Prime Minister's Office
PM inaugurates new campus of National Academy of Customs, Indirect Taxes & Narcotics at Palasamudram, Sri Sathya Sai District, Andhra Pradesh
Interacts with 74th and 75th batches of the Indian Revenue Service (Custom & Indirect Taxes) and officer trainees of Royal Civil Service of Bhutan
“NACIN's role is to provide a modern ecosystem to the country”
“Shri Ram is such a great symbol of good governance that he can be a great inspiration for NACIN too”
“We gave the country a modern system in the form of GST and simplified income tax and introduced faceless assessment. All these reforms have resulted in record tax collection”
“Whatever we took from people, we returned to them and this is good governance and the message of Ram Rajya”
“Fight against corruption, action against corrupt people has been the priority of the government”
“The poor of this country have the power that if they are given resources, they will defeat poverty themselves”
“Almost 25 crore people have been lifted out of poverty in the last 9 years by the efforts of the present government”
16 JAN 2024 6:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the new campus of National Academy of Customs, Indirect Taxes & Narcotics at Palasamudram, Sri Sathya Sai District in Andhra Pradesh today. He also took a walkthrough of the exhibition showcased on the occasion. The Prime Minister also interacted with Officer Trainees of the 74th and 75th batches of the Indian Revenue Service (Custom & Indirect Taxes) as well as officer trainees of the Royal Civil Service of Bhutan.
Addressing the gathering, the Prime Minister congratulated everyone for the inauguration of the National Academy of Customs, Indirect Taxes & Narcotics at Palasamudram. Highlighting the speciality of the region of Palasamudram, the Prime Minister said that it is associated with spirituality, nation building and good governance and represents the heritage of India. He mentioned Shri Satya Sai Baba’s birthplace in Puttaparthi, the great freedom fighter Padma Shri Kallur Subba Rao, renowned puppetry artist Dalavai Chalapathi Rao and the good governance of the glorious Vijaynagar Empire as sources of inspiration from the region. He expressed confidence that the new campus of NACIN will create new dimensions of good governance and give a boost to trade and industry in the nation.
Noting Thiruvalluvar Day today, the Prime Minister quoted the great Tamil sage and underlined the role of revenue officers in collecting taxes that lead to people’s welfare in a democracy.
PM Modi earlier visited Veerbhadra Temple in Lepakshi and heard the verses of Ranganatha Ramayan. The Prime Minister participated in Bhajan Keertan with the devotees. Noting the belief that Ram Jatayu Samvad took place nearby, the Prime Minister said he is undergoing an 11-day special anushthan before the Pran Pratishtha at the temple at Ayodhya Dham. He expressed gratitude for being blessed at the temple during this pious period. Acknowledging the atmosphere of Ram Bhakti pervading the country, the Prime Minister pointed out that Shri Ram’s inspiration goes beyond devotion. He said that Shri Ram is such a great symbol of good governance that he can be a great inspiration for NACIN too.
Quoting Mahatma Gandhi, the Prime Minister said that the very idea of Ram Rajya is the notion behind true democracy. He highlighted Mahatma Gandhi’s life experience as the reason behind his backing of the Ram Rajya ideology and spoke about a nation where every citizen’s voice is heard and everyone gets their due respect. “It is said about the citizens of Ram Rajya”, the Prime Minister said quoting a Sanskrit shloka, “Ram Rajya Vasi (citizen), Keep your head high and fight for justice, treat everyone as equal, protect the weak, hold Dharma on the highest level, You are Ram Rajya Vasis”. He underlined that Ram Rajya was established on these four pillars where everyone could walk with their heads held high and with dignity, every citizen is treated as equal, the downtrodden are protected, and Dharma holds paramount importance. “In the 21st century”, the Prime Minister said, “as administrators who enforce the rules and regulations of these modern institutions, you must focus on these four goals and keep them in mind.”
The Prime Minister also mentioned Swami Tulsidas’s description of the tax system in the Ram Rajya. Quoting Ramcharit Manas, the Prime Minister highlighted the welfare aspect of taxation and every paisa of tax received from people would go into the welfare of the people to stimulate prosperity. Further elaborating this PM Modi talked about the tax reforms in the last 10 years. He recalled multiple, non-transparent tax systems of earlier times. “We gave the country a modern system in the form of GST and simplified income tax and introduced faceless assessment. All these reforms have resulted in record tax collection”, the Prime Minister said. ‘We are returning people’s money through various schemes’, he added. He informed that the IT exemption limit was raised from the income of 2 lakh to 7 lakh rupees. Tax reforms after 2014 have resulted in tax savings of about 2.5 lakh crore rupees for the citizens. He said that the number of taxpayers is consistently increasing in the country as they feel happy that their tax money is put to good use. “Whatever we took from people, we returned it to people and this is good governance and the message of Ram Rajya”, he said.
