প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারী 16-17দা পি.এম.না আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কেরালাদা চৎকনি
ভারতকী পোর্তস, শিপ্পিং, অমসুং ৱাতরৱেজ সেক্তরদা অওনবা পুরক্নবা খোঙথাং অমদা পি.এম.না কোচিদা লুপা করোর 4,000 হেনবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি
পি.এম.না কোচিন শিপয়ার্দ লিমিতেদ (CSL)দা ‘ন্যু দ্রাই দোক’ অমসুং ‘ইন্তরনেস্নেল শিপ রিপিয়র ফেসিলিতী (ISRF) শঙ্গাগনি
মীরৈবাকশিংদা লৈবাক অসিনা মীপাল তাংবা অসি কোকহন্নবা CSLদা অচৌবা কম্মর্সিএল ভেসেলশিং ‘ন্যু দ্রাই দোক’ অসিদা দোক্কিং তৌবা য়াহল্লগনি
পি.এম.না কোচিগী পুথুৱাইপীনদা IOCLগী LPG ইম্পোর্ত তর্মিনেল শঙ্গাগনি
পি.এম.না আন্ধ্র প্রদেশতা বীরভাদ্রা মন্দিরদা; কেরালাদা গুরুবায়ু মন্দির অমসুং ত্রিপ্রায়র শ্রী রামাস্বামি মন্দিরদা পুজা অমসুং দরসন তৌগনি
পি.এম.না আন্ধ্র প্রদেশকী শ্রী সথ্যা সাই দিস্ত্রিক্ততা লৈবা পালাসমুদ্রমদা নেস্নেল একাদেমী ওফ কস্তমস, ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ নর্কোতিক্সকী অনৌবা কেম্পস শঙ্গাগনি
14 JAN 2024 8:35PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী 16-17দা আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কেরালাদা চৎকনি।
জনুৱারী 16গী নুংথিল পুং 1:30 তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা আন্ধ্র প্রদেশকী লেপক্ষিদা লৈবা বীরভাদ্রা পুজা অমসুং দরশন তৌগনি। নুংথিল পুং 3:30 তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী সথ্যা সাই দিস্ত্রিক্ততা লৈবা পালাসুমুদ্রমদা থুংগনি অমসুং নেস্নেল একাদেমী ওফ কস্তমস, ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ নর্কোতিক্সকী (NACIN) অনৌবা কেম্পস শঙ্গাগনি। প্রধান মন্ত্রীআন ইন্দিয়ন রিভেন্যু সর্ভিস (কস্তম এন্দ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস)কী 74 অমসুং 75শুবা বেৎচকী ওফিসর ত্রেনীশিং লোয়ননা রোয়েল সিভিল সর্ভিসেস ওফ ভুতানগী ওফিসর ত্রেনীশিংগা লোয়ননা ৱারী শাগনি।ল
জনুৱারী 17কী অয়ুক পুং 07:30 তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা কেরালাগী গুরুবায়ুর মন্দিরদা পুজা অমসুং দরশন পাঙথোক্কনি। মহাক্না অয়ুক পুং 10:30তাবা মতমদা ত্রিপ্রায়ার শ্রী রামাস্বামি মন্দিরদা পুজা অমসুং দরশন পাঙথোক্কনি। মসিগী মতুং নুমিৎ য়ুংবা পুং 12 তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ সেক্তরগা মরী লৈনবা মরু ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি।
পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ সেক্তরদা অচৌবা শাহৌ
