Prime Minister's Office
PM inaugurates new campus of National Academy of Customs, Indirect Taxes & Narcotics at Palasamudram, Sri Sathya Sai District, Andhra Pradesh
Interacts with 74th and 75th batches of the Indian Revenue Service (Custom & Indirect Taxes) and officer trainees of Royal Civil Service of Bhutan
“NACIN's role is to provide a modern ecosystem to the country”
“Shri Ram is such a great symbol of good governance that he can be a great inspiration for NACIN too”
“We gave the country a modern system in the form of GST and simplified income tax and introduced faceless assessment. All these reforms have resulted in record tax collection”
“Whatever we took from people, we returned to them and this is good governance and the message of Ram Rajya”
“Fight against corruption, action against corrupt people has been the priority of the government”
“The poor of this country have the power that if they are given resources, they will defeat poverty themselves”
“Almost 25 crore people have been lifted out of poverty in the last 9 years by the efforts of the present government”
16 JAN 2024 6:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the new campus of National Academy of Customs, Indirect Taxes & Narcotics at Palasamudram, Sri Sathya Sai District in Andhra Pradesh today. He also took a walkthrough of the exhibition showcased on the occasion. The Prime Minister also interacted with Officer Trainees of the 74th and 75th batches of the Indian Revenue Service (Custom & Indirect Taxes) as well as officer trainees of the Royal Civil Service of Bhutan.
Addressing the gathering, the Prime Minister congratulated everyone for the inauguration of the National Academy of Customs, Indirect Taxes & Narcotics at Palasamudram. Highlighting the speciality of the region of Palasamudram, the Prime Minister said that it is associated with spirituality, nation building and good governance and represents the heritage of India. He mentioned Shri Satya Sai Baba’s birthplace in Puttaparthi, the great freedom fighter Padma Shri Kallur Subba Rao, renowned puppetry artist Dalavai Chalapathi Rao and the good governance of the glorious Vijaynagar Empire as sources of inspiration from the region. He expressed confidence that the new campus of NACIN will create new dimensions of good governance and give a boost to trade and industry in the nation.
Noting Thiruvalluvar Day today, the Prime Minister quoted the great Tamil sage and underlined the role of revenue officers in collecting taxes that lead to people’s welfare in a democracy.
PM Modi earlier visited Veerbhadra Temple in Lepakshi and heard the verses of Ranganatha Ramayan. The Prime Minister participated in Bhajan Keertan with the devotees. Noting the belief that Ram Jatayu Samvad took place nearby, the Prime Minister said he is undergoing an 11-day special anushthan before the Pran Pratishtha at the temple at Ayodhya Dham. He expressed gratitude for being blessed at the temple during this pious period. Acknowledging the atmosphere of Ram Bhakti pervading the country, the Prime Minister pointed out that Shri Ram’s inspiration goes beyond devotion. He said that Shri Ram is such a great symbol of good governance that he can be a great inspiration for NACIN too.
Quoting Mahatma Gandhi, the Prime Minister said that the very idea of Ram Rajya is the notion behind true democracy. He highlighted Mahatma Gandhi’s life experience as the reason behind his backing of the Ram Rajya ideology and spoke about a nation where every citizen’s voice is heard and everyone gets their due respect. “It is said about the citizens of Ram Rajya”, the Prime Minister said quoting a Sanskrit shloka, “Ram Rajya Vasi (citizen), Keep your head high and fight for justice, treat everyone as equal, protect the weak, hold Dharma on the highest level, You are Ram Rajya Vasis”. He underlined that Ram Rajya was established on these four pillars where everyone could walk with their heads held high and with dignity, every citizen is treated as equal, the downtrodden are protected, and Dharma holds paramount importance. “In the 21st century”, the Prime Minister said, “as administrators who enforce the rules and regulations of these modern institutions, you must focus on these four goals and keep them in mind.”
