ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫେବ୍ରୁଆରୀ ୨ରେ ଭାରତର ସବୁଠୁ ବଡ଼ ଏବଂ ପ୍ରଥମ ମୋବିଲିଟି ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ଭାରତ ମୋବିଲିଟି ଗ୍ଲୋବାଲ ଏକ୍ସପୋ-୨୦୨୪ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସମ୍ବୋଧନ ଦେବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
01 FEB 2024 3:11PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୦୨୪ ଫେବ୍ରୁଆରୀ ୨ ଅପରାହ୍ନ ସାଢ଼େ ୪ଟାରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ସ୍ଥିତ ଭାରତ ମଣ୍ଡପମ୍‌ରେ ଭାରତର ସବୁଠୁ ବଡ଼ ଏବଂ ପ୍ରଥମ ମୋବିଲିଟି ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ଭାରତ ମୋବିଲିଟି ଗ୍ଲୋବାଲ ଏକ୍ସପୋ-୨୦୨୪ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସମ୍ବୋଧନ ଦେବେ ।
ଭାରତ ମୋବିଲିଟି ଗ୍ଲୋବାଲ ଏକ୍ସପୋ-୨୦୨୪ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଗତିଶୀଳତା ଏବଂ ଅଟୋମେଟିଭ୍ ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳାରେ ଭାରତର କ୍ଷମତା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବ । ଏକ୍ସପୋରେ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ, ସମ୍ମେଳନ, କ୍ରେତା-ବିକ୍ରେତାଙ୍କ ବୈଠକ, ରାଜ୍ୟ ଅଧିବେଶନ, ସଡ଼କ ସୁରକ୍ଷା ପାଭେଲିଅନ ଏବଂ ଗୋ-କାର୍ଟିଂ ଭଳି ଜନକୈନ୍ଦ୍ରିକ ଆକର୍ଷଣୀୟ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ରହିବ ।
୫୦ରୁ ଅଧିକ ଦେଶର ୮୦୦ରୁ ଊର୍ଦ୍ଧ୍ୱ ପ୍ରଦର୍ଶକଙ୍କ ସହ ଏକ୍ସପୋ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଜ୍ଞାନକୌଶଳ, ସ୍ଥାୟୀ ସମାଧାନ ଏବଂ ଗତିଶୀଳତାର ସଫଳତା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିବ । ଏହି ପ୍ରଦର୍ଶନୀରେ ୬ଶହରୁ ଅଧିକ ଅଟୋ କମ୍ପୋନେଟ୍ ନିର୍ମାତାଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତି ସହ ୨୮ରୁ ଊର୍ଦ୍ଧ୍ୱ ବାହନ ନିର୍ମାତା ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ୧୩ରୁ ଅଧିକ ବୈଶ୍ୱିକ ବଜାରରୁ ହଜାରେରୁ ଊର୍ଦ୍ଧ୍ୱ ବ୍ରାଣ୍ଡ୍ ନିଜ ଉତ୍ପାଦ, ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ଏବଂ ସେବା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବେ ।
ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ଏବଂ ସମ୍ମେଳନ ସହ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଜାତୀୟ ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ସ୍ତରରେ ସହଯୋଗକୁ ସକ୍ଷମ କରିବା, ଗତିଶୀଳତା ସମାଧାନ ପାଇଁ ଏକ ସାମଗ୍ରିକ ଆଭିମୁଖ୍ୟକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଲାଗି ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ ରାଜ୍ୟସ୍ତରୀୟ ଅଧିବେଶନ ମଧ୍ୟ ସାମିଲ ହେବ ।

Prime Minister's Office
PM to address programme at India’s largest and first-of-its kind mobility exhibition - Bharat Mobility Global Expo 2024 - on 2nd February
01 FEB 2024 3:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address a programme at India’s largest and first-of-its kind mobility exhibition - Bharat Mobility Global Expo 2024 - on 2nd February, 2024 at 4:30 PM at Bharat Mandapam, New Delhi.
Bharat Mobility Global Expo 2024 will showcase India’s capabilities across the entire mobility and automotive value chains. The Expo will feature exhibitions, conferences, buyer-seller meets, state sessions, road safety pavilion and also public-centric attractions like go-karting.
With over 800 exhibitors from 50+ countries, the Expo will highlight cutting-edge technologies, sustainable solutions and breakthroughs in mobility. The Expo will feature participation from over 28 vehicle manufacturers, in addition to the presence of more than 600 auto component manufacturers. Over 1000 brands from over 13 global markets will showcase their complete range of products, technologies, and services at the event.
Along with the exhibition and conferences, the event will also feature state sessions for states to showcase regional contributions and initiatives to enable collaboration at both national and regional levels, promoting a holistic approach to mobility solutions.