প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধান মন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰস্কাৰ প্ৰাপকসকলৰ সৈতে মত-বিনিময় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
শিশুসকলে নিজৰ কৃতিত্বৰ সবিশেষ ব্যক্ত কৰে; লগতে প্ৰধানমন্ত্ৰীক কেইবাটাও প্ৰশ্ন সোধে
23 JAN 2024 6:01PM by PIB Guwahati
আজি আগবেলা প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৭ লোক কল্যাণ মাৰ্গস্থিত তেখেতৰ বাসগৃহত প্ৰধান মন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰস্কাৰ (PMRBP) প্ৰাপকসকলৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰতিগৰাকী প্ৰাপকক একোখনকৈ স্মৃতিগ্ৰন্থ প্ৰদান কৰে আৰু তাৰ পিছতে তেওঁলোকৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰে। শিশুসকলে তেওঁলোকৰ কৃতিত্বৰ সবিশেষ ব্যক্ত কৰে, যাৰ বাবে তেওঁলোকক এই বঁটাৰ বাবে নিৰ্বাচিত কৰা হৈছে। সংগীত, সংস্কৃতি, সৌৰশক্তি, বেডমিন্টন, দবা আদি ক্ৰীড়া, এনে ভিন্ন বিষয়ত আলোচনা কৰা হয়।
শিশুসকলেও প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক কেইবাটাও প্ৰশ্ন সোধে, ইয়াৰে এটাৰ উত্তৰ দিওঁতে তেখেতে সকলো ধৰণৰ সংগীতৰ প্ৰতি থকা আগ্ৰহৰ কথা কয় আৰু ই তেখেতক ধ্যানত সহায় কৰাৰ কথা ব্যক্ত কৰে। কালি প্ৰধানমন্ত্ৰী সূৰ্য্যোদয় যোজনাৰ আৰম্ভণিৰ বিষয়ে সোধাত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হৈ থকাৰ সময়তে সৌৰশক্তিৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহৰ কথা স্মৰণ কৰে, লগতে এই আঁচনিৰদ্বাৰা জনসাধাৰণ কেনেদৰে উপকৃত হ’ব, সেই বিষয়েও কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শিশুসকলৰ সৈতে দিনটোৰ তাৎপৰ্য্য সন্দৰ্ভতো আলোচনাৰে পৰাক্ৰম দিৱসৰ বিষয়ে আৰু চৰকাৰে নেতাজী সুভাষ চন্দ্ৰ বসুৰ উত্তৰাধিকাৰক কেনেদৰে সন্মান জনাইছে, সেই সম্পৰ্কেও কয়।
ভাৰত চৰকাৰে শিশুসকলক কলা আৰু সংস্কৃতি, সাহসিকতা, উদ্ভাৱন, বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি, সমাজ সেৱা, ক্ৰীড়া আৰু পৰিবেশ আদি সাতটা শিতানত ব্যতিক্ৰমী সাফল্যৰ বাবে প্ৰধান মন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰস্কাৰ প্ৰদান কৰি আহিছে। এনে প্ৰতিগৰাকী প্ৰাপককে পদক, প্ৰমাণ পত্ৰ আৰু প্ৰশস্তিৰ পুস্তিকা প্ৰদান কৰা হয়। এইবাৰ দেশৰ ভিন্ন প্ৰান্তৰ উল্লেখিত শিতানসমূহত ১৯ টি শিশুক পিএমআৰবিপি-২০২৪ৰ বাবে নিৰ্বাচিত কৰা হৈছে। ১৮ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৯ জন বালক আৰু ১০ গৰাকী বালিকাই এই বঁটা লাভ কৰে।

Prime Minister's Office
PM interacts with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar awardees
PM engages in a freewheeling interaction with the awardees
Children share details of their achievements; also ask PM several questions
23 JAN 2024 6:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP) awardees at his residence, 7 Lok Kalyan Marg earlier today.
Prime Minister presented souvenirs to each awardee and then engaged in a freewheeling interaction with them. The children shared details of their achievements due to which they have been selected for the award. Various subjects like music, culture, solar power, sports like badminton, chess, among others were discussed.
The children also asked the Prime Minister several questions as well, while answering one of which, he spoke about his interest in music of all kinds, and how it helps him in meditation. On being asked about the launch of Pradhanmantri Suryodaya Yojana yesterday, Prime Minister recalled the steps taken by him to harness solar energy while he was Chief Minister of Gujarat, and also spoke about how people will benefit from this scheme. Prime Minister also discussed with the children about the significance of the day and told them about Parakram Diwas and how the government is honouring the legacy of Netaji Subhas Chandra Bose.
The Government of India has been conferring the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar to children for their exceptional achievement in seven categories namely Art & Culture, Bravery, Innovation, Science & Technology, Social Service, Sports and Environment. Each awardee is given a medal, certificate and citation booklet. This year, 19 children from across the country, under different categories, have been selected for PMRBP-2024. The awardees include 9 boys and 10 girls, belonging to 18 States/UTs.