কোচিদা চৎপা মহাক্কী খোঙচৎতা পি.এম.না কোচি পুথুবাইপীনদা লুপা করোর 4,000 হেনবা মরু ওইবা ইনফ্রস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং মদুদি কোচিন শিপয়ার্দ লিমিতেদ (CSL)দা ন্যু দ্রাই দোক (NDD); CSL দা ইন্তরনেস্নেল শিপ রিপিয়র ফেসিলিতী (ISRF); অমসুং LPG ইম্পোর্ত তর্মিনেল ওফ ইন্দিয়ন ওইল কোর্পোরেসন লিমিতেদ শঙ্গাগনি। মরু ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত অহুম অসি পি.এম.গী ভারতকী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ সেক্তরদা অওনবা পুরক্নবা বিজন অমসুং কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা অমসি মীপাল তাংনবা মীৎয়েং মখাদা পাইখৎপনি।
কোচিগী হৌজিক লৈরিবা CSL কেম্পস্তা লুপা করোর 1,800গী শেনফমদা শাখিবা ন্যু দ্রাই দোক অসি অনৌবা ভারতকী ইঞ্জিনীয়রিংগী হৈ-শীংবা অদু তাক্লিবা ফ্লেগশিপ প্রোজেক্ত অমনি। মিতর 75/60 গী আপাকপা অমসুং মিতর 13 লুবা অমসুং মিতর 9.5 ফাওবগী দ্রাউত ওইবা অনৌবা মখলগী খোঙকাপ মিতর 310 শাংবা দ্রাই দোক অসি রিজন অসিগী অচৌবা মেরিন ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা ওইরি। ন্যু দ্রাই দোক প্রোজেক্ত অসিনা হেভী গ্রাউন্দ লোদিংগী ফীচর য়াওরিবা অসিনা 70,000T দিস্প্লেসমেন্ত ফাওবগী তুংগী এয়রক্রাফ কেরিয়রশিং লোয়ননা অচৌবা কম্মর্সিএল ভেসেলশিংগুম্বা স্ত্রেতেজিক এসেৎশিং হেন্দল তৌবগী এদভান্স ওইবা মতিক ময়াই ভারত্তা লৈহল্লগনি, মসিনা ভারতনা ইমর্জেন্সী ওইবা লৈবাক্কী মথৌ তাবশিংগীদমক মীরৈবাক্তা মীপাল তাংবা হন্থহল্লগনি।
লুপা করোর 970গী শেনফমদা শাখিবা ইন্তরনেস্নেল শিপ রিপিয়র ফেসিলিতী (ISRF) প্রোজেক্ত অসি মশাগী ওইনা তোপ-তোপ্পা ফেসিলিতী অমনি। মসিদা 6000Tগী কেপাসিতী ওইবা শিপ লিফ সিস্তেম, ত্রান্সফর সিস্তেম, ৱার্কস্তেসন তরুক অমসুং অমুক্তংদা মিতর 130 শাংবা ভেসেল 7 থম্বা য়াবা চাউরাক্না মিতর 1,400 ওইবা বর্থ য়াওরি। ISRF অসি CSL মোদর্নাইজ তৌগনি অমসুং হৌজিক লৈবা শিপ রিপিয়র কেপাবিলিতীশিং হেনগৎহনগনি অমসুং মসিনা কোচি অসি গ্লোবেল শিপ রিপিয়র হব অমা ওইনা ওন্থোক্নবা মাইকৈদা চংশিনবা খোঙথাং অমা ওইরগনি।
লুপা করোর 1,236গী শেনফমদা শাখিবা কোচিগী পুথুবাইপীনদা লৈবা ইন্দিয়ন ওইলগী LPG ইম্পোর্ত তর্মিনেল অসিদা স্তেৎ ওফ দি আর্ত ফেসিলিতীশিং লৈ। স্তোরেজ কেপাসিতী 15400 MTলৈবগা লোয়ননা তর্মিনেল অসিনা য়ুমথোং করোর কয়া অমসুং রিজন অসিদা বিজিনেসশিংদা LPG লেপ্পা লৈতনা সপ্লাই তৌবা ঙমহনগনি। প্রোজেক্ত অসিনা ভারতনা পুম্নমক্কীদমক এক্সেসিবল অমসুং এফোর্দেবল ইনর্জী ফংহন্নবা মাইকৈদা চংশিনবা খোঙথাংশিং মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
প্রোজেক্ত 3 অসি কম্মিসন তৌবগা লোয়ননা লৈবাক্কী জহাজ শাবা অমসুং রিপিয়র তৌবগী কেপাসিতী লোয়ননা এন্সিল্লরী ইন্দস্ত্রীশিং য়াওনা ইনর্জী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী গ্রোথ শাহৌ পীরগনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা EXIM ত্রেদতা শাহৌ পীগনি, লোজিস্তিক্তা চংবা শেনফম হন্থহনগনি, ইকনোমিক গ্রোথ শাহৌ পীগনি, মরোমদোম লেপচবা ঙমহনগনি অমসুং মশিং লাকঙমদ্রবা দোমেস্তিক অমসুং ইন্তরনেস্নেলগী ওইবা বিজিনেসগী খুদোংচাবশিং পীরগনি।
নেস্নেল একাদেমী ওফ কস্তমস, ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ নার্কোতিক্স (NACIN)
