প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইং 2047 ফাওবদা বিকশিৎ ভারত ওইবগী পাউজেলনা অরুনাচলগী খুঙ্গংশিংদা নিল্লরে
পি.এম.না অরুনাচল প্রদেশকী নামসাইগী বেনিফিশরীশিংগা ৱারী শাখ্রে
30 NOV 2023 1:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী বেনিফিশরীশিংগা ৱারী শাখ্রে। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী মহিলা কিসান দ্রোন কেন্দ্রসু হৌদোকখ্রে। থৌরম মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা 10,000শুবা জন ঔশধী কেন্দ্রবু এমসকী দেওঘরদা মীয়ামদা খুৎশিন্নখ্রে। মখা তারকপদা, শ্রী মোদীনা লৈবাক্কী জন ঔশধী কেন্দ্র মশিংনা 10,000দগী 25,000 ফাওবা হেনগৎহন্নবা প্রোগ্রাম অমসু হৌদোকখি। নুপী SHGশিংদা দ্রোন পীথবা অমসুং জন ঔশধী কেন্দ্র মশিংবু 10,000দগী 25,000 ফাওবা হেনগৎহনবগী খোঙথাং অনিমক প্রধান মন্ত্রীনা চহিসিগী মতম খরগী মমাংদা, মহাক্কী নিংতম্বা নুমিৎকী লৈবাক মীয়ামদা থম্বা ৱারোলদা লাউথোকখিবনি। থৌরম অসিনা মহাক্কী ৱাশক মপুং ফাহল্লে হায়না পাউদম্লি।
অরুনাচল প্রদেশকী নামসাইদা লৈবা শ্রী লকার পালেংনা প্রধান মন্ত্রীদা মহাক্না সরকারগী তেংবাংদগী শাখিবা মহাক্কী পক্ক য়ুমগী মতাংদা পাউদমখি। জল জীবন মিসন্না পুন্সিদা পুরকখিবা অহোংবশিংগী মতাংদসু মহাক্না পাউদমখি।
শ্রী লকারনা প্রধান মন্ত্রীদা ‘জয় হিন্দ’ পল্লদুনা ইকায় খুম্ননা কৌখিবদা, প্রধান মন্ত্রীনা পাউখুম পীরদুনা অরুনাচলদা জয় হিন্দ অসি মীয়াম্না অতোপ্পা মীওই অমবু কৌবা মতমদা য়াম্না পাম্না শিজিন্নৈ অমসুং অরুনাচলগী মীয়ামগা ৱারী শাবদা মতম পুম্বদা নুংঙাইবা ফাওই হায়খি।
শ্রী লকারদা মহাক্কী গ্রাম পঞ্চায়তনা বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী মতাংদা পাউদমখি অমসুং ভারতপু ইং 2047 ফাওবদা চাউখৎপা লৈবাক অমা ওইহনবগী পাউজেলবু মহাক্না ময়েক শেংনা খঙখি। প্রধান মন্ত্রীনা খুঙ্গংগী মীওইশিংনা তীম 5 শেমদুনা VBSYগী “মোদী কী গেরেন্তী” গারী অসি লাক্লগনি হায়না খুঙ্গং মঙাদা চত্তুনা পাউদমসি হায়খি।

Prime Minister's Office
Women are the key partner in Viksit Bharat Sankalp Yatra
PM interacts with SHG member and trained drone pilot from Andhra Pradesh
30 NOV 2023 1:26PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing today. He also launched Pradhan Mantri Mahila Kisan Drone Kendra. During the program, the Prime Minister dedicated the landmark 10,000th Jan Aushadi Kendra at AIIMS, Deoghar. Further, Shri Modi also launched the program to increase the number of Jan Aushadhi Kendras in the country from 10,000 to 25,000. The Prime Minister announced both these initiatives, providing drones to women SHGs and increasing the number of Jan Aushadhi Kendras from 10,000 to 25,000 during his Independence Day speech earlier this year. The program marks the fulfilment of these promises.
Komlapati Venkata Ravnamma, a member of a self-help group from Prakasam district in Andhra Pradesh shared her experience of learning to fly drones for agricultural purposes. She informed the Prime Minister that it took her 12 days to complete the training to fly drone.
Upon the Prime Minister’s enquiry about the impact of using drones for agriculture in villages, she said that helps in tackling the issues of water while also saving time. The Prime Minister emphasized that women like Smt Venkata are an example for those who doubt the power of women of India. He said that the use of drones in agriculture will emerge as a symbol of women empowerment in the near future. He also underlined the importance of the participation of women in the Viksit Bharat Sankalp Yatra.