Pressurised Heavy Water Reactors (PHWRs) at Kakrapar Atomic Power Station (KAPS) Unit 3 and Unit 4. Built by the Nuclear Power Corporation of India Ltd (NPCIL), at a cost of more than Rs 22,500 crore, the KAPS-3 and KAPS-4 projects have cumulative capacity of 1400 (700*2) MW and are the largest indigenous PHWRs. They are first of its kind reactors and with advanced safety features comparable with the best in the world. Together, these two reactors will produce about 10.4 billion units of clean electricity per year and benefit consumers of multiple states like Gujarat, Maharashtra, MP, Chhattisgarh, Goa and UT of Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu.
PM in Varanasi
Since 2014, the Prime Minister has focused on transforming Varanasi and its adjoining areas by initiating a number of development projects catering to important sectors such as road, rail, aviation, tourism, education, health, drinking water, urban development, and sanitation. Taking another step in this direction, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 13,000 crore in Varanasi.
To further enhance road connectivity of Varanasi, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple road projects including four laning of Ghargra-Bridge-Varanasi section of NH-233; four laning of Sultanpur-Varanasi section of NH-56, Package-1; six laning of phase-1 of Varanasi-Aurangabad section of NH-19; four laning of Package-1 Varanasi-Hanumana section on NH-35; and ROB on Varanasi- Jaunpur rail section near Babatpur. He will also lay the foundation stone of construction of Varanasi-Ranchi-Kolkata Expressway Package-1.
For providing impetus to industrial development in the region, Prime Minister will inaugurate LPG Bottling Plant by HPCL in Sewapuri; Banas Kashi Sankul milk processing unit in UPSIDA Agro Park Karkhiyaon; various infrastructure work at UPSIDA Agro Park, Karkhiyaon; and silk fabric printing common facility centre for weavers.
Prime Minister will inaugurate multiple urban development projects in Varanasi including Urban waste to Charcoal Plant by NTPC at Ramana; upgradation of water supply network in sis-Varuna area; and online effluent monitoring and SCADA automation of STPs and Sewerage Pumping Stations. Prime Minister will also lay the foundation stone of multiple projects for beautification of Varanasi including the projects for rejuvenation of ponds and redevelopment of parks; and for design and development of 3-D Urban Digital map and database.
Prime Minister will also inaugurate multiple projects related to tourism and spiritual tourism in Varanasi. The projects include redevelopment of public facilities at five Padavs of Panchkoshi Parikrama Marg and Pavan Path with ten spiritual yatra; launching of electric catamaran vessel provided by Inland Waterways Authority of India (IWAI) for Varanasi & Ayodhya; and seven change rooms floating jetties and four community jetties. The Electric catamaran will enhance the tourism experience in Ganges with use of green energy. Prime Minister will also lay the foundation stone of thirteen community jetties of IWAI at various cities and quick pontoon opening mechanism at Ballia.
Providing impetus to the famous textile sector of Varanasi, Prime Minister will lay the foundation stone of the National Institute of Fashion Technology (NIFT) in Varanasi. The new institute will strengthen the education and training infrastructure of the textile sector.
Augmenting the health infrastructure in Varanasi, Prime Minister will lay the foundation stone of a new Medical College in Varanasi. He will also lay the foundation stone of National Centre of Ageing at BHU. Prime Minister will inaugurate the Sigra Sports Stadium Phase-1 and District Rifle Shooting Range, a step towards strengthening the sports infrastructure in the city.
In the prize distribution ceremony at Swatantrata Sabhagar, Banaras Hindu University, Prime Minister will award the winners of Kashi Sansad Gyan Pratiyogita, Kashi Sansad Photography Pratiyogita and Kashi Sansad Sanskrit Pratiyogita. He will also distribute books, uniform sets, music instruments and merit scholarships to Sanskrit students of Varanasi. He will also visit Kashi Sansad Photography Pratiyogita gallery and interact with the participants with their photograph entries on the theme of “Sanwarti Kashi”.
At the Sant Guru Ravidas Janmasthali temple at Seer Govardhanpur near BHU, Prime Minister will inaugurate the newly installed statue of Sant Ravidas in adjoining Ravidas park. He will inaugurate various development works around Sant Ravidas Janmasthali worth about Rs 32 crore and lay the foundation stone for Sant Ravidas Museum and beautification of the park worth about Rs 62 crore.