Cabinet
Cabinet approves continuation of Scheme for Rebate of State and Central Taxes and Levies for export of Apparel/Garments
01 FEB 2024 11:32AM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi approved the continuation of Scheme for Rebate of State and Central Taxes and Levies (RoSCTL) for export of Apparel/Garments and Made ups upto 31st March 2026.
Continuation of Scheme for proposed duration of two (2) years will provide stable policy regime which is essential for long term trade planning, more so in the textiles sector where orders can be placed in advance for long term delivery.
The continuation of RoSCTL will ensure predictability and stability in policy regime, help remove the burden of taxes and levies and provide level playing field on the principle that “goods are exported and not domestic taxes”
The Union Cabinet had given approval of the scheme up to 31.03.2020 and further approval was given for continuation of RoSCTL till 31st March 2024. The present extension upto 31st March 2026 helps in enhancing export competitiveness of garments and made-ups sectors. It makes apparel/garments and Made ups products cost-competitive and adopt the principle of zero-rated export. The other textile products (excluding Chapter 61, 62 and 63) not covered under the RoSCTL, are eligible to avail the benefits under RoDTEP along with other products.
The objective of the scheme is to compensate for the State and Central Taxes and Levies in addition to the Duty Drawback Scheme on export of apparel/ garments and Made-ups by way of rebate. It is based on an internationally acceptable principle that taxes and duties should not be exported, to enable a level playing field in the international market for exports. Hence, not only indirect taxes on inputs are to be rebated or reimbursed but also other un-refunded State & Central taxes and levies are to be rebated.
Rebate of State Taxes and Levies comprises VAT on fuel used in transportation, captive power, farm sector, mandi tax, duty of electricity, stamp duty on export documents, embedded SGST paid on inputs such as pesticides, fertilizers etc. used in production of raw cotton, purchases from unregistered dealers, coal used in production of electricity and inputs for transport sector. Rebate of Central Taxes and Levies comprises central excise duty on fuel used in transportation, embedded CGST paid on inputs such as pesticides, fertilizer etc. used in production of raw cotton, purchases from unregistered dealers, inputs for transport sector and embedded CGST and Compensation Cess on coal used in production of electricity.
RoSCTL has been an important policy measure and has helped in enhancing competitiveness of Indian exports of apparel and made ups which are value added and labour intensive segments of the Textile Value Chain. Continuation of Scheme for further duration of two (2) years will provide stable policy regime which is essential for long term trade planning, more so in the textiles sector where orders can be placed in advance for long term delivery.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা এপরেল/গারমেন্তশিংগী এক্সপোর্ত তৌনবগী রিবেৎ ওফ স্তেৎ এন্দ সেন্ত্রেল তেক্সেস এন্দ লিভাইসকী স্কিম মখা চত্থবদা অয়াবা পীখ্রে
