Prime Minister's Office
PM interacts with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar awardees
PM engages in a freewheeling interaction with the awardees
Children share details of their achievements; also ask PM several questions
23 JAN 2024 6:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP) awardees at his residence, 7 Lok Kalyan Marg earlier today.
Prime Minister presented souvenirs to each awardee and then engaged in a freewheeling interaction with them. The children shared details of their achievements due to which they have been selected for the award. Various subjects like music, culture, solar power, sports like badminton, chess, among others were discussed.
The children also asked the Prime Minister several questions as well, while answering one of which, he spoke about his interest in music of all kinds, and how it helps him in meditation. On being asked about the launch of Pradhanmantri Suryodaya Yojana yesterday, Prime Minister recalled the steps taken by him to harness solar energy while he was Chief Minister of Gujarat, and also spoke about how people will benefit from this scheme. Prime Minister also discussed with the children about the significance of the day and told them about Parakram Diwas and how the government is honouring the legacy of Netaji Subhas Chandra Bose.
The Government of India has been conferring the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar to children for their exceptional achievement in seven categories namely Art & Culture, Bravery, Innovation, Science & Technology, Social Service, Sports and Environment. Each awardee is given a medal, certificate and citation booklet. This year, 19 children from across the country, under different categories, have been selected for PMRBP-2024. The awardees include 9 boys and 10 girls, belonging to 18 States/UTs.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার ফংলবশিংগা উনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা মনা ফংলবশিংগা অপনবা লৈতনা ৱারি শানখি
অঙাংশিংনা মখোয়গী মাইপাকপশিংগী অকুপ্পশিং পাউদমখি; প্রধান মন্ত্রীদা ৱাহং কয়াশু হংখি
23 JAN 2024 6:01PM by PIB Imphal
ঙসি ৭, লোক কলয়ান মার্গতা লৈবা মহাক্কী য়ুমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার(পি এম আর বি পি) ফংলবশিংগা উনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা মনা ফংলবশিংদা সোভিনিয়র অমমম খুদোল তমখি অমসুং তুংদা অপনবা লৈতনা মখোয়গা ৱারি শানখি। মনাগীদমক মখোয়গী খল্লকখিবা মখোয়গী মাইপাকপশিংগী মতাংদা অঙাংশিংনা অকুপ্পশিং পাউদমখি। ঈশে, নাৎ, সোলার পৱার, বেতমিন্তন, চেস য়াওনা শান্নবশিংগী মতাংদা খন্নখি।
অঙাংশিংনশু প্রধান মন্ত্রীদা ৱাহং কয়া হংখি অমসুং ৱাহং অমগী পাউখুম পীবদা মহাক্না মখল খুদিংমক্কী ঈশৈ পাম্বগী মতাংদা মহাক্না ফোঙদোকখি অমসুং মসিনা কমদৌনা মহাক্কী ধ্যান তৌবদা মতেং পাংবগে হায়বগী মতাংদা থমখি। ঙরাং প্রধান মন্ত্রী সুর্য়োদয়া য়োজনা হৌদোকখিবগী মতাংদা হংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্না গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর ওইরিঙৈদগী হৌনা নুমিৎ মঙালগী কান্নবা লৌনবা থবকশিং পায়খৎপা হৌখি অমসুং স্কিম অসিদগী মীয়াম্না কান্নবা য়াম্না ফংগনি। ঙসিগী নুমিৎ অসিগী মরুওইবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা অঙাংশিংগা লোয়ননা খন্নখি অমসুং মখোয়দা পরাক্রম দিবসগী মরমদা অমসুং কমদৌনা সরকারনা নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোস ইকায়খুম্নবা উৎপগে হায়বগী মতাংদা মখোয়দা ৱারি শাখি।
কাংলুপ তরেৎ হায়বদি কলা অমসুং নাৎ, থৌনা ফবা, অনৌবা পুথোকপা, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি, মীয়ামগী থবক তৌবা, শান্নবা অমসুং ইনভাইরোনমেন্তগী লদমা অখন্নবা মাইপাক্লবা অঙাংশিংদা ভারত সরকারনা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার পীরি। মনা ফংলবা অঙাং অমদা মেদল অমা, শক্তাকচে অমসুং সাইতেসন পীরি। চহি অসিগী ওইনা তোঙান-তোঙানবা কাংলুপ্তা লৈবাক শীনবা থুংবদগী অঙাং ১৯ প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার-২০২৪ পীনবা খনখৎখি। মনা ফংলবশিংগী মনুংদা রাজ্য/য়ু.তি ১৮ দগী নুপামচা ৯ অমসুং নুপীমচা ১০ য়াওরি।