প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইউএই আৰু কাটাৰ ভ্ৰমণৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বিবৃতি
13 FEB 2024 11:06AM by PIB Guwahati
মই ১৩ আৰু ১৪ ফেব্ৰুৱাৰীত চৰকাৰী ভ্ৰমণত সংযুক্ত আৰব আমিৰশ্বাহী আৰু ১৪ আৰু ১৫ ফেব্ৰুৱাৰীত কাটাৰ ভ্ৰমণলৈযাম। এইটো মোৰ ইউএইলৈ সপ্তম ভ্ৰমণ আৰু ২০১৪ চনৰ পৰা কাটাৰৰ দ্বিতীয় ভ্ৰমণ হ'ব।
যোৱা ৯ বছৰত, বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা, খাদ্য আৰু শক্তি সুৰক্ষা আৰু শিক্ষাৰ দৰে বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত ইউএইৰ সৈতে আমাৰ সহযোগিতা বহুগুণে বৃদ্ধি পাইছে। আমাৰ সাংস্কৃতিক আৰু জনসাধাৰণৰ মাজত সংযোগ সবাতোকৈ শক্তিশালী।
আবুধাবিত মইইউএইৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্বেখ মহম্মদ বিন জায়েদ আল নাহিয়ানক সাক্ষাৎ কৰি আমাৰ ব্যাপক কৌশলগত অংশীদাৰীত্বআগবঢ়াই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত বিস্তৃত আলোচনা কৰাৰ বাবে আশাবাদী। অলপতে মই গুজৰাটত ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীক আদৰাৰ সৌভাগ্য লাভ কৰিছিলো, য'ত তেওঁ ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ছামিট ২০২৪ত মুখ্য অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল।
ইউএইৰ উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি, প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী আৰু ডুবাইৰ শাসক মহামান্য শ্বেখ মহম্মদ বিন ৰছিদ আল মাকতুমৰ আমন্ত্ৰণক্ৰমে মই ১৪ ফেব্ৰুৱাৰীত ডুবাইত অনুষ্ঠিত বিশ্ব চৰকাৰৰ সন্মিলনত বিশ্বনেতাসকলৰ সমাৱেশত ভাষণ দিম। সন্মিলনৰ সুবাদতে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্বেখ মহম্মদ বিন ৰছিদৰ সৈতে আলোচনাত ডুবাইৰ সৈতে আমাৰ বহুমুখী সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়া হ'ব।
এই ভ্ৰমণকালত মই আবুধাবিত প্ৰথমটোহিন্দু মন্দিৰউদ্বোধন কৰিম। বিএপিএছ মন্দিৰটো সম্প্ৰীতি, শান্তি আৰু সহিষ্ণুতাৰ মূল্যবোধৰ প্ৰতি এক স্থায়ী শ্ৰদ্ধাঞ্জলি হ'ব।
মই আবুধাবিত এটা বিশেষ অনুষ্ঠানত ইউএইত বাস কৰা ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ লোকসকলক সম্বোধন কৰিম।
কাটাৰতমই আমিৰ মহামান্য শ্বেখ তামিম বিন হামাদ আল থানিক লগ কৰিবলৈ বাট চাই আছো, যাৰ নেতৃত্বত কাটাৰে উল্লেখনীয় বিকাশ আৰু পৰিবৰ্তন লক্ষ্য কৰি আছে। মই কাটাৰৰ আন গণ্য-মান্য ব্যক্তিসকলকো লগ কৰিবলৈ আশাবাদী।
ভাৰত আৰু কাটাৰৰ মাজত ঐতিহাসিকভাৱে ঘনিষ্ঠ আৰু বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্ক আছে। শেহতীয়া বছৰবোৰতউচ্চ পৰ্যায়ৰ ৰাজনৈতিক বিনিময়, দুয়োখন দেশৰ মাজত বৰ্ধিত বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, আমাৰ শক্তি অংশীদাৰীত্ব শক্তিশালী কৰাআৰু সংস্কৃতি আৰু শিক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাকে ধৰি সকলো ক্ষেত্ৰতে আমাৰ বহুমুখী সম্পৰ্ক গভীৰ হৈ আহিছে। দোহাত ৮,০০,০০০ তকৈও অধিক শক্তিশালী ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ উপস্থিতি আমাৰ শক্তিশালী জনসাধাৰণৰ মাজত সম্পৰ্কৰ এক প্ৰমাণ।

Prime Minister's Office
PM's departure statement ahead of his visit to UAE and Qatar
13 FEB 2024 11:06AM by PIB Delhi
I am travelling to the United Arab Emirates on an Official Visit from 13-14 February and to Qatar from 14-15 February. This will be my seventh visit to the UAE and second visit to Qatar since 2014.
Over the last nine years, our cooperation with UAE in diverse sectors such as trade and investment, defence and security, food and energy security and education has grown manifold. Our cultural and people-to-people connect is stronger than ever.
I look forward to meeting His Highness Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, the President of UAE, in Abu Dhabi and hold wide-ranging discussions on taking forward our Comprehensive Strategic Partnership. I had the privilege of hosting His Highness recently in Gujarat, where he was the Chief Guest at the Vibrant Gujarat Global Summit 2024.
At the invitation of His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice President, PM and Defence Minister of UAE and Ruler of Dubai, I will be addressing the gathering of world leaders at the World Government Summit in Dubai on 14 Feb 2024. My discussions with Prime Minister His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid on the margins of Summit will focus on strengthening our multifaceted ties with Dubai.
During the visit, I will also inaugurate the first Hindu Mandir in Abu Dhabi. The BAPS temple will be an enduring tribute to the values of harmony, peace and tolerance, which both India and the UAE share.
I will address the members of the Indian Community from all the Emirates of the UAE at a special event in Abu Dhabi.
In Qatar, I am looking forward to meeting His Highness Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, the Amir, under whose leadership Qatar continues to witness tremendous growth and transformation. I am also looking forward to meeting other high dignitaries in Qatar.
India and Qatar enjoy historically close and friendly relations. In recent years, our multifaceted ties have continued to deepen in all spheres including high level political exchanges, growing trade and investment between two countries, strengthening of our energy partnership, and cooperation in culture and education. The presence of over 800,000 strong Indian community in Doha is a testament to our strong people-to-people ties.