ମହିଳା ଓ ଶିଶୁ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନୈ ସୋଚ୍ ନୈ କାହାଣୀ-ଏ ରେଡିଓ ଜର୍ଣ୍ଣି ଉଇଥ୍ ସ୍ମୃତି ଇରାନୀ
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ବୁଧବାର ଆକାଶବାଣୀରେ ପ୍ରସାରିତ ହେବ
ଏଥିରେ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ସହାୟତାରେ ଚାଲିଥିବା ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣ ଅଭିଯାନର ଅବିଶ୍ୱସନୀୟ କାହାଣୀମାନ ସ୍ଥାନ ପାଇବ
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଇରାନୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଉପସ୍ଥାପିତ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ
ଆକାଶବାଣୀ ଗୋଲ୍ଡ ଚାନେଲରେ ପ୍ରତି ବୁଧବାର ପୂର୍ବାହ୍ନ ୯ଟାରୁ ୧୦ଟା ଯାଏ ପ୍ରସାରିତ ହେବ
14 NOV 2023 3:26PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ମହିଳା ଓ ଶିଶୁ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ସ୍ମତି ଇରାନୀ ଆକାଶବାଣୀ ପାଇଁ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଉପସ୍ଥାପନ କରିବେ । ଏହାର ନାମ ରଖାଯାଇଛି ନୈ ସୋଚ୍ ନୈ କାହାଣୀ-ଏ ରେଡିଓ ଜର୍ଣ୍ଣି ଉଇଥ୍ ସ୍ମତି ଇରାନୀ (ନୂଆ ବିଚାର ନୂଆ କାହାଣୀ -ସ୍ମୃତି ଇରାନୀଙ୍କ ସହିତ ଏକ ରେଡିଓ ଯାତ୍ରା) । ଆସନ୍ତାକାଲି ଆକାଶବାଣୀ ଗୋଲ୍ଡ ଚାନେଲରେ ପୂର୍ବାହ୍ନ ୯ଟାରୁ ୧୦ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏକ ଘଣ୍ଟା ବ୍ୟାପୀ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରସାରିତ ହେବ । ପ୍ରତି ବୁଧବାର ଏହି ଧାର୍ଯ୍ୟ ସମୟରେ ଉକ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଶ୍ରୀମତୀ ଇରାନୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଉପସ୍ଥାପିତ ହେବ । ଏଥିରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହେଉଥିବା ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣର ଅବିଶ୍ୱସନୀୟ କାହାଣୀମାନ ସ୍ଥାନ ପାଇବ । ମୁଖ୍ୟତଃ ସରକାରଙ୍କ ବିିଭିନ୍ନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଓ ପଦକ୍ଷେପ ଫଳରେ ଦେଶରେ ମହିଳାମାନଙ୍କର ଭବିଷ୍ୟତ କିପରି ରୂପ ନେଉଛି ଓ ସେମାନେ କିପରି ସଶକ୍ତ ହେଉଛନ୍ତି ସେ ବିଷୟରେ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଇରାନୀ କହିବେ । ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସଫଳତା ଅର୍ଜନ କରି ସମର୍ଥ ତଥା ସଶକ୍ତ ହୋଇଥିବା ମହିଳାଙ୍କ କଥା ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସ୍ଥାନ ପାଇବ । ଏଥିରେ ଉଦ୍ୟମିତା, ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ, କ୍ରୀଡା, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ବିତ୍ତ ଆଦି କ୍ଷେତ୍ରର ସଫଳ ମହିଳାଙ୍କ କଥା ଉପସ୍ଥାପିତ ହେବ ।
ପ୍ରତି ବୁଧବାର ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରସାରିତ ହେବାକୁ ଥିବା ବେଳେ ଆସନ୍ତାକାଲି ଅର୍ଥାତ ବୁଧବାର ଏହାର ପ୍ରଥମ ପ୍ରସାରଣ ଦିନ ୯ଟାରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଏକଘଣ୍ଟା ଯାଏ ଚାଲିବ । ଆକାଶବାଣୀ ଗୋଲ୍ଡ ୧୦୦.୧ ମେଗାହର୍ଜ ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଏହା ପ୍ରସାରିତ ହେବ । ଦେଶର ସବୁ ଆକାଶବାଣୀ କେନ୍ଦ୍ର ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ରିଲେ କରି ପ୍ରଚାର କରିବେ । ଏହି ଶୋ ମଧ୍ୟ ନ୍ୟୁଜ ଅନ୍ ଏୟାର ଆପ୍‌, ଆକାଶବାଣୀ ୱେବ ସାଇଟ୍ www.airnewsonair.gov.inରେ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଆକାଶବାଣୀ ୟୁଟ୍ୟୁବ ଚାନେଲ @airnews official ଓ ବିଭିନ୍ନ ସାମାଜିକ ଗଣମାଧ୍ୟମ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ମଧ୍ୟ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରସାରିତ ହେବ।
ପ୍ରଥମ ଶୋ ରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଏବଂ ନିଜ ଉଦ୍ୟମରେ ବ୍ୟବସାୟ କରି ସଫଳ ହୋଇଥିବା ମହିଳାମାନେ ସ୍ଥାନ ପାଇବେ । ସେମାନଙ୍କ ସଫଳ କାହାଣୀ ଏଥିରେ ପ୍ରସାରିତ ହେବ । ସରକାରୀ ଯୋଜନା, କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଓ ପ୍ରୟାସ ଦ୍ୱାରା ସେମାନେ କିପରି ଉପକୃତ ହେଉଛନ୍ତି ସେକଥା କହିବେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ବିଭିନ୍ନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀଗଣ ଭାଗ ନେବେ । ବିଭିନ୍ନ ସରକାରୀ ଯୋଜନାର ସୁଯୋଗ କିପରି ନିଆଯାଇ ପାରିବ ସେ ବିଷୟରେ ସେମାନେ କହିବେ ।

Ministry of Women and Child Development
‘Nai Soch Nai Kahani--A Radio Journey with Smriti Irani’ to be aired from tomorrow on Akashvani celebrating the incredible tales of empowerment of women with the aid of initiatives of the Government
Show hosted by the Union Cabinet Minister to be broadcast on every Wednesday from 9 AM to 10 AM on Akashvani Gold
14 NOV 2023 3:26PM by PIB Delhi
Union Minister for Women and Child Development Smriti Z. Irani will host a show for Akashvani celebrating the incredible tales of empowerment of women with the aid of initiatives of the Government, and their role in shaping the lives of women in India. The stories celebrate the success of women in diverse fields including entrepreneurship, skill development, sports, health and finance. The weekly one-hour show ‘Nai Soch Nai Kahani--A Radio Journey with Smriti Irani’ will be broadcast on India's largest broadcaster Akashvani every Wednesday from 9 AM to 10 AM. The first show will be aired tomorrow i.e. November 15th on Akashvani Gold 100.1 MHz in Delhi. It will also be aired by the Akashvani stations across the country. The show will be available on the NewsOnAIR app, on Akashvani website www.newsonair.gov.in, on Akashvani YouTube channel @airnewsofficial and its various social media platforms.
The first show will feature women from start-ups and self-made business women who will share their stories of success and how they are taking advantage of government initiatives in their endeavors. The show will also feature senior officials of various Central Government Ministries who will describe about how to access the benefits of different government schemes.