প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারী 12তা মহারাস্ত্রদা চৎকনি
পি.এম.না মহারাস্ত্রদা লুপা করোর 30,500 হেনবগী চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া অমগী উরেপ উয়ুং তম্বগা লোয়ননা শঙ্গাগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি
মোবিলিতী হেন্না নুংঙাইহন্নবা পায়খৎপা মশক থোকপা থবক অমা ওইনা, পি.এম.না অতল বিহারী বাজপায় সেৱারী – নহাবা শেবা অতল সেতু শঙ্গাগনি
লুপা করোর 17,840 চঙনা শাবা অতল সেতুনা ভারতকী খাইদগী শাংবা থোং অমসুং লৈবাক্কী খ্বাইদগী শাংবা সী ব্রিজ ওইরগনি
পি.এম.না ইস্তর্ন ফ্রীৱেগী ওরেঞ্জ গেত্তগী মেরিন দ্রাইব ফাওবা শম্নগদবা অন্দর্গ্রাউন্দ রোদ তন্নেলগী উরেপ উয়ুং তমগনি
জেম অমসুং জেৱেল্লরী সেক্তর হেন্না চাউখৎহন্নবা পায়খৎপা মশক থোকপা থবক অমা ওইনা পি.এম.না SEEPZ SEZতা ‘ভারত রত্নম’ অমসুং সর্ভিসেস তাৱর (NEST) ) 01 শঙ্গাগনি
রেল অমসুং থক্নবা ঈশিংগা মরী লৈনবা প্রোজেক্ত কয়া অমসু লৈবাক মীয়ামগী মফমদা খুৎশিন্নগনি
নুপীশিংবু পাঙ্গল হাপ্পগী মশক থোকপা অতোপ্পা খোঙথাং অমা ওইনা, পি.এম.না মহারাস্ত্রদা নমো মহিলা শশক্তিকরন অভিয়ান হৌদোক্কনি
পি.এম.না 27শুবা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল হৌদোক্কনি
ফেস্তিবেল অসিগী থীম্না – “বিকশিৎ ভারত @2047: নহাগীদমক্তা, নহাগী মতেংদগী” হায়বসি
11 JAN 2024 11:12AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী 12, 2024দা মহারাস্ত্রদা চৎকনি। নুমিৎ য়ুংবা মতুংগী চাউরাকপ পুং 12.15 তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা নাশিক্তা য়ৌগনি অমসুং মহাক্না মফমসিদা 27শুবা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল হৌদোক্কনি। নুংথিলগী চাউরাকপা পুং 3.30 তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা মুম্বাইদা চত্তুনা অতল বিহারী সেৱারী – নহাবা সেবা সেতু শঙ্গাগনি অমসুং মসিদা চৎকনি। নুংথিলগী পুং 4.15 তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা নবি মুম্বাইদা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা শরুক য়াগনি, মসিদা মহাক্না চাউখৎ থৌরাংগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি, লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি অমসুং উরেপ উয়ুংসু তমগনি।
অতল বিহারী সেৱারী – নহাবা সেবা সেতু
প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান অসিদি অর্বান ত্রান্সপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং কন্নেক্তিবিতী হেন্না ফগৎহন্দুনা মীয়ামগী ‘ইজ ওফ মোবিলিতী’ হেন্না ফগৎহনবা হায়বসিনি। মঙলান অসিগা মরী লৈননা, মুম্বাই ত্রান্সহার্বর লিঙ্ক (MTHL), হৌজিক্না ‘অতল বিহারী সেৱারী – নহাবা সেবা সেতু’ হায়না মিংথোল্লবা অসি শাবা হৌখিবনি। থোং অসিগী উরেপ উয়ুং অসিবুনা প্রধান মন্ত্রীনা দিসেম্বর, 2016দা তমখিবনি।
অতল সেতু অসি পুন্না লুপা করোর 17,840 চঙনা শাবনি। মসি লেন-6 লৈদুনা সমুদ্রদা চাউরাকপা কিমি 16.5 অমসুং কংফালদা চাউরাকপা কিমি 5.5 লৈদুনা পুন্না কিমি 21.8 শাংই। মসিনা ভারতকী খ্বাইদগী শাংবা থোং অমসুং সী ব্রিজ অমসু ওইরগনি। মসিনা মুম্বাই ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত অমসুং নবি মুম্বাই ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত অনিগী মরক্তা চৎপদা হেন্না য়াঙহল্লগনি অমসুং মুম্বাইদগী গোৱা অমসুং খা ভারত্তা চৎপদা চঙবা মতমসু য়াম্না হন্থহল্লগনি। মসিনা মুম্বাইগী হিথাংফম অমসুং জৱাহর্লাল নেহরু হিথাংফমগী মরক্তা কন্নেক্তিবিতী হেন্না ফগৎহল্লগনি।
