প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জম্মুগী ঙমখৈগী লমদমদগী সরপঞ্চবু মহাক্কী কত্থোকপগী মতৌগীদমক থাগৎখ্রে
“অরোইবা মীওই ফাওবা কান্নবা পুম্নমক য়ৌহন্নবা ঐখোয়না হোৎনগনি ‘মোদী কী গরেন্তী’ ভেহিকলনা খুঙ্গং খুদিংমক্তা চৎকনি”
30 NOV 2023 1:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও মেসেসকী থোংদা বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী বেনিফিসরীশিংগা ৱারী শাখ্রে। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী মহিলা কিসান দ্রোন কেন্দ্রসু হাংদোকখি। থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা দেবগরগী AIIMSতা 10,000শুবা জন ঔশাধি কেন্দ্র খুৎশিন্নখি। মখা তানা শ্রী মোদীনা লৈবাক অসি জন ঔশাধি কেন্দ্রশিংগী মশিং 10,000দগী 25,000দা হেনগৎহন্নবা প্রোগ্রামসু হৌদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা চহি অসিগী অঙনবদা মহাক্কী নীংতম নুমিৎকী ৱারোল পীবদা নুপী SHGশিংদা দ্রোনশিং পীনবা অমসুং জন ঔশাধি কেন্দ্রশিংগী মশিং 10,000দগী 25,000দা হেনগৎহন্নবা, থৌশিল অনিমক লাউথোকখি। থৌরম অসিনা ৱাশকশিং অদু থুংহল্লি।
জম্মু জিলাদগী রংপুর খুঙ্গংগী সরপঞ্চ অমসুং অরনিয়াদগী লৌমী অমা ওইরিবা শ্রীমতি বালবীর কৌরনা প্রধান মন্ত্রীদা মহাক্না মমিং ওইনা পল্লবদা কিসান ক্রেদিৎ কার্দ স্কিম, ফার্ম মেছিনরী বেঙ্ক স্কিম অমসুং কিসান সম্মান নিধি য়োজনা হায়রিবা তোঙান-তোঙানবা সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবা লৌরি ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় মদুদি মহাক্কী খুঙ্গং অসি ঙমখৈগী নক্ননা লৈ। শ্রী মোদীনা কিসান ক্রেদিৎ কার্দ শীজিন্নদুনা লৈখিবা ত্রেক্তর অমগী মপু ওইবা ফংবদা মঙোন্দা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী খুৎশাগী মতোন্দা মহাক্কী লমদমগী দেতা লৈবগীদমক মহাকপু থাগৎখি মদুদা মহাক্না পাউখুম অসুম্না পীখি, ‘আপ সে হি শীখা হে গ্রাসরুৎ পর কাম কর্না। কাম কর্তি হু ওর ভিলতি নহি হু” (অদোমদগী গ্রাসরুত্তা থবক তৌবা অসি তমজখিবনি অমসুং থবক্কী অকুপ্পা ৱারোলশিং কাওবা লৈতে)।
মহাক্না সরকারগী স্কিমশিংগী সেচুরেসন ফংনবা এৱের্নেস পীবা মথৌ তাই হায়খি অমসুং শ্রীমতি কোরদা য়ুমলোন্নরিবা খুল তরাদা ৱাহৈ অসি শন্দোক্নবা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা ক্যুগী অরোইবদা লেপ্পীবা মীওইদা কান্নবা পুম্নমক ফংহনবা হায়বা অসিদা থাজবা থম্মি হায়না ফোঙদোকখি। বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী মরমদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিনা হৌজিক লৈরিবা বেনিফিসরীশিংগী এক্সপরিয়েন্সশিংদগী তমশিন্নবা অমসুং কান্নবশিং অসি হৌজিক ফাওবা ফংদ্রিবশিং কোনশিন্নবা পান্দম থম্মি।

Prime Minister's Office
PM greets beneficiary farmer with ‘Jai Jagannath’
Odisha farmer confident about the future of his Children
30 NOV 2023 1:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing today. He also launched Pradhan Mantri Mahila Kisan Drone Kendra. During the program, the Prime Minister dedicated the landmark 10,000th Jan Aushadi Kendra at AIIMS, Deoghar. Further, Shri Modi also launched the program to increase the number of Jan Aushadhi Kendras in the country from 10,000 to 25,000. The Prime Minister announced both these initiatives, providing drones to women SHGs and increasing the number of Jan Aushadhi Kendras from 10,000 to 25,000 during his Independence Day speech earlier this year. The program marks the fulfilment of these promises.
Purna Chand Benia, a farmer, from Raigarha Odisha was greeted with ‘Jai Jagganath’ by the Prime Minister. Shri Benia ji beneficiary of multiple government schemes. The beneficiary recounted how his life changed with schemes like Ujjwala. He informed the Prime Minister that now he feels confident to dream of a bright future for his children. The Prime Minister asked him to make inquiries from the officers accompanying the Yatra about what further schemes are available for his benefit.