প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশৰ বাৰাণসীত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা (নগৰ)ত অংশগ্ৰহণ কৰে
"হিতাধিকাৰীসকলে চৰকাৰৰ পিছে পিছে দৌৰিব নালাগে। ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে চৰকাৰে হিতাধিকাৰীসকলৰ ওচৰলৈ যাব লাগিব"
"বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা মোৰ বাবে এক পৰীক্ষা। আকাংক্ষিত ফলাফল প্ৰাপ্ত হৈছেনে নাই সেয়া মই মানুহৰ পৰা শুনিব বিচাৰো"
"সফল আঁচনিসমূহে নাগৰিকসকলৰ মাজত মালিকীস্বত্বৰ অনুভূতি জাগ্ৰত কৰে"
"এবাৰ বিকশিত ভাৰতৰ বীজ ৰোপণ কৰাৰ পিছত, পৰৱৰ্তী ২৫ বছৰৰ ফলাফল আমাৰ ভৱিষ্যত প্ৰজন্মই লাভ কৰিব"
"বিকশিত ভাৰত, সকলো সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পোৱাৰ পথ"
17 DEC 2023 6:03PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি উত্তৰ প্ৰদেশৰ বাৰাণসীত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাত অংশগ্ৰহণ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে ষ্টলবোৰৰ পৰিদৰ্শন কৰে আৰু বিকশিত ভাৰত যাত্ৰা ভান আৰু কুইজ অনুষ্ঠানো প্ৰত্যক্ষ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিভিন্ন চৰকাৰী আঁচনিৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতেও বাৰ্তালাপ কৰে আৰু তেওঁলোকক সম্বোধন কৰে। এই কাৰ্যসূচীৰ সময়ত বিকশিত ভাৰত সংকল্প শপতো লোৱা হয়।
অনুষ্ঠানত সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমগ্ৰ ভাৰতত নিজ নিজ সমষ্টিত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাত সকলো সাংসদৰ অংশগ্ৰহণৰ কথা সদৰী কৰি কয় যে তেওঁ বাৰাণসীৰ ভিবিএছৱাইত এজন সাংসদ আৰু চহৰখনৰ এজন 'সেৱক' হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰি আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে যোগ্য হিতাধিকাৰীসকলক সময়সীমাৰ ভিতৰত আৰু কোনো অসুবিধা নোহোৱাকৈ চৰকাৰী আঁচনিৰ যোগান নিশ্চিত কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয়, "হিতাধিকাৰীসকলে চৰকাৰৰ পিছে পিছে দৌৰিব নালাগে। ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে চৰকাৰে হিতাধিকাৰীসকলৰ ওচৰলৈ যাব লাগিব।" পিএমএৱাইৰ অধীনত ৪ কোটি পৰিয়ালক পকী ঘৰ প্ৰদান কৰা হৈছে বুলি অৱগত কৰি শ্ৰী মোদীয়ে যিকোনো আঁচনি সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ কথা উল্লেখ কৰে আৰু পিছপৰি ৰোৱা লোকসকলৰ ওচৰলৈ যোৱাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভিবিএছৱাইৰ লক্ষ্য হৈছে হিতাধিকাৰীসকলৰ অভিজ্ঞতা লিপিবদ্ধ কৰা আৰু এতিয়ালৈকে পিছ পৰি থকা লোকসকলক অন্তৰ্ভুক্ত কৰা। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা মোৰ বাবে এক পৰীক্ষা", আকাংক্ষিত ফলাফল প্ৰাপ্ত হৈছেনে নাই সেয়া মই মানুহৰ পৰা শুনিব বিচাৰো। কিছু সময় পূৰ্বে হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে হোৱা বাৰ্তালাপৰ কথা স্মৰণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আয়ুষ্মান ভাৰত আৰু আয়ুষ্মান কাৰ্ডৰ দৰে আঁচনিৰ লাভালাভৰ কথা উল্লেখ কৰে। তৃণমূল পৰ্যায়ত চৰকাৰী আঁচনিসমূহ ৰূপায়ণ কৰি থকা বিষয়াসকলৰ ওপৰত ইতিবাচক কামৰ প্ৰভাৱৰ কথা উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে ই তেওঁলোকক এক নতুন উৎসাহ আৰু সন্তুষ্টি প্ৰদান কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "তৃণমূল পৰ্যায়ত চৰকাৰী আঁচনি ৰূপায়ণৰ প্ৰভাৱে চৰকাৰী কৰ্মচাৰীসকলৰ সুখৰ এক নতুন মাত্ৰা উন্মোচন কৰে, আৰু বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ দ্বাৰা ইয়াক সম্ভৱ কৰি তোলা হৈছে"।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সন্তুষ্টি ব্যক্ত কৰে আৰু আঁচনিসমূহৰ প্ৰভাৱৰ বিষয়ে প্ৰত্যক্ষভাৱে জানিবলৈ পৰিৱৰ্তনশীল শক্তিৰ বিষয়ে বৰ্ণনা কৰে। তেওঁ কয় যে আঁচনিসমূহে পাকঘৰবোৰক ধোঁৱাৰ পৰা মুক্ত কৰিছে বুলি জানি, পকী ঘৰবোৰে নতুন আত্মবিশ্বাস কঢ়িয়াই আনিছে, দৰিদ্ৰ শ্ৰেণীটোৱে শক্তিশালী অনুভৱ কৰিছে আৰু ধনী আৰু দৰিদ্ৰৰ মাজৰ পাৰ্থক্য হ্ৰাস কৰিছে, এই সকলোবোৰ বহুত সন্তুষ্টিৰ কাৰণ।