The Prime Minister also mentioned Swami Tulsidas’s description of the tax system in the Ram Rajya. Quoting Ramcharit Manas, the Prime Minister highlighted the welfare aspect of taxation and every paisa of tax received from people would go into the welfare of the people to stimulate prosperity. Further elaborating this PM Modi talked about the tax reforms in the last 10 years. He recalled multiple, non-transparent tax systems of earlier times. “We gave the country a modern system in the form of GST and simplified income tax and introduced faceless assessment. All these reforms have resulted in record tax collection”, the Prime Minister said. ‘We are returning people’s money through various schemes’, he added. He informed that the IT exemption limit was raised from the income of 2 lakh to 7 lakh rupees. Tax reforms after 2014 have resulted in tax savings of about 2.5 lakh crore rupees for the citizens. He said that the number of taxpayers is consistently increasing in the country as they feel happy that their tax money is put to good use. “Whatever we took from people, we returned it to people and this is good governance and the message of Ram Rajya”, he said.
The Prime Minister also highlighted the special attention paid to the optimum utilization of resources in Ram Rajya. Pointing out the past government which tended to stall, shelve and divert projects causing huge losses to the nation, the Prime Minister drew an analogy to Lord Ram‘s conversation with Bharat cautioning him against such tendencies and said, “I am confident that you complete tasks which cost less and give more benefit without wasting time.” He highlighted that in the last 10 years, the present government has kept the cost in mind and laid emphasis on completing the projects on time.
Once again quoting Goswami Tulsidas, PM Modi highlighted the need to create a system that supports the poor and weeds out the non deserving. He informed that in the last 10 years, 10 crore fake names have been weeded out of the documents. “Today, every paisa reaches the bank account of the beneficiary who is entitled to it. Fight against corruption and action against corrupt people has been the priority of the government”, he said.
PM Modi underlined that the positive results of this belief can be witnessed in the development works carried out in the nation as he apprised the nation about the latest report released by NITI Aayog yesterday which states that almost 25 crore people have been lifted out of poverty in the last 9 years by the efforts of the present government. Calling it a historic and unprecedented achievement, especially in a nation where slogans for eradicating poverty have been raised for decades, the Prime Minister said that it is the result of the government’s priority for the welfare of the poor since coming to power in 2014. The Prime Minister expressed the belief that the poor of this country have the potential to defeat poverty if they are given the means and resources. “We can see this becoming a reality today”, he added. He stated that the government spent on health, education, employment and self-employment, and increasing the facilities for the poor. “When the potential of the poor strengthened and facilities were provided, they started coming out of poverty”, he said noting that it is another good news before the consecration of the Ram Temple in Ayodhya on January 22. “Poverty can be reduced in India, this is going to fill everyone with a new belief and will increase the confidence of the country”, he remarked. PM Modi credited the reduction in poverty to the rise of the neo-middle class and the proliferation of the middle class. He said that people in the world of economy realize the potential of the growth of neo-middle class and their contribution towards economic activities. “In such a situation, NACIN must fulfil its responsibility with more seriousness.
PM Modi further elaborated his Sabka Prayas call from the ramparts of the Red Fort by illustrating it with the life of Lord Ram. He recalled Shri Ram’s wise use of resources in his fight against Ravan and converting them into a massive force. He concluded by asking the officers to realize their role in nation-building and called for collective efforts to increase the country's income, and investment and enhance ease of doing business.
Governor of Andhra Pradesh, Shri S. Abdul Nazeer, Chief Minister of Andhra Pradesh, Shri Y S Jahan Mohan Reddy, Union Minister for Finance, Smt Nirmala Sitharaman and Chairman of the Central Board of Indirect Taxes and Customs, Shri Sanjay Kumar Agarwal were present on the occasion among others.
Background
In a step towards realizing the Prime Minister’s vision of improving governance through Civil Service Capacity Building, the new state-of-the-art campus of National Academy of Customs, Indirect Taxes and Narcotics (NACIN) at Palasamudram, Sri Sathya Sai District, Andhra Pradesh was conceptualized and built. Spread in 500 acres, the academy is the apex institution of the Government of India for capacity building in the field of Indirect Taxation (Customs, Central Excise and Goods and Services Tax) and Narcotics Control Administration. The national-level world-class training institute will impart training to the officials of the Indian Revenue Service (Custom & Indirect Taxes) as well as to the central allied services, state governments & partner nations.
