শেল-থুম মন্ত্রালয়
রাজ্যশিংদা তেক্স য়েন্থোকপগী অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা কেন্দ্রনা লুপা করোর 72,961.21 থাদোকখ্রে
ঙসি থাদোক্লিবা ইন্সতোমেন্ত অসি জনুৱারি 10, 2024 দা রাজ্যশিংদা থাদোক্কদবা তেক্স অদুগী মথক্তনি অমসুং দিশেম্বর 11, 2023 দা হান্ননা লুপা করোর 72,961.21 গী ইন্সতোলমেন্ত থাদোকখ্রে
22 DEC 2023 1:24PM by PIB Imphal
লাক্লিবা কুহ্মৈ হরাওশিং অমসুং অনৌবা চহি হৌবগী য়েংলগা, রাজ্য সরকারশিংনা তোঙান-তোঙানবা য়াইফ-থৌরাংশিং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবা স্কিমশিংগী থবক ফগৎনবা রাজ্যশিংদা তেক্স য়েন্থোকপগী অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা কেন্দ্রনা লুপা করোর 72,961.21 থাদোকপদা কেন্দ্র সরকারনা অয়াবা পীরে।
ঙসি থাদোক্লিবা ইন্সতোমেন্ত অসি জনুৱারি 10, 2024 দা রাজ্যশিংদা থাদোক্কদবা তেক্স অদুগী মথক্তনি অমসুং দিশেম্বর 11, 2023 দা হান্ননা লুপা করোর 72,961.21 গী ইন্সতোলমেন্ত থাদোকখ্রে।
রাজ্যশিংদা থাদোকখিবা শেনফমশিং মখাদা পীরি:-
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
শেনফম
(লুপা করোর )
1
অন্ধ্র প্রদেস
2952.74
2
অরুনাচল প্রদেস
1281.93
3
অসাম
2282.24
4
বিহার
7338.44
5
ছতিসগর
2485.79
6
গৱা
281.63
7
গুজরাত
2537.59
8
হরিয়ানা
797.47
9
হিমাচল প্রদেস
605.57
10
ঝারখন্দ
2412.83
11
কর্নাতকা
2660.88
12
কেরলা
1404.50
13
মধ্য প্রদেস
5727.44
14
মহারাস্ত্রা
4608.96
15
মনিপুর
522.41
16
মেঘালয়
559.61
17
মিজোরম
364.80
18
নাগালেন্দ
415.15
19
ওরিসা
3303.69
20
পঞ্জাব
1318.40
21
রাজস্থান
4396.64
22
সিক্কিম
283.10
23
তামিল নাদু
2976.10
24
তেলঙ্গানা
1533.64
25
ত্রিপুরা
516.56
26
উত্তর প্রদেস
13088.51
27
উত্তরখন্দ
815.71
28
নোংচুপ বেঙ্গল
5488.88
অপুনবা
72961.21

Ministry of Finance
Centre releases ₹72,961.21 crore as additional installment of Tax Devolution to States
Installment released today is in addition to tax devolution due to States on 10 January 2024 and the installment of ₹72,961.21 crore already released on 11 December 2023
22 DEC 2023 1:24PM by PIB Delhi
In view of the forthcoming festivities and the New Year, the Union Government has authorised the release of an additional installment of tax devolution amounting to ₹72,961.21 crore to strengthen the hands of State Governments for financing various social welfare measures and infrastructure development schemes.
This installment is in addition to the tax devolution installment due to States on 10 January 2024 and the installment of ₹72,961.21 crore already released on 11 December 2023.
The State-wise break up of amounts released is given below:
Sl.No.
State
Amount
( in crore)
1
Andhra Pradesh
2952.74
2
Arunachal Pradesh
1281.93
3
Assam
2282.24
4
Bihar
7338.44
5
Chhattisgarh
2485.79
6
Goa
281.63
7
Gujarat
2537.59
8
Haryana
797.47
9
Himachal Pradesh
605.57
10
Jharkhand
2412.83
11
Karnataka
2660.88
12
Kerala
1404.50
13
Madhya Pradesh
5727.44
14
Maharashtra
4608.96
15
Manipur
522.41
16
Meghalaya
559.61
17
Mizoram
364.80
18
Nagaland
415.15
19
Odisha
3303.69
20
Punjab
1318.40
21
Rajasthan
4396.64
22
Sikkim
283.10
23
Tamil Nadu
2976.10
24
Telangana
1533.64
25
Tripura
516.56
26
Uttar Pradesh
13088.51
27
Uttarakhand
815.71
28
West Bengal
5488.88
TOTAL
72961.21