নবি মুম্বাইদা পাংথোক্কদবা মীয়ামগী থৌরম
প্রধান মন্ত্রীনা নবি মুম্বাইদা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা লুপা করোর 12,700 হেনবগী চাউখৎ থৌরাংগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি, লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি অমসুং উরেপ উয়ুংসু তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইস্তর্ন ফ্রীৱেগী ওরেঞ্জ গেত্তগী মেরিন দ্রাইব ফাওবা শম্নবা অন্দর্গ্রাউন্দ রোদ তন্নেল অমগী উরেপ উয়ুং তমগনি। কিমি 9.2 শাংবা তন্নেল অসি কুপা করোর 8700 হেন্না চঙদুনা শাগনি অমসুং মসিনা মুম্বাইগী ইনফ্রাস্ত্রকচর দিভেলপমেন্ততা মশক থোক্না তেংবাংবগা লোয়ননা ওরেঞ্জ গেত অমসুং মেরিন দ্রাইব চৎপগী মতম য়াম্না হন্থহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা সুর্য় রিজনেল বল্ক দ্রিঙ্কিং ৱাতর প্রোজেক্তকী ফেজ 1বু লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। লুপা করোর 1975 হেন্না চঙনা পায়খৎপা প্রোজেক্ত অসিনা মহারাস্ত্রগী পলঘর অমসুং থানে জিলাদা থক্নবা ঈশিং পীগনি, অমসুং মীওই লাক্ষ 14দা কান্নবা ফংহনগনি।
মীয়ামগী থৌরম অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 2000গী রেলৱে প্রোজেক্ত কয়াসু লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। হায়রিবশিং অসিগী মনুংদা, ‘উরান খার্কোপর রেলৱে লাইনগী ফেজ 2’ য়াওগনি। নেরুল/বেলাপুরদগী খার্কোপরগী মরক্তা চেনবা সবঅর্বান সর্ভিসশিং অসি হৌজিক উরান ফাওবা শাংদোক্কদৌরিবা অসিনা মসিনা নবী মুম্বাইদা চৎপদা হেন্না নুংঙাইহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা উরান রেলৱে স্তেসন্দগী খার্কোপর ফাওবগী অনৌবা EMU ত্রেন অসিবুসু লম্থাগনি।
লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগদৌরবা অতোপ্পা রেল প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা থানে-বাশী/পনবেল ত্রান্স হার্বর লাইন্দা লৈবা অনৌবা সবঅর্বান স্তেসন ‘দিঘা গাও’ শঙ্গাবা অমসুং খার রোদ অমসুং গোরাগো রেলৱে স্তেসনগী মরক্কী অনৌবা 6শুবা লাইন য়াওরি। প্রোজেক্তশিং অসিনা মুম্বাইদা নুমিৎ খুদিংগী চত্থোক চৎশিন তৌরিবা মীওই লিশিং কয়াদা অহেনবা খুদোংচাবা পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জেম অমসুং জেৱেল্লরী সেক্তরগী ওইনা সেন্তাক্রুজ ইলেক্ত্রোনিক এক্সপোর্ত প্রোসেসিং জোন – স্পিসিএল ইকোনোমিক জোন (SEEPZ SEZ)তা লৈবা ‘ভারত রত্নম’ (মেগা কম্মন ফেসিলিতেসন সেন্তর) শঙ্গাগনি। মসিনা ভারত্তা অহানবা ওইগনি, অমসুং মসিদা 3D মেতল প্রিন্তিং য়াওনা মালেমগী খ্বাইদগী অফবা মছিনশিং লৈগনি। স্পিসিএল্লী এবল্দ মহৈরোইশিং য়াওনা সেকতর অসিগী ওইবা স্কিলিং ৱর্কফোর্সকী ত্রেনিং স্কুল অমসু মসিদা লৈগনি। মেগা CFC অসিনা জেম অমসুং জেৱেল্লরী ত্রেদকী এক্সপোর্ত সেক্তরবু হোংদোক্কনি অমসুং দোমেস্তিক মেন্যুফেকচরিংদসু তেংবাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ন্যু ইন্তর্প্রাইস অমসুং সর্ভিসেস তাৱর (NEST) অমসু SEEPZ SEZতা শঙ্গাগনি। NEST -01 অসিদি মরু ওইনা জেম অমসুং জেৱেল্লরী সেক্তর য়ুনিৎকীনি অমসুং হায়রিবা অসি হৌজিক লৈরিবা স্তেন্দর্দ দিজাইন ফেক্তরী I দগী হোংজিল্লগনি। অনৌবা তাৱর অসি লার্জ স্কেল প্রদক্সন অমসুং ইন্দস্ত্রীগী অপাম্বগী মখা পোন্না দিজাইন তৌবনি।
থৌরম অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা নমো মহিলা শশক্তিকরন অভিয়ান অসিবুসু হৌদোক্কনি। অভিয়ান অসিনা মহারাস্ত্রগী নুপীশিংদা স্কিল দিভেলপমেন্ত ত্রেনিং পীদুনা অমসুং ওন্তোপ্রিনর্শিপ দিভেলপমেন্ত করিনো খঙহন্দুনা মপাঙ্গল হাপ্নবা পান্দম থম্লি। অভিয়ান অসিনা রাজ্য অমসুং কেন্দ্র সরকারগী নুপীশিংগী চাউখৎ থৌরাংগী প্রোগ্রামশিং পুনশিনবা অমসুং সেচ্যুরেসন তৌবগী থৌদাংসু লৌগনি।