সিভিল সর্ভিস কেপাসিতী বিল্দিংগী খুত্থাংদা লৈঙাক ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রী মীৎয়েং অদুবু মঙফাওনহন্নবা খোঙথাং অমা ওইনা আন্ধ্র প্রদেশকী শ্রী সধ্যা সাই জিলাগী পলসমুদ্রমদা নেস্নেল একাদেমী ওফ কস্তমস, ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ নার্কোতিক্স (NACIN)গী অনৌবা কেম্পস অমা শাখ্রে। একর 500 শিনবা থুংনা শারিবা একাদেমী অসি ইন্দাইরেক্ত তেক্সেসন (কস্তমস, সেন্ত্রেল এক্সাইজ অমসুং গুদ এন্দ সর্ভিস তেক্স) অমসুং নার্কোতিক্স কন্ত্রোল এদমিনিস্ত্রেসন লমদা কেপাসিতী বিল্দিংগীদমক ভারত সরকারগী এপেক্স ইন্সতিত্যুসন অমনি। নেস্নেল লেভেল ৱর্ল্দ ক্লাস ত্রেনিং ইন্সতিত্যুত অসিনা ইন্দিয়ন রেভেন্যু সর্ভিস (কস্তম অমসুং ইন্দাইরেক্ত তেক্স)কী ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা সেন্ত্রেল এলাইদ সর্ভিসশিং, রাজ্য সরকার অমসুং পার্তনর লৈবাকশিংগী ত্রেনিং পীবা ঙমলগনি।
মসিগী কেম্পস অসি হাপচিনখিবগা লোয়ননা NACINনা ত্রেনিং অমসুং কেপাসিতী বিল্দিংগী ওইনা ওকমেন্তেদ অমসুং ভর্চ্যুএল রিএলিতী, ব্লোক চেনগা লোয়ননা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স অমসুং অতোপ্পা ইমর্জিং তেক্নোলোজীশিংগুম্বা মতমগা চুনরবা তেক্নোলোজিশিং শিজিন্নবদা মীৎয়েং চংগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Andhra Pradesh and Kerala on 16th-17th January
In a step to transform India's ports, shipping, and waterways sector, PM to inaugurate projects worth more than Rs 4,000 crore in Kochi
PM to inaugurate the ‘New Dry Dock’ and the ‘International Ship Repair Facility (ISRF)’ at Cochin Shipyard Limited (CSL)
Eliminating the country's dependency on foreign nations, ‘New Dry Dock’ will enable docking of large commercial vessels at CSL
PM to inaugurate IOCL’s LPG Import Terminal at Puthuvypeen, Kochi
PM to perform pooja and darshan at Veerbhadra Temple in Andhra Pradesh; Guruvayur Temple and Thriprayar Shree Ramaswami Temple in Kerala
PM to inaugurate the new campus of National Academy of Customs, Indirect Taxes & Narcotics at Palasamudram, Sri Sathya Sai District, Andhra Pradesh
14 JAN 2024 8:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Andhra Pradesh and Kerala on 16th-17th January, 2024
On 16th January, at around 1:30 PM, Prime Minister will perform pooja and darshan at Veerbhadra Temple, Lepakshi, Andhra Pradesh. At around 3:30 PM, Prime Minister will reach Palasamudram, Sri Sathya Sai District and inaugurate the new campus of National Academy of Customs, Indirect Taxes & Narcotics (NACIN). Prime Minister will also interact with Officer Trainees of 74th and 75th batch of Indian Revenue Service (Custom & Indirect Taxes) as well as officer trainees of Royal Civil Service of Bhutan.
