ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆମ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟକରଣ ଲକ୍ଷ୍ୟ ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରତିବଦ୍ଧ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
13 FEB 2024 12:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ଶିକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ସମ୍ପାଦକୀୟ ସ୍ତମ୍ଭ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
ସେ କହିଛନ୍ତି, ତାଙ୍କ ସରକାର ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତିରେ ଉଲ୍ଲିଖିତ ଆମ ଶୈକ୍ଷିକ ଅନୁଷ୍ଠାନର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟକରଣ ଲକ୍ଷ୍ୟ ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ଏନ୍‌ଇପିରେ ଦର୍ଶାଯାଇଥିବା ଅନୁସାରେ, ଆମ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟକରଣ ଲକ୍ଷ୍ୟ ପାଇଁ ଆମ ସରକାର ପ୍ରତିବଦ୍ଧ । ଆଇଆଇଟି-ଦିଲ୍ଲୀ ଆବୁଧାବି କ୍ୟାମ୍ପସ୍ ଏବଂ ଆଇଆଇଟି-ମାଡ୍ରାସ ଜାଞ୍ଜିବର କ୍ୟାମ୍ପସ୍ ଏହି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି । କେନ୍ଦ୍ର ଶିକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଜୀ ଏହି ବିଚାରକୁ ଏହି ଆଲେଖ୍ୟରେ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ।’

Prime Minister's Office
Centre is committed to internationalisation goals for our educational institutions: PM
13 FEB 2024 12:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today shared an op-ed penned by Union Education Minister Shri Dharmendra Pradhan.
He said his government is committed to the internationalisation goals for our educational institutions as outlined in the National Education Policy.
The Prime Minister posted on X:
"Our government is committed to the internationalisation goals for our educational institutions, as outlined under the NEP. The IIT-Delhi Abu Dhabi campus and the IIT-Madras Zanzibar campus underscore this commitment. Union Education Minister, Shri Dharmendra Pradhan Ji, shares this sentiment in his article."