হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না পরিক্ষা পে চর্চাদা শরুক য়াখিবশিংগী ৱারী শাখ্রে
শরুক য়াখিবশিংনা মখোয়না পি.পি.সি. য়াওবদা থেংনরকপা ৱাফমশিং অতৈদসু পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক মখোয় মখোয়গী মহৈশঙশিংদা তমগদবনি – শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান
29 JAN 2024 8:05PM by PIB Imphal
মহৈ মশিং অমদি স্কিল দিভেলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রপ্রিদ্যুরসিপকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না ঙসি নেস্নেল বাল ভবন্দা পরিক্ষা পে চর্চা (পি.পি.সি.)গী ৭শুবা ইদিসন্দা শরুক য়াখিবা মীওইশিংগা উনখ্রে‍। মহৈ মশিংগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতী অনুপুর্ন দেবী অমদি দোক্তর সুভাস সরকার; মপান থৌরম অমসুং মহৈ মশিংগী রাজ্য মন্ত্রী, দোক্তর রাজকুমার রঞ্জন সিংহ; দিপার্তমেন্ত ওফ স্কুল এজুকেসন এন্দ লিতরেসী সেক্রেতরী, শ্রী সঞ্জয় কুমার; অতৈ মীথুংশিং, ওজা অমদি মহৈরোয়শিংসু থৌরমদুদা শরুক য়াখি‍।
থৌরমদুদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী প্রধান্না পরিক্ষা পে চর্চাদা শরুক য়াখিবা মহৈরোয়শিং, মরুওইনা ভারত মন্দপমদা পাঙথোকখিবা একজিবিসন্দা মখোয়গী ইনোভেসনশিং উৎখিবশিংগী মফমদা মখোয়না হোৎনরিবশিংবু থাগৎখি‍। সাইন্স খক্তদা নত্তনা আর্তস অমদি সোসিএল সাইন্সতা মহৈরোয়শিংদগী থোরক্লিবা অনৌবা ৱাখল্লোনশিংনা নহা মীরোলশিংগী মরক্তা লৈরিবা ৱাখলনা লামশিনবগী মতিকপু উৎলি হায়না মহাক্না হায়খি‍।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা উনবা অমদি মহাক্না তাকপি তম্বিবা ফংবা হায়বসি মহৈরোয়শিংগীদমক্তা কয়া য়াম্না নুংঙাইরমগনি অমদি পুন্সিদা অহোংবা পুরক্কদবা থৌদোক ওইরমগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
শ্রী প্রধান্না মহৈরোয়শিংগী মফমদা মখোয়না পি.পি.সি. য়াওবদা থেংনরকপা ৱাফমশিং, অতৈ উমহৈরোয়শিংনসু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোঙদোকখিবা পাম্বৈশিংদগী তমশিন্নবগীদমক পুক্নিং থৌগৎনবা মখোয় মখোয়গী মহৈশঙশিংদা তম্নবা হায়খি‍। ৱাখল ৱাবা লাকশিন্নবগী অদুগুম্বা পাউতাকশিং অদু মহৈরোয়, ওজা অমদি মমা মপাশিংগী ওইবা মীওই করোর ৫০ রোমগী মফমদসু খঙহনবা মথৌ তাই হায়বা ৱাফমসু মহাক্না থমখি‍। মসি এন.ই.পি. ২০২০গী রিকমেন্দেসনসু ওইরিবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
কালা উতসবকী অথোয়বশিং, এক্লব্যা মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুলশিংদগী মহৈরোয়শিং, অমদি স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংগী মীহুৎশিং য়াওবা মীওই ৩০০ হেনবনা শ্রী প্রধানগা উনখি অমদি পরিক্ষা পে চর্চা শরুক য়ারুবদা মখোয়না থেংনরকপশিং অমদি মখোয়না তারকপা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ৱাফমশিং পাউদমখি‍।
লৈবাক পুম্বগী স্তেতশিংদগী য়াম্লবা মহৈরোয়শিংনা মখোয়না থেংনরকপশিং পাউদমখি অমদি প্রধান মন্ত্রীগী ৱাহৈশিংনা করম্না মখোয়দা চাউনা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইখি হায়বনচিংবশিং ফোঙদোক্নখি‍। হরিয়ানাগী সির্সাদগী তনিসা; ত্রিপুরাগী অগর্তলাদগী ইনসা অকতর; মধ্য প্রদেশকী ভোপালদগী তীর্থ সোনি; অমদি অতহ কয়ানা মখোয়না দিল্লীদা নুংঙাইনা লৈবা, অনৌবা মরূপশিং থেংনবা অমদি এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকী তশেং তশেংবা মশক্কী মমি তারিবা অতৈ স্তেতশিংগী নাৎ চৎনবীশিংগী মরমদা তমশিনহৌবশিংগী মতাঙদসু মখোয়না ফোঙদোক্নখি‍।
