প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওল ইন্দিয়া কনফরেন্স ওফ দিরেক্তর জেনরেলস/ইস্পেক্তর জেনরেলসস ওফ পুলিস
2047 ফাওবদা চাউখৎপা ভারত অমা ওইনবা মঙলান মঙফাওনবা ঙম্নবা ইন্দিয়ন পুলিসনা মশাবু মতমগা চুনবা অমসুং মালেমগী থাক্কী পুলিস ফোর্স অমা ওইহন্নবা তৌগদবনি: পি.এম.
অনৌবা মরু ওইবা ক্রিমিনেল লোশিং শেমখিবা অসিনা ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেমদা অচৌবা অহোংবা অমা পুরকখি: পি.এম.
‘সিতিজেন ফার্স্ত, দিগনিতী ফার্স্ত এন্দ জস্তিস ফার্স্ত’গী ৱাখল্লোন্দা অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিং অসি শেমখি: পি.এম.
পি.এম.না পুলিস্তা নুপীশিংনা ‘কভি ভি ওর কহি ভি’ অকিবা লৈতনা থবক তৌহন্নবা ঙাকশেল পীবদা মীৎয়েং চংনবা হায়খি
প্রজাশিংগী কান্ননবা অফবা ই-পাউ অমসুং পাউজেল পীনবা পুলিস স্তেসনগী থাক্তা সোসিএল মেদিয়া শীজিন্নগদবনি: পি.এম
07 JAN 2024 8:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জয়পুরগী রাজস্থান ইন্তরনেস্নেল সেন্তরদা জনুৱারী 6 অমসুং 7, 2024দা 58শুবা ওল ইন্দিয়া কনফরেন্স ওফ দিরেক্তর জেনরেলস/ইন্সপেক্তর জেনরেলস ওফ পুলিস্তা শরুক য়াখ্রে।
অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিং শেমখিবগী মতাংদা খন্নরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লোশিং অসি চৎনহনবা অসি ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেমদা অচৌবা অহোংবা অমা ওইখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ‘সিতিজেন ফার্স্ত, দিগনিতী ফার্স্ত এন্দ জস্তিস ফার্স্ত’গী ৱাখল্লোন্দা অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিং অসি শেমখি অমসুং ‘দন্দা’গী মহুৎ পুলিশনা হৌজিক্তি ‘দেতা’গা লোয়ননা থবক তৌবা মথৌ তাই। প্রধান মন্ত্রীনা পুলিস চীফশিংদা খুন্নাইগী তোঙান-তোঙানবা শরুকশিংদা অনৌবা লোশিং চৎনহনবগী নুংদা লৈরিবা ৱাখল্লোন অদু ফোঙদোক্নবা ইমেজিনেতিব ওইনা খন্নবা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিংগী মখদা নুপী অমসুং নুপীমচাশিংদা মখোয়গী হকশিং অমসুং ঙাকশেল পীরিবা অসিগী মরমদা ৱাখল তাহনবদা মীৎয়েং থমখি। মহাক্না পুলিস্তা নুপীশিংনা ‘কভি ভি ওর কহি ভি’ (মতম অমা হেক্তদা মফম অমা হেক্তদা) অকিবা লৈতনা থবক তৌহন্নবা ঙাকশেল পীবদা মীৎয়েং চংনবা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রজশিংদা পুলিসকী পোজিতিব ইমেজ অমা অমুক হন্না লৈহনবা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রজাশিংগী কান্ননবা অফবা ই-পাউ অমসুং পাউজেল পীনবা পুলিস স্তেসনগী থাক্তা সোসিএল মেদিয়া শীজিন্ননবা পাউতাক পীখি। মহাক্না মহৌশাগী খুদোংথিবা অমসুং দিজাস্তর রিলিফকী মরমদা মাংজৌননা ই-পাউ পীনবা সোসিএল মেদিয়া শীজিন্ননবসু হায়খি। মহাক্না সিতিজেন-পুলিস কন্নেক্ত মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী লম্বীশিং ওইনা তোঙান-তোঙানবা স্পোর্তস ইভেন্তশিং পাঙথোক্নবসু হায়খি। মহাক্না সরকারগী ওফিসিএলশিংদা ঙমখৈগী খুঙ্গংশিং অসি ভারতকী ‘অহানবা খুঙ্গংশিং’ ওইবনা মফম অসিগী মীয়ামগা লোয়ননা অফবা ‘মরী’ থম্নবা ঙমখৈগী খুঙ্গংশিংদা লৈনবসু হায়খি।
ভারতকী অহানবা সোলর মিসন – অদিত্যাL1 মাইপাকখিবা অমসুং ইন্দিয়ন নেভীনা অরাবিয়ন সীদা হাইজেক তৌখ্রবা জহাজতগী ক্রিয়ু মেম্বর 21 কনখিবগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অসিগুম্বা মাইপাকশিং অসিনা ভারতনা মালেমদা অচৌবা পাৱর অমা ওইরক্লি হায়না তাকলি। মহাক্না হায়খি অদিত্যাL1 মাইপাকপা অসি চন্দ্রয়ান-3 মিসন মাইপাকপগা মান্নৈ। মহাক্না ইদিয়ন নেভীগী মাইপাকপা ওপরেসন অসিদা চাউথোকচবা পোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় গ্লোবেল প্রোফাইল হেনগৎহন্নবা অমসুং লৈবাক্কী শক্তি হেনগৎহন্নবা পরিং মখাদা 2047 ফাওনদা চাউখৎপা ভারত অমগী মঙলান মঙফাওনবা ঙমহন্নবা ইন্দিয়ন পুলিসনা মশাবু মতমগা চুনবা অমসুং মালেমগী থাক্কী পুলিস ফোর্স ওইহন্নবা হোৎনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা পুলিস মেদল ফোর দিস্তিঙ্গুস সর্ভিসেসসু য়েন্থোকখি অমসুং জয়পুরদা পাঙথোকপা নুমিৎ হুমনিগী DGsP/IGsP কনফরেন্স লোইশিনখি।
কনফরেন্স অসিদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর, নেসনেল সেকুরিতি এদভাইজর, হোম এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী, কেবিনেত সেক্রেতরি, ভারত সরকারগী ওফিসিএলশিং, রাজ্যশিং/UTশিংগী DGsP/IGsP অমসুং সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সশিং অমসুং সেন্ত্রেল পুলিস ওর্গনাইজেসনশিংগী লুচিংবশিং শরুক য়াখি। মমাংগী চহিশিংগুম্না কনফরেন্স অসিদা লৈবাক্কী তোঙান-তোঙাবা মফমশিংদগী তোঙান-তোঙানবা রেঙ্কশিংগী পুলিস ওফিসর 500 হেনবগা লোয়ননা হাইব্রিদ মোদতা পাঙথোকখি। কনফরেন্স অসিদা নৌনা শেমখিবা মরু ওইবা ক্রিমিনেল লোশিং, কাউন্তর তেরোরিজমগী লালোংশিং, লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজম, থোরক্লিবা সাইবর থ্রেতশিং, মালেম পুম্বগী কাউন্তর রেদিকেসলাইজেসন ইনিসিএতিবশিংনচিং য়াওনা নেস্নেল সেক্যুরিতীগী মরু ওইবা কম্পোনেন্তশিংগী মতাংদা খন্নখি।

