Prime Minister's Office
PM to visit Maharashtra, Karnataka and Tamil Nadu on 19 January
PM to inaugurate opening ceremony of the Khelo India Youth Games 2023 in Chennai
PM to launch revamped DD Podhigai channel as DD Tamil; also lay foundation stone and launch projects worth Rs 250 crore for strengthening Broadcasting sector in the country
PM to inaugurate the new state-of-the-art Boeing India Engineering & Technology Center campus in Bengaluru - Boeing’s largest such investment outside the USA
PM to lay the foundation stone of 8 AMRUT projects worth around Rs. 2,000 crores in Maharashtra
17 JAN 2024 8:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Maharashtra, Karnataka and Tamil Nadu on 19 January. At around 10:45 AM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects in Solapur, Maharashtra. At around 2:45 PM, Prime Minister will inaugurate the Boeing India Engineering & Technology Centre and launch the Boeing Sukanya Programme in Bengaluru, Karnataka. Thereafter, at around 6 PM, Prime Minister will participate in the opening ceremony of Khelo India Youth Games 2023 in Chennai, Tamil Nadu.
PM in Solapur
During a public programme in Solapur, Prime Minister will lay the foundation stone of 8 AMRUT (Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation) projects worth around Rs. 2,000 crores in Maharashtra.
Prime Minister will dedicate more than 90,000 houses completed under PMAY-Urban in Maharashtra. Further, he will also dedicate 15,000 houses of Raynagar Housing Society in Solapur, whose beneficiaries comprise thousands of handloom workers, vendors, power loom workers, rag pickers, Bidi workers, drivers, among others.
Further, Prime Minister will kickstart the distribution of 1st and 2nd instalments to 10,000 beneficiaries of PM-SVANIDHI in Maharashtra during the programme.
PM in Bengaluru
Prime Minister will inaugurate the new state-of-the-art Boeing India Engineering & Technology Center (BIETC) campus in Bengaluru. Built with an investment of Rs. 1,600 crores, the 43-acre campus is Boeing’s largest such investment outside the USA. Boeing’s new campus in India will become a cornerstone for partnership with the vibrant startup, private and government ecosystem in India, and will help develop next generation products and services for the global aerospace and defence industry.
Prime Minister will also launch the Boeing Sukanya Program that aims to support the entry of more girl children from across India into the country’s growing aviation sector. The program will provide opportunities for girls and women from across India to learn critical skills in the science, technology, engineering and maths (STEM) fields and train for jobs in the aviation sector. For young girls, the program will create STEM Labs at 150 planned locations to help spark interest in STEM careers. The program will also provide scholarships to women who are training to be pilots.
PM at Khelo India Youth Games 2023
The unwavering commitment of the Prime Minister to promote grassroots sports development and nurture budding sports talent resulted in the start of Khelo India Youth Games. Prime Minister will be the Chief Guest for the opening ceremony of the 6th Khelo India Youth Games 2023 which will be held at the Jawaharlal Nehru Stadium in Chennai. This is the first time that Khelo India Youth Games are being held in South India. The Games will be played across four cities of Tamil Nadu, namely Chennai, Madurai, Trichy and Coimbatore from 19th to 31st January, 2024.
The mascot for the games is Veera Mangai. Rani Velu Nachiyar, fondly called as Veera Mangai, was an Indian queen who waged a war against British colonial rule. The mascot symbolises the valour and spirit of Indian women, embodying the strength of women power. The logo for the games incorporates the figure of poet Thiruvalluvar.
Over 5600 athletes will be participating in this edition of Khelo India Youth Games, spread across 13 days in 15 venues with 26 sporting disciplines, over 275 competitive events and 1 demo sport. The 26 sporting disciplines is a diverse mix of conventional sports such as Football, Volleyball, Badminton etc. and traditional sports such as Kalaripayattu, Gatka, Thang ta, Kabaddi and Yogasana. Silambam, a traditional sport of Tamil Nadu, is being introduced as a demo sport for the first time in the history of Khelo India Youth Games.
