ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
I&B সেক্রেতরীনা ন্যু দিল্লী ৱার্ল্দ বুক ফেয়রদা পব্লিকেসন দিভিজনগী ‘ইন্দিয়া ইয়ার বুক 2024’ অমসুং ‘কেরীয়র কোল্লিং’ রিলিজ তৌখ্রে
10 FEB 2024 6:34PM by PIB Imphal
শ্রী সঞ্জয় জাজু, সেক্রেতরী, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না ঙসি প্রগতি মৈদানদা ন্যু দিল্লী ৱার্ল্দ বুক ফেয়রদা পব্লিকেসন দিভিজন্না পব্লিস তৌবা ‘ইন্দিয়া ইয়ার বুক 2024’ অমসুং ‘কেরীয়র কোল্লিং’ মায়খুম হাংদোকখ্রে।
ভারতকী প্রোগ্রেসকী পল্স কেপচর তৌরিবা ‘ইন্দিয়া ইয়ার বুক 2024’ অসি রেফরেন্স এনুয়েল অমনি – লৈবাক্কী দেবলপমেন্তগী মতাংদা খংনিংবা মীওইশিংগীদমক মথৌতাবা অমনি।
দিপার্তমেন্তকী অতোপ্পা পব্লিকেসন ‘কেরীয়র কোল্লিং’ অসি হপ্তাগী পাউচে এমপ্লোইমেন্ত ন্যুজদা হন্দক্তা পব্লিস তৌখিবা আর্তিকলশিংগী অপুনবা খোমজিনবা অমনি মদুনা মহৈরোইশিং অমসুং নহাশিংবু কেরীয়রগী মতাংদা লমজিং লমতাক্লগনি। লাইরিক অসি ঙসিগী কম্পিতিতিব লেন্দস্কেপতা ইনফোর্ম চোইসকী মরুওইবদা শাহৌ পীরি।
মসিগী রিলিজ তৌখিবা অসিগী মথক্তা প্রগতি মৈদানগী হোল নম্বর 5গী স্তোল নম্বর B-11দা পব্লিকেসন দিভিজনগী এক্সপান্সিব কলেক্সনদা ‘য়োজনা’, ‘কুরুক্ষেত্র’, ‘আজকল’ অমসুং ‘বাল ভারতি’ অসিনচিংবা মীয়াম্না পাম্নবা জর্নেলশিং য়াওরি, মদুনা সবজেক্ত কয়াগী মতাংদা মরুওইবা কয়া খংহল্লি।
পব্লিকেসন দিভিজন্না মসিগী তোঙান তোঙানবা সবজেক্তশিং কবর তৌরিবা লাইরিকশিংগী কলেক্সনসু দিসপ্লে তৌরি। মীয়াম্না পাম্নবশিংগী মরক্তা গান্ধিয়ান লিতরেচরগী ভোল্যুমশিং, নোতেবল ‘বিলদর্স ওফ মোদর্ন ইন্দিয়া’, আর্ত, কলচর, হেরিতেজ অমসুং অঙাংগী লিতরেচরদা তোঙান তোঙানবা লাইরিকশিং য়াওরি।
লাইরিকশিং অসি লৈবাক পুম্বদা ঙাংনরিবা তোঙান তোঙানবা লোনশিংদসু ফংলি।

Ministry of Information & Broadcasting
I&B Secretary Releases Publications Division's 'India Year Book 2024' and 'Career Calling' at New Delhi World Book Fair
10 FEB 2024 6:34PM by PIB Delhi
Shri Sanjay Jaju, Secretary, Ministry of Information and Broadcasting unveiled the 'India Year Book 2024' and 'Career Calling' published by Publications Division at New Delhi World Book Fair at Pragati Maidan today.
'India Year Book 2024,' is a reference annual that captures the pulse of India’s progress—an essential read for those keen on staying abreast of the nation's development.
Another Publication of the department 'Career Calling,' is a thoughtfully curated collection of articles published in the weekly newspaper Employment News in the recent past that will provide career guidance to students and youth. The book emphasises the importance of informed choices in today's competitive landscape.
In addition to these releases, Publications Division's expansive collection at Stall No B-11, Hall No. 5, Pragati Maidan, features popular journals like 'Yojana,' 'Kurukshetra,' 'Aajkal,' and 'Bal Bharti,' that provide valuable insights into a plethora of subjects.
Publications Division is also displaying it’s collection of books covering diverse subjects. Among the favorites are volumes on Gandhian Literature, the notable 'Builders of Modern India,' various books on art, culture, heritage, and children's literature.
The publications are available in a number of Indian languages spoken across the country.