With the addition of this new campus, the NACIN will focus on the use of new-age technologies such as Augmented & Virtual Reality, Blockchain as well as Artificial Intelligence and other emerging Technologies for training and capacity building.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না আন্ধ্র প্রদেশকী শ্রী সত্যা সাই জিলাদা লৈবা পলাসমুদ্রমদা নেস্নেল একাদেমী ওফ কস্তমস, ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ নরকোতিক্সকী অনৌবা কেম্পস শঙ্গাখ্রে
ইন্দিয়ন রিভেন্যু সর্ভিস (কস্তম এন্দ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস)কী 74শুবা অমসুং 75শুবা বেৎচশিং অমদি রোয়েল সিভিল সর্ভিস ওফ ভুতানগী ওফিসর ত্রেনীশিংগা লোয়ননা ৱারী ৱাতাই শাখ্রে
“NACINগী থৌদাং অসি লৈবাক অসিদা মোদর্ন ইকোসিস্তেম অমা লৈহনবনি”
“শ্রী রাম অসি অফবা লৈঙাক্কী অথোইবা খুদম অমনি মরম অসিনা মহাক্না NACINগীসু অচৌবা ইথিল ওইরগনি”
“ঐখোয়না লৈবাক অসিদা GST অমসুং অচম্বা ইনকম তেক্সকী মওংদা অমদি ফেসলেস এসেসমেন্ত হৌদোকখিবনা মোদর্ন সিস্তেম অমনা পীরি। রিফোর্ম পুম্নমক অসিনা রেকোর্দ ওইনা তেক্স কল্লেক্সন তৌবা ঙমহনখি”
“ঐখোয়না মীয়ামদগী লৌবা খুদিংমক, ঐখোয়না মখোয়দা অমুক পীরি অমসুং মসিনি অফবা লৈঙাক অমসুং মসিনা রাম রাজ্যাগী পাউজেলনি”
“শেঞ্জা-থুমজাগী মায়োক্তা থেংনবা, শেঞ্জা থুমজা তৌবা মীওইশিংগী মায়োক্তা এক্সন লৌখৎপা অসিনা লৈবাক্কী মরু ওইবা ওইরি”
“লৈবাক্কী লায়রবশিংদা রিসোর্সশিং পীরবদি মখোয়দা শক্তি লৈগনি, মখোয় মশানা লৈতা-লায়রববু মাইথীবা পীবা ঙমগনি”
“হৌজিক পাল্লিবা সরকারগী খোঙথাংশিংনা হৌখিবা চহি 9দা মীওই করোর 25রোম লৈতা-লায়রবা কোকহনবা ঙমখ্রে”
16 JAN 2024 6:08PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি আন্ধ্র প্রদেশকী শ্রী সত্যা সাই জিলাদা লৈবা পলাসমুদ্রমদা নেস্নেল একাদেমী ওফ কস্তমস, ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ নরকোতিক্সকী অনৌবা কেম্পস শঙ্গাখ্রে। মহাক্না থৌরম অসিদা উৎখিবা একজিবিসন কোইনা চৎতুনা য়েংখি। প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ন রিভেন্যু সর্ভিস (কস্তম এন্দ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস)কী 74 অমসুং 75শুবা বেৎচশিংগী ওফিসর ত্রেনীশিং লোয়ননা রোয়েল সিভিল সর্ভিস ওফ ভুতানগী ওফিসর ত্রেনীশিংগসু ৱারী শাখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রী পলাসমুদ্রমদা নেস্নেল একাদেমী ওফ কস্তমস, ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ নরকোতিক্স শঙ্গাবদা মীপুম খুদিংমক্তা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। পলাসমুদ্রমগী লমদমগী অখন্নবা