The Prime Minister also highlighted the special attention paid to the optimum utilization of resources in Ram Rajya. Pointing out the past government which tended to stall, shelve and divert projects causing huge losses to the nation, the Prime Minister drew an analogy to Lord Ram‘s conversation with Bharat cautioning him against such tendencies and said, “I am confident that you complete tasks which cost less and give more benefit without wasting time.” He highlighted that in the last 10 years, the present government has kept the cost in mind and laid emphasis on completing the projects on time.
Once again quoting Goswami Tulsidas, PM Modi highlighted the need to create a system that supports the poor and weeds out the non deserving. He informed that in the last 10 years, 10 crore fake names have been weeded out of the documents. “Today, every paisa reaches the bank account of the beneficiary who is entitled to it. Fight against corruption and action against corrupt people has been the priority of the government”, he said.
PM Modi underlined that the positive results of this belief can be witnessed in the development works carried out in the nation as he apprised the nation about the latest report released by NITI Aayog yesterday which states that almost 25 crore people have been lifted out of poverty in the last 9 years by the efforts of the present government. Calling it a historic and unprecedented achievement, especially in a nation where slogans for eradicating poverty have been raised for decades, the Prime Minister said that it is the result of the government’s priority for the welfare of the poor since coming to power in 2014. The Prime Minister expressed the belief that the poor of this country have the potential to defeat poverty if they are given the means and resources. “We can see this becoming a reality today”, he added. He stated that the government spent on health, education, employment and self-employment, and increasing the facilities for the poor. “When the potential of the poor strengthened and facilities were provided, they started coming out of poverty”, he said noting that it is another good news before the consecration of the Ram Temple in Ayodhya on January 22. “Poverty can be reduced in India, this is going to fill everyone with a new belief and will increase the confidence of the country”, he remarked. PM Modi credited the reduction in poverty to the rise of the neo-middle class and the proliferation of the middle class. He said that people in the world of economy realize the potential of the growth of neo-middle class and their contribution towards economic activities. “In such a situation, NACIN must fulfil its responsibility with more seriousness.
PM Modi further elaborated his Sabka Prayas call from the ramparts of the Red Fort by illustrating it with the life of Lord Ram. He recalled Shri Ram’s wise use of resources in his fight against Ravan and converting them into a massive force. He concluded by asking the officers to realize their role in nation-building and called for collective efforts to increase the country's income, and investment and enhance ease of doing business.
Governor of Andhra Pradesh, Shri S. Abdul Nazeer, Chief Minister of Andhra Pradesh, Shri Y S Jahan Mohan Reddy, Union Minister for Finance, Smt Nirmala Sitharaman and Chairman of the Central Board of Indirect Taxes and Customs, Shri Sanjay Kumar Agarwal were present on the occasion among others.
Background
In a step towards realizing the Prime Minister’s vision of improving governance through Civil Service Capacity Building, the new state-of-the-art campus of National Academy of Customs, Indirect Taxes and Narcotics (NACIN) at Palasamudram, Sri Sathya Sai District, Andhra Pradesh was conceptualized and built. Spread in 500 acres, the academy is the apex institution of the Government of India for capacity building in the field of Indirect Taxation (Customs, Central Excise and Goods and Services Tax) and Narcotics Control Administration. The national-level world-class training institute will impart training to the officials of the Indian Revenue Service (Custom & Indirect Taxes) as well as to the central allied services, state governments & partner nations.
