প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী ৰামলালাৰ প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠাৰ বাবে ১১ দিনীয়া বিশেষ ধৰ্মীয় কাৰ্যসূচী আৰম্ভ কৰে
আজি নাছিক ধাম - পঞ্চৱতীৰ পৰা এই কাৰ্যসূচী শুভাৰম্ভ কৰিব
"মই আৱেগত আপ্লুত হৈ পৰিছো! মোৰ জীৱনত প্ৰথমবাৰৰ বাবে, মই এনে অনুভূতিৰ মাজেৰে পাৰ হৈছো"
"ঈশ্বৰে মোক ভাৰতৰ সকলো লোকক প্ৰতিনিধিত্ব কৰাৰ সঁজুলি হিচাপে তৈয়াৰ কৰিছে। এইটো এটা বৃহৎ দায়িত্ব"
"প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠাৰ মুহূৰ্তটো আমাৰ সকলোৰে বাবে এক অংশীদাৰী অভিজ্ঞতা হ'ব। মই মোৰ লগতে ৰাম মন্দিৰৰ বাবে নিজৰ জীৱন উৎসৰ্গা কৰা অগণন ব্যক্তিৰ অনুপ্ৰেৰণা মোৰ সৈতে লৈ যাম"
12 JAN 2024 10:31AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২২ জানুৱাৰীত অযোধ্যা ধামৰ মন্দিৰত শ্ৰী ৰামলালাৰ প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠাৰ বাবে ১১ দিনীয়া বিশেষ অনুষ্ঠানৰ শুভাৰম্ভ কৰিছে। "এইটো এটা বৃহৎ দায়িত্ব। আমাৰ শাস্ত্ৰত কোৱাৰ দৰে, আমি যজ্ঞ আৰু ঈশ্বৰৰ উপাসনাৰ বাবে নিজৰ মাজত ঐশ্বৰিক চেতনা জাগ্ৰত কৰিব লাগিব। ইয়াৰ বাবে শাস্ত্ৰত উপবাস আৰু কঠোৰ নিয়ম নিৰ্ধাৰণ কৰা হৈছে, যিসমূহ অভিশেষৰ পূৰ্বে পালন কৰিব লাগিব। সেয়েহে, আধ্যাত্মিক যাত্ৰাৰ কেতবোৰ ধাৰ্মিক আত্মা আৰু মহাপুৰুষৰ পৰা মই লাভ কৰা পৰামৰ্শ অনুসৰি আৰু তেওঁলোকে পৰামৰ্শ দিয়া 'যম-নিয়াম' অনুসৰি, মই আজিৰে পৰা ১১ দিনৰ এক বিশেষ ধৰ্মীয় ৰীতি-নীতি আৰম্ভ কৰিছোঁ।"
এটা আৱেগিক বাৰ্তাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠাৰ পূৰ্বে ৰাম ভক্তিয়ে সমগ্ৰ দেশক নিমজ্জিত কৰাৰ অনুভূতিৰ কথা উল্লেখ কৰিছে। এই মুহূৰ্তক সৰ্বশক্তিমানৰ আশীৰ্বাদ বুলি অভিহিত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "মই আৱেগত আপ্লুত হৈ পৰিছো! মোৰ জীৱনত প্ৰথমবাৰৰ বাবে, মই এনে অনুভূতিৰ মাজেৰে পাৰ হৈছো, মই ভক্তিৰ এক অনন্য অনুভূতি অনুভৱ কৰি আছো। মোৰ আভ্যন্তৰীণ আত্মাৰ এই আৱেগিক যাত্ৰাটো কোনো অভিব্যক্তিৰ সুযোগ নহয় বৰং অভিজ্ঞতাৰ বাবেহে। মই বিচৰা ধৰণে, মই ইয়াৰ গভীৰতা আৰু তীব্ৰতা শব্দৰে প্ৰকাশ কৰিবলৈ অপাৰগ। আপোনালোকে মোৰ পৰিস্থিতিও ভালদৰে বুজিব পাৰিব।"
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে এই সুযোগৰ বাবে কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰি কয় যে, "বহু প্ৰজন্মই তেওঁলোকৰ হৃদয়ত বহু বছৰ ধৰি এক সংকল্পৰ দৰে জীয়াই থকাৰ সপোনটো পূৰণ হ’বলৈ যোৱাৰ শুভক্ষণত উপস্থিত থাকিবলৈ পোৱাতো মোৰ সৌভাগ্য। ঈশ্বৰে মোক ভাৰতৰ সকলো লোকক প্ৰতিনিধিত্ব কৰাৰ এটা সঁজুলি হিচাপে তৈয়াৰ কৰিছে। এইটো এটা বৃহৎ দায়িত্ব।"
এই প্ৰতিশ্ৰুতিৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশৰ জনসাধাৰণক, ঋষি আৰু ভগৱানৰ আশীৰ্বাদ বিচৰাৰ লগতে আনন্দ প্ৰকাশ কৰি কয় যে তেওঁ নাছিক ধাম- পঞ্চৱতীৰ পৰা এই কাৰ্যসূচীৰ শুভাৰম্ভ কৰিব য'ত ভগৱান ৰামে জীৱনৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ সময় অতিবাহিত কৰিছিল। তেওঁ আজি স্বামী বিবেকানন্দ আৰু মাতা জিজাবাইৰ জয়ন্তীৰ কাকতালীয় ঘটনাৰ কথাও উল্লেখ কৰে আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় চেতনাৰ দুয়োগৰাকী বিশিষ্ট ব্যক্তিক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই মুহূৰ্তত তেওঁৰ নিজৰ মাতৃকো স্মৰণ কৰে যি সদায় সীতা-ৰামৰ প্ৰতি ভক্তিৰে পূৰ্ণ হৈ আছিল।
ভগৱান ৰামৰ ভক্তসকলৰ বলিদানৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে, "শাৰীৰিকভাৱে মই সেই পৱিত্ৰ মুহূৰ্তটোৰ সাক্ষী হ'ম, কিন্তু মোৰ মনত, মোৰ হৃদয়ৰ প্ৰতিটো স্পন্দনত ১৪০ কোটি ভাৰতীয় মোৰ সৈতে থাকিব। আপোনালোক সকলো মোৰ সৈতে থাকিব... প্ৰতিগৰাকী ৰাম ভক্ত মোৰ সৈতে থাকিব। আৰু সেই শুভক্ষণটো আমাৰ সকলোৰে বাবে বিশেষ অভিজ্ঞতা হ'ব। মই মোৰ সৈতে লম ৰাম মন্দিৰৰ বাবে নিজৰ জীৱন উৎসৰ্গা কৰা অগণন ব্যক্তিত্বৰ অনুপ্ৰেৰণা মোৰ সৈতে থাকিব।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশবাসীক তেওঁৰ সৈতে জড়িত হ'বলৈ আহ্বান জনাই আৰু জনসাধাৰণৰ আশীৰ্বাদ বিচাৰে। "আমি সকলোৱে এই সত্য জানো যে ঈশ্বৰ 'নিৰাকাৰ'। কিন্তু ঈশ্বৰে শাৰীৰিক ৰূপতো আমাৰ আধ্যাত্মিক যাত্ৰা শক্তিশালী কৰে। মই ব্যক্তিগতভাৱে দেখিছোঁ আৰু অনুভৱ কৰিছো যে মানুহৰ মাজতো ঈশ্বৰৰ প্ৰকাৰ আছে। কিন্তু যেতিয়া মোৰ বাবে ঈশ্বৰৰ দৰে লোকসকলে তেওঁলোকৰ অনুভূতিবোৰ শব্দত প্ৰকাশ কৰে আৰু আশীৰ্বাদ দিয়ে, তেতিয়া মোৰ মাজত নতুন শক্তি সঞ্চাৰিত হয়। আজি মোক আপোনালোকৰ আশীৰ্বাদৰ প্ৰয়োজন", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।