অদু ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসি স্পিরিচুএলিতী, লৈবাক শেমগৎপা অমসুং অফবা লৈঙাক্কা মরী লৈনৈ অমসুং ভারতকী হেরিতেজকী মশক তাক্লি। মহাক্না শ্রী সত্য সাই বাবাগী পোক্নফম অসি পুত্তাপর্থিদা লৈ, অথৌবা নীংতম লান্মী পদ্ম শ্রী কল্লুর সুব্বা রাও, মশক নাইবা পপেত্রী আর্তিস্ত দলাবাই ছলাপথী রাও অমসুং বিজয়নগর সমরাজ্যাগী মতিক ময়াই লৈরবা অফবা লৈঙাক অসিনা লমদম অসিগী ইথিলগী হৌরকফমসু ওইরি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না NACINগী অনৌবা কেম্পসনা অফবা লৈঙাক্কী অনৌবা মায়োল অমা ওইরগনি অমসুং মসিনা লৈবাক্কী ললোন-ইতিক অমসুং ইন্দস্ত্রীদা শাহৌ অমা পীরগনি।
ঙসি অসি তিরুবল্লুবর নুমিৎনি হায়রদুনা প্রধান মন্ত্রী মশক নাইবা তামিল লম্বোইবা অসিগী মরমদা পনখি অমসুং দেমোক্রেসীদা মীয়ামগী য়াইফনবা লমজিংলিবা রিভেন্যু ওফিসরশিংনা তেক্স খোমগৎপগী লৌরিবা থৌদাংগী মতাংদা পনখি।
পি.এম.না লেপক্ষীদা লৈবা বীরভাদ্রা মন্দিরদা চৎখি অমসুং রঙ্গানাথা রামায়ন তাখি। প্রধান মন্ত্রীনা ভক্তাশিংগা লোয়ননা ভজন কীর্তনদা শরুক য়াখি। রাম জাতায়ু সম্বদ অসি মনাক অনকপদা থোকখি হায়য়গী থাজবা ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্না অয়োধ্যা তামদা লৈবা মন্দিরগী প্রান প্রিস্থাগী মাংওইননা নুমিৎ 11নিগী অখন্নবা অনুস্থান চত্থরি। শেংলবা মতমগী মনুংদা মন্দির অসিদা থৌজাল ফংজবা অসিদা মহাক্না নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। লৈবাক অসিদা রাম ভক্তিগী ওইরিবা এতমোস্ফিয়র অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শ্রী রামনা পীবা ইথিল অসি নীংজবদগী হেল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি শ্রী রাম অসি অফবা লৈঙাক্কী অথোইবা খুদম অমনি মরমদি মহাক অসি NACINগীসু ওইনা অচৌবা ইথিল অমা ওইগনি।
মহাত্মা গান্ধী পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাম রাজ্যগী ৱাখল্লোন অসিমক তশেংবা দেমোক্রেসীগী ৱাহন্থোক অদুনি। মহাক্না মহাত্মা গান্ধীগী পুন্সি এক্সপরিয়েন্স অসিনা রাম রাজ্যা আইদিওলোজীবু ঙাকলৌ পীরিবা ৱাখল্লোন অদুনি হায়খি অমসুং প্রজা খুদিংমক্কী ৱাখল্লোনবু তাবীবা অমসুং মীপুম খুদিংমক্না মখোয়গী ফংফম থোকপা ইকাই খুম্নবা ফংবা লৈবাক অমগী মরমদা হায়রমখি। “রাম রাজ্য বাসি (প্রজা), নখোয়গী কোক ৱাংনা থাংগৎতুনা অমসুং জস্তিসকীদমক থেংনবীয়ু, মীপুম খুদিংমক চপ মান্ননা লোইনৌ, অশোনববু ঙাকপী শেনবীয়ু, ধর্মবু খ্বাইদগী মরু ওইনা লৌ” হায়না হায়রমখিবা সংস্ক্রৃতকী শ্লোকা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা “রাম রাজ্যদা প্রজাশিংগী মরমদা হায়রমখি” হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি রাম রাজ্য