তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতীয় গণসংযোগ প্ৰতিষ্ঠানলৈ ডিম্ড বিশ্ববিদ্যালয়ৰ মৰ্যাদা
31 JAN 2024 6:01PM by PIB Guwahati
শিক্ষা মন্ত্ৰালয়ে বিশ্ববিদ্যালয় অনুদান আয়োগৰ (ইউজিচি) পৰামৰ্শ অনুসৰি ভাৰতীয় গণসংযোগ প্ৰতিষ্ঠান (আইআইএমচি)ক বিশেষ শ্ৰেণীৰ অধীনত ডিম্ড বিশ্ববিদ্যালয়ৰ মৰ্যাদা প্ৰদান কৰিছে। এই মৰ্যাদা আইআইএমচি, নতুন দিল্লী আৰু জম্মু (জম্মু আৰু কাশ্মীৰ), অমৰাৱতী (মহাৰাষ্ট্ৰ), আইজল (মিজোৰাম), কোট্টায়াম (কেৰালা) আৰু ধেনকানাল (উৰিষ্যা)ত অৱস্থিত ইয়াৰ পাঁচটা আঞ্চলিক কেম্পাছৰ ক্ষেত্ৰতো প্ৰযোজ্য হ'ব।
এই নতুন মৰ্যাদাৰ লগতে আই.আই.এম.চি.-ক এতিয়া ডিগ্ৰীসহ ডক্টৰেট ডিগ্ৰী প্ৰদানৰ বাবেও অনুমোদন প্ৰদান কৰা হৈছে।
তলত দিয়া লিংকৰ পৰা বিতং অধিসূচনাৰ বিষয়ে জানিব পাৰিব:
https://iimc.gov.in/WriteReadData/userfiles/file/2024/Jan/Notification.pdf

Ministry of Information & Broadcasting
IIMC gets Deemed University Status
31 JAN 2024 6:01PM by PIB Delhi
The Indian Institute of Mass Communication, a leading institution for Journalism and Mass Communication, has been declared by the Ministry of Education, on the advice of UGC, as a deemed to be university under distinct category. The declaration extends to IIMC New Delhi and its five regional campuses located in Jammu (Jammu & Kashmir), Amravati (Maharashtra), Aizawl (Mizoram), Kottayam (Kerala), and Dhenkanal (Odisha).
With this new status, IIMC is now authorized to offer degrees, including doctoral degrees.
The detailed notification can be accessed at the link below.
https://iimc.gov.in/WriteReadData/userfiles/file/2024/Jan/Notification.pdf