With the addition of this new campus, the NACIN will focus on the use of new-age technologies such as Augmented & Virtual Reality, Blockchain as well as Artificial Intelligence and other emerging Technologies for training and capacity building.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ শ্ৰী সত্য সাই জিলাৰ পলাসমুদ্ৰমত ‘শুল্ক, পৰোক্ষ কৰ আৰু নিচাজাতীয় সামগ্ৰী সম্পৰ্কীয় ৰাষ্ট্ৰীয় একাডেমী’ৰ নতুন চৌহদ উদ্বোধন কৰে
‘ভাৰতীয় ৰাজহ সেৱা’ৰ ৭৪ আৰু ৭৫ সংখ্যক গোট (শুল্ক আৰু পৰোক্ষ কৰ) আৰু ভূটানৰ ‘ৰয়েল চিভিল ছাৰ্ভিচ’ৰ বিষয়া প্ৰশিক্ষাৰ্থীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে
"এনএচিআইএন’ৰ ভূমিকা হৈছে দেশক এক আধুনিক পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ প্ৰদান কৰা"
"শ্ৰী ৰাম সুশাসনৰ ইমানেই ডাঙৰ প্ৰতীক যে তেওঁ ‘এনএচিআইএন’-ৰ বাবেও এক মহান অনুপ্ৰেৰণা হ'ব পাৰে"
"আমি দেশক ‘জিএছটি’ আৰু ‘সৰলীকৃত আয়কৰ’ৰ ৰূপত এক আধুনিক ব্যৱস্থা প্ৰদান কৰিছো আৰু ‘মুখ নেদেখাকৈয়ে মূল্যায়ন’ৰ ধাৰা আৰম্ভ কৰিছোঁ। এই সকলোবোৰ সংস্কাৰৰ ফলত অভিলেখ পৰিমাণৰ কৰ সংগৃহিত হৈছে"
"আমি মানুহৰ পৰা যি লৈছোঁ সেয়া তেওঁলোকৰ কাষলৈ ঘূৰাই পঠাইছোঁ আৰু এয়াই হৈছে সুশাসন আৰু ৰাম ৰাজ্যৰ বাৰ্তা"
16 JAN 2024 6:08PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ শ্ৰী সত্য সাই জিলাৰ পলাসমুদ্ৰমত ‘শুল্ক, পৰোক্ষ কৰ আৰু নিচাজাতীয় সামগ্ৰী সম্পৰ্কীয় ৰাষ্ট্ৰীয় একাডেমী’(এনএচিআইএন)ৰ নতুন চৌহদ উদ্বোধন কৰে। তেওঁ অনুষ্ঠানটোৰ লগত সংগতি ৰাখি অনুষ্ঠিত কৰা প্ৰদৰ্শনীখন পদব্ৰজে পৰিদৰ্শন কৰে। তদুপৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘ভাৰতীয় ৰাজহ সেৱা’ (শুল্ক আৰু পৰোক্ষ কৰ)ৰ ৭৪ আৰু ৭৫ সংখ্যক গোট দুটাৰ বিষয়া প্ৰশিক্ষাৰ্থীসকলৰ লগতে ভূটানৰ ‘ৰয়েল চিভিল ছাৰ্ভিচ’ৰ বিষয়া প্ৰশিক্ষাৰ্থীসকলৰ সৈতেও বাৰ্তালাপ কৰে।
এই উপলক্ষে সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পলাসমুদ্ৰমত ‘শুল্ক, পৰোক্ষ কৰ আৰু নিচাজাতীয় সামগ্ৰী সম্পৰ্কীয় ৰাষ্ট্ৰীয় একাডেমী’ উদ্বোধনৰ বাবে সকলোকে অভিনন্দন জনায়। পলাসমুদ্ৰম অঞ্চলৰ বিশেষত্বৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ই আধ্যাত্মিকতা, ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণ আৰু সুশাসনৰ সৈতে জড়িত আৰু ভাৰতৰ ঐতিহ্যক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে। তেওঁ পুট্টাপাৰ্থীত শ্ৰী সত্য সাই বাবাৰ জন্মস্থান, মহান স্বাধীনতা সংগ্ৰামী পদ্মশ্ৰী কাললুৰ চুব্বা ৰাও, প্ৰখ্যাত ‘পুতলা শিল্পী’ দালাভাই চলপতি ৰাও আৰু গৌৰৱময় ‘বিজয়নগৰ সাম্ৰাজ্য’ৰ সুশাসনক অঞ্চলটোৰ পৰা অনুপ্ৰেৰণাৰ উৎস হিচাপে উল্লেখ কৰে। তেওঁ বিশ্বাস ব্যক্ত কৰে যে ‘এনএচিআইএন’-ৰ নতুন চৌহদটোৱে সুশাসনক নতুন মাত্ৰা প্ৰদান কৰাৰ লগতে দেশৰ বাণিজ্য আৰু উদ্যোগখণ্ডক উৎসাহিত কৰিব।
আজি ‘থিৰুৱল্লুৱাৰ দিৱস’ৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহান তামিল ঋষিগৰাকীৰ উদ্ধৃতি দিয়ে আৰু গণতন্ত্ৰত জনসাধাৰণৰ কল্যাণৰ দিশত আগবঢ়োৱা কৰ সংগ্ৰহৰ ক্ষেত্ৰত ৰাজহ বিষয়াসকলৰ ভূমিকাৰ কথা উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ইয়াৰ আগতে লেপাক্ষীৰ ‘বীৰভদ্ৰ মন্দিৰ’ পৰিদৰ্শন কৰে আৰু ‘ৰঙ্গনাথ ৰামায়ণ’ৰ ব্যাখ্যা শুনে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভক্তসকলৰ সৈতে ভজন-কীৰ্তনতো অংশগ্ৰহণ কৰে। ওচৰতে ‘ৰাম-জাতায়ু সম্বাদ’ সংঘটিত হোৱা বুলি প্ৰচলিত লোক বিশ্বাসৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে অযোধ্যা ধামৰ মন্দিৰত প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠাৰ আগত তেওঁ ১১ দিনীয়া বিশেষ অনুষ্ঠানৰ মাজেৰে অতিবাহিত কৰিছে। তেওঁ এই পবিত্ৰ সময়ছোৱাত মন্দিৰত আশীৰ্বাদ লাভ কৰাৰ বাবে কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে। দেশৰ সৰ্বত্ৰে সৃষ্টি হোৱা ৰাম ভক্তিৰ পৰিৱেশটোৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে শ্ৰী ৰামৰ অনুপ্ৰেৰণাই ভক্তিকো নেওচি যায়। তেওঁ কয় যে শ্ৰীৰাম সুশাসনৰ ইমানে ডাঙৰ প্ৰতীক যে তেওঁ ‘এনএচিআইএন’-ৰ বাবেও এক মহান অনুপ্ৰেৰণা হ'ব পাৰে।
মহাত্মা গান্ধীৰ উদ্ধৃতি দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ‘ৰামৰাজ্য’ৰ ধাৰণাটোৱেই হৈছে প্ৰকৃত গণতন্ত্ৰৰ আঁৰৰ ধাৰণা। তেওঁ মহাত্মা গান্ধীৰ জীৱনৰ অভিজ্ঞতাক ‘ৰামৰাজ্য’ৰ আদৰ্শৰ সমৰ্থনৰ কাৰণ হিচাপে উল্লেখ কৰে আৰু এনে এখন ৰাষ্ট্ৰৰ বিষয়ে কয় য'ত প্ৰতিগৰাকী নাগৰিকৰ কথা শুনা যায় আৰু সকলোৱে তেওঁলোকৰ উপযুক্ত সন্মান লাভ কৰিব পাৰে। "ৰামৰাজ্য’ৰ নাগৰিকসকলৰ বিষয়ে ক’বলৈ যাওতে এই বুলিয়েই কোৱা হয়," প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সংস্কৃত শ্লোকৰ উদ্ধৃতি দি কয়, "ৰামৰাজ্যবাসী (নাগৰিক), আপোনালোকে শিৰ উন্নত কৰক আৰু ন্যায়ৰ বাবে যুঁজ দিয়ক, সকলোকে সমান বুলি গণ্য কৰক, দুৰ্বলীসকলক সুৰক্ষা দিয়ক, ধৰ্মক সৰ্বোচ্চ স্তৰত সাৰোগত কৰক, আপোনালোক ৰামৰাজ্যবাসী"। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ‘ৰামৰাজ্য’ এই চাৰিটা স্তম্ভৰ ওপৰত স্থাপিত হৈছিল য'ত সকলোৱে মূৰ শিৰ উন্নত কৰি সন্মানৰ সৈতে আগবাঢ়িব পাৰে আৰু প্ৰতিগৰাকী নাগৰিকক সমান বুলি গণ্য কৰা হয়, দলিতসকলক সুৰক্ষিত কৰা হয় আৰু ধৰ্মই সৰ্বাধিক গুৰুত্ব বহন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "একবিংশ শতিকাত, এই আধুনিক প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ নিয়ম-কানুন বলবৎ কৰা প্ৰশাসক হিচাপে আপোনালোকে এই চাৰিটা লক্ষ্যৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুত্ব দিব লাগিব আৰু সেইবোৰ মনত ৰাখিব লাগিব।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘ৰামৰাজ্য’ত কৰ ব্যৱস্থাৰ বিষয়ে গোস্বামী তুলসীদাসৰ বৰ্ণনাও উল্লেখ কৰে। ‘ৰামচৰিত মানস’ৰ উদ্ধৃতি দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, কৰৰ কল্যাণমূলক দিশত আলোকপাত কৰে আৰু মানুহৰ পৰা আহৰণ কৰা কৰৰ প্ৰতিটো পইচা সমৃদ্ধি কঢ়িয়াই আনিবলৈকে জনসাধাৰণৰ কল্যাণৰ ক্ষেত্ৰত বাবে ব্যৱহৃত হ’ব। এই প্ৰসংগত অধিক ব্যাখ্যা আগবঢ়াই প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে যোৱা ১০টা বছৰত সম্পন্ন কৰা কৰ সংস্কাৰৰ কথা উল্লেখ কৰে। প্ৰসংগক্ৰমে তেওঁ বিগত সময়ৰ একাধিক, অস্বচ্ছ কৰ প্ৰণালীৰ কথাও স্মৰণ কৰে। "আমি দেশক ‘জিএছটি’ আৰু ‘সৰলীকৃত আয়কৰ’ৰ ৰূপত এক আধুনিক ব্যৱস্থা প্ৰদান কৰিছো আৰু ‘মুখ নোচোৱাকৈয়ে মূল্যায়ন’ৰ ধাৰা আৰম্ভ কৰিছোঁ। এই সকলোবোৰ সংস্কাৰৰ ফলত অভিলেখ পৰিমাণৰ কৰ সংগৃহিত হৈছে" বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অভিমত ব্যক্ত কৰে।
'আমি বিভিন্ন আঁচনিৰ জৰিয়তে জনতাৰ ধন ঘূৰাই দিছো', তেওঁ লগতে কয়। তেওঁ কয় যে আয়কৰ ৰেহাইৰ বাবে উপাৰ্জনৰ সীমা ২ লাখ টকাৰ পৰা ৭ লাখ টকালৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে। ২০১৪ চনৰ পিছত কৰ সংস্কাৰৰ ফলত নাগৰিকসকলৰ প্ৰায় ২.৫ লাখ কোটি টকাৰ কৰ সঞ্চয় হৈছে। তেওঁ কয় দেশত কৰদাতাৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাৱে বৃদ্ধি পাইছে কিয়নো, কৰদাতাসকলে তেওঁলোকৰ কৰৰ ধন ভালদৰে ব্যৱহাৰ হোৱাত সন্তুষ্টি লাভ কৰিবলৈ লৈছে। তেওঁ কয়, "আমি ৰাইজৰ পৰা যি লৈছোঁ সেয়া আমি তেওঁলোকক ঘূৰাই দিছো আৰু এয়াই হৈছে সুশাসন আৰু ৰামৰাজ্যৰ বাৰ্তা"।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰামৰাজ্যত সম্পদৰ সৰ্বোত্তম ব্যৱহাৰৰ প্ৰতি বিশেষ মনোযোগ দিয়াৰ কথাও উল্লেখ কৰে। দেশৰ বৃহৎ লোকচানৰ কাৰণ হোৱা প্ৰকল্পসমূহ বন্ধ কৰি থোৱা, উত্খাত কৰা বা পৰিৱৰ্তন সাধন কৰাৰ প্ৰৱণতা থকা অতীতৰ চৰকাৰসমূহক আঙুলিয়াই দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভগৱান ৰামে ভৰতক এনে প্ৰৱণতাৰ বিৰুদ্ধে সতৰ্ক কৰি দি কৰা কথোপকথনৰ প্ৰতি দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰি কয়, "মই নিশ্চিত যে আপোনালোকে এনে কাম সম্পূৰ্ণ কৰিব যিবোৰৰ মূল্য কম আৰু সময় অপচয় নকৰাকৈ অধিক লাভ আদায় কৰিব পৰা যায়।" তেওঁ উল্লেখ কৰে যে বিগত ১০টা বছৰত বৰ্তমানৰ চৰকাৰে ব্যয়ৰ কথা মনত ৰাখিছে আৰু সময়মতে প্ৰকল্পসমূহ সম্পূৰ্ণ কৰাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে।
