প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না শ্রী রাম্লালাগী প্রান প্রতিস্থাগী নুমিৎ 11গী অখন্নবা ইরাৎ পুজা হৌখ্রে
ঐখোয়না ঙসি নাশিক ধাম –পঞ্চবতীদগী ইরাৎ পুজা অসি হৌদোক্কনি
“ঐহাক পুক্নিং য়াম্না নুংশিরে! ঐহাক্কী পুন্সিদা অহানবা ওইনা ঐহাক্না মসিগুম্বা ৱাখল্লোন অসি লাক্লি”
“মপু ইবুংঙোনা ঐহাকপু ভারতকী মীয়ামগী মীহুৎ ওইনবা খুৎলায় অমা ওইনা শেম্বীরবনি। মসিদি অচৌবা থৌদাং অমনি”
“প্রান প্রতিস্থাগী পুঙফম অসিদি ঐখোয় পুম্নমক্না শরুক য়ামিন্নগদবা পুঙফম্নি। রাম মন্দিরগীদমক্তা মশাগী পুন্সি কত্থোক্লবা মশিং থীঙমদ্রবা মীওই কয়াগী ইথিলশিংবু ঐহাক্না শাগোন্নদুনা পুগনি”
“ঐহাক্না ইশ্বরমক্নি খনবা মীওইশিংনা ঐহাকপু থৌজানবীদুনা মখোয়গী ৱাখল্লোনবু ৱাহৈনা ফোংদোকপীরকপা মতমদা, ঐহাক্কী ইফমদা অনৌবা শক্তি অমা পীবি। ঙসিদি, ঐহাক্না অদোমগী থৌজাল পামজরি”
12 JAN 2024 10:31AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী 22দা অয়োধ্যা ধামগী লাইশঙদা পাংথোক্কদৌরিবা শ্রী রাম্লালাগী প্রান প্রতিস্থাগী মাংওইননা নুমিৎ 11গী অখন্নবা ইরাৎ থৌনি পাংথোকপা হৌখ্রে। “মসিদি অচৌবা থৌদাং অমনি। ঐখোয়গী স্কৃপচরশিংদা হায়নরম্মিবনি, য়গ্যা অমসুং ইশ্বর নীংবগীদমক্তা ঐখোয়না ইশামক্কী লাইওইরবা ৱাখল্লোনবু য়াকাইহনবা তাবনি। মসিগীদমক্তা, অয়াঙবা অমসুং অহকপা কাংলোন কয়া স্কৃপচরশিং অসিদা পীরি অমসুং কাংলোনশিং অসি ইশাবু ইশ্বরগী মফমদা কত্থোক্ত্রিঙৈগী মমাংদা পাংথোক্কদবনি। মরম অদুনা, মসিগুম্বা স্পিরিচুএল ওইবা খোঙচৎ অসিগী অথোইবা মীওই কয়াদগী ঐহাক্না ফংজখিবা কাংলোন কয়া অমসুং মখোয়না তাকপীবা “য়ম-নিয়ম”গী মতুং ইন্না, ঐহাক্না ঙসিদগী হৌনা নুমিৎ 11গী অখন্নবা ইরাৎ থৌনি অমা হৌদোকচরে”।
প্রধান মন্ত্রীনা পুক্নিং নুংশিবা ৱারোল অমদা প্রান প্রতিস্থা ঙাইবা ওইনা লৈবাক পুম্বনা রাম ভক্তীদা লুপ্পগী ইথিলগী মতাংদা পাউদমখি। মসিগুম্বা পুঙফম অসিবু মপু ইবুংঙোগী থৌজাল অমনি হায়রদুনা অসুম্না হায়খি, “ঐহাক পুক্নিং য়াম্না নুংশিরে। ঐহাক্কী পুন্সিদা অহানবা ওইনা মসিগুম্বা ৱাখল্লোন্না ঐহাকপু লাকহৎলি। পুক্নিং লুপচগী ৱাখল্লোন অমা ঐহাক্না ফাওরি। ঐহাক্কী নুংগী ওইবা মসিগুম্বা ইথিল অসিদি করিগুম্বা অপাম্বা অমা ফোংদোকপগী খুদোংচাবা নত্তে, মসিদি থৌওং অমা ইশানা থেংনজবনি। ঐহাক্না ৱাহৈনা ফোংদোকপা পাম্লবসু, মসিগুম্বা মখলগী ৱাখল্লোন অসি ফোংদোকপা ঙমগদবা ৱাহৈ অমত্তা ঐহাক্কী ইফমদা লৈত্রে। অদোম্না ঐহাক্কী ফিভম অসি খঙবা ঙমগনি হায়না ঐনা খল্লি”।
পি.এম. মোদীনা মসিগুম্বা খুদোংচাবা অসিগীদমক্তা তৌবীমল খঙবা উৎলদুনা অসুম্না হায়খি, “চারোন শুরোন কয়া অমগী চহি কয়াগী মঙলান অসিনা মঙফাওনবা মতমদা ঐহাক্না শরুক য়াবগী তাঞ্জা ফংজরে। ভারত মীয়ামগী মীহুৎ ওইনবা খুৎলায় অমা ওইনা ইশ্বরনা ঐহাকপু শেম্বীবনি। মসিদি অচৌবা থৌদাং অমনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা পায়খৎকদৌরিবা খোঙথাং অসিগীদমক্তা মীয়াম, ঋশি-মুনি অমসুং ইশ্বরগী মফমদগী থৌজাল নিজখি অমসুং ভগ্বান রাম্না মশক থোকপা মতম খরা লেনখিবা নাশিক ধাম – পঞ্চবতীদগী ইরাৎ থৌনি অসি হৌজবা ঙম্বসিদা নুংঙাইবসু ফোংদোকখি। ঙসিগী নুমিৎ অসিদা স্বামী বিবেকানন্দ অমসুং ইমা জিজাবাইগী মপোক নুমিৎ ওইদুনা চান চান্নবগী নুংঙাইরবা মতৌ অসিবুসু মহাক্না শকখঙখি অমসুং লৈবাকপু য়াকাইহনবদা অচৌবা থৌদাং য়াখিবা লাইওইরবা অতোইবা মীওই অনি অসিগী মফমদা ইকায় খুম্নবসু উৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা ঙসিগী নুমিৎ অসিদা সিতা-রাম্বু মতম পুম্বদা লাৎচবী মহাক্কী মমা ইবেম্মবুসু নীংশিংখি।
