মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী মন্দলনা মে 2009 – নবেম্বর 2015 ফাওবগী মতমগী হার (য়ুরিয়া) য়ুনিৎশিংদা দোমেস্তিক গ্যাস সপ্লাই তৌনবা মার্কেতিং মার্জিন অয়াবা পীখ্রে
01 FEB 2024 11:36AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা মে 1,2009 – নবেম্বর 17, 2015 ফাওবগী মতমগী হার (য়ুরিয়া) য়ুনিৎশিংদা দোমেস্তিক গ্যাস সপ্লাই তৌবগী মার্কেতিং মার্জিন লেপথোক্নবগী মাগী অয়াবা পীখ্রে।
অয়াবা পীখিবা অসি স্ত্রকচরেল রিফোর্ম অমনি। মার্কেতিং মর্জিন অসি কঞ্জুমরশিংদগী এদিস্নেল রিস্ক লৌবগীদমক অমসুং গ্যাস মার্কেতিং তৌবগা মরী লৈনবা শেনফমগী মথক্তা গ্যাস মার্কেতিং কম্পনীনা লৌরি। সরকারনা মমাংদা 2015দা য়ুরিয়া অমসুং LPG প্রদ্যুসরশিংদা দোমেস্তিক গ্যাস সপ্লাই তৌবগী মার্কেতিং মর্জিন লেপখি।
অয়াবা পীখিবা অসিনা তোঙান-তোঙানবা হার (য়ুরিয়া) য়ুনিৎশিংদা 18.11.2015দগী হৌনা হান্না পীখিবা চাংদা 01.05.2009 দগী 17.11.2015 ফাওবগী মতমগী ওইনা দোমেস্তিক গ্যাস প্রোক্যুর তৌখিবদা মখোয়দা পৌখিবা মার্কেতিং মর্জিনশিংগী কম্পোনেন্তগীদমক অহেনবা কেপিতেল পীরগনি।
আত্মনির্ভর ভারতকী সরকারগী বিজনগী পরিং মখাদা অয়াবা পীখিবা অসিনা ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎহন্নবা মেন্যুফেকচর্রশিংদা ইনসেন্তিভাইজ তৌরগনি। ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎলকপনা হারশিংদা মীপাং লাংদবা ঙমহল্লগনি অমসুং গ্যাস ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরদা তুংলমচৎতা ইনভেস্তমেন্তশিং লাক্নবগী ইলিমেন্ত অমা লৈহল্লগনি।

Cabinet
Cabinet approves marketing margin for supply of Domestic gas to Fertilizer (Urea) for the Period May 2009 – November 2015
01 FEB 2024 11:36AM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has given its approval for determination of Marketing Margin on supply of domestic gas to Fertilizer (Urea) Units for the period from May 1, 2009 to November 17, 2015.
This approval is a structural reform. Marketing Margin is charged by gas marketing company from consumers over and above the cost of gas for taking on the additional risk and cost associated with marketing of gas. Government had previously determined marketing margin on supply of domestic gas to urea and LPG producers in 2015.
The approval will provide additional capital to the various Fertilizer (Urea) Units for the component of marketing margins paid by them on domestic gas procured during the period 01.05.2009 to 17.11.2015, based on rates already being paid from 18.11.2015 onwards.
In line with government vision of AatmaNirbhar Bharat, this approval will incentivize manufacturers to increase investment. The increased investment will lead to self-sufficiency in fertilizers, and provide an element of certainty for future investments in gas infrastructure sector.