On 17th January, at around 07:30 AM, Prime Minister will perform pooja and darshan at Guruvayur Temple in Kerala. He will also perform pooja and darshan at Thriprayar Shree Ramaswami Temple at around 10:30 AM. After that, at around 1200 Noon, Prime Minister will inaugurate important infrastructure projects related to the ports, shipping, and waterways sector.
Major boost to ports, shipping, and waterways sector
During his visit to Kochi, Prime Minister will inaugurate three major infrastructure projects worth more than Rs. 4,000 crore viz the New Dry Dock (NDD) at Cochin Shipyard Limited (CSL); the International Ship Repair Facility (ISRF) of CSL; and LPG Import Terminal of Indian Oil Corporation Limited at Puthuvypeen, Kochi. These major infrastructure projects are in line with the Prime Minister’s vision to transform India's ports, shipping, and waterways sector, and build capacity and self-sufficiency in it.
The New Dry Dock, built at a cost of about Rs 1,800 crore at the existing premises of CSL, Kochi, is a flagship project reflecting New India's engineering prowess. This one-of-a-kind 310-meter-long stepped dry dock, with a width of 75/60 meters, depth of 13 meters and a draught of up to 9.5 metres, is one of the largest marine infrastructures in the region. The New Dry Dock project features heavy ground loading which will position India with advanced capabilities to handle strategic assets like future aircraft carriers up to 70,000T displacement as also large commercial vessels, thus eliminating India's dependency on foreign nations for emergency national requirements.
The International Ship Repair Facility (ISRF) project, built at a cost of about Rs 970 crore is a unique facility of its own. It has a ship lift system with a capacity of 6000T, transfer system, six workstations and a berth of approximately 1,400 metre which can accommodate 7 vessels of 130 metre length simultaneously. The ISRF will modernise and expand the existing ship repair capabilities of CSL and will be a step towards transforming Kochi as a global ship repair hub.
The Indian Oil’s LPG Import Terminal at Puthuvypeen, Kochi, built at an cost of about Rs 1,236 Crores, boasts state-of-the-art facilities. With a 15400 MT storage capacity, the terminal will ensure a steady supply of LPG for millions of households and businesses in the region. This project will further strengthen India's efforts towards ensuring accessible & affordable energy for all.
With the commissioning of these 3 projects, the nation’s ship building and repair capacities as well as growth of energy infrastructure including ancillary industries will get a boost. The projects will also boost EXIM Trade, reduce logistics costs, drive economic growth, build self-reliance and create numerous domestic and international business opportunities.
National Academy of Customs, Indirect Taxes & Narcotics (NACIN)
In a step towards realising the Prime Minister’s vision of improving governance through Civil Service Capacity Building, the new state of the art campus of National Academy of Customs, Indirect Taxes and Narcotics (NACIN) at Palasamudram, Sri Sathya Sai District, Andhra Pradesh was conceptualised and built. Spread in 500 acres, the academy is the apex institution of the Government of India for capacity building in the field of Indirect Taxation (Customs, Central Excise and Goods and Services Tax) and Narcotics Control Administration. The national-level world-class training institute will impart training to the officials of Indian Revenue Service (Custom & Indirect Taxes) as well as to the central allied services, state governments & partner nations.
With the addition of this new campus, the NACIN will focus on the use of new age technologies such as Augmented & Virtual Reality, Block-chain as well as Artificial Intelligence and other emerging Technologies for training and capacity building.