ভগ্বান রাম্বু নীংজবা মীয়ামগী কত্থোকপশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ঐহাক ইশামক শেংলবা অমসুং য়াইফরবা পুঙফম অদুদা শরুক য়াজগনি। অদুবু, ঐহাক্কী ৱাখলদদি, ভারত মচা করোর 140গা ঐহাক্কী মিহুন খুদিংগা লোয়নদুনা লৈগনি। অদোমগা ঐহাক্কা লৈমিন্নগনি...রাম্বু নীংজবা মীপুম খুদিংগা ঐহাক্কা লৈমিন্নগনি। অদুগা, মসিগুম্বা কন্সিয়সনেস অসিদি ঐখোয় পুম্নমক্না অমত্তা ওইনা শরুক য়ামিন্নগদবা পুঙফম্নি। রাম মন্দিরগীদমক্তা মশাগী পুন্সি কত্থোক্লবা মশিং থীঙমদ্রবা মীওই কয়াগী ইথিলশিংবু ঐহাক্না শাগোন্নদুনা পুগনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্না মহাক্কা মরী লৈনবীয়ু হায়রদুনা মীয়াম্না মহাকপু থৌজানবীয়ু অমসুং মখোয়গী ৱাখল্লোন অদু মহাক্কী মফমদা ৱাহৈনা ফোংদোকপীয়ু হায়খি। “ইশ্বর অসিদি ‘নিরাকর’ ওই হায়বা অশেংবা অসি ঐখোয় পুম্নমক্না খঙলে। অদুগা ইশ্বরনা, মিৎনা উবা শাইওন ওন্দুনসু, ঐখোয়গী স্পিরিচুএল খোঙচৎ অসিদা পাঙ্গল হাপ্লি। মীওইবা অমদা ইশ্বরগী শক্তম অমা চেল্লি হায়বসিদি ঐহাক ইশামক উরে অমসুং ফাওরে। ঐহাক্না ইশ্বরমক্নি খনবা মীওইশিংনা ঐহাকপু থৌজানবীদুনা মখোয়গী ৱাখল্লোনবু ৱাহৈনা ফোংদোকপীরকপা মতমদা, ঐহাক্কী ইফমদা অনৌবা শক্তি অমা পীবি। ঙসিদি, ঐহাক্না অদোমগী থৌজাল পামজরি”, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।‘

Prime Minister's Office
PM begins 11 day special ritual for Pran Pratishtha of Shri Ramlala
Will initiate the ritual from Nashik Dham - Panchavati today
“I am overwhelmed with emotions! For the first time in my life, I am going through such feelings”
“God has made me an instrument to represent all the people of India. This is a huge responsibility”
“Moment of Pran Pratishtha will be a shared experience for all of us. I will take with me the inspiration of countless personalities who have dedicated their lives to the cause of Ram Mandir”
“People who are like God to me when they express their feelings in words and give blessings, then new energy is infused in me. Today, I need your blessings”
12 JAN 2024 10:31AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has started a 11 day special ritual in the run up to the Pran Pratishtha of Shri Ramlala at the temple at Ayodhya Dham on 22nd January. “This is a huge responsibility. As it is also said in our scriptures, we have to awaken divine consciousness in ourselves for the Yagya and worship of God. For this, fasts and strict rules have been prescribed in the scriptures, which have to be followed before consecration. Therefore, according to the guidance I have received from some pious souls and great men of the spiritual journey and according to the ‘Yama-Niyams’ suggested by them, I am starting a special ritual of 11 days from today.”
