প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী উত্তর প্রদেসকী বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা(সহর) শরুক য়াখ্রে
“বেনিফিসরিশিংনা সরকারগী মতুংইন্নবা মথৌ তাদে। মদুগী মহুত্তা সরকারনা বেনিফিসরিশিং থিরক্কদবনি”
“বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা অসি ঐগী পরিক্ষা অমনি। করিগুম্বা পাম্লিবা ফলশিং অদু ফংলবদি ঐনা মীয়ামগী খোল্লাউ তাবা পাম্মী”
“মাইপাক্লবা স্কিমশিংনা মীয়াম মরক্তা মপু ওইবগী ৱাখল অমা ফাওহল্লে”
“বিকসিত ভারতকী মরুশিং হেক হুনখিবগা, মথং চহি ২৫গী মহৈ-মরোং ঐখোয়গী তুংগী মীরোলশিংনা লোক্কনি”।
“বিকসিত ভারত, খুদোংচাদবা খুদিংমক কোকহন্নবা লম্বীনি”
17 DEC 2023 6:03PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী উত্তর প্রদেসকী বরানসীদা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা(সহর) শরুক য়াখ্রে। শ্রী মোদীনা স্তোলশিং য়েংখি অমসুং বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা ভেন অমসুং কুইজগী থৌরম য়েংখি। সরকারগী তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংগী কান্নবা ফংলবা মীওইশিংগা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানখি অমসুং থৌরম অদুদা মখোয়দা ৱা ঙাংখি। থৌরম মনুংদা, বিকসিত ভারত সংকল্প ৱাশক লৌখি।
তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারত শীনবা থুংনা মখোয় মখোয়গী কেন্দ্রশিংদা এম.পিশিং বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা শরুক য়ারি অমসুং এম.পি অমা ওইনা অমসুং সহর অসিগী ‘সেবক’ অমা ওইনা মহাক বরানসীদা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা শরুক য়ারি। অপনবা অমতা লৈতনা অকক্নবা মতমগী মনুংদা খুদোংচাবা ফংবা য়ারবা বেনিফিসরিশিংদা সরকারগী স্কিমশিং ফংহনবা দরকার ওই। বেনিফিসরিশিংনা সরকারগী মতুংইন্নবা মথৌ তাদে। মদুগী মহুত্তা সরকারনা বেনিফিসরিশিং থিরক্কদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পি.এম.এ.ৱাইগী মখাদা ইমুং করোর ৪দা পাক্কাগী য়ুমশিং শীন্নখ্রে। স্কিম অমা হেক্তা মপুংফাহনবা দরকার ওই অমসুং কান্নবা ফংহৌদ্রবা মীওইশিংদা খুদোংচাবা ফংহনবা দরকার ওই। বেনিফিসরিশিংনা থেংনরকপশিং রেকোর্দ তৌশিন্নবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রানা পান্দম থম্লি। বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা অসি ঐগী পরিক্ষা অমনি। করিগুম্বা পাম্লিবা ফলশিং অদু ফংলবদি ঐনা মীয়ামগী খোল্লাউ তাবা পাম্মী। ঙাইহাক্কী মমাঙদা বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখিবা অদু নিংশিংলদুনা, অয়ুস্মান ভারত অমসুং অয়ুস্মান কার্দশিংগী কান্নবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা পনখি।
সরকারগী স্কিমশিং হকথেংননা পায়খৎলিবা ওফিসারশিংগী অফবা থবক্কী ফলগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসিনা মখোয়দা হরাওবা অমসুং পেন্থোকপগী অনৌবা ৱাখল অমা ফাওহল্লে। সরকারগী স্কিমশিং থবক ওইনা পাংথোকপগী অফবা ফল অসিনা সরকারগী থবক তৌবা মীওইশিংদা হরাওবগী অনৌবা মশক অমা উৎলে অমসুং মসি বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রানা ওইথোকহনবনি।