During the inaugural ceremony, Prime Minister will also launch and lay the foundation stone of projects related to the Broadcasting sector worth about Rs 250 crore. This includes the launch of the revamped DD Podhigai channel as DD Tamil; 12 Akashvani FM projects in 8 States; and 4 DD transmitters in Jammu and Kashmir. In addition, Prime Minister will lay the foundation stone for 26 new FM transmitter Projects in 12 States.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারী 19দা মহারাস্ত্রা, করনাতকা অমসুং তমিল নাদুদা চৎকনি
পি.এম.না চেন্নৈদা পাংথোক্কদৌরিবা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেম্স 2023 হৌদোক্কনি
পি.এম.না নৌনা শেমদোক্লবা দি.দি. পোধিগাই চেন্নেলবু দি.দি. তমিল হায়না নৌনা হৌদোক্লগনি; লৈবাক অসিগী
ব্রোদকাস্তিং সেক্তরগী মপাঙ্গল হেনগৎহন্নবা লুপা করোর 250গী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংসু তমগনি
পি.এম.না বেঙ্গালুরুগী মনাক্তা লৈবা হৌজিক্কী মতমগা নীংথিনা চুনরবা বোইং ইন্দিয়া ইঞ্জিনিয়রিং অমসুং তেক্নোলোজী সেন্তর কেম্পস অমা শঙ্গাগনি – মসিনা বোইংনা USAগী মপান্দা খ্বাইদগী চাউনা ইনভেস্ত তৌবা থৌওং অমা ওইরিবনি
পি.এম.না মহারাস্ত্রদা চাউরাক্না লুপা করোর 2000গী AMRUT প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তমগনি
17 JAN 2024 8:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী 19দা মহারাস্ত্রা, করনাতকা অমসুং তমিল নাদুদা চৎকনি। নুমিৎ অসিগী অয়ুক্কী পুং 10.45 তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রগী সোলাপুরদা চাউখৎ খোঙথাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুংসু তমগনি। নুংথিলগী চাউরাকপা পুং 2.45 তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা করনাতকাগী বেঙ্গালুরুগী বোইং ইন্দিয়া ইঞ্জিনিয়রিং অমসুং তেক্নোলোজী সেন্তর অমা শঙ্গাগনি অমসুং বোইং সুকনয়া প্রোগ্রাম হায়বা অমসু হৌদোক্কনি। মখা তারকপা ওইনা নুমিদাংগী পুং 6 তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা তমিল নাদুগী চেন্নৈদা পাংথোকপা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেম্স 2023 হৌদোকপগী থৌরমদা শরুক য়াগনি।
সোলাপুরদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রগী সোলাপুরদা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা চাউরাক্না লুপা করোর 2000গী AMRUT (অতল মিসন ফোর রিজুবিনেসন অমসুং অর্বান ত্রান্সফোর্মেসন)কী প্রোজেক্ত 8কী উরেপ উয়ুং তমগনি।
মহারাস্ত্রদা PMAY-অর্বানগী মখাদা শাবা লোইশিনখ্রবা য়ুম 90,000 হেনববু প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। মখা তারকপদা, মহাক্না সোলাপুরগী রাইনগর হাউজিং সোসাইতীগী য়ুম 15,000 অমগসু মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি, হায়রিবা য়ুমশিং অসিগী বেনেফিশরীশিংগী মনুংদা হেন্দলুম শিন্মী, ভেন্দর, পাৱর লুমগী শিন্মী, ফত্ত-হৌদি খোম্বা মীওই, বিরিগী শিন্মী, দ্রাইভর অমসুং অতোপ্পা মীওই লিশিং কয়া য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগী মনুংদা মখা তারকপা ওইনা, মহারাস্ত্রগী PM-SVANIDHIগী বেনেফিশরী 10,000দা অহানবা অমসুং অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোকপা হৌগনি।
বেঙ্গালুরুদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গালুরুদা লৈবা স্তেত ওফ দি আর্ত বোইং ইন্দিয়া ইঞ্জিনিয়রিং অমসুং তেক্নোলোজী সেন্তর (BIETC) অমা শঙ্গাগনি। লুপা করোর 1,600 থাদদুনা শাবা একর 43 চাউবা কেম্পস অসিনা বোইংনা USAগী মপান্দা খ্বাইদগী চাউনা ইনভেস্ত তৌবা খোঙথাং অমা ওইগনি। বোইংগী ভারতকী অনৌবা কেম্পস অসিনা ভারতকী মতিক লৈবা স্তার্তঅপ, লন্নাই অমসুং সরকারগী ইকোসীস্তেম অসিগা লৈনবা মরীগী মশক নাইবা খুদম অমা ওইরগনি। মসিনা মালেমগী এরোস্পেস অমসুং দিফেন্স ইন্দস্ত্রীগী নেক্স জেনেরেসন প্রদক্ত অমসুং সর্ভিস কয়া শেম্বদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী শাহৌ লৌখৎলক্লিবা এভিএসন সেক্তর অসিদা নুপীমচাশিংনা মশিং য়াম্না শরুক য়াহনবদা তেংবাংবগী পান্দম থম্বা বোইং সুকনয়া প্রোগ্রাম অমা হৌদোক্কনি। প্রোগ্রাম অসিনা ভারত শিনবা থুংবগী নুপীমচাশিংগী মফমদা সাইন্স, তেক্নোলোজী, ইঞ্জিনিয়রিং অমসুং মেথ (STEM)কী হীরমগী ক্রিতিকেল স্কিল তম্বগী খুদোংচাবা পীগনি অমসুং এভিএসন সেক্তরদা থবক ফংহন্নবা ত্রেনিংসু পীগনি। নুপমচাশিংগী ওইনদি, প্রোগ্রাম অসিনা STEMদা কেরিয়র শেম্বা পামহন্নবা ইথিল পীনবগীদমক্তা হান্নদগী থৌরাং য়াত্তুনা থম্লবা মফম 150দা STEM লেব শাগনি। প্রোগ্রাম অসিনা পাইলোত ওইনবা ত্রেনিং তৌরিবী নুপীশিংদা স্কোলার্শিপ পীগনি।
খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেম্স 2023দা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা গ্রাসরুত স্পোর্ত দিভেলপমেন্তপু খুমাং চাউশিলহনবা অমসুং হৌগৎলক্লিবা স্পোর্তকী তেলেন্তশিংবু য়োকখৎপদা খোঙফম চেৎলিবা অসিনা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেম্স হৌদোকহনখি। প্রধান মন্ত্রীনা চেন্নৈগী জৱাহর্লাল নেহরু স্তেদিয়মদা পাংথোক্কদৌরিবা 6শুবা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেম্স 2023 অসিগী থৌরম মপু ওইগনি। খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেম্স অসি খা ভারত্তা পাংথোকপসি মসিনা অহানবা ওইগনি। গেম্স অসি তমিল নাদুগী মরু ওইবা শহর মরি, মিং ওইনা পল্লবদা, চেন্নৈ, মদুরাই, ত্রিচী অমসুং কোইম্বতোরদা জনুৱারী 19-24, 2024 ফাওবা পাংথোক্কনি।
গেম্স অসিগী মাস্কোতনা বীর মঙ্গাই ওইগনি। বীর মঙ্গাই হায়না নুংশিনা কৌনবা রানী বেলু নচিয়র অসিদি ব্রিতিশকী লোইলম লৈঙাক্কী মাইয়োক্তা লান হৌখিবী ভারতকী মহারানী অমনি। মাস্কোত অসিনা নুপীগী পাঙ্গলগা শাগোন্নবা ভারত নুপীশিংগী মথৌনা অমসুং ইথিলগী খুদম ওইরি। গেম্স অসিগী লোগোদা কবি থিরুবল্লুবরগী শক্তম য়াওরি।
নুমিৎ 13গী মনুংদা য়াম্লবা মফম 15দা শন্দোক্তুনা মশান্না 26তা কম্পিতিতিব ইভেন্ত 275 অমসুং দেমো স্পোর্ত 1গা লোয়ননা পাংথোক্কদৌরিবা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেম্সকী হন্দক্কী তাঙ্কক অসিদা শান্নরোই 5600 হেনবনা শরুক য়াগনি। মশান্না 26 অসিদি ফুতবোল, ভোল্লীবোল, বেদমিন্তন্নচিংবা কনভেনস্নেল স্পোর্ত অমসুং কলারিপায়ত্তু, গতকা, থাং তা, কবদ্দী অমসুং য়োগাসনগুম্বা নাৎকী তোঙান-তোঙানবা মশান্না কয়ানা শেম্বনি। তমিল নাদুগী ত্রেদিস্নেল স্পোর্ত অমা ওইরিবা সিলম্বম অসিবু খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেম্সকী পুৱারীদা দেমো স্পোর্ত অমা ওইনা খ্বাইদগী ইহান হান্না হৌদোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোকপগী থৌরমদা ব্রোদকাস্তিং সেক্তরগা মরী লৈনবা লুপা করোর 250গী প্রোজেক্তশিং হৌদোকপগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংসু তমগনি। মসিগী মনুংদা নৌনা শক্তাক পীরবা দি.দি. পোধিগাইবু দি.দি. তমিল হায়না হৌদোকপা; রাজ্য 8তা আকাশবানী FM প্রোজেক্ত 12 হৌদোকপা; অমসুং জম্মু অমসুং কশ্মিরদা দি.দি. ত্রান্সমিত্তর 4 হৌদোকপা য়াওরি। পুম্নমক অসিগা লোয়ননা, প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য 12তা অনৌবা FM ত্রান্সমিত্তর প্রোজেক্ত 26কী উরেপ উয়ুংসু তমগনি।