In an emotional message the Prime Minister noted the feeling of Ram Bhakti immersing the whole nation in the run up to the Pran Pratishtha. Calling this moment a blessing of the almighty, the Prime Minister said “I am overwhelmed with emotions! For the first time in my life, I am going through such feelings, I am experiencing a different feeling of devotion. This emotional journey of my inner self is not an opportunity for expression but for experience. Even though I want to, I am not able to put into words its depth, breadth and intensity. You can also understand my situation very well.”
PM Modi expressed his gratitude for the opportunity “I have the privilege of being present at the time of the fulfillment of the dream which many generations have lived in their hearts like a resolution for years. God has made me an instrument to represent all the people of India. This is a huge responsibility.”
The Prime Minister sought the blessings of people, sages and god for the undertaking and expressed happiness that he will initiate the ritual from Nashik Dham - Panchavati where Lord Ram spent significant time. He also noted the happy coincidence of Jayanti of Swami Vivekananda and Mata Jijabai today and paid his tribute to the two luminaries of nations' consciousness. The Prime Minister remembered his own mother in this moment who was always filled with devotion for Sita-Ram.
Paying tributes to the sacrifice of the devotees of Lord Ram, the Prime Minister said “physically, I will be a witness to that sacred moment, but in my mind, in every beat of my heart, 140 crore Indians will be with me. You will be with me… every Ram devotee will be with me. And that conscious moment will be a shared experience for all of us. I will take with me the inspiration of countless personalities who have dedicated their lives to the cause of Ram Mandir.”
The Prime Minister asked the nation to get associated with him and sought the blessings of people and asked them to share their expressions with him. “We all know the truth that God is ‘nirakar’. But God, even in physical form, strengthens our spiritual journey. I have personally seen and felt that there is a form of God in the people. But when the people who are like God to me express their feelings in words and give blessings, then new energy is infused in me. Today, I need your blessings”, said the Prime Minister.