নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
মেরা য়ুবা ভারত (মাই ভারত) পোর্তেলদা থা অহুমদা রেজিস্তার তৌরকখিবা নহাশিংগী মশিং করোর ১.৪৫ হেনখ্রে
01 FEB 2024 4:43PM by PIB Imphal
মেরা য়ুবা ভারত (মাই ভারত) পোর্তেলনা ৩১.০১.২০২৪ ফাওবদা করোর ১.৪৫ হেন্না রেজিস্ত্রেসন তৌদুনা পুৱারী শেমখ্রে। মসি মিনিত খরগী মনুংদা রেজিস্ত্রেসন মপুং ফানা পাংথোকপা য়াহল্লিবা য়ুজর ফ্রেন্দলী ইন্তরফেসনা ঙমহনবনি। পোর্তেল অসি হান্নদগী লৈবাক অসিগী নহাশিংবু কন্সত্রক্তিব অমসুং ত্রান্সফোর্মেতিব ওইবা হোৎনরিবশিংগী মায়কৈদা লেংহনবদা শাফু পীরি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল য়ুনিতী দে হায়বদি ২০২৩গী ওক্তোবর ৩১দা কর্তব্য পথ, নই দিল্লীদা লৈবাক্কী নহাশিংগীদমক মেরা য়ুবা ভারত (মাই ভারত) প্লেতফোর্ম হৌদোকখি। মাই ভারত পোর্তেলনা নহাশিংগী দেবলপমেন্ত অমসুং নহাশিংনা লুচিংবা দেবলপমেন্তগীদমক মরুওইবা, তেক্নোলোজী-দ্রাইবন ফেসিলিতেতর অমগুম মীৎয়েং থমলি, মদুগী পান্দমদি নহাশিংবু মখোয়গী এস্পিরেসনশিং রিয়েলাইজ তৌহনবা অমসুং বিকসিত ভারত (দেবলপ ইন্দিয়া) শেম্বদা থৌদাং লৌনবগীদমক শক্তি লৈহন্নবগীদমক ইক্বুইতেবল ওপোর্চুনিতী ফংহনবনি। মসি ফিজিকেল এক্তিবিতীগা লোয়ননা দিজিতেল্লে কনেক্ত তৌনবা খুদোংচাব অমা য়াওবা ফিজিতেল প্লেতফোর্ম (ফিজিকেল + দিজিতেল) অমনি।
লৈবাক পুম্বগী নহাশিংনা মাই ভারত পোর্তেল (https://www.mybharat.gov.in/)দা রেজিস্তার তৌবা য়াই অমসুং পোর্তেলদা ফংলিবা তোঙান তোঙানবা খুদোংচাবশিং অমসুং থৌরমশিংগীদমক সাইন অপ তৌবা য়াই। নেস্নেল য়ুথ দে, ১২ জনুৱারী ২০২৪দা ভারত পুম্বদা ভুলুন্তীয়র লাখ ১ হেনবনা লম্বী চত্থোক চৎশিন তৌরিবশিংগীদমক হেন্না ফবা রোদ সেফতী অমসুং ত্রাফিক মেনেজমেন্তদা মতেং পাংনবগীদমক ত্রাফিক পুলিসকা লোয়ননা থবক তৌখি।
মাই ভারতকী মায় পাকপগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২৭ জনুৱারী ২০২৪দা এন.সি.সি. অমসুং এন.এস.এস. ভোলুন্তীয়রশিংদা অতেনবা মতমগী মনুংদা মাই ভারত পোর্তেলদা থোইদোক হেন্দোকপা রেস্পোন্সকী মতাংদা ৱারী শানখি। মহাক্না প্লেতফোর্ম অসিগী স্বিফ অমসুং ইমপেক্তফুল আউতরিচ হায়লাইত তৌরদুনা হায়খি মদুদি মসি ভারতকী কুনমাথোই শুবা চহিচাগী নহাশিংগীদমক খ্বাইদগী চাউবা প্লেতফোর্মনি।
তুংদা মাই ভারতকী পান্দমদি মসিগী ইম্পেক্ত মখা তানা হেনগৎহন্নবা অনৌবা ফীচরশিং অমসুং ইনিসিয়েতিবশিং হৌদোকপনি। প্লেতফোর্ম অসি শাফোংলক্লিবা সেক্তরশিংদা মসিগী ওফর তৌরিবশিং পাকথোক চাউথোকহনবা অমদি এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুতশিং অমসুং য়ুথ ওর্গনাইজেসনশিংগা লোয়ননা মসিগী এঙ্গেজমেন্ত হেনগৎহন্নবগীদমক হোৎনরি। মেরা য়ুবা ভারতকী পান্দমদি হৌজিক লৈরিবা প্রোগ্রামশিংবু অমত্তা ওইনা পুন্সিন্দুনা ফংলিবা রিসোর্সশিং অমসুং এক্সপর্তিজশিং য়ারিবা মখৈ শিজিন্নদুনা ইফিসেন্সী হেনগৎহনবনি। মসি ওর্গনাইজেসন অমখক নত্তে, মসি চহি ২০৪৭ ফাওবদা ভারতপু বিকসিত ভারত ওইহন্নবা মীৎয়েংনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Mera Yuva Bharat (MY Bharat) Portal surpasses 1.45 Crore Youth registrations in three months
01 FEB 2024 4:43PM by PIB Delhi
The Mera Yuva Bharat (MY Bharat) portal has reached a historic milestone with over 1.45 crore registrations as on 31.01.2024. This has been possible due to the user friendly interface that allows registration to be completed within a few minutes. The portal is already having an impact on mobilizing the nation's youth towards constructive and transformative endeavors.
The Prime Minister Shri Narendra Modi launched 'Mera Yuva Bharat (MY Bharat)’ platform for youth of the country on National Unity Day, i.e., on October 31st 2023 at Kartavya Path, New Delhi. The MY Bharat portal is envisioned as a pivotal, technology-driven facilitator for youth development and youth-led development, with the overarching goal of providing equitable opportunities to empower the youth in realizing their aspirations and contributing to the creation of a “Viksit Bharat” (developed India). It is a 'Phygital Platform' (physical + digital) comprising physical activity along with an opportunity to connect digitally. The fusion of physical activities and digital connectivity reflects the modern, dynamic nature of the platform.
Youth across the country can register on the MY Bharat portal (https://www.mybharat.gov.in/) and sign up for various opportunities and events available on the portal. MY Bharat has rapidly emerged as a pivotal tool for youth development, offering a diverse array of opportunities, events and volunteering activities with Police, Urban Local Bodies (ULBs) and various Ministries. On National Youth Day, 12th January 2024, over 1 lakh volunteers worked with traffic police pan-India to assist in greater road safety for commuters and better traffic management.
Talking about the success of MY Bharat, Prime Minister Shri Narendra Modi, talking to NCC and NSS Volunteers on 27th January 2024 talked about the overwhelming response to the MY Bharat portal within such a short span. He said that this is the largest platform for the twenty first century youth of Bharat, highlighting the platform's swift and impactful outreach.
Looking ahead, MY Bharat aims to introduce new features and initiatives to further enhance its impact. The platform is keen on expanding its offerings in emerging sectors, and deepening its engagement with educational institutions and youth organizations. As it continues to evolve, MY Bharat remains committed to its mission of providing equitable opportunities and promoting a culture of continuous learning among the youth. Mera Yuva Bharat aims to enhance efficiency by converging existing programs, making the most of available resources and expertise. It is not just an organization, it's a vision for India to be 'Viksit Bharat' by the year 2047.