প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফেব্রুৱারি ৩ দা সি.এল.ই.এ-কম্মনৱেল্থ এত্তোর্নিস এন্দ সোলিসিএতর্স জেনেরেল কনফরেন্স ২০২৪ হৌদোক্কনি
02 FEB 2024 11:10AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফেব্রুৱারি ৩,২০২৪গী অয়ুক পুং ১০ তাবদা বিগ্যান ভাবন্দা কম্মনৱেল্থ লিগেল ইজুকেসন এসোসিএসন(সি.এল.ই.এ)-কম্মনৱেল্থ এত্তোর্নিস এন্দ সোলিসিএতর্স জেনেরেল কনফরেন্স ২০২৪ হৌদোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অদুদা ৱা ঙাংগনি।
মীফম অদুগী থিমদি “ক্রোস-বোর্দর চেলেঞ্জেস ইন জর্জতিস দেলিভরি” হায়বনি। মীফম অদুদা জুদিসিএল ত্রান্সসিসন অমসুং আইনগী থবকশিংগী ইথিকেল ওইবা শরুকশিং, ইজুকিউতিপ একাউন্তেবিলিতি অমসুং অনৌবা যুগকী লিগেল ইজুকেসনগী মতাং য়াওনা লো অমসুং জর্জতিসকা মরী লৈনবা ৱাফমশিং খন্নগনি।
মীফম অদুদা এসিয়া-পেসিফিক, অফ্রিকা অমসুং কারিব্বিয়ানদা লৈরিবা কম্মনৱেল্থ লৈবাকশিংগী এত্তোর্নি জেনেরেলশিং অমসুং সোলিসিএতরশিং শরুক য়াগনি। কম্মনৱেল্থ লৈবাকশিংদা আইনগী লমদা থবক তৌরিবা তোঙান-তোঙানবা মরী লৈনবশিং খন্ন-নৈনবগী খুদোংচাবা অমা মীফম অসিনা পীরগনি। লিগেল ইজুকেসন অমসুং ঙমখৈ লান্না ৱায়েল পাংথোকপদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংগী কোকহন্নবা লম্বী অমা শেম্নবা পান্দমদা এত্তোর্নি জেনেরেলশিং অমসুং সোলিসিএতরশিং খক্তগী ওইবা অখন্নবা রাউন্দ তেবল অমসু মীফম অসিদা পাংথোক্কনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate CLEA -Commonwealth Attorneys and Solicitors General Conference 2024 on 3rd February
02 FEB 2024 11:10AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Commonwealth Legal Education Association (CLEA) - Commonwealth Attorneys and Solicitors General Conference (CASGC) 2024 at Vigyan Bhawan on 3rd February, 2024 at around 10 AM. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
The theme of the conference is “Cross-Border Challenges in Justice Delivery”. This conference will deliberate on important issues pertaining to law and justice like judicial transition and the ethical dimensions of legal practice; executive accountability; and revisiting modern-day legal education, among others.
This Conference will have participation of Attorney Generals and Solicitors from the Commonwealth nations spanning the Asia-Pacific, Africa, and the Caribbean along with various international delegations. The conference serves as a unique platform by offering a forum for interaction among different stakeholders in the Commonwealth legal fraternity. It also includes an exclusive round table conference tailored for Attorneys and Solicitors general aiming to develop a comprehensive roadmap to address the challenges in legal education and transnational justice delivery.