Prime Minister's Office
PM attends All India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police
To realise the vision of a developed India by 2047, Indian police should transform itself into a modern and world class police force: PM
Enactment of new major criminal laws was a paradigm shift in the criminal justice system: PM
New criminal laws were framed with the spirit of ‘Citizen First, Dignity First and Justice First’: PM
PM exhorted Police to focus on women safety by ensuring that women could work fearlessly ‘kabhi bhi aur kahin bhi’
Police Stations should use social media for disseminating positive information and messages for the benefit of citizens: PM
07 JAN 2024 8:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi attended the 58th All India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police on January 6 and 7, 2024 at Rajasthan International Centre, Jaipur.
Discussing the enactment of the new criminal laws, Prime Minister said that the enactment of these laws was a paradigm shift in the criminal justice system. He emphasised that the new criminal laws were framed with the spirit of ‘Citizen First, Dignity First and Justice First’ and instead of working with ‘danda’, Police now needs to work with ‘Data’. Prime Minister exhorted the Police Chiefs to think imaginatively to convey the emotional spirit behind the newly enacted laws to the different sections of society. Prime Minister laid special focus on sensitising women and girls about their rights and protection provided to them under the new Criminal Laws. He exhorted Police to focus on women safety by ensuring that women could work fearlessly ‘kabhi bhi aur kahin bhi’ (anywhere anytime).
Prime Minister underscored the need to reinforce the positive image of the police in citizens. Prime Minister advised the use of social media at the Police Station level for disseminating positive information and messages for the benefit of citizens. He also suggested using social media for disseminating advance information on natural calamities and disaster relief. He also suggested organising various sports events as a way to strengthen citizen-police connect. He also urged the government officials to stay in border villages to establish better ‘connect’ with local populace as these border villages were the ‘first villages’ of India.
Highlighting the success of India’s first solar mission - Aditya-L1 and the swift rescue of 21 crew members from the hijacked vessel in Arabian sea by the Indian Navy, Prime Minister said that such achievements show that India is emerging as a major power in the world. He said that Aditya-L1 success is similar to the success of Chandrayaan-3 mission. He also exuded pride in the Indian Navy’s successful operation. He added that in line with the improving global profile and increasing national strength of the country, the Indian police should transform itself into a modern and world class police force to realise the vision of a developed India by 2047.
Prime Minister also distributed the Police Medal for Distinguished Services and concluded the three-day DGsP/IGsP Conference at Jaipur.
The conference was also attended by the Union Home Minister, National Security Advisor, Ministers of State for Home, Union Home Secretary, DGsP/IGsP of States/UTs and Heads of the Central Police Organisations/Central Armed Police Forces, among others. Like previous years, the Conference was held in hybrid mode with over 500 Police officers of various ranks attending from different places across the country. The Conference deliberated on critical components of national security, including the newly enacted major criminal laws, counter terrorism strategies, left wing extremism, emerging cyber threats, worldwide counter radicalisation initiatives etc.