প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহাক্কী য়ু.এ.ই অমসুং ক্বাতর খোঙচৎ মাঙওইননা পীখিবা প্রাধান মন্ত্রীগী খোঙশাল্লমদাইগী ৱারোল
13 FEB 2024 11:06AM by PIB Imphal
ঐ ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ অমদা ফেব্রুৱারি ১৩-১৪ দা য়ুনাইতেদ অরাব ইমিরেতসতা অমসুং ফেব্রুৱারি ১৪-১৫ দা ক্বাতরদা চৎলি। মসি য়ু.এ.ইদা চৎপা ঐগী ৭শুবা খোঙচৎনি অমসুং ২০১৪ দগী ক্বাতরদা চৎপা অনিশুবনি।
হৌখিবা চহি ৯দা, ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, দিফেন্স অমসুং সেকুরিতি, ফুদ অমসুং ইনর্জি সেকুরিতি অমসুং ইজুকেসন য়াওনা হিরম কয়াদা ঐখোয় মতেং পীনবা শরুক কয়া হেনগৎলে। ঐখোয়গী নাৎ অমসুং মীগা-মীগা লৈনবা মরী হান্নদগী ফিবম য়াম্না ফগৎলে।
ঐনা য়ু.এ.ইগী রাস্ত্রপতি সৈখ মোহমদ বিন জয়েদ অল নাহয়ানগা অবু ধাবীদা উনগনি অমসুং ঐখোয়গী কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ খুমাঙ চাউশিনহন্নবা হিরম কয়াদা খন্ন-নৈনগনি। ভাইব্রেন্ত গুজরাত গ্লোবেল সম্মিৎ ২০২৪দা মহাক্না চীফ গেস্ত ওইবা মতমদা, ঐনা রাস্ত্রপতি সৈখ মোহমদ বিন জয়েদ অল নাহয়ান তরাম্না ওকপগী খুদোংচাবা ফংখি।
য়ু.এ.ইগী উপ-রাস্ত্রপতি, প্রধান মন্ত্রী অমসুং দিফেন্স মিনিস্তর অমসুং দুবাইগী লৈঙাকপা সৈখ মোহমদ বিন রসিদ অল মাকতৌমনা চেবাউ পীরকপদগী, ঐ ফেব্রুৱারি ১৪,২০২৪দা দুবাইদা ৱার্ল্দ গভর্নমেন্ত সম্মিৎতা মালেমগী লুচিংবশিংদা ৱা ঙাংগনি। সম্মিৎ অসিগী নাকলদা ঐনা প্রধান মন্ত্রী সৈখ মোহমদ বিন রসিদকা দুবাইদা ৱারি শানদুনা হিরম কয়াদা লৈনরিবা ঐখোয়গী মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মীৎয়েং থমগনি।
খোঙচৎ মনুংদা, ঐনা অবু ধাবীদা অহানবা হিন্দুগী লাইশঙ শঙ্গাগনি। বাপস লাইশঙ অসি ভারত অমসুং য়ু.এ.ই অনিমক্না শরুক য়ামিন্নরিবা নুংশিননা হিংমিন্নবা, শান্তি অমসুং খাংবা কনবা অসিদা ইকায়খুম্নবা উৎপা অমা ওইগনি।
অবু ধাবীদা পাংথোকপা অখন্নবা থৌরম অমদা ঐনা য়ু.এ.ইগী ইমিরেত পুম্নমক্তগী লাকপা ভারতমচাশিংদা ৱা ঙাংগনি।
ক্বাতরদা ঐনা মহাক্কী লুচিংবা মখাদা ক্বাতর য়াংনা চাউখৎলক্লিবা অমসুং অওনবা পুরক্লিবা সৈখ তামিম বিন হামদ অল থানি, অমিরগা উনগনি। ঐনা ক্বাতরদা অতোপ্পা শক্নাইরবশিংগা উনগনি।
ভারত অমসুং ক্বাতর পুৱারিগী ওইবা অচেৎপা মরী অমসুং মরুপ-মপাং ওইবা মরীশিং লৈনদুনা লাক্লি। হৌখিবা চহি খর অসিদা, হিরম কয়াদা লৈনরিবা ঐখোয়গী মরীশিং অৱাংবা থাক্কী রাজনিতিগী মীফমশিং, লৈবাক অনিগী মরক্তা ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবা চাউখৎলকপা, ঐখোয়গী ইনর্জিগী মরী মপাঙ্গল কনগৎহনবা অমসুং নাৎ অমসুং ইজুকেসন্দা মতেং পাংনবা য়াওনা হিরম খুদিংমক্তা মখা তানা চেৎহল্লি। দোহাদা ভারতমচা ৮০০,০০০ হেন্না লৈরিবা অসি ঐখোয়গী মীগা-মীগা অচেৎপা মরীশিং লৈনবগী খুদম অমনি।

Prime Minister's Office
PM's departure statement ahead of his visit to UAE and Qatar
13 FEB 2024 11:06AM by PIB Delhi
I am travelling to the United Arab Emirates on an Official Visit from 13-14 February and to Qatar from 14-15 February. This will be my seventh visit to the UAE and second visit to Qatar since 2014.
Over the last nine years, our cooperation with UAE in diverse sectors such as trade and investment, defence and security, food and energy security and education has grown manifold. Our cultural and people-to-people connect is stronger than ever.
I look forward to meeting His Highness Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, the President of UAE, in Abu Dhabi and hold wide-ranging discussions on taking forward our Comprehensive Strategic Partnership. I had the privilege of hosting His Highness recently in Gujarat, where he was the Chief Guest at the Vibrant Gujarat Global Summit 2024.
At the invitation of His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice President, PM and Defence Minister of UAE and Ruler of Dubai, I will be addressing the gathering of world leaders at the World Government Summit in Dubai on 14 Feb 2024. My discussions with Prime Minister His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid on the margins of Summit will focus on strengthening our multifaceted ties with Dubai.
During the visit, I will also inaugurate the first Hindu Mandir in Abu Dhabi. The BAPS temple will be an enduring tribute to the values of harmony, peace and tolerance, which both India and the UAE share.
I will address the members of the Indian Community from all the Emirates of the UAE at a special event in Abu Dhabi.
In Qatar, I am looking forward to meeting His Highness Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, the Amir, under whose leadership Qatar continues to witness tremendous growth and transformation. I am also looking forward to meeting other high dignitaries in Qatar.
India and Qatar enjoy historically close and friendly relations. In recent years, our multifaceted ties have continued to deepen in all spheres including high level political exchanges, growing trade and investment between two countries, strengthening of our energy partnership, and cooperation in culture and education. The presence of over 800,000 strong Indian community in Doha is a testament to our strong people-to-people ties.