Prime Minister's Office
PM begins 11 day special ritual for Pran Pratishtha of Shri Ramlala
Will initiate the ritual from Nashik Dham - Panchavati today
“I am overwhelmed with emotions! For the first time in my life, I am going through such feelings”
“God has made me an instrument to represent all the people of India. This is a huge responsibility”
“Moment of Pran Pratishtha will be a shared experience for all of us. I will take with me the inspiration of countless personalities who have dedicated their lives to the cause of Ram Mandir”
“People who are like God to me when they express their feelings in words and give blessings, then new energy is infused in me. Today, I need your blessings”
12 JAN 2024 10:31AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has started a 11 day special ritual in the run up to the Pran Pratishtha of Shri Ramlala at the temple at Ayodhya Dham on 22nd January. “This is a huge responsibility. As it is also said in our scriptures, we have to awaken divine consciousness in ourselves for the Yagya and worship of God. For this, fasts and strict rules have been prescribed in the scriptures, which have to be followed before consecration. Therefore, according to the guidance I have received from some pious souls and great men of the spiritual journey and according to the ‘Yama-Niyams’ suggested by them, I am starting a special ritual of 11 days from today.”
In an emotional message the Prime Minister noted the feeling of Ram Bhakti immersing the whole nation in the run up to the Pran Pratishtha. Calling this moment a blessing of the almighty, the Prime Minister said “I am overwhelmed with emotions! For the first time in my life, I am going through such feelings, I am experiencing a different feeling of devotion. This emotional journey of my inner self is not an opportunity for expression but for experience. Even though I want to, I am not able to put into words its depth, breadth and intensity. You can also understand my situation very well.”
PM Modi expressed his gratitude for the opportunity “I have the privilege of being present at the time of the fulfillment of the dream which many generations have lived in their hearts like a resolution for years. God has made me an instrument to represent all the people of India. This is a huge responsibility.”
The Prime Minister sought the blessings of people, sages and god for the undertaking and expressed happiness that he will initiate the ritual from Nashik Dham - Panchavati where Lord Ram spent significant time. He also noted the happy coincidence of Jayanti of Swami Vivekananda and Mata Jijabai today and paid his tribute to the two luminaries of nations' consciousness. The Prime Minister remembered his own mother in this moment who was always filled with devotion for Sita-Ram.
Paying tributes to the sacrifice of the devotees of Lord Ram, the Prime Minister said “physically, I will be a witness to that sacred moment, but in my mind, in every beat of my heart, 140 crore Indians will be with me. You will be with me… every Ram devotee will be with me. And that conscious moment will be a shared experience for all of us. I will take with me the inspiration of countless personalities who have dedicated their lives to the cause of Ram Mandir.”
The Prime Minister asked the nation to get associated with him and sought the blessings of people and asked them to share their expressions with him. “We all know the truth that God is ‘nirakar’. But God, even in physical form, strengthens our spiritual journey. I have personally seen and felt that there is a form of God in the people. But when the people who are like God to me express their feelings in words and give blessings, then new energy is infused in me. Today, I need your blessings”, said the Prime Minister.