হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা
গ্রাম পঞ্চায়ত ৯৯৫দা হেল্থ কেম্প ৫,৪৭০ পাংথোকখি মদুদা মীওই ৭,৮২,০০০ হেন্না খোংদারকখি
কেম্পশিংদা আয়ুশ্মান কার্দ ৯,৩৫,৯৭০ হেন্না শেমখি অমদি ফিজিকেল কার্দ ১,০৭,০০০ হেন্না য়েন্থোকখি
মীওই ১,৯৫,০০০ হেন্না তি.বি.গীদমক স্ক্রীন তৌখি অমসুং মীওই ১৯,৫০০ হেন্না হায়র পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা রিফর তৌখি
মীওই ৫৪,৭৫০গী মথক্তা এস.সি.দি.গীদমক স্ক্রীন তৌখি অমসুং ২,৯৩০ হায়র পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা রিফর তৌখি
মীওই ৫,৫১,০০০ রোম হাইপরতেন্সন অমসুং দাইবেতসকীদমক স্ক্রীন তৌখি অমসুং মীওই ৪৮,৫০০ হেন্না হায়র পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা রিফর তৌখি
27 NOV 2023 1:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা নবেম্বর ১৫দা ঝার্খন্দগী খুন্তীদগী লৈবাক পুম্বদা কেন্দ্র সরকারগী স্কিমশিংগী কানবা ফংহন্নবগীদমক বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা হৌদোকখি। বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী মখাদা ওন-স্পোত সর্বিসেসকী শরুক অমা ওইনা গ্রাম পঞ্চায়তশিংদা আই.ই.সি. ভেন খাম্বা মফমশিংদা হেল্থ কেম্পশিং পাংথোকখি।
২০২৩গী নবেম্বর ২৬ ফাওবদা গ্রাম পঞ্চায়ত ৯৯৫দা হেল্থ কেম্প ৫,৪৭০ পাংথোকখি মদুদা মীওই ৭,৮২,০০০ হেন্না খোংদারকখি।
রুপনগর, পঞ্জাব
সুন্দরগর, ওরিশা
চম্বা, হিমাচল প্রদেশ
কৃষ্ণ, আন্ধ্র প্রদেশ
নাশিক, মহারাস্ত্র
তিন্সুকিয়া, অসাম
মখাগী অসি হেল্থ কেম্পশিংদা চত্থখিবা এক্তিবিতীশিংগী পরিংনি:
অয়ুশ্মান ভারত – প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্যা য়োজনা (AB-PMJAY): বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগীদমক MoHFWগী ফ্লেগশিপ স্কিমগী মখাদা অয়ুশ্মান এপ্প শিজিন্নদুনা অয়ুশ্মান কার্দশিং শেমখ্রে অমসুং বেনেফিসরীশিংদা ফিজিকেল কার্দশিং য়েন্থোকখ্রে। তরানিথোই শুবা নুমিৎকী অরোইবা ফাওবদা কেম্পশিংদা আয়ুশ্মান কার্দ ৯,৩৫,৯৭০ হেন্না শেমখি অমদি ফিজিকেল কার্দ ১,০৭,০০০ হেন্না য়েন্থোকখি।
ত্যুবরকুলোসিস (তি.বি.): তি.বি. নারবশিংগী লাইওংশিং, স্পুতম তেস্তিং অমসুং মফমদুদা ফংবা এন.এ.এ.তি. মেছিনশিং শিজিন্নদুনা স্ক্রীনিং তৌরি। তি.বি. ওইরমগনি চিংনবা কেসশিং হায়র ফেসিলিতীশিংদা রিফর তৌরি। তরানিথোইশুবা নুমিৎকী লোইরকপদা মীওই ১,৯৫,০০০ হেন্না স্ক্রীন তৌখি অমসুং মীওই ১৯,৫০০ হেন্না হায়র পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা রিফর তৌখি।
প্রধান মন্ত্রী তি.বি. মুক্ত ভারত অভিয়ান (PMTBMA)গী মখাদা, তি.বি. নারবা মীওইশিংবু নিক্ষয় মিত্রশিংদগী মতেং ফংনবগীদমক খোংথাং পায়খৎলি। নিক্ষয় মিত্র ওইনিংবা শরুক য়ারিবশিংবু মফমদুমক্তদা রেজিস্ত্রেসন তৌবা য়াহল্লি। তরানিথোইশুবা নুমিৎকী লোইরকপদা অনাবা মীওই ১১,৫০০ হেন্না PMTBMBAগী মখাদা অয়াবা পীখ্রে অমসুং অনৌবা নিক্ষয় মিত্র ৫,৫০০ হেন্না রেজিস্তার তৌখ্রে।
নিক্ষয় পোশন য়োজনা (NPY)গী মখাদা তি.বি. নারবশিংদা দাইরেক্ত বেনেফিৎ ত্রান্সফরগী থোংদা শেলগী তেংবাং ফংহনখ্রে। মসিগীদমক পন্দুনা লৈরিবা বেনেফিসরীশিংগী বেঙ্ক একাউন্তগী অকুপ্পা ৱারোলশিং খোমজিল্লি অমসুং একাউন্তশিং আধারগা শম্নহল্লি। তরানিথোইশুবা নুমিৎকী লোইরকপদা অসিগুম্বা বেনেফিসরী ৩,৩৭১গী অকুপ্পা ৱারোলশিং খোমজিল্লে।
সিক্কল সেল দিজিজ: ত্রাইবেল পোপুলেসন্না মরুওইবা খুন্দাবা মফমশিংদা SCDগীদমক পোইন্ত ওফ কেয়র (PoC) তেস্তশিংগী নত্রগা সোলুবিলিতী তেস্তগী থোংদা সিক্কল সেল দিজিজ (SCD) খংদোক্নবগীদমক মতিক চারবা মীওই (চহি ৪০ ফাওবা) স্ক্রীনিং তৌরি। তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওইবা কেসশিং মেনেজমেন্তগীদমক হায়র সেন্তরশিংদা রিফর তৌরি। তরানিথোইশুবা নুমিৎকী লোইরকপদা মীওই ৫৪,৭৫০ হেন্না স্ক্রীন তৌখ্রে, মদুগী মনুংদা মীওই ২,৯৩০ পোজিতিব ওইবা থেংনখি অমসুং হায়র পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা রিফর তৌখি।
নন কম্মুনিকেবল দিজিজেস (NCDs): হায়পরতেন্সন অমসুং দাইবেতসকীদমক মতিকচাবা মীওই (চহি ৩০ অমসুং মথক)গী স্ক্রীনিং তৌরি অমসুং পোজিতিব ওইগনি চিংনবা কেসশিং হায়র সেন্তরশিংদা রিফর তৌরি। তরানিথোইশুবা নুমিৎকী লোইরকপদা মীওই ৫,৫১,০০০ রোম হাইপরতেন্সন অমসুং দাইবেতসকীদমক স্ক্রীন তৌখি। মীওই ৩১,০০০ হেন্না হাইপরতেন্সন পোজিতিব ওইখি অমসুং ২৪,০০০ হেন্না দাইবেতস পোজিতিব ওইখি অমদি মীওই ৪৮,৫০০ হেন্না হায়র পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা রিফর তৌখি

Ministry of Health and Family Welfare
Viksit Bharat Sankalp Yatra
5,470 Health camps have been conducted in 995 Gram Panchayats reporting a total footfall of more than 7,82,000 people
More than 9,35,970 Ayushman cards were created at the camps and over 1,07,000 physical cards were distributed
More than 1,95,000 people screened for TB and over 19,500 people referred to higher Public Health Facilities
Over 54,750 people were screened for SCD and 2,930 referred to higher public health facilities
Around 5,51,000 people were screened for Hypertension and Diabetes and more than 48,500 people were referred to higher public health facilities
27 NOV 2023 1:20PM by PIB Delhi
The Viksit Bharat Sankalp Yatra was launched by the Hon’ble Prime Minister on November 15 from Khunti, Jharkhand to saturate the benefits of Central government schemes across the nation. As a part of On-Spot services under the Viksit Bharat Sankalp Yatra, Health Camps are being organized at the places of halt of the IEC Van in the Gram Panchayats
As on 26 November 2023, 5,470 Health camps have been conducted in 995 Gram Panchayats reporting a total footfall of more than 7,82,000 people.
Rupnagar, Punjab
Sundargarh, Odisha
Chamba, Himachal Pradesh
Krishna, Andhra Pradesh
Nashik, Maharashtra
Tinsukia, Asam
The following are the list of activities being carried out in the Health camps:
Ayushman Bharat - Pradhan Mantri Jan Arogya Yojna (AB-PMJAY): Under the flagship scheme of MoHFW for the Viksit Bharat Sankalp Yatra, Ayushman cards are being created using the Ayushman app and physical cards are being distributed to the beneficiaries. By the end of twelfth day, more than 9,35,970 Ayushman cards were created at the camps and more than 1,07,000 physical cards were distributed.
Tuberculosis (TB): Screening of patients for TB is being carried out for symptoms, sputum testing, and by using NAAT machines wherever available. Case suspected to have TB are referred to higher facilities. By the end of twelfth day, more than 1,95,000 people have been screened out of which more than 19,500 were referred to higher Public Health Facilities.
Under Pradhan Mantri TB Mukt Bharat Abhiyan (PMTBMA), consent is being taken for patients suffering from TB for receiving assistance from Nikshay Mitras. Attendees willing to be Nikshay Mitras are also being provided on-spot registration. By the end of twelfth day, more than 11,500 patients gave consent under PMTBMBA and more than 5,500 new Nikshay Mitras were registered
Under Nikshay Poshan Yojna (NPY), monetary assistance is provided to TB patients through Direct benefit Transfer. For this purpose, details of bank account of the pending beneficiaries are being collected and accounts are being Aadhaar seeded. By the end of twelfth day, details of 3,371 such beneficiaries were collected.
Sickle Cell Disease: In areas with predominant Tribal population, screening of eligible population (upto 40 years of age) is being done for the detection of Sickle Cell Disease (SCD) through the Point of Care (PoC) tests for SCD or through Solubility Test. Cases testing positive are being referred to higher centers for management. By the end of twelfth day, more than 54,750 people were screened, out of which 2,930 were found to be positive and referred to higher public health facilities.
Non Communicable Diseases (NCDs): Screening of eligible population (30 years and above) is being done for Hypertension and Diabetes and cases suspected to be positive are being referred to higher centers. By the end of twelfth day, around 5,51,000 people were screened for Hypertension and Diabetes. More than 31,000 people were suspected to be positive for Hypertension and more than 24,000 were suspected to be positive for Diabetes and more than 48,500 people were referred to higher public health facilities.