27শুবা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল
লৈবাক অসিগী চাউখৎ থৌরাংগী খোঙচত্তা নহাশিংবু মরু ওইবা শরুক অমা ওইহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা য়াম্না কন্না হোৎনদুনা লাক্লি। মহাক্কী হোৎনজমন অসিগী অতোপ্পা শরুক অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা নাশকিতা 27শুবা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল (NYF) হৌদোক্কনি।
নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল চহি খুদিংগী জনুৱারী 12তগী 16 ফাওবা পাংথোক্তুনা লাক্লি। অমসুং, জনুৱারী 12 অসিসু স্বামী বিবেকানন্দগী মপোক কুমওন্সু ওইরিবনি। কুহ্মৈ অসিবু হন্দক্কী চহিদা য়ুম্বু ওইগদৌরিবা রাজ্যনা মহারাস্ত্র ওইবনি। কুহ্মৈ অসিগী থীম্না - “বিকশিৎ ভারত @2047: নহাগীদমক্তা, নহাগী মতেংদগী” হায়বসিনা ওইগনি।
NYFনা এক ভারত, শ্রেস্থ ভারতকী ইথিলগা লোয়ননা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা মফমদগী লাকপা নহাশিংবু অমত্তা ওইনা পুনশিন্দুনা মপাঙ্গল লৈবা অমসুং অমত্তা ওইবা লৈবাক অমগী অকনবা ফম্বাক অমা শেম্নবা মখোয়গী ৱাখল্লোন লান্নবগী ফোরম অমা শেম্বগী পান্দম থম্মি। লৈবাক শিনবা থুংবগী নহা দেলিগেত চাউরাকপা 7500না নাশিক্তা পাংথোক্কদৌরিবা কুহ্মৈ অসিদা শরুক য়াগনি। কলচরেল পরফোর্মেন্স, ইন্দিজিনিয়স স্পোর্ত, দিক্লেমেসন অমসুং থীমেতিক বেজ প্রজেন্তেসন, য়ং আর্তিস্ত কেম্প, পোস্তর শেম্বা, ৱারী ইবা, য়ুথ কনভেন্সন, চিঞ্জাক কুহ্মৈনচিংবা তোঙান-তোঙানবা থৌরম কয়া অমা ফেস্তিবেল অসিগীদমক্তা শিন-লাঙগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Maharashtra on 12th January
PM to inaugurate, dedicate to Nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs. 30,500 crore in Maharashtra
In a significant step to enhance ease of mobility, PM to inaugurate Atal Bihari Vajpayee Sewri - Nhava Sheva Atal Setu
Built at cost of about Rs 17,840 crore, Atal Setu is the longest bridge in India and also the longest sea bridge in the country
PM to lay the foundation stone of underground road tunnel connecting Eastern Freeway's Orange Gate to Marine Drive
In a significant step to bolster the Gems and Jewellery sector, PM to inaugurate the 'Bharat Ratnam' and New Enterprises & Services Tower (NEST) 01 at SEEPZ SEZ
Multiple projects related to rail and drinking water to be dedicated to Nation
In yet another effort towards women empowerment, PM to also launch Namo Mahila Shashaktikaran Abhiyaan in Maharashtra
PM to inaugurate 27th National Youth Festival
Theme of the Festival - Viksit Bharat@ 2047: युवा के लिए, युवा के द्वारा
11 JAN 2024 11:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Maharashtra on 12th January, 2024. At around 12:15 PM, Prime Minister will reach Nashik, where he will inaugurate the 27th National Youth Festival. At around 3:30 PM, in Mumbai, Prime Minister will inaugurate and travel on Atal Bihari Vajpayee Sewri - Nhava Sheva Atal Setu. At around 4:15 PM, Prime Minister will participate in a public programme at Navi Mumbai, where he will inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of multiple development projects.