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয় যে সফল আঁচনিয়ে নাগৰিকসকলৰ মাজত মালিকীস্বত্বৰ অনুভূতি সৃষ্টি কৰে। ঋণ আৰু অন্যান্য সুবিধা লাভ কৰা এজন ব্যক্তিয়ে অনুভৱ কৰে যে এয়া তেওঁৰ দেশ, তেওঁৰ ৰেলপথ, তেওঁৰ কাৰ্যালয়, তেওঁৰ চিকিৎসালয়। যেতিয়া মালিকীস্বত্বৰ এই অনুভৱ উদ্ভৱ হয়, তেতিয়া দেশৰ বাবে কিবা কৰাৰ আকাংক্ষাও উদ্ভৱ হয়, প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়। ই আগন্তুক প্ৰজন্মৰ বাবে এক উন্নত ভৱিষ্যতৰ বাবে জনসাধাৰণৰ মাজত আত্মবিশ্বাস জাগ্ৰত কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে স্বাধীনতাৰ আগৰ সময়ৰ কথা স্মৰণ কৰে যেতিয়া দেশত আৰম্ভ কৰা প্ৰতিটো পদক্ষেপেই আছিল স্বাধীন ভাৰত লাভৰ একমাত্ৰ লক্ষ্যৰ বাবে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "প্ৰতিজন নাগৰিকে তেওঁলোকৰ ধৰণে স্বাধীনতাৰ দিশত অৰিহণা যোগাই আছিল", ই একতাৰ পৰিৱেশ সৃষ্টি কৰিছিল, যি শেষ পৰ্যন্ত ব্ৰিটছসকলক ভাৰত ত্যাগ কৰাৰ দিশে পৰিচালিত কৰিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিকশিত ভাৰতৰ সংকল্প পূৰণ কৰা আৰু প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ প্ৰতি সন্মান জনাই দেশক আগুৱাই নিয়াৰ বাবে একে ধৰণৰ দৃষ্টিভংগী গঢ়ি তোলাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ কয়, "এবাৰ বিকশিত ভাৰতৰ বীজ ৰোপণ কৰাৰ পিছত, পৰৱৰ্তী ২৫ বছৰৰ ফলাফল আমাৰ ভৱিষ্যত প্ৰজন্মই লাভ কৰিব।"প্ৰতিজন ভাৰতীয়ক আজি এই মানসিকতা আৰু সংকল্পৰ প্ৰয়োজন।"
তেওঁ কয় যে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা এক ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰচেষ্টা, কোনো ৰাজনৈতিক দলৰ কাম নহয়, এক পবিত্ৰ কৰ্তব্য। মানুহে ইয়াত পোনপটীয়াকৈ অংশগ্ৰহণ কৰা উচিত। "যদি বাতৰি কাকতত এই বিষয়ে পঢ়ি সন্তুষ্ট হয়, তেন্তে তেওঁ গুৰুত্বপূৰ্ণ কিবা এটা হেৰুৱাইছে", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। তেওঁ যাত্ৰাৰ বিভিন্ন দিশত উপস্থিত থাকিবলৈ সক্ষম হোৱাত ব্যক্তিগত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে।
তেওঁ হিতাধিকাৰী আৰু নাগৰিকসকলক যাত্ৰা সম্পৰ্কে সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰচাৰ কৰিবলৈ কয়, কিয়নো 'ইতিবাচকতাই ইতিবাচক পৰিৱেশ ৰক্ষা কৰে', তেওঁ কয়। ভিবিএছৱাইক এক বিশাল প্ৰস্তাৱ বুলি অভিহিত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে 'সবকা প্ৰয়াস'ৰ জৰিয়তে ইয়াক উপলব্ধি কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ এই সিদ্ধান্তত উপনীত হৈছিল যে আৰ্থিকভাৱে শক্তিশালী হ'ব পৰা বিকশিত ভাৰতে ইয়াৰ নাগৰিকসকলৰ সকলো সমস্যা সমাধান কৰিব। সামৰণিত তেওঁ কয়, "সকলো অসুবিধাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পোৱাৰ পথ বিকশিত ভাৰতৰ সংকল্পৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে। মই কাশীৰ জনসাধাৰণক আশ্বাস দিছো যে আপোনাসৱৰ প্ৰতিনিধি হিচাপে আৰু আপোনাসৱে দিয়া ৰাষ্ট্ৰীয় দায়িত্বৰ বাবে মই কোনো প্ৰচেষ্টাৰ কোনো ক্ৰূটী নকৰোঁ।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে উত্তৰ প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী যোগী আদিত্যনাথ উপস্থিত আছিল।

Prime Minister's Office
PM participates in Viksit Bharat Sankalp Yatra (Urban) in Varanasi, Uttar Pradesh
“Beneficiaries need not run around the government. The government must reach out to the beneficiaries instead”
“Viksit Bharat Sankalp Yatra is an examination for me. I want to hear from the people if desired results have been achieved”
“Successful schemes create a sense of ownership among the citizens”
“Once the seeds of Viksit Bharat are sown, the result of the next 25 years will be reaped by our future generations”
“Viksit Bharat, path to getting rid of all difficulties”
17 DEC 2023 6:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi participated in the Viksit Bharat Sankalp Yatra in Varanasi, Uttar Pradesh today. Shri Modi took a walkthrough of the stalls and visited the Viksit Bharat Yatra Van and Quiz event. The Prime Minister also interacted with beneficiaries of various government schemes and also addressed them on the occasion. During the program, the Viksit Bharat Sankalp Oath was also administered.
