খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা কান্নবা ফংলবশিং
05 DEC 2023 4:59PM by PIB Imphal
খুঙ্গংগী লমশিংদা “মীওই খুদিংমক্কী য়ুম শাবা” হায়রিবা পান্দম অসি ফংনবা, মার্চ ২০২৪ ফাওবদা তঙাইফদবা মচাকশিং য়াওরবা পাক্কাগী য়ুম করোর ২.৯৫ শানবা পান্দমগা লোয়ননা কান্নবা ফংবা য়ারবা খুঙ্গংগী য়ুমশিংদা শেন্থং পীনবা রুরেল দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা এপ্রিল ১, ২০১৬ দগী প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিন থবক ওইনা পায়খৎপা হৌরে। য়ুম করোর ২.৯৫ পান্দম থমখিবগী অসিগী মনুংদা, রাজ্যশিং/য়ুতিশিংনা বেনিফিসরিশিংদা মাঙজৌননা য়ুম করোর ২.৯৪ সেঙ্কসন তৌখ্রে অমসুং নবেম্বর ২৯,২০২৩ ফাওবদা য়ুম করোর ২.৫০ শাবা লোইশিনখ্রে। স্কিম অসি মাইপাক্লে অমসুং মার্চ ৩১,২০২৪ ফাওবগী মনুংদা য়ুম করোর ২.৯৫ শানবা পান্দম ফংনবা মিনিস্ত্রিনা থবক পায়খৎলে।
হৌখিবা চহি মঙা হায়বদি শেনবা চহি ২০১৮-১৯ দগী ২০২২-২৩ মনুংদা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা চহি-চহিগী ওইনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা শাখিবা য়ুম মশিং এন্নেক্সরদা পীরি। য়ুম শাবাগী অয়াবা পীখ্রবা অমসুং শাবা লোইশিনখ্রবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী জিলা থাক্কী দেতা প্রোগ্রাম ৱেবসাইত www.pmayg.nic.in---->AwaasSoft---->Reports---->Houses progress তা য়েংবা য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা কেন্দ্রগী শেন্থং অসি রাজ্য/য়ু.তি অসি য়ুনিত অমা ওইনা লৌদুনা হকথেংননা পী। তোঙান-তোঙানবা জিলাশিং/ব্লোকশিং/জি.পিশিংদা বেনিফিসরিশিংদা ফন্দ থাদোকপগী থবক অসি মরী লৈনবা রাজ্য সরকার/য়ু.তি এদমিনিস্ত্রেসন্না পাংথোকই।
হৌখিবা চহি মঙা হায়বদি শেনবা চহি ২০১৮-১৯ দগী ২০২২-২৩ মনুংদা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা কেন্দ্রগী শরুক ওইনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা থাদোকখিবা শেনফম অসি চাউরাক্না লুপা করোর ১,৬০,৮৫৩.৩৮ নি। রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা শীজিন্নখিবা শেনফম অসি লুপা করোর ৩৯,৩৩৪.০২ নি।
হৌখিবা চহি মঙা হায়বদি শেনবা চহি ২০১৮-১৯ দগী ২০২২-২৩ মনুংদা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা চহি চহিগী ওইনা অমসুং রাজ্যশিংদা সেঙ্কসন তৌখ্রবা য়ুমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং।
(য়ুনিতশিং মশিং ওইনা পীরি)
সেরিএল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
শেনবা চহি ২০১৮-১৯দা সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিং
শেনবা চহি ২০১৯-২০দা সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিং
শেনবা চহি ২০২০-২১দা সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিং
শেনবা চহি ২০২১-২২দা সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিং
শেনবা চহি ২০২২-২৩দা সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিং
1
অরুনাচল প্রদেস
1,063
2,135
19,028
11,042
2,706
2
অসাম
40,378
1,79,831
1,50,038
2,16,318
10,52,922
3
বিহার
4,25,602
10,43,808
6,25,245
8,98,820
1,32,699
4
ছতিসগর
2,89,909
1,50,952
1,57,531
371
81,374
5
গৱা
107
53
32
47
18
6
গুজরাত
26,308
1,01,288
21,321
1,07,184
1,47,958
7
হরিয়ানা
2,485
113
60
3,316
5,092
8
হিমাচল প্রদেস
