য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত সাহনা, লৈবাকসিগী অহল ওইরবা লুচিংবা অমদি হান্নগী উপ প্রধান মন্ত্রী, শ্রী লাল কৃষ্ণ অদবানী জীদা ‘ভারত রত্ন’ লান্থোক্নবা লাউথোকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে
অদবানী জী ভারতকী রাজনিতীদা অশেংবা অচুম্বগী থাক শেম্লম্বা লুচিংবা অমা ওইনা শকখঙনৈ
অদবানী জীদা ‘ভারত রত্ন’ পীদুনা ইকায় খুম্ননবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ফিরেপ অসি লৈবাক মীয়াম করোর কয়াগীদমক্তসু ইকায় খুম্ননিংঙাই ওইবা ৱাফম অমনি
মহাক্কী শাংলবা মীয়ামগী থৌগলগী পুন্সিদা, অদবানী জীনা লৈবাক, নাৎ অমদি মীয়ামগা মরী লৈনবা ৱাফমশিংদা চোকথবা নাইদনা লান্থেংনরম্মি
03 FEB 2024 2:01PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত সাহনা, লৈবাকসিগী অহল ওইরবা লুচিংবা অমদি হান্নগী উপ প্রধান মন্ত্রী, শ্রী লাল কৃষ্ণ অদবানী জীদা ‘ভারত রত্ন’ লান্থোক্নবা লাউথোকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে‍।
X প্লেতফোর্মদা থাগৎপা পোস্ত অমদা, শ্রী অমিত সাহনা, অদবানী জীনা মহাক্কী পুন্সি চুপ্পা লৈবাক অমদি লৈবাক মীয়ামগী থৌগলদা মশাগী ওইজবা থিদনা কত্থোক্লম্মি হায়খ‍ি‍। লৈবাকসিগী উপ প্রধান মন্ত্রীগুম্বা তোঙান তোঙানবা সংবিধানগী থৌদাংশিং পায়রিঙৈ মতমদা, মহাক্না মাগী কল্লবা লুচিংবগী মতিক ময়াইগা লোয়ননা লৈবাক্কী ঙাকশেল, অমত্তা ওইবা অমদি অপুনবগী শক্তম ঙাক্নবা মীয়াম্না খন্নরুদবা থৌদাং কয়া লৌখি‍ হায়না মহাক্না হায়খি‍। শ্রী সাহনা অদবানী জী ভারতকী রাজনিতীদা অশেংবা অচুম্বগী থাক শেম্লম্বা লুচিংবা অমা ওইনা শকখঙনৈ‍ হায়খি‍। মহাক্কী শাংলবা মীয়ামগী থৌগলগী পুন্সিদা, অদবানী জীনা লৈবাক, নাৎ অমদি মীয়ামগা মরী লৈনবা ৱাফমশিংদা চোকথবা নাইদনা লান্থেংনরম্মি হায়নসু মহাক্না মখা তাখি‍। পার্তী অমদি মসিগী ৱাখল্লোন্দা মহাক্না লৌরম্বা মমল য়াম্লবা থৌদাংশিং ৱাহৈনা ফোঙদোকপদা ৱাৎলগনি হায়না শ্রী সাহনা ফোঙদোকখি‍। অদবানী জীদা ‘ভারত রত্ন’ পীদুনা ইকায় খুম্ননবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ফিরেপ অসি লৈবাক মীয়াম করোর কয়াগীদমক্তসু ইকায় খুম্ননিংঙাই ওইবা ৱাফম অমনি হায়নসু মহাক্না মখা তাখি‍।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah expresses happiness with the announcement of awarding 'Bharat Ratna' to veteran leader and former Deputy Prime Minister of the country, Shri Lal Krishna Advani ji
Advani ji is known as the leader who sets the standards of authenticity in Indian politics
The decision of Prime Minister Shri Narendra Modi to honor Advani ji with 'Bharat Ratna' is also an honor for crores of countrymen
In his long public life, Advani ji fought tirelessly for the issues related to the country, culture and people
03 FEB 2024 2:01PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah has expressed happiness with the announcement of awarding 'Bharat Ratna' to veteran leader and former Deputy Prime Minister of the country, Shri Lal Krishna Advani.
In a post on X Platform, Shri Amit Shah said that Advani ji has been dedicated to serving the country and his countrymen selflessly throughout his life. He said that while holding various constitutional responsibilities like the Deputy Prime Minister of the country, he did unprecedented work for the security, unity and integrity of the country with his strong leadership. Shri Shah said that Advani ji is known as the politician who set the standards of authenticity in Indian politics. He added that in his long public life, Advani ji fought tirelessly for the issues related to the country, culture and people. Shri Shah said that his immense contribution towards the party and ideology cannot be summed up in words. The decision of Prime Minister Shri Narendra Modi to honor Advani ji with 'Bharat Ratna' is also an honor for crores of countrymen.