অসি মীপুম খুদিংমক্না কোক ৱাংনা থাংগৎতুনা চৎপা ঙম্বা অমসুং ইকাই খুম্নবা ফংবা, প্রজা খুদিংমক চপ মান্ননা লোইনবা, অশোনববু ঙাকপী-শেনবীবা, অমসুং ধর্মবু খ্বাইদগী মরু ওইনা লৌবা হায়বা য়ুম্বী মরী অসিদা শেমখি। “21শুবা চহিচা অসিদা মোদর্ন ইন্সতিত্যুসনশিং অসিগী রুল অমসুং রিগ্যুলেসনশিং শেম্মিবা এদমিনিস্ত্রেতরশিং ওইনা নখোয়না পান্দম মরি অসিদা মীৎয়েং চংগদবনি অমসুং মসি কাওরোইদবনি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাম রাজ্যদা স্বামী তুলসিদাসনা তেক্স সিস্তেমগী মরমদা হায়রমখিবা অদুসু পনখি। রামচরিৎ মানসকী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা তেক্সেসনগী য়াইফনবা লৈরিবা লম অমসুং মীয়ামদগী লাকপা তেক্সকী শেল খুদিংমক চাউখৎপা পুরক্নবা মীয়ামগী য়াইফনবদদা থাদগদবনি হায়না ফোঙদোকখি। মসিগী মরমদা মখা তারদুনা পি.এম.না হৌখিবা চহি 10 অসিদা তৌখিবা তেক্স রিফোর্মশিংগী মরমদা ঙাংখি। মহাক্না মমাংদা লৈরম্বা মলতিপল, নন-ত্রান্সপরেন্ত তেক্স সিস্তেমশিংগী মরমদা নীংশিংখি। “ঐখোয়না GST অমসুং অচম্বা ইনকম তেক্সকী মওংদা অমসুং ফেসলেস এসেসমেন্ত হৌদোক্তুনা মোর্দন সিস্তেম অমা পীখি। রিফোর্ম পুম্নমক অসিনা রেকোর্দ ওইনা তেক্স খোমজিনবা ঙমহনখি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোখখি। ‘ঐখোয়না তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংগী খুত্থাংদা মীয়ামগী শেল অদু হন্দোক্লি’ হায়না মহাক্না মখা তাখি। মহাক্না হায়খি মদুদি IT একজেম্পজন লিমিৎ অসি লুপা লাখ 2গী ইনকম লাকপা ওইরম্বদগী লুপা লাখ 7দা হেনগৎহনখি। 2014গী মতুংদা তৌখিবা তেক্স রিফোর্মশিং অসিনা প্রজাশিংগী লুপা করোর লাখ 2.5রোমগী তেক্স তুংশিনবা ঙমহনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিদা তেক্সপেয়রশিংগী মশিং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি মরমদি মখোয়না মখোয়গী তেক্সকী শেনফম অসি অফবা মওংদা শীজিন্নবনা নুংঙাইবা পোক্লি। “ঐখোয়না মীয়ামদগী লৌবা খুদিংমক, ঐখোয়না মখোয়দা অমুক পীরি অমসুং মসিনি অফবা লৈঙাক অমসুং মসিনা রাম রাজ্যাগী পাউজেলনি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাম রাজ্যদা রিসোর্সশিং নীংথিনা শীজিন্নবদা অখন্নবা মীৎয়েং চংলি হায়নসু ফোঙদোকখি। মমাংগী সরকার লৈবাক অসিদা অচৌবা অমাংশিং থোকহন্দুনা প্রোজেক্তশিং পন্দুনা অমসুং থৈদোক্তুনা থমলমখী হায়না ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ভগৱান রামগা ভারতকা ৱারী শাবদা অসিগুম্বা মতৌশিং অসিদগী চেকশিন্নবা হায়খিবা অদুগা চাংদম্নখি অমসুং হায়খি, “ঐহাক্না থাজৈ মদুদি নখোয়না শেল চংবা হন্থনা থবকশিং অসি লোইশিনগনি অমসুং মতম মাংহনবা তৌদনা কান্নবা হেন্না পীগনি”। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি 10 অসিদা হৌজিক পাল্লিবা সরকারনা মসি খঙনা চৎখি অমসুং প্রোজেক্তশিং মতম চানা লোইশিনবদা মীৎয়েং থমখি।