817
1,037
3,996
2,729
792
9
জম্মু অমসুং কাস্মির
17,672
38,612
64,036
55,844
7,810
10
ঝারখন্দ
1,37,291
3,01,972
3,61,540
3,90,135
11,583
11
কেরলা
926
738
3,329
12,608
1,626
12
মধ্য প্রদেস
3,04,707
3,78,325
7,56,530
4,90,045
7,53,869
13
মহারাস্ত্রা
78,766
2,47,512
2,90,972
1,16,781
3,03,589
14
মনিপুর
15
167
17,822
1,725
13,845
15
মেঘালয়
3,816
10,968
26,480
3,353
8,866
16
মিজোরম
1,708
2,430
7,017
0
6,951
17
নাগালেন্দ
3,504
615
4,706
9,750
4,187
18
ওরিসা
2,31,207
5,48,248
2,90,475
3,418
8,94,376
19
পঞ্জাব
6,794
8,126
1,885
11,047
4,765
20
রাজস্থান
1,82,462
3,75,282
2,64,426
3,86,854
7,451
21
সিক্কিম
0
0
0
280
48
22
তামিল নাদু
93,152
90,679
1,04,296
2,22,791
37,763
23
ত্রিপুরা
387
22,533
991
1,57,217
51,872
24
উত্তর প্রদেস
3,83,861
1,78,176
7,28,477
4,34,903
8,60,868
25
উত্তরখন্দ
2,326
32
47
15,390
18,752
26
নোংচুপ বেঙ্গল
1,00,118
9,62,507
9,41,651
1,66,724
11,06,832
27
অন্দমান অমসুং নিকোবর
0
929
397
0
6
28
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
4,589
0
110
49
941
29
লাক্ষদ্বিপ
0
0
0
0
0
30
পুদুচেরি *
11
0
0
0
0
31
অন্ধ্র প্রদেস
16,251
2,304
1,816
0
1,78,899
32
কর্নাতকা
15,007
1,000
35,577
3,864
37,923
33
তেলঙ্গানা *
0
0
0
0
0
34
লাদাখ
0
379
200
451
1
অপুনবা
23,71,239
46,50,751
48,80,031
37,23,056
57,36,384
* তেলাঙ্গানা অমসুং পুদুচেরিদা পি.এম.এ.ৱাই-জি পায়খৎতে।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা রুরেল দিবলপমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী সাধবী নিরঞ্জন জয়তিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Rural Development
Beneficiaries under Pradhan Mantri Awaas Yojana- Gramin
05 DEC 2023 4:59PM by PIB Delhi
In order to achieve the target of “Housing for All” in rural areas, the Ministry of Rural Development is implementing Pradhan Mantri Awaas Yojana- Gramin (PMAY-G) with effect from 1st April, 2016 to provide assistance to eligible rural households with an overall target to construct 2.95 crore pucca houses with basic amenities by March, 2024. Against the mandated target of 2.95 crore houses, more than 2.94 crore houses have already been sanctioned to the beneficiaries by various States/UTs and construction of 2.50 crore houses has also been completed as on 29.11.2023. The scheme has been able to achieve its major milestones and the Ministry is committed to achieve the target of construction of 2.95 crore pucca houses by the deadline prescribed of 31st March, 2024.
The Year-wise and State/UT-wise details of houses sanctioned to eligible beneficiaries under Pradhan Mantri Awaas Yojana- Gramin (PMAY-G) during each of the last five years i.e., from the financial year 2018-19 to 2022-23 is given in Annexure. The District level data of all States/UTs related to houses allocated and completed can be seen at programme website at www.pmayg.nic.in---->AwaasSoft---->Reports---->Houses progress against the target financial year.
The Central Assistance under PMAY-G is released directly to the State/UT considering the State/UT as a unit. Further release of these funds to beneficiaries in various Districts/Blocks/GPs is done by the respective State Government/UT Administration.
The amount of Central Share of funds released to the States/UTs for construction of houses under PMAY-G during the last five years i.e., from the financial year 2018-19 to 2022-23 was around Rs.1,60,853.38 crore. The corresponding utilization of funds by the States/UTs was Rs.2, 39,334.02 crore including State/UT Share.
Year-wise and State-wise details of houses sanctioned to eligible beneficiaries under Pradhan Mantri Awaas Yojana- Gramin (PMAY-G) during in last five years i.e. from the financial year 2018-19 to 2022-23.
(Units in nos.)
S.No.
State Name
Houses Sanctioned in FY 2018-19
Houses Sanctioned in FY 2019-20
Houses Sanctioned in FY 2020-21
Houses Sanctioned in FY 2021-22
Houses Sanctioned in FY 2022-23
1
ARUNACHAL PRADESH
1,063
2,135
19,028
11,042
2,706
2
ASSAM
40,378
1,79,831
1,50,038
2,16,318
10,52,922
3
BIHAR
4,25,602
10,43,808
6,25,245
8,98,820
1,32,699
4
CHHATTISGARH
2,89,909
1,50,952
1,57,531
371
81,374
5
GOA
107
53
32
47
18
6
GUJARAT
26,308
1,01,288
21,321
1,07,184
1,47,958
7
HARYANA
2,485
113
60
3,316
5,092
8
HIMACHAL PRADESH
817
1,037
3,996
2,729
792
9
JAMMU AND KASHMIR
17,672
38,612
64,036
55,844
7,810
10
JHARKHAND
1,37,291
3,01,972
3,61,540
3,90,135
11,583
11
KERALA
926
738
3,329
12,608
1,626
12
MADHYA PRADESH
3,04,707
3,78,325
7,56,530
4,90,045
7,53,869
13
MAHARASHTRA
78,766
2,47,512
2,90,972
1,16,781
3,03,589
14
MANIPUR
15
167
17,822
1,725
13,845
15
MEGHALAYA
3,816
10,968
26,480
3,353
8,866
16
MIZORAM
1,708
2,430
7,017
0
6,951
17
NAGALAND
3,504
615
4,706
9,750
4,187
18
ODISHA
2,31,207
5,48,248
2,90,475
3,418
8,94,376
19
PUNJAB
6,794
8,126
1,885
11,047
4,765
20
RAJASTHAN
1,82,462
3,75,282
2,64,426
3,86,854
7,451
21
SIKKIM
0
0
0
280
48
22
TAMIL NADU
93,152
90,679
1,04,296
2,22,791
37,763
23
TRIPURA
387
22,533
991
1,57,217
51,872
24
UTTAR PRADESH
3,83,861
1,78,176
7,28,477
4,34,903
8,60,868
25
UTTARAKHAND
2,326
32
47
15,390
18,752
26
WEST BENGAL
1,00,118
9,62,507
9,41,651
1,66,724
11,06,832
27
ANDAMAN AND NICOBAR
0
929
397
0
6
28
DADRA AND NAGAR HAVELI & DAMAN AND DIU
4,589
0
110
49
941
29
LAKSHADWEEP
0
0
0
0
0
30
PUDUCHERRY*
11
0
0
0
0
31
ANDHRA PRADESH
16,251
2,304
1,816
0
1,78,899
32
KARNATAKA
15,007
1,000
35,577
3,864
37,923
33
TELANGANA*
0
0
0
0
0
34
LADAKH
0
379
200
451
1
Total
23,71,239
46,50,751
48,80,031
37,23,056
57,36,384
* Telangana & Puducherry are not implementing PMAY-G.
This information was given by the Union Minister of State for Rural Development, Sadhvi Niranjan Jyoti in a written reply in Lok Sabha today.