Addressing the gathering, the Prime Minister acknowledged the participation of all Members of Parliament in the Viksit Bharat Sankalp Yatra in their respective constituencies across India and said that he is taking part in VBSY in Varanasi as a Parliamentarian and a ‘Sevak’ of the city. Prime Minister Modi underlined the need to ensure the delivery of government schemes to the deserved beneficiaries in a time-bound manner and without hassle and said, “Beneficiaries need not run around the government. The government must reach out to the beneficiaries instead.” Informing that 4 crore families have been handed pucca homes under PMAY, Shri Modi pointed out the need for saturation of any schemes and emphasized the need to reach out to the people who have been left behind. The Prime Minister said that VBSY aims to record the experience of the beneficiaries while including those who have been left behind so far. “Viksit Bharat Sankalp Yatra is an examination for me”, the Prime Minister said, adding that he wants to hear from the people if the desired results have been achieved. Recalling his interaction with the beneficiaries a while ago, the Prime Minister mentioned the benefits of schemes like Ayushman Bharat and Ayushman Cards. Highlighting the impact of positive work on the officers who are implementing the government schemes on the ground level, Shri Modi said that it gives them a renewed sense of enthusiasm and contentment. “Impact of implementation of government schemes on the ground unlocks a new dimension of happiness in the government employees, and it is being made possible by Viksit Bharat Sankalp Yatra”, the Prime Minister said.
The Prime Minister expressed satisfaction and elaborated on the transformative power of knowing the impact of the schemes firsthand. He said that knowing that the schemes are ridding kitchens of smoke, pucca houses infusing new confidence, the poor section feeling empowered and reduction in the differences between rich and poor are all sources of great satisfaction.
Prime Minister Modi said that successful schemes create a sense of ownership among the citizens. A person who gets a loan and other facilities feels that this is his country, his railways, his office, his hospital. When this feeling of ownership arises, the desire to do something for the nation also arises, PM Modi said. This will instill confidence among the people for a better future for the coming generations.
Prime Minister Modi recalled the time before independence when every action initiated in the country was for the common goal of achieving an independent India. “Every citizen was contributing towards independence in their way”, the Prime Minister said acknowledging that it created an atmosphere of unity which ultimately led to the Britshers leaving India. The Prime Minister emphasized inculcating a similar vision to fulfill the resolve of a Viksit Bharat and taking the nation forward with respect for every individual. “Once the seeds of Viksit Bharat are sown, the result of the next 25 years will be reaped by our future generations”, he said, “Every Indian needs this mindset and resolve today.”
He said that the Viksit Bharat Sankalp Yatra is a national endeavour, not a work of any political party, a sacred duty. People should directly participate in this. “If one is satisfied just by reading about it in the newspapers, he is losing out on something important”, said the Prime Minister. He also expressed personal satisfaction to be able to attend various facets of the Yatra.
He asked beneficiaries and citizens to actively propagate the word about the Yatra as ‘positivity begets positive atmosphere”, he said. Calling VBSY a grand resolution, the Prime Minister exhorted it to be realized through ‘Sabka Prayas’. He concluded that a Viksit Bharat that will be financially strong will address and resolve all the problems of its citizens. “The path of getting rid of all difficulties passes through the resolution of Viksit Bharat. I assure the people of Kashi that as your representative and for the national responsibility given by you, I will not spare any efforts”, he concluded.
The Prime Minister was accompanied by the Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath.