প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী জনুৱারি ৬-জনুৱারি ৭ দা পুলিসকী দিরেক্তর জেনেরেলশিং/ইন্সপেক্তর জেনেরেলশিংগী ভারত পুম্নমক্কী মীফম শরুক য়াগনি
পুলিসকী থবকশিং অমসুং লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী হিরম কয়া খন্নগনি
মীফম মনুংদা অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিং চৎনহনবগী মতাংদা থৌরাং তৌনবা খন্নগনি
মীফম মনুংদা পুলিসকী থবক অমসুং সেকুরিতিগী মতাংদা খন্নগনি
04 JAN 2024 11:58AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জনুৱারি ৬-জনুৱারি ৭, ২০২৪ দা জয়পুরদা লৈবা রাজস্থান ইন্তরনেসনেল সেন্তরদা পুলিসকী দিরেক্তর জেনেরেলশিং/ইন্সপেক্তর জেনেরেলশিংগী ভারত পুম্নমক্কী মীফম ২০২৩ দা শরুক য়াগনি।
জনুৱারি ৫-জনুৱারি ৭, ২০২৪ ফাওবা নুমিৎ হুমনি চঙনা পাংথোক্কদৌরিবা মীফম অদুদা সাইবর ক্রাইম, পুলিসকী থবক্তা তেক্নোলোজি, তেরোরিজম লাকশিনবদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং, লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজম, জেলগী অওনবশিং য়াওনা পুলিসকী থবকশিং অমসুং লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী হিরম কয়া খন্নগনি। মীফম অদুদা খন্নগদবা অতোপ্পা মরুওইবা ৱাফমদি অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিং চৎনহনবগী মতাংদা থৌরাং লম্বী শেম্বা হায়বসিনি। পুলিস অমসুং সেকুরিতিগী থবকশিংদা অনৌবা তেক্নোলোজিশিং হায়বদি এ.আই, দিপফেকনা পীরিবা শিংনবশিং অমসুং মখোয় থেংননবা পাম্বৈশিংগী মতাংদা মীফম অদুদা খন্নগনি। চহি খুদিংগী প্রধান মন্ত্রীগী মমাঙদা মশক থোক্নবা পায়খৎখিবা থবকশিং অমসুং মখোয় খুমাঙচাউশিনবা য়েংশিনবগী মতাংদা উৎনবগী খুদোংচাবা অমা মীফম অসিনা পীরি।
মীফম অসিদা জিলা, রাজ্য অমসুং জাতি থাক্কী পুলিস অমসুং ইন্তিলিজেন্স ওফিসারশিংনা মশক খঙদোক্লবা থিমশিংদা ৱাফম কয়া খন্নগনি। থিম অমমমগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা পাংথোকপা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং মীফম অদুদা উৎকনি অমসুং মসিনা রাজ্য অমনা অমদগী তম্নগনি।
২০১৪ দগী হৌনা প্রধান মন্ত্রীনা দি.জি.পি মীফম থৱায় য়াওদুনা লাক্লি। মমাঙদা মমিংগী ওইনা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াবা অদুগা মান্নদবা মওংদা, মহাক্না মীফমগী মরুওইবা সেসনশিং শরুক য়াখি। খন্নখিবা ৱাফমশিং প্রধান মন্ত্রীনা পুক্নিং চঙনা তাবা খক নত্তনা, অনৌবা থবকশিং থোরক্নবা মনিংতম্না অমসুং অপনবা লৈতনা খন্ন-নৈনবশু পুক্নিং থৌগৎখি। চহি অসিগী মীফমদা চারা ৱানবা, চাক্লেন অমসুং নুমিদাংগী চাক্লেনদা থিমশিং খন্ন-নৈনগনি। মসিনা সেনিয়র পুলিস ওফিসিয়েলশিং মখোয়গী ৱাখলশিং ফোঙদোক্নবা অমসুং লৈবাক অসিদা পুলিসকী থবকশিং অমসুং লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী মরুওইবা ৱাফমশিং প্রধান মন্ত্রীদা খঙহন্নবগী খুদোংচাবা অমা পীগনি।
২০১৪ দগী লৈবাক শীনবা থুংনা চহিগী ওইনা দি.জি.পি মীফম পাংথোকপদা প্রধান মন্ত্রীনা পুক্নিং থৌগৎলি। মীফম অসি ২০১৪ দা গুৱাহাতিদা; ২০১৫ দা রন ফো কুছকী ধোরদো; ২০১৬ দা নেসনেল পুলিস একাদেমি হায়দ্রবাদ; ২০১৭ দা তেনকানপুরদা; ২০১৮দা কেবারিয়াদা; ২০১৯ দা আই.আই.এস.ই.আর পুনে; ২০২১ দা পুলিস হেদক্বাতর্স লখনৌ অমসুং ২০২৩দা পুসা, নিউ দিল্লিদা পাংথোকখ্রে। মসিগী মখা চৎথরকপা ওইনা, চহি অসিগী ওইনা জয়পুরদা মীফম অসি পাংথোক্কনি।
মীফম অদুদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর, নেসনেল সেকুরিতি এদভাইজর, হোম এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী, কেবিনেত সেক্রেতরি, ভারত সরকারগী ওফিসিএলশিং, রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী দি.জি.পি অমসুং সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সশিং অমসুং সেন্ত্রেল পুলিস ওর্গনাইজেসনশিংগী লুচিংবশিং শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to attend All India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police on 6-7 January
Wide range of policing and internal security issues to be discussed
Road map for implementation of the new criminal laws to be deliberated during the conference
Futuristic themes in policing and security to be discussed in conference
04 JAN 2024 11:58AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will attend the All India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police 2023 at the Rajasthan International Centre, Jaipur on 6th-7th January, 2024.
The three day Conference, being held from January 5th to 7th, 2024, will discuss a wide range of policing and internal security issues including Cyber Crime, Technology in Policing, Counter Terrorism challenges, Left Wing Extremism, Prison Reforms, among others. Another key agenda of the conference is deliberations on the road map for implementation of the new criminal laws. Further, the Conference will also deliberate on futuristic themes in policing and security like the challenges posed by new technologies such as AI, Deepfake etc. and ways to deal with them. The conference also provides an opportunity to identify tangible action points and monitor their progress, which is also presented before the Prime Minister every year.
The conference is the culmination of extensive deliberations involving police and intelligence officers from district, state and national levels on identified themes. Best practices from States/ UTs under each of the themes will be presented at the Conference so that States can learn from each other.
Since 2014, the Prime Minister has taken a keen interest in the DGP conference. Unlike the symbolic presence of Prime Ministers earlier, he sits through all major sessions of the conference. Prime Minister not only listens patiently to all the inputs, but also encourages free and informal discussions so that new ideas can come up. Free flowing thematic discussions over breakfast, lunch and dinner have also been planned in this year’s conference. This will provide an opportunity to senior police officials to share their views and recommendations on key policing and internal security issues affecting the country to the Prime Minister.
Prime Minister has also encouraged the organisation of annual DGP conferences all across the country since 2014. The conference was organised at Guwahati in 2014; Dhordo, Rann of Kutch in 2015; National Police Academy, Hyderabad in 2016; BSF Academy, Tekanpur in 2017; Kevadiya in 2018; IISER, Pune in 2019; at Police Headquarters, Lucknow in 2021; and at the National Agricultural Science Complex, PUSA, Delhi in 2023. Continuing with this tradition, the conference is being organised in Jaipur this year.
The conference will be attended by Union Home Minister, National Security Advisor, MOS for Home Affairs, Cabinet Secretary, Senior officials of the Government of India, DGP of States/UTs and Heads of Central Armed Police Forces and Central Police Organizations, among others.