স্কিমশিংগী কান্নবশিং ফংবা উবদা অপেনবা ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি স্কিমশিংনা চাকশঙশিং মৈখু থাংহন্দ্রে, পাক্কাগী য়ুমশিংনা অনৌবা থাজবা পীরে, লায়রবশিং থৌনা হাপ্লে অমসুং ইনাকখুনবা অমসুং লায়রবগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা হন্থহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মাইপাক্লবা স্কিমশিংনা মীয়াম মরক্তা মপু ওইবগী ৱাখল অমা ফাওহল্লে। লোন অমসুং অতোপ্পা খুদোংচাবশিং ফংলবা মীওই অমনা মসি মহাক্কী লৈবাক্নি, মহাক্কী রেলৱেজনি, মহাক্কী ওফিসনি, মহাক্কী হোস্পিতালনি হায়বা ফাওহল্লে। মসিগী মপু ওইবগী ৱাখল অসি ফাওরকপদা, লৈবাক্কীদমক করিগুম্বা খর পাংথোক্নিংবগী ৱাখল লাকখি। মসিনা তুংগী মীরোলশিংগীদমক অফবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবা মীয়াম মরক্তা থাজবা লৈহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নিংতম্বা ফংদ্রিঙৈ মমাংদা লৈবাক অসিদা হৌদোকপা থবক খুদিংমক নিংতম্বা ভারত অমা ফংনবা মান্নবা পান্দম ওইখি। নাগরিক খুদিংমক মখোয়না ঙমজবা মওংদা নিংতম্বা ফংনবা থবকশিং শরুক য়াখি। মসিনা অমতা ওইবগী শক্তম অমা শাগৎখি অমসুং মসিগী ফল ওইনা বৃতিসনা ভারত থাদোক্তুনা চৎখি। চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎনবা ৱাশক মপুংফানবা মসিগা মান্নবা ইহুল অমা পোকহনগদবনি। বিকসিত ভারতকী মরুশিং হেক হুনখিবগা, মথং চহি ২৫গী মহৈ-মরোং ঐখোয়গী তুংগী মীরোলশিংনা লোক্কনি। ভারতমচা খুদিংমক মসিগী ৱাখল্লোন অসি চেনবা দরকার ওই।
মহাক্না হায়খি বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা অসি লৈবাক্কী থবক অমনি, মসি রাজনিতি দল অমগী থবক নত্তে, শেংবা থৌদাং অমনি। মসিদা মীয়াম্না হকথেংননা শরুক য়াগদবনি। কনাগুম্বা অমনা মসিগী মতাংদা পাউ-চেশিং পাবদা পেন্দ্রবদি, মহাক করিগুম্বা মরুওইবা খর মাঙজরবনি। যাত্রাগী তোঙান-তোঙানবা শক্তমশিংদা শরুক য়াবা ফংবদা মহাক্না অপেনবা ফোঙদোকখি।
মহাক্না হায়খি অফবা থবকশিংনা অফবা ফিবম শেমগৎপা মরমনা বেনিফিসরিশিং অমসুং নাগরিকশিংনা যাত্রাগী মরমদা শন্দোক্কদবনি। বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা অসি অচৌবা ৱাশক অমনি অমসুং সবকা প্রয়াসকী খুৎথাংদা মসি থবক ওইনা পাংথোক্কদবনি। চাউখৎলবা ভারত অমা শেন-থুমগী ফিবম ফগনি অমসুং মসিনা মীয়ামগী অৱাবশিং কোকহনগনি। বিকসিত ভারতকী ৱাশক্কী খুৎথাংদা খুদোংচাদবা খুদিংমক কোকহন্নবা লম্বী লৈগনি। অদোমগী মীহুৎ অমা ওইনা অমসুং অদোম্না পীবা লৈবাক্কী থৌদাংগীদমক, ঐনা থবক অমতা পাংথোক্তনা তোক্লোই হায়না ঐনা কাসিগী মীয়ামদা থাজবা পীরি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী চীফ মিনিস্তর শ্রী য়োগী অদিত্যনাথকা লোয়ননখি।

Prime Minister's Office
PM participates in Viksit Bharat Sankalp Yatra (Urban) in Varanasi, Uttar Pradesh
“Beneficiaries need not run around the government. The government must reach out to the beneficiaries instead”
“Viksit Bharat Sankalp Yatra is an examination for me. I want to hear from the people if desired results have been achieved”
“Successful schemes create a sense of ownership among the citizens”
“Once the seeds of Viksit Bharat are sown, the result of the next 25 years will be reaped by our future generations”
“Viksit Bharat, path to getting rid of all difficulties”
17 DEC 2023 6:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi participated in the Viksit Bharat Sankalp Yatra in Varanasi, Uttar Pradesh today. Shri Modi took a walkthrough of the stalls and visited the Viksit Bharat Yatra Van and Quiz event. The Prime Minister also interacted with beneficiaries of various government schemes and also addressed them on the occasion. During the program, the Viksit Bharat Sankalp Oath was also administered.