পরিক্ষা পে চর্চা অসি ‘একজাম ৱারিয়র্স’কী হেন্না চাউবা ইহৌগা চুননা চাংয়েংগা মরী লৈনবা ৱাখল ৱাবশিং কোকহন্নবা অমদি পুন্সিবু হরাও তয়াম্না হিংবগী মওং মতৌ য়োকখৎনবগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা তোপ তোপ্পা থৌরাং অমনি‍। হন্দক্কী ৭শুবা ইদিসন অসিগীদমক মাইগোভ পোর্তেলদা রেজিস্ত্রেসন করোর ২.২৬ লাক্তুনা লৈবাক পুম্বগী মহৈরোয়শিংগী মরক্তা পাক শন্না পুক্নিংদা মথুম মরাং হৌবগী মতৌ উৎলি‍।

Ministry of Education
Shri Dharmendra Pradhan interacts with participants of Pariksha Pe Charcha
Participants must share their experience of attending PPC at their schools to encourage others - Shri Dharmendra Pradhan
29 JAN 2024 8:05PM by PIB Delhi
Union Minister for Education and Skill Development & Entrepreneurship, Shri Dharmendra Pradhan, interacted with the participants of the 7th edition of Pariksha Pe Charcha (PPC) at the National Bal Bhavan today. Ministers of the State for Education Smt. Annpurna Devi and Dr. Subhas Sarkar; Minister of State for External Affairs and Education, Dr. Rajkumar Ranjan Singh; Secretary, Department of School Education and Literacy, Shri Sanjay Kumar; other dignitaries, teachers and students were also present at the occasion.
While speaking at the event Shri Pradhan commended the efforts of the students who participated in Pariksha Pe Characha, especially those who exhibited their innovations at the exhibition put up at Bharat Mandapam. The new ideas coming from the students not only in science but arts and social science exhibit the power of imaginations among the younger generation, he said.
He mentioned how exciting and life-changing experience it was for the students to meet Prime Minister Shri Narendra Modi and get mentored by him.
Shri Pradhan urged the students to share their experience of attending Pariksha pe Charcha in their respective schools so that it inspires other students to learn from the tips shared by Prime Minister Shri Narendra Modi. He also emphasized that the larger community of approximately 50 crore people comprising students, teachers and parents should be made aware of such tips on overcoming stress. This is also the recommendation of the NEP 2020, he added.
Over 300 participants comprising the winners of the Kala Utsav, students from the Eklavya Model Residential Schools, and representatives of the states and UTs interacted with Shri Pradhan and shared their experience of attending Pariksha Pe Charcha and listening to the Prime Minister Shri Narendra Modi.
Several students from states across the country shared their experiences and narrated how they have received immense inspiration from the words of the Prime Minister. Tanisha, from Sirsa, Haryana; Insha Aktar from Tripura, Agartala; Teerth Soni from Bhopal, M.P.; and many others said how they have also enjoyed their stay in Delhi, making new friends and learning about the cultures of other states that reflect the true spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat.
Pariksha Pe Charcha is a unique initiative led by Prime Minister Shri Narendra Modi to address the stress associated with examinations and promote a celebratory approach towards life, aligning with the larger movement of 'Exam Warriors.' The current 7th edition recorded a remarkable 2.26 crore registrations on the MyGov portal, highlighting widespread enthusiasm among students nationwide.