অমুক হন্না গোস্বামী তুলসিদাসকী মতাংদা পনদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লায়রববু শৌগৎপা অমসুং ফংফম থোক্তবশিং লৌথোক্লিবা সিস্তেম অমগী মথৌ তাই হায়খি। মহাক্না হায়খি হৌখিবা চহি 10 অসিদা দোক্যুমেন্তশিংদগী অশাবা মীওইশিংগী মমিং করোর 10 লৌথোকখি। “ঙসি ফংফম থোকপা বেনিফিসরীগী বেঙ্ক একাউন্তদা শেল খুদিংমক য়ৌরি। শেঞ্জা-থুমজাগী মায়োক্তা থেংনবা অমসুং শেঞ্জা-থুমজা তৌবা মীওইশিংগী মায়োক্তা এক্সন লৌখৎপনা সরকারগী মরু ওইবা ওইখি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
হৌজিক পাল্লিবা সরকারগী খোঙথাংশিংনা হৌখিবা চহি 9দা মীওই করোর 25রোম লৈতা-লায়রবদগী কোকহনখি হায়না ফোঙদোকখিবা ঙরাং ফোঙখিবা NITI আয়োগকী খ্বাইদগী নৌবা রিপোর্তকী মরমদা জাতিদা খঙহল্লদুনা পি.এম. মোদীনা হায়খী মদুদি থাজবা অসিগী পোজিতিব ওইবা ফলশিং অসি লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংগী থবক পাইখৎলিবা অসিদা উবা ফংলি। মরু ওইনা দিকেদ অসিদা লৈতা-লায়রবা কোকহন্নবগী খোলাউ লাউরিবা লৈবাক অসিদা মসিবু পুৱারী ওইরবা অমসুং অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মাইপাকপা অমনি হায়রদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসি 2014দা শক্তি পাইখিবা সরকার অসিনা লায়রবশিংগী য়াইফনবা মীৎয়েং চংখিবগী মহৈনি। প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা ফোঙদোকখি মদুদি লৈবাক অসিগী লায়রবশিংদা পাম্বৈ অমসুং রিসোর্সশিং পীরবদি মখোয়না লৈতা লায়রবা মাইথীবা পীবা ঙম্নবগী মতিক ময়াই লৈগনি। “ঐখোয়না মসি ঙসিদি মঙফাওনবা ঙম্বা উবা ফংলে”, হায়না মহাক্না মখা তাখি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকারনা হকশেল, এজুকেসন, এম্প্লোয়মেন্ত অমসুং সেল্ফ-এম্প্লোয়মেন্তদা চাদিং তৌখি অমসুং লায়রবশিংগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহল্লি। “লায়রবশিংগী শক্তি হেনগৎহল্লবা অমসুং খুদোংচাবশিং পীরবা মতমদা মখোয়না লৈতা লায়রবদগী থোরকপা ঙমগনি” হায়না মহাক্না ফোঙদোক্লদুনা হায় মদুদি জনুৱারী 22দা রাম মন্দির থোং হাংগদৌরিবা অসিগী মমাংদা নুংঙাইবা পাউ অমগা লৈ”। “ভারত্তা লৈতা লায়রবা হন্থহনখি, মসিনা মীপুম খুদিংমক্তা অনৌবা থাজবনা থলহনগনি অমসুং লৈবাক অসিগী থাজবা হেনগৎহনগনি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। পি.এম. মোদীনা লৈতা লায়রবা হন্থহনবা অসিনা নিও-মিদ্দল ক্লাস অমসুং মিদ্দল ক্লাসকী প্রোলিফরেসন হন্থহনবা ঙমখি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ইকনোমীগী লমদা লৈরিবা মীওইশিংনা নিও-মিদ্দল ক্লাসকী গ্রোথকী পোতেন্সিএল খঙখি অমসুং মখোয়না ইকনোমিক এক্তিবিতীশিংদা শরুক তম্মিবা অসি খঙখি। “অসিগুম্বা ফীভম অমদা NACINনা পুক্নিং চংবগা লোয়ননা মখোয়গী থৌদাং মপুংফানা পাংথোক্কদবনি।