আকৌ এবাৰ গোস্বামী তুলসীদাসৰ উদ্ধৃতি দি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে দৰিদ্ৰ লোকসকলক সমৰ্থন কৰা আৰু অযোগ্যসকলক আঁতৰ কৰা এক ব্যৱস্থা গঢ়ি তোলাৰ প্ৰয়োজনীয়তাত আলোকপাত কৰে। তেওঁ জনায় যে যোৱা ১০টা বছৰত নথিপত্ৰৰ পৰা ১০ কোটি ভুৱা নাম আঁতৰ কৰা হৈছে। "আজি, প্ৰতিটো পইচা ইয়াৰ অধিকাৰী হিতাধিকাৰীসকলৰ বেংক একাউণ্টত জমা হৈছেগৈ। দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ আৰু দুৰ্নীতিগ্ৰস্ত লোকৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱস্থা গ্ৰহণ চৰকাৰৰ প্ৰাথমিকতা হৈ আহিছে," তেওঁ কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে এই বিশ্বাসৰ ইতিবাচক ফল দেশত কৰা উন্নয়নমূলক কামসমূহত প্ৰত্যক্ষ কৰিব পাৰি। তেওঁ কালি ‘নীতি আয়োগ’-য়ে প্ৰকাশ কৰা শেহতীয়া প্ৰতিবেদনৰ বিষয়ে দেশবাসীক অৱগত কৰে য'ত কোৱা হৈছে যে বৰ্তমান চৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টাত যোৱা ৯ বছৰত প্ৰায় ২৫ কোটি লোকক দৰিদ্ৰতাৰ গ্ৰাসৰ পৰা উলিয়াই আনিবলৈ সক্ষম হৈছে। ইয়াক এক ঐতিহাসিক আৰু অভূতপূৰ্ব সাফল্য বুলি অভিহিত কৰি, বিশেষকৈ এনে এখন দেশত য'ত দৰিদ্ৰতা নিৰ্মূলৰ বাবে কেবা দশক ধৰি শ্ল'গান দি অহা হৈছিল, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এয়া হৈছে ২০১৪ চনত শাসনলৈ অহাৰ পিছত দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ কল্যাণৰ বাবে চৰকাৰে প্ৰদান কৰা প্ৰাথমিকতাৰ ফল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশ্বাস ব্যক্ত কৰে যে এই দেশৰ দৰিদ্ৰ লোকসকলক উপায় আৰু সম্পদ প্ৰদান কৰিলে দৰিদ্ৰতাক পৰাস্ত কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে। "আমি আজি ইয়াক বাস্তৱত পৰিণত হোৱা দেখিবলৈ পাইছোঁ" বুলিও তেওঁ লগতে কয়। তেওঁ কয় যে চৰকাৰে স্বাস্থ্য, শিক্ষা, নিযুক্তি আৰু স্ব-নিয়োজন আৰু দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ বাবে সুবিধা বৃদ্ধিৰ বাবে ব্যয় কৰিছে। "যেতিয়া দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ সম্ভাৱনাক শক্তিসমৃদ্ধ কৰা হৈছিল আৰু সুবিধা প্ৰদান কৰা হৈছিল, তেওঁলোকে দৰিদ্ৰতাৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল", তেওঁ কয় যে ২২ জানুৱাৰীত অযোধ্যাৰ ৰাম মন্দিৰ মুকলি কৰা পূৰ্বে এয়া হৈছে আন এটা ভাল খবৰ। "ভাৰততো যে দৰিদ্ৰতা হ্ৰাস কৰিব পাৰি, এই তথ্যই সকলোকে এক নতুন বিশ্বাসেৰে ভৰাই তুলিব আৰু দেশৰ আস্থা বৃদ্ধি কৰিব" বুলি তেওঁ মন্তব্য কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে দৰিদ্ৰতা হ্ৰাস হোৱা বাবে নৱ্য-মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীৰ উত্থান আৰু মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীৰ প্ৰসাৰক কৃতিত্ব দিয়ে। তেওঁ কয় যে অৰ্থনীতিৰ জগতৰ লোকসকলে নৱ্য-মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীৰ বিকাশৰ সম্ভাৱনা আৰু অৰ্থনৈতিক কাৰ্যকলাপৰ প্ৰতি তেওঁলোকৰ অৱদান উপলব্ধি কৰে। "এনে পৰিস্থিতিত, ‘এনএচিআইএন’-য়ে অধিক গুৰুত্ব সহকাৰে নিজৰ দায়িত্ব পালন কৰিব লাগিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ভগৱান ৰামৰ জীৱনাদৰ্শক সাৰোগত কৰি লালকিল্লাৰ প্ৰাচীৰৰ পৰা তেওঁৰ ‘সবকা প্ৰয়াস’ৰ আহ্বানৰ বিষয়ে অধিক বৰ্ণনা কৰে। তেওঁ ৰাৱণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত শ্ৰী ৰামে কৰা সম্পদৰ বুদ্ধিদীপ্ত ব্যৱহাৰ আৰু সেইবোৰক এক বৃহৎ শক্তিলৈ ৰূপান্তৰ কৰাৰ কথা স্মৰণ কৰে। তেওঁ বিষয়াসকলক ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ ভূমিকা উপলব্ধি কৰিবলৈ কৈ শেহত দেশৰ উপাৰ্জন বৃদ্ধি, আৰু বিনিয়োগ আৰু ব্যৱসায় কৰাৰ সহজতা বৃদ্ধিৰ বাবে সামূহিক প্ৰচেষ্টাত ব্ৰতী হ’বলৈ আহ্বান জনায়।
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী এছ আব্দুল নাজিৰ, অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ওৱাই এছ জহন মোহন ৰেড্ডী, কেন্দ্ৰীয় বিত্ত মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী নিৰ্মলা সীতাৰমণ আৰু ‘কেন্দ্ৰীয় পৰোক্ষ কৰ আৰু শুল্ক পৰিষদ’ৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী সঞ্জয় কুমাৰ আগৰৱালা এই অনুষ্ঠানত উপস্থিত আছিল।
পৃষ্ঠভূমি
অসামৰিক সেৱাৰ সামৰ্থ্য বৰ্দ্ধনৰ জৰিয়তে শাসন ব্যৱস্থা উন্নত কৰিব খোজা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগী উপলব্ধি কৰাৰ দিশত অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ শ্ৰী সত্য সাই জিলাৰ পলাসমুদ্ৰমত ‘শুল্ক, পৰোক্ষ কৰ আৰু নিচাযুক্ত সামগ্ৰী সম্পৰ্কীয় ৰাষ্ট্ৰীয় একাডেমী’(এনএচিআইএন)ৰ নতুন অত্যাধুনিক চৌহদটোৰ পৰিকল্পনা আৰু নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। ৫০০ একৰ ভূমিত বিস্তাৰিত একাডেমীখন হৈছে ‘পৰোক্ষ কৰ (শুল্ক, কেন্দ্ৰীয় আবকাৰী আৰু সামগ্ৰী আৰু সেৱা কৰ) আৰু নিচাযুক্ত সামগ্ৰীৰ নিয়ন্ত্ৰণ প্ৰশাসন’ৰ ক্ষেত্ৰত সামৰ্থ্য বৰ্দ্ধনৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰৰ শীৰ্ষ প্ৰতিষ্ঠান। ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ৰ বিশ্বমানৰ প্ৰশিক্ষণ প্ৰতিষ্ঠানটোৱে ‘ভাৰতীয় ৰাজহ সেৱা’ (শুল্ক আৰু পৰোক্ষ কৰ)ৰ বিষয়াসকলৰ লগতে কেন্দ্ৰীয় সহযোগী সেৱা, ৰাজ্য চৰকাৰ আৰু অংশীদাৰ ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ বিষয়াক প্ৰশিক্ষণ প্ৰদান কৰিব।
নতুন চৌহদটো যোগ দিয়াৰ পাছত ‘এনএচিআইএন’-য়ে প্ৰশিক্ষণ আৰু সামৰ্থ্য বৰ্দ্ধনৰ বাবে নতুন যুগৰ প্ৰযুক্তি যেনে ‘অগমেন্টেড এণ্ড ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটী’, ‘ব্লকচেইন’ৰ লগতে ‘কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা’ আৰু অন্যান্য উদীয়মান প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰত গুৰুত্ব দিব।