Atal Bihari Vajpayee Sewri - Nhava Sheva Atal Setu
Prime Minister’s vision is to improve ‘ease of mobility’ of citizens by strengthening urban transport infrastructure and connectivity. In line with this vision, Mumbai Transharbour link (MTHL), now named ‘Atal Bihari Vajpayee Sewri - Nhava Sheva Atal Setu’ has been built. The foundation stone of the bridge was also laid by the Prime Minister in December, 2016.
Atal Setu has been constructed at a total cost of more than Rs 17,840 crore. It is about 21.8 km long 6-lane bridge having about 16.5 km length over sea and about 5.5 km on the land. It is the longest bridge in India and also the longest sea bridge in India. It will provide faster connectivity to Mumbai International Airport and Navi Mumbai International Airport and will also reduce the travel time from Mumbai to Pune, Goa and South India. It will also improve connectivity between Mumbai Port & Jawaharlal Nehru Port.
Public programme at Navi Mumbai
Prime Minister will inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 12,700 crore in the public programme in Navi Mumbai.
Prime Minister will lay the foundation stone of the underground road tunnel connecting Eastern Freeway's Orange Gate to Marine Drive. The 9.2 Km tunnel will be built at a cost of more than Rs 8700 crore and will be a significant infrastructure development in Mumbai which will reduce travel time between Orange Gate and Marine Drive.
Prime Minister will dedicate phase 1 of the Surya regional bulk drinking water project to the Nation. The project, developed at a cost of more than Rs 1975 crore will provide drinking water supply to the Palghar and Thane district of Maharashtra, benefiting about 14 lakh population.
During the programme, Prime Minister will dedicate about Rs 2000 crore railway projects to the Nation. These include the dedication of ‘Phase 2 of Uran-Kharkopar railway line’ which will enhance connectivity to Navi Mumbai as suburban services running between Nerul/Belapur to Kharkopar will now be extended to Uran. Prime Minister will also flag off the inaugural run of the EMU train from Uran railway station to Kharkopar.
Other rail projects that will be dedicated to Nation include a new suburban station ‘Digha Gaon’ on the Thane-Vashi/Panvel Trans-harbour line and the new 6th Line between Khar Road & Goregaon railway station. The projects will benefit the thousands of daily commuters in Mumbai.
Prime Minister will inaugurate ‘Bharat Ratnam’ (Mega Common Facilitation Centre) for Gems and Jewellery sector at Santacruz Electronic Export Processing Zone- Special Economic Zone (SEEPZ SEZ), which is first of its kind in India with best available machines in world including 3D Metal printing. This will house a training school for skilling of workforce for this sector including specially abled students. The Mega CFC will transform the export sector in Gems and Jewellery trade and will help the domestic manufacturing also.
Prime Minister will also inaugurate the New Enterprises & Services Tower (NEST)- 01 at SEEPZ- SEZ. The NEST - 01 is primarily for Gem & Jewellery sector units which will be relocated from existing Standard Design Factory - I. The new tower has been designed for large scale production and as per the demand of the industry.
During the programme, Prime Minister will launch Namo Mahila Shashaktikaran Abhiyaan. The Abhiyaan aims to empower women in the state of Maharashtra by providing skill development training and exposure to entrepreneurship development. The Abhiyaan will also undertake the effort towards the convergence and saturation of women development programmes of the state and central governments.
27th National Youth Festival
It has been the constant endeavour of the Prime Minister to make youth a key part of the development journey of the country. In another effort in this endeavour, Prime MInister will inaugurate the 27th National Youth Festival (NYF) in Nashik.
The National Youth Festival is organised every year from 12th to 16th January, with 12th January being the birth anniversary of Swami Vivekananda. The host state for the Festival this year is Maharashtra. The theme of this year’s Festival is Viksit Bharat@ 2047: युवा के लिए, युवा के द्वारा.
NYF seeks to create a forum where youth from different regions of India can share their experiences and strengthen foundations for a united nation, in the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat. About 7500 youth delegates from across the country will be taking part in the Festival at Nasik. Various events including cultural performances, indigenous sports, Declamation & Thematic Based Presentation, Young Artist Camp, Poster Making, Story Writing, Youth Convention, Food Festival etc. will be organised.