Prime Minister's Office
PM pushes his dream of making 2 crore Didis Lakhpati
Women of Dewas assure the Prime Minister to be a partner in his dream of women empowerment
“The confidence of our mothers and sisters will make our nation self reliant”
27 DEC 2023 2:18PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing. The Prime Minister also addressed the gathering on the occasion.
Thousands of beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra from across the country joined the event. The programme was joined by Union Ministers, MPs, MLAs and local level representatives.
Rubina Khan of Dewas Madhya Pradesh, who is part of a Self Help Group comprising 1.3 lakh women, started a small business of selling clothes by availing loan from her SHG and left the life of a labourer. She later graduated to second-hand Maruti Van to sell her merchandise, on this the Prime Minister joked, ‘mere pass to cycle bhi nahi hai’. She later progressed to a shop in Dewas and got work from the state also.
They contributed during the pandemic by making masks, PPP kit and sanitizers. Recounting her experience as Cluster Resource Person (CRP) he informed how she inspired women for the life of entrepreneurship. Groups were formed in 40 villages.
The Prime Minister told her that among the women of the SHGs, he has intention of making about 2 crore Didis ‘Lakhpati’. She assured the Prime Minister to be a partner in this dream and said ‘I wish every Didi to be a Lakhpati’. All the present women raised their hands to be a part of making every Didi Lakhpati.
The Prime Minister praised their confidence. “The confidence of our mothers and sisters will make our nation self reliant”, he said. Praising Ms Khan for her journey, the Prime Minister said that SHG is proving to be a medium of self reliance for women and their confidence, said the Prime Minister, spurs me to work hard to make at least 2 crore Didis lakhpati. The Prime Minister asked her to educate her children. She informed that her entire village has become prosperous.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
লাখপতি দিদি করোর ২ শেমগৎনবা মহাক্কী মঙলান প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখ্রে
নুপীশিংদা শক্তি পীনবা মহাক্কী মঙলানগী খোঙল্লোই অমা ওইনবা দেৱাসকী নুপীশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা থাজবা পীখ্রে
“ঐখোয়গী ইমাশিং অমসুং ইচলশিংগী থাজবনা ঐখোয়গী লৈবাক মশাগী ওক্নবা পুথোকচবা ঙমগনি”
27 DEC 2023 2:18PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শান্নখ্রে। থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংখি।
লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরি লিশিং কয়া থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং, এম.পিশিং, এম.এল.এশিং অমসুং পঞ্চায়তকী মীহুৎশিংশু শরুক য়াখি।
নুপী লাখ ১.৩ না শাবা সেল্ফ হেল্প গ্রুপ অমগী শরুক অমা ওইরিবা মধ্য প্রদেসকী দেৱাসকী রুবিনা খান্না মহাক্কী গ্রুপতগী ফংলকপা লোন অদুনা ফিরোল য়োনবগী ললোন-ইতিক অমা হৌদোকখি অমসুং শিন্মী অমা ওইরম্বা পুন্সি অদু থাদোকখি। মহাক্কী পোৎ-চৈশিং য়োন্নবা মহাক্না সেকেন্দ-হেন্দ মারুতি ভেন অমা লৈখি, মসিদা ফাগি ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ‘ ঐগীদি সাইকল ফাওবা লৈত্রি’। তুংদা মহাক্না দিৱাসতা দুকান অমা ফমখি অমসুং মহাক লৈঙাক্তগী থবকশু ফংলে।
লাইচৎ মনুংদা মাক্সশিং,পি.পি.পি কিত অমসুং সেনিতাইজরশিং শাদুনা মখোয়না মতেং পাংখি। ক্লস্তর রিছোর্স পর্সন অমা ওইনা মহাক্না থেংনখিবা অদু নিংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্না ওন্ত্রেপ্রেনিঊয়রশিপকী পুন্সিদা নুপীশিংদা ইথিল পীখি। খুঙ্গং ৪০দা গ্রুপশিং শেম্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংগী নুপী মরক্তা মহাক য়াওরি অমসুং লাখপতি দিদি করোর ২ শেমগৎনবা মহাক্কী অপাম্বা লৈরি। মহাক্কী মঙলানগী খোঙলোই অমা ওইগনি হায়না মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা থাজবা পীখি অমসুং হায়খি ‘ দিদি খুদিংমক লাখপতি অমা ওইনবা ঐনা য়াইফ-পাউজেল পীজরি’। দিদি খুদিংমক লাখপতি ওইনবা শরুক য়ানবা শরুক য়াখিবা নুপী খুদিংমক মখোয়গী খুৎ থাংগৎখি।
মখোয়গী থাজবা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখি। মহাক্না হায়খি ঐখোয়গী ইমাশিং অমসুং ইচলশিংগী থাজবনা ঐখোয়গী লৈবাক মশাগী ওক্নবা পুথোকচবা ঙমগনি। মহাক্কী খোঙচৎকীদমক খান থাগৎলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সেল্ফ হেল্প গ্রুপনা নুপীশিংগী থাজবা অমসুং মশাগী ওক্নবা পুথোকচবগী পাম্বৈ অমা ওইরি। দিদি লাখপতি করোর ২ শেমগৎনবা থবক কন্না শুনবা প্রধান মন্ত্রীনা ইথিল পীরে। মহাক্কী মচাশিং লাইরিক তমহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখি। মহাক্কী খুঙ্গং অদু নুংঙাই-য়াইফরে হায়না মহাক্না পাউদমখি।