প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখ্রে
“অতেনবা মতম অমদা মীওই করোর ১.২৫ ‘মোদী কি গরেন্তি’ গারিগা উনরে”
“বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রানা ভারত শীনবা থুংবগী মীয়াম সরকারগী কান্নবশিং মপুংফানা ফংহন্নবা মীৎয়েং চঙলি”
“মীয়াম্না ‘মোদী কি গরেন্তি’দা থাজবা থম্বা হায়বসি পীখিবা থাজবা থবক ওইনা পাংথোক্লে হায়বনি”
“হৌজিক ফাওবা সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবা ফংবা ঙমদ্রিবা মীয়ামদা কান্নবা য়ৌহন্নবা অচৌবা পাম্বৈ অমা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রানা ওইরে”
“ঐখোয়গী সরকার অসি মাই-বাপ সরকার অমা নত্তে, মসি ইপাশিং অমসুং ইমাশিংগী সেবা তৌনবা লৈবা সরকারনি”
“লায়রবা, নুপী, নহারোল অমসুং লৌমী খুদিংমক ঐগী মফমদা ভি.আই.পিনি”
“মসি নারী শক্তি ওইগেরা, যুব শক্তি ওইগেরা, লৌমীশিং নত্ত্রগা লায়রবা ওইগেরা, বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাদা মখোয়না শৌগৎপা অসি শিংথানিঙাইনি”
09 DEC 2023 3:42PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা(ভি বি এস ৱাই) গী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখ্রে। পান্দম থম্লিবা বেনিফিসরি খুদিংমক অকক্নবা মতম অমগী মনুংদা সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবশিং ফংহন্নবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা অসি লৈবাক শীনবা থুংনা পাংথোক্লি।
মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খুঙ্গং খুদিংমক্তা ‘মোদী কি গরেন্তি’ গারিনা হরাও-তয়াম্বা পোকহনবা উবা ফংলে। ঙাইহাক্কী মমাংদা মহাক্কা বেনিফিসরশিংগা ৱারি শানখিবা অদু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খোঙচৎ মনুংদা বেনিফিসরি লাখ ১.৫ হেনবগী মখোয়গী এক্সপেরিয়েন্সশিং লৌশিল্লে।
য়ুম অমগী, তোতি ঈশিং শম্বগী, তোইলেত, লেম্না লায়য়েংবা, লেম্না চেঙ পীবা, গ্যাস পীবা, মৈ পীবা, বেঙ্ক একাউন্তশিং হাংদোকপা, পি.এম কিষান সম্মান নিধি, পি.এম ফাসাল বিমা য়োজনা, পি.এম শ্বানিধি য়োজনা অমসুং পি.এম শ্বামিতভা প্রোপর্তি কার্দশিং য়াওনা কান্নবা কয়া মীয়াম্না ফংলে। সরকারগী ওফিস অমদা হঞ্জিন হঞ্জিন চৎতনা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা খুঙ্গংশিংগী ইমুং করোর কয়া সরকারগী স্কিম খরগী কান্নবশিং ফংলে। সরকারনা বেনিফিসরশিং মশক খঙদোক্লে অমসুং মখোয়দা কান্নবশিং য়ৌহন্নবা থবকশিং পায়খৎলে। মরম অদুনা, মীয়াম্না ‘মোদী কি গরেন্তি’দা থাজবা থম্বা হায়বসি পীখিবা থাজবা থবক ওইনা পাংথোক্লে হায়রিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌজিক ফাওবা সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবা ফংবা ঙমদ্রিবা মীয়ামদা কান্নবা য়ৌহন্নবা অচৌবা পাম্বৈ অমা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রানা ওইরে। বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রানা খুঙ্গংগী পঞ্চায়ত লিশিং ৪০ হেন্না য়ৌবা ঙম্লে অমসুং থা অমা ফাদনা সহর কয়া য়ৌবা ঙমদুনা ‘মোদী কি গরেন্তি’ গারিনা মীওই করোর ১.২৫ হেনবগা উনরে। ‘মোদী কি গরেন্তি’ গারি তরাম্না ওকপগীদমক মহাক মীয়ামদা তৌবীমল খঙবা উৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থৌরম অসি হৌদ্রিঙৈ মমাংদা তোঙান-তোঙানবা থবক কয়া পাংথোকখি অমসুং লম-তু শেংবগী থবকশিং পাংথোকখি। ৱাখল তাহন্নবা প্রাভাত ফেরিশিং পাংথোকখি, স্কুলশিংগী প্রেয়ার মীতিংশিংদা অঙাংশিং চাউখৎলবা ভারতকী মরমদা খন্ন-নৈনখি, রঙ্গোলিশিং শেমখি অমসুং য়ুমথোং খুদিংদা থাউমৈশিং থানখি। পঞ্চায়তশিংনা স্পিসিএল কম্মিতিশিং শেমখিবা অমসুং বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রানা তরাম্না ওকপদা মরুওইবা থৌদাং লৌখিবদা প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখি। স্কুলগী মহৈরোয়শিং অমসুং অহলশিং শরুক য়াবদা মহাক্না থাগৎখি অমসুং লৈবাক অসিগী মফম খুদিংদা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা য়ৌবদা অপেনবা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা অসি ওরিসাগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা ত্রাইবেলগী জগোয়শিং শাদুনা তরাম্না ওকখি অমসুং ৱেস্ত খাসি হিলদা রামব্রাইদা মফম অদুগী মীয়াম্না নাৎকী থৌরম অমসুং জগোয়গা লোয়ননা থৌরম পাংথোকখি। অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং, লাক্ষদ্বিপ অমসুং কার্গিলদা নাৎকী থৌরমশিং পাংথোক্তুনা মীওই ৪,০০০ হেনবনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা তরাম্না ওকখি। পাংথোক্কদবা থবকশিং পরেং অমা শেম্নবা মেনুএল অমা শেমগদবনি অমসুং বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা থুংলদ্রিঙৈ অমসুং থুংলবা মতুংদা লৈবা অহোংবা অদু ওনগদবনি। মসিনা গরেন্তিত গারি য়ৌদ্রিবা মফমশিংগী মীয়াম মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খুঙ্গংদা মীওই খুদিংমক মোদী কি গরেন্তি গারি মনাক্তা লাকহন্নবা সরকারনা থবক পায়খৎকদবনি, মসিনা সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবশিং মপুংফানা ফংহন্নবা ৱারেপ অদু থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমগনি। সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী কান্নবা খুঙ্গং খুদিংমক্তা উবা ফংগনি। উজৱালা য়োজনাগী মখাদা অনৌবা বেনিফিসরি লাখ ১ রোম লেম্না গ্যাস কন্নেক্সন লৌনবা এপ্লাইদ তৌরে, অয়ুস্মান কার্দ লাখ ৩৫ হেন্না য়েন্থোকখ্রে, মীওই লাখ কয়া হেল্থ চেক-অপ পাংথোকখ্রে, হৌজিক মশিং য়াম্লবা মীওই কয়া অয়ুস্মান অরোগ্যা লাইশঙশিংদা লাক্নরে অমসুং তেস্ত কয়া পাংথোক্লে।
শ্রী মোদীনা হায়খি কেন্দ্র সরকার অমসুং লৈবাক অসিগী মীয়ামগী মরক্তা হকথেংনবা মরী অমা, থম্মোয়গী মরী অমা ঐখোয়না শেমগৎলে। ঐখোয়গী সরকার অসি মাই-বাপ সরকার অমা নত্তে, মসি ইপাশিং অমসুং ইমাশিংগী সেবা তৌনবা লৈবা সরকারনি। মোদীগী ভি.আই.পিদি সরকারগী ওফিসশিং ফাওবনা থোঙ লোনশিনখ্রবা লায়রবশিং, তোল্লবশিং অদুনি। লৈবাক অসিদা লৈরিবা লায়রবা মীওই খুদিংমক মহাক্কী মফমদা ভি.আই.পিনি হায়না মহাক্না খল্লি। লৈবাক অসিগী ইচানুপী খুদিংমক, ইমা খুদিংমক অমসুং ইচল খুদিংমক ঐগী মফমদা ভি.আই.পিনি। লৈবাক অসিগী লৌমী খুদিংমক ঐগী ভি.আই.পিনি। লৈবাক অসিগী নহারোল খুদিংমক ঐগী মফমদা ভি.আই.পিনি।
হন্দক পাংথোকখিবা এশেমব্লি মীখলশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মোদীগী গরেন্তিগী চন্নফম লৈরে হায়বা মীখলগী ফলশিংনা ময়েক শেংনা তাক্লে। মোদীগী গরেন্তিদা থাজবা থমখিবা ভোত্তর খুদিংমক মহাক্না মহাক্কী তৌবীমল খঙবা উৎখি।
সরকারগী মায়োক্তা লৈবশিংদা মীয়াম্না থাজবা থমদ্রিবা অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অরানবা ঙাংবা হায়বসি মখোয়গী হৈনবীনি। মীখলশিং সোসিএল মেদিয়াদা মাইপাক্কদবা নত্তে, মীয়াম্না য়ারবা মতুংদা মাইপাক্কদবনি। মীখল কাদ্রিঙৈ মমাঙদা,মীয়ামগী থম্মোয়শিং জয় তৌবা দরকার ওই। করিগুম্বা ওপোজিসন দলশিংনা রাজনিতিগী খুদোংচাবশিংগী মহুত্তা থবক তৌবগী ৱাখল্লোল চেল্লবদি, লৈবাক অসিগী মশিং য়াম্লবা কাংলুপ অমা লায়রনা লৈরম্লোই অমসুং ঙসি মোদীনা পীরিবা থাজবা অসি চহি ৫০গী মমাঙদা ফংলমগনি।
নুপীশিংনা লমজিংবা চাউখৎপগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাদা মশিং য়াম্লবা নারীশক্তি শরুক য়ারি। পি.এম অৱাস য়োজনাগী মখাদা য়ুম করোর ৪ শাবগী মনুংদা চাদা ৭০ নুপী বেনিফিসরিশিংনি। মুদ্রা বেনিফিসরি ১০গী মনুংদা ৭ নুপীশিংনি অমসুং সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংদা চাউরাক্না নুপী করোর ১০ রোম শরুক য়ারি। স্কিল দিবলপমেন্তগী খুৎথাংদা নুপী করোর ২ লাখপতি দিদিশিং ওইহনখ্রে অমসুং নমো দ্রোন দিদি অভিয়ানগী মখাদা সেল্ফ হেল্প গ্রুপ লিশিং ১৫দা দ্রোনশিং ফংহনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাদা নুপীশিংগী শক্তি, নহারোলগী শক্তি, লৌমীশিং অমসুং লায়রবশিংনা শৌগৎপা অসি থাগৎনিঙাইনি। খোঙচৎ মনুংদা শান্নরোয় লাখ ১ হেন্না মনা পীখিবা অসিদা অপেনবা পোকই। নহারোলশিংনা মখোয় মশামক ‘মাই ভারত ভোলুন্তিয়ার’ ওইনা রেজিস্তার তৌরি অমসুং মসিনা চাউখৎলবা ভারত অমগী ৱাশক মপাঙ্গল কনখৎহল্লে। হায়রিবা ভোলুন্তিয়ারশিং অসিনা হৌজিক ফিত ইন্দিয়াগী লাইৱাগা লোয়ননা মাঙলোমদা চঙশিনগনি। পোৎলম মরি হায়বদি ঈশিং, মচি ওইবা চীঞ্জাক, শাজেল নত্ত্রা হকচাং ফনা লৈবা অমসুং মপুংফাবা তুম্বা হায়বসি মরুওইনা লৌগদবনি। হায়রিবা মরি অসি হকচাং ফনা লৈবা তঙাইফদবনি। করিগুম্বা ঐখোয়না হায়রিবা মরি অসিদা পুক্নিং চঙলবদি, ঐখোয়গী নহারোল হকচাং ফগনি অমসুং ঐখোয়গী নহারোলশিং হকচাং ফরবদি লৈবাক অসি হকচাং ফগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা মনুংদা ৱাশক লৌখিবা অসি পুন্সিগী লাইৱা ওইরগনি। সরকারগী থবক তৌবা মীওই ওইগেরা, মীয়ামগী মীহুৎশিং ওইগেরা নত্ত্রগা মীয়াম ওইগেরা, মীওই খুদিংমক মপুংফানা কৎথোক্তুনা অমতা ওইগদবনি। সবকা প্রয়াস লৈরবা মতম খক্তদা ভারত চাউখৎকনি।
নুঙগীৱারোল
লৈবাক শীনবা থুংনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা বেনিফিসরি লিশিং কয়া থৌরম অসি ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াখি। থৌরম মনুংদা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা ভেন ২,০০০, কৃষি বিগ্যান কেন্দ্রশিং অমসুং কম্মন সর্বিস সেন্তরশিং শরুক য়াখি। থৌরম অদুদা মশিং য়াম্লবা মিনিস্তরশিং, এম.পিশিং, এম.এল.এশিং অমসুং লোকেল থাক্কী মীয়ামগী মীহুৎশিং শরুক য়াখি।
Viksit Bharat Sankalp Yatra focuses on saturating government benefits, making sure they reach citizens across India. https://t.co/24KMA2DSac
— Narendra Modi (@narendramodi) December 9, 2023
विकसित भारत संकल्प यात्रा, ऐसे लोगों तक पहुंचने का बहुत बड़ा माध्यम बनी है, जो अब तक सरकार की योजनाओं से नहीं जुड़ पाए। pic.twitter.com/d2TReubUHU
— PMO India (@PMOIndia) December 9, 2023
देश का हर गरीब मेरे लिए VIP है।
देश की हर माता-बहन-बेटी मेरे लिए VIP है।
देश का हर किसान मेरे लिए VIP है।
देश का हर युवा मेरे लिए VIP है: PM @narendramodi pic.twitter.com/dnJbssGrVx
— PMO India (@PMOIndia) December 9, 2023
Be it Nari Shakti, Yuva Shakti, farmers or the poor, their support towards Vikas Bharat Sankalp Yatra is remarkable. pic.twitter.com/qxnvbzZ8KR
— PMO India (@PMOIndia) December 9, 2023

Prime Minister's Office
PM interacts with beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra
“More than 1.25 crore people have connected with ‘Modi ki Guarantee’ vehicle in a short time”
“Viksit Bharat Sankalp Yatra focuses on saturating government benefits, making sure they reach citizens across India”
“People have faith that ‘Modi Ki Guarantee’ means the guarantee of fulfillment”
“Viksit Bharat Sankalp Yatra has become a great medium to reach the people who have not been able to connect with the government schemes till now”
“Our government is not a Mai-Baap Sarkar, rather it is the serving government for the fathers and mothers”
“Every poor, woman, youth and farmer is VIP for me”
“Be it Nari Shakti, Yuva Shakti, farmers or the poor, their support towards Viksit Bharat Sankalp Yatra is remarkable”
09 DEC 2023 3:42PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted the remarkable enthusiasm being witnessed by the ‘Modi Ki Guarantee’ vehicle car in every village. Recalling his interaction with the beneficiaries a short while ago, the Prime Minister informed that more than 1.5 lakh beneficiaries have recorded their experiences during this journey. He mentioned the benefits of a permanent house, tapped water connection, toilet, free treatment, free ration, gas connection, electricity connection, bank account being opened, benefits under PM Kisan Samman Nidhi, PM Fasal Bima Yojna, PM Swanidhi Yojana, and PM Swamitva property cards among others. He noted that crores of families in villages across the country have received the benefit of some scheme of the government without having to visit any government office again and again. He underlined that the government identified the beneficiaries and then took steps to extend the benefits to them. “That is why people say, Modi Ki Guarantee means the guarantee of fulfillment”, he added.
“Viksit Bharat Sankalp Yatra has become a great medium to reach the people who have not been able to connect with the government schemes till now”, the Prime Minister remarked. He informed that the journey of VBSY has reached more than 40 thousand village panchayats and many cities in less than a month where more than 1.25 crore people have connected with ‘Modi ki Guarantee’ vehicle. He acknowledged the gratitude of the people for welcoming the ‘Modi ki Guarantee’ vehicle. Prime Minister Modi also noted the several activities taking place before the commencement of the program and mentioned cleanliness drives being conducted, Prabhat Pheris being taken out to create awareness, children discussing developed India during prayer meetings in schools, rangolis being made, and lamps being lit at the door of every house. Shri Modi expressed happiness that the Panchayats have formed special committees and taken up the important role of welcoming VBSY. He also lauded the participation of school children as well as the elderly and expressed contentment that VBSY is reaching every corner of the country. The Prime Minister noticed that the Yatra is being welcomed with traditional tribal dance at various places in Odisha and mentioned the program at Rambrai in West Khasi Hill where the local people organized a cultural program and dance. He also touched upon the cultural programs being held in Andaman and Nicobar Islands, Lakshadweep, and Kargil where more than 4,000 people were present to welcome VBSY. The Prime Minister suggested preparing a manual where the tasks can be listed and the progress before and after the arrival of the VBSY can be gauged. “This will also help the people of those areas where this guaranteed vehicle is yet to reach”, he added.
The Prime Minister underlined the government’s endeavor to ensure that every person in the village must reach the ‘Modi Ki Guarantee’ vehicle when it arrives so that the resolution of saturation of government schemes can be fulfilled. Observing that the impact of the government’s efforts can be witnessed in every village, Shri Modi informed that nearly 1 lakh new beneficiaries have applied for free gas connections under the Ujjwala scheme, more than 35 lakh Ayushman cards have also been given on the spot, health checkup of lakhs of people is being carried out, and a large number of people are now heading to Ayushman Arogya temples and for various tests.
“We have established a direct relationship, an emotional bond between the central government and the people of the country”, Shri Modi remarked. “Our government is not a Mai-Baap Sarkar, rather it is the serving government for the father and mothers”, he continued, “Modi's VIPs are those who are poor, deprived and for whom even the doors of government offices were closed.” He emphasized that every poor person in the country is considered a VIP for him. “Every mother, sister and daughter of the country is VIP to me. Every farmer of the country is VIP to me. Every youth of the country is VIP to me”, PM Modi exclaimed.
Reflecting on the recently concluded Assembly Elections, the Prime Minister said that the election results have given a clear indication of the validity of Modi's Guarantee. He also expressed his gratitude to all the voters who entrusted Modi's Guarantee.
Pondering on the distrust of the citizens towards those standing against the government, the Prime Minister highlighted their propensity to make false claims. He stated that elections have to be won not on social media, but by reaching out to the people. “Before winning elections, it is necessary to win the hearts of the people”, the Prime Minister remarked underlining their proclivity to underestimate the public conscience. He noted that if opposition parties had kept the spirit of service paramount instead of political interest, a large section of the country's population would not have remained in poverty, and Modi’s Guarantees of today would have been fulfilled 50 years ago.
Touching upon the focus of women-led development, the Prime Minister noted that a large number of NariShakti are participating in the Sankalp Yatra of Viksit Bharat. He mentioned that there are 70 percent women beneficiaries out of 4 crore houses made under PM Awas Scheme. 7 out of 10 Mudra beneficiaries are women and about 10 crore women are part of self-help groups. 2 crore women are being turned into Lakhpati Didis through Skill Development and 15 thousand self-help groups are getting drones underNamo Drone Didi Abhiyan.
Prime Minister Modi commended the support of the women power, youth power, farmers and the poor towards the Viksit Bharat Sankalp Yatra. He expressed satisfaction that more than one lakh athletes have been rewarded during this journey which will further encourage young players. The Prime Minister noted the tremendous enthusiasm of the youth in registering themselves as ‘My Bharat Volunteer’ and said that it strengthens the resolve for a developed India. “All these volunteers will now move forward taking the mantra of Fit India”, the Prime Minister said as he urged them to prioritize four things, namely water, nutrition, exercise or fitness and lastly adequate sleep. “These four are very essential for a healthy body. If we pay attention to these four, our youth will be healthy and when our youth are healthy then the country will be healthy”, the Prime Minister exclaimed.
The Prime Minister emphasized that the oaths taken during this Viksit Bharat Sankalp Yatra should become life mantras. “Be it government employees, public representatives or citizens, everyone has to unite with full devotion. India will develop only with Sabka Prayas”, Shri Modi concluded.
Background
Thousands of Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries from across the country virtually joined the program. More than 2,000 VBSY vans, thousands of Krishi Vigyan Kendras (KVKs) and Common Service Centres (CSCs) from across the country were also connected during the program. A large number of Union Ministers, MPs, MLAs and local-level representatives also joined the programme.