পি.এম. মোদীনা লাল কিলাগী লানবন্দগী মহাক্না লাউখিবা সবকা প্রয়াস খোলাউগী মতাংদা পল্লদুনা ভগৱান রামগী পুন্সি ৱারীগী মতাংদা শন্দোক্না তাকখি। মহাক্না শ্রী রামনা রাবনগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মহাক্না লৌশিং লৈনা রিসোর্সশিং শিজিন্নখিবা অমসুং মদুবু অচৌবা ফোর্স অমা ওইহনখিবা অদুগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না ওফিসরশিংদা নেসন-বিল্দিংদা মখোয়না লৌগদবা থৌদাং অদু মশক খংনবা অমসুং লৈবাক অসিগী ইনকম অমসুং ইনবেস্তমেন্ত হেনগৎহন্নবা অমসুং ইজ ওফ দুইং বিজিনেস হেনগৎহন্নবা পাউজেল পীরদুনা ৱারোল অদু তেনশিনখি।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীওইশিংগী মরক্তা আন্ধ্র প্রদেশকী রাজ্যপাল শ্রী এস. অবদুল নজীর, আন্ধ্র প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী জগন মোহন রেদ্দী, কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রী শ্রীমতি নিরমলা সিতারামন অমসুং সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস অমসুং কস্তমগী চিয়রমেন শ্রী সঞ্জয় কুমার অগর্ৱাল য়াওরি।
বেকগ্রাউন্দ
সিভিল সর্ভিস কেপাসিতী বিল্দিংগী খুত্থাংদা লৈঙাক ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রী মীৎয়েং অদুবু মঙফাওনহন্নবা খোঙথাং অমা ওইনা আন্ধ্র প্রদেশকী শ্রী সধ্যা সাই জিলাগী পলসমুদ্রমদা নেস্নেল একাদেমী ওফ কস্তমস, ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ নার্কোতিক্স (NACIN)গী অনৌবা কেম্পস অমা শাখ্রে। একর 500 শিনবা থুংনা শারিবা একাদেমী অসি ইন্দাইরেক্ত তেক্সেসন (কস্তমস, সেন্ত্রেল এক্সাইজ অমসুং গুদ এন্দ সর্ভিস তেক্স) অমসুং নার্কোতিক্স কন্ত্রোল এদমিনিস্ত্রেসন লমদা কেপাসিতী বিল্দিংগীদমক ভারত সরকারগী এপেক্স ইন্সতিত্যুসন অমনি। নেস্নেল লেভেল ৱর্ল্দ ক্লাস ত্রেনিং ইন্সতিত্যুত অসিনা ইন্দিয়ন রেভেন্যু সর্ভিস (কস্তম অমসুং ইন্দাইরেক্ত তেক্স)কী ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা সেন্ত্রেল এলাইদ সর্ভিসশিং, রাজ্য সরকার অমসুং পার্তনর লৈবাকশিংগী ত্রেনিং পীবা ঙমলগনি।
মসিগী কেম্পস অসি হাপচিনখিবগা লোয়ননা NACINনা ত্রেনিং অমসুং কেপাসিতী বিল্দিংগী ওইনা ওকমেন্তেদ অমসুং ভর্চ্যুএল রিএলিতী, ব্লোক চেনগা লোয়ননা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স অমসুং অতোপ্পা ইমর্জিং তেক্নোলোজীশিংগুম্বা মতমগা চুনরবা তেক্নোলোজিশিং শিজিন্নবদা মীৎয়েং চংগনি।