প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কাতরগী অমির উনখ্রে
15 FEB 2024 5:59PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দোহাদা লৈবা অমিরি কোনুংদা কাতরগী অমির, সৈখ তামিম বিন হমাদ অল থানি উনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা অমিরি কোনুংদা থুংলবদা চৎনবগী থৌরমগা লোয়ননা তরাম্না ওকখি। তুংদা, নাকল অনিমক্না মীহুৎ কাংবুগী থাক্তা ৱারি শানখি। ৱারি শানখিবা হিরমশিংগী মনুংদা শেন-থুমগী মতেং পীনবা, শেন থাদবা, ইনর্জিগী মতেং পীনবা, স্পেসকী মতেং পীনবা, সহরগী ইনফ্রাস্ত্রকচর, নাৎকী মরীশিং অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওখি। লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখি।
কাতরদা লৈরিবা ভারতমচা লাখ ৮ হেনবা অসি চেকশিন্না শেনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা অমির থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং কাতরগা লৈনবা মরী মখা তানা পাকথোক-চাউথোক্নবা ভারতকী মাইকৈদগী থাজবা পীখি। অথুবা মতমদা ভারত্তা লাক্নবা মহাক্না অমিরদা চেবাউ পীখি।
গল্ফ লমদমদা মরুওইবা মরুপ অমা ওইনা ভারতনা লৌরিবা থৌদাং অমিরনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। কাতর চাউখৎনবা ভারতমচাশিংনা লৌরিবা থৌদাং অমিরনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং কাতরদা পাংথোকপা তোঙান-তোঙানবা মালেমগী থৌরমশিংদা মখোয়না থৱায় য়াওনা শরুক য়াবগীদমক থাগৎখি।
মীফম অদুগী তুংদা প্রধান মন্ত্রী ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা অমিরি কোনুংদা চাক্লেন অমা শীনখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets the Amir of Qatar
15 FEB 2024 5:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met the Amir of Qatar, His Highness Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani at Amiri Palace in Doha today.
Prime Minister was given a ceremonial welcome at the Amiri Palace on arrival. Thereafter, both sides held delegation-level and restricted talks. The discussions covered a wide array of topics including economic cooperation, investments, energy partnership, space collaboration, urban infrastructure, cultural bonds and people-to-people ties. The two leaders also exchanged views on regional and global issues.
Prime Minister thanked the Amir for taking care of the over 8 lakh strong Indian community in Qatar and conveyed India’s commitment to further expanding and deepening bilateral cooperation with Qatar. He invited Amir to pay an early visit to India.
Amir reciprocated Prime Minister’s sentiments and expressed appreciation for India's role as a valued partner in the Gulf region. The Amir also appreciated the contributions of the vibrant Indian community in Qatar’s development and their enthusiastic participation in various international events held in Qatar.
The meeting was followed by a banquet lunch at the Amiri Palace hosted in honour of Prime Minister.