01 FEB 2024 11:32AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা এপরেল/গারমেন্তশিংগী এক্সপোর্ত তৌনবগী রিবেৎ ওফ স্তেৎ এন্দ সেন্ত্রেল তেক্সেস এন্দ লিভাইস (RoSCTL) অমসুং মেদ অপ্সকী স্কিম 31 মার্চ, 2026 ফাওবা শাংদোকপগী অয়াবা পীখ্রে।
প্রপোজ তৌখিবা চহি অনি (2)গী মতমগী ওইনা স্কিম মখা চত্থবা অসিনা লোং তর্ম ত্রেদ প্লান্নিংগীদমক তঙাই ফদবা অমা ওইরিবা মরু ওইনা লোং তর্ম দেলিভরীগীদমক এদভান্স ওইনা ওর্দরশিং পীবা য়াবা তেক্সতাইলস সেক্তরদা স্তেবল পোলিসী রেজিম লৈহল্লগনি।
RoSCTL মখা চত্থবনা পোলিসী রেজিমদা প্রেদিক্তেবিলিতী অমসুং স্তেবিলিতী লৈহনগনি, তেক্স অমদি লিভাইশিংগী পোৎলুম কোকহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং ‘গুদশিং অসি এক্সপোর্ত তৌই অমসুং দোমেস্তিক তেক্সশিং লৌবা নত্তে’ হায়বা প্রিন্সিপলদা লেবেল প্লেয়িং ফিল্দ অমা লৈহনগনি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা স্কিম অসি 31.03.2020 ফাওবা শাংদোকপদা অয়াবা পীখি অমসুং মখা তানা RoSCTL অসি মার্চ 31, 2024 ফাওবা শাংদোকপগী অয়াবা পীখি। হৌজি মার্চ 31, 2026 ফাওবা শাংদোকপা অসিনা গারমেন্তশিং অমসুং মেদ-অপ্স সেক্তরগী এক্সপোর্ত কম্পিতিতিবনেস হেনগৎহনবদা মতেং পাংলগনি। মসিনা এপরেল/গারমেন্তশিং অমসুং মেদ অপ্স প্রদক্তশিং কোস্ত-কম্পিতিতিব ওইহল্লি অমসুং জিরো-রেতেদ এক্সপোর্তকী প্রিন্সিপল এদোপ্ত তৌহল্লি। অতৈ তেক্সতাইল প্রদক্তশিং (চেপ্তর 61, 62 অমসুং 63 য়াওদনা) অসি RoSCTLগী মখাদা কোনশিন্দবা অসি অতোপ্পা প্রদক্তশিংগা লোয়ননা RoDTEPগী মখাদা কান্নবশিং ফংনবগীদমক ইলিজিবল ওই।
স্কিম অসিগী পান্দম অসি রিবেৎকী মতেংনা এপারেল/গারমেন্তশিং অমসুং মেদ-অপ্সকী এক্সপোর্ত তৌবদা দ্যুতী দ্রোবেক স্কিমগী মথক্তা স্তেৎ অমসুং সেন্ত্রেল তেক্সশিং অমসুং লেভাইসশিংগীদমক কম্পেনসেৎ তৌবনি। ‌এক্সপোর্তশিংগীদমক মালেমগী কৈথেলদা লেবেল প্লেয়িং ফিল্দ অমা লৈবা ঙম্নবা মসি তেক্সেস অমসুং দ্যুতীজ এক্সপোর্ত তৌরোইদবনি হায়বা মালেমনা য়ানরবা প্রিন্সিপলদা য়ুম্ফম ওইরি। মরম অসিনা ইনপুৎশিংদা ইনদাইরেক্ত তেক্সশিং খক্তা রিবেৎ নত্ত্রগা রিইমবর্স তৌবতা নত্তনা অতৈ অন-রিফন্দেদ স্তেৎ এন্দ সেন্ত্রেল তেক্সেস অমসুং লিআইসসু রিবেৎ তৌগনি।
রিবেৎ ওফ স্তেৎ তেক্সেস এন্দ লিভাইসতা ত্রান্সপোর্তেসনদা শিজিন্নবা ফ্যুল, কেপ্তিব পাৱর, ফার্ম সেক্তর, মন্দি তেক্স, ইলেক্ত্রিসিতীগী দ্যুতী, এক্সপোর্ত দোক্যুমেন্তশিংদা স্তাম্প দ্যুতী, রো কোত্তন পুথোকপদা শীজিন্নবা তীল হীদাক, হারনচিংবা ইনপুৎশিংদা থীবা এম্বেদেদ SGST, রেজিস্তর তৌদবা দীলরশিংদগী লৈবা, ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপদা শিজিন্নবা কোইলা অমসুং ত্রান্সপোর্ত সেক্তরগী ইনপুৎশিংগী VAT কোনশিল্লি। রিবেৎ ওফ সেন্ত্রেল তেক্সেস এন্দ লিভাইসতা ত্রান্সপোর্তেসনদা শিজিন্নবা ফ্যুল, রো কোত্তন পুথোকপদা শীজিন্নবা তীল হীদাক, হারনচিংবা ইনপুৎশিংদা থীবা এম্বেদেদ SGST, রেজিস্তর তৌদবা দীলরশিংদগী লৈবা, ত্রান্সপোর্ত সেক্তরগী ইনপুৎশিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপদা শিজিন্নবা কোইলাদা লৌবা এম্বেদেদ CGST অমসুং কম্পেন্সেসন সেস কোনশিল্লি।
RoSCTL অসি মরু ওইবা পোলিসীগী থৌশিল অমনি অমসুং তেক্সতাইল ভেল্যু চেনগী ভেল্যু এদেদ অমসুং লেবর ইন্তেন্সিব সেগমেন্তশিং ওইরিবা এপারেল অমসুং মেদ অপ্সকী ভারতনা এক্সপোর্ত তৌবদা কম্পিতিতিবনেস হেনগৎহনবদা মতেং পাংলি। স্কিম অসি চহি অনিগী মতমগী ওইনা মখা চত্থবা অসিনা লোং তর্ম ত্রেদ প্লান্নিংগীদমক তঙাই ফদবা অমা ওইরিবা মরু ওইনা লোং তর্ম দেলিভরীগীদমক এদভান্স ওইনা ওর্দরশিং পীবা য়াবা তেক্সতাইলস সেক্তরদা স্তেবল পোলিসী রেজিম লৈহল্লগনি।