Addressing the gathering, the Prime Minister acknowledged the participation of all Members of Parliament in the Viksit Bharat Sankalp Yatra in their respective constituencies across India and said that he is taking part in VBSY in Varanasi as a Parliamentarian and a ‘Sevak’ of the city. Prime Minister Modi underlined the need to ensure the delivery of government schemes to the deserved beneficiaries in a time-bound manner and without hassle and said, “Beneficiaries need not run around the government. The government must reach out to the beneficiaries instead.” Informing that 4 crore families have been handed pucca homes under PMAY, Shri Modi pointed out the need for saturation of any schemes and emphasized the need to reach out to the people who have been left behind. The Prime Minister said that VBSY aims to record the experience of the beneficiaries while including those who have been left behind so far. “Viksit Bharat Sankalp Yatra is an examination for me”, the Prime Minister said, adding that he wants to hear from the people if the desired results have been achieved. Recalling his interaction with the beneficiaries a while ago, the Prime Minister mentioned the benefits of schemes like Ayushman Bharat and Ayushman Cards. Highlighting the impact of positive work on the officers who are implementing the government schemes on the ground level, Shri Modi said that it gives them a renewed sense of enthusiasm and contentment. “Impact of implementation of government schemes on the ground unlocks a new dimension of happiness in the government employees, and it is being made possible by Viksit Bharat Sankalp Yatra”, the Prime Minister said.
The Prime Minister expressed satisfaction and elaborated on the transformative power of knowing the impact of the schemes firsthand. He said that knowing that the schemes are ridding kitchens of smoke, pucca houses infusing new confidence, the poor section feeling empowered and reduction in the differences between rich and poor are all sources of great satisfaction.
Prime Minister Modi said that successful schemes create a sense of ownership among the citizens. A person who gets a loan and other facilities feels that this is his country, his railways, his office, his hospital. When this feeling of ownership arises, the desire to do something for the nation also arises, PM Modi said. This will instill confidence among the people for a better future for the coming generations.
Prime Minister Modi recalled the time before independence when every action initiated in the country was for the common goal of achieving an independent India. “Every citizen was contributing towards independence in their way”, the Prime Minister said acknowledging that it created an atmosphere of unity which ultimately led to the Britshers leaving India. The Prime Minister emphasized inculcating a similar vision to fulfill the resolve of a Viksit Bharat and taking the nation forward with respect for every individual. “Once the seeds of Viksit Bharat are sown, the result of the next 25 years will be reaped by our future generations”, he said, “Every Indian needs this mindset and resolve today.”
He said that the Viksit Bharat Sankalp Yatra is a national endeavour, not a work of any political party, a sacred duty. People should directly participate in this. “If one is satisfied just by reading about it in the newspapers, he is losing out on something important”, said the Prime Minister. He also expressed personal satisfaction to be able to attend various facets of the Yatra.
He asked beneficiaries and citizens to actively propagate the word about the Yatra as ‘positivity begets positive atmosphere”, he said. Calling VBSY a grand resolution, the Prime Minister exhorted it to be realized through ‘Sabka Prayas’. He concluded that a Viksit Bharat that will be financially strong will address and resolve all the problems of its citizens. “The path of getting rid of all difficulties passes through the resolution of Viksit Bharat. I assure the people of Kashi that as your representative and for the national responsibility given by you, I will not spare any efforts”, he concluded.
The Prime Minister was accompanied by the Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath.