Ministry of Women and Child Development
‘Nai Soch Nai Kahani--A Radio Journey with Smriti Irani’ to be aired from tomorrow on Akashvani celebrating the incredible tales of empowerment of women with the aid of initiatives of the Government
Show hosted by the Union Cabinet Minister to be broadcast on every Wednesday from 9 AM to 10 AM on Akashvani Gold
14 NOV 2023 3:26PM by PIB Delhi
Union Minister for Women and Child Development Smriti Z. Irani will host a show for Akashvani celebrating the incredible tales of empowerment of women with the aid of initiatives of the Government, and their role in shaping the lives of women in India. The stories celebrate the success of women in diverse fields including entrepreneurship, skill development, sports, health and finance. The weekly one-hour show ‘Nai Soch Nai Kahani--A Radio Journey with Smriti Irani’ will be broadcast on India's largest broadcaster Akashvani every Wednesday from 9 AM to 10 AM. The first show will be aired tomorrow i.e. November 15th on Akashvani Gold 100.1 MHz in Delhi. It will also be aired by the Akashvani stations across the country. The show will be available on the NewsOnAIR app, on Akashvani website www.newsonair.gov.in, on Akashvani YouTube channel @airnewsofficial and its various social media platforms.
The first show will feature women from start-ups and self-made business women who will share their stories of success and how they are taking advantage of government initiatives in their endeavors. The show will also feature senior officials of various Central Government Ministries who will describe about how to access the benefits of different government schemes.

মহিলা আৰু শিশু উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
‘নঈ ছোচ নঈ কাহানী- এ ৰেডিঅ’ যাৰ্নী উইথ স্মৃতি ইৰাণী’-ৰ জৰিয়তে চৰকাৰৰ উদ্যোগত মহিলাৰ সশক্তিকৰণৰ অবিশ্বাস্য কাহিনীবোৰৰ উদযাপন কাইলৈৰ পৰা আকাশবাণীত প্ৰচাৰ কৰা হ’ব
কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট মন্ত্ৰী গৰাকীয়ে আঁত ধৰা অনুষ্ঠানটি প্ৰতি বুধবাৰে ৰাতিপুৱা ৯ বজাৰ পৰা ১০ বজালৈ আকাশবাণী গোল্ডযোগে সম্প্ৰচাৰিত হ'ব
14 NOV 2023 3:26PM by PIB Guwahati
চৰকাৰৰ উদ্যোগত সম্ভৱ ঘটা মহিলাসকলৰ সৱলীকৰণৰ অবিশ্বাস্য কাহিনী আৰু ভাৰতত মহিলাৰ জীৱন গঢ়াত চৰকাৰৰ ভূমিকা উদযাপন কৰি কেন্দ্ৰীয় মহিলা আৰু শিশু বিকাশ মন্ত্ৰী স্মৃতি জুবিন ইৰাণীয়ে আকাশবাণীৰ বাবে এক অনুষ্ঠানৰ আয়োজন কৰিব। কাহিনীবোৰে উদ্যোগ, দক্ষতা বিকাশ, ক্ৰীড়া, স্বাস্থ্য আৰু বিত্তকে ধৰি বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত মহিলাসকলৰ সফলতাসমূহত আলোকপাত কৰিব। সাপ্তাহিক এক ঘণ্টাৰ অনুষ্ঠান 'নঈ সোচ নঈ কহানী- স্মৃতি ইৰাণীৰ সৈতে এটা ৰেডিঅ' যাত্ৰা' প্ৰতি বুধবাৰে পুৱা ৯ বজাৰ পৰা ৰাতিপুৱা ১০ বজালৈ ভাৰতৰ সৰ্ববৃহৎ সম্প্ৰচাৰক আকাশবাণীত সম্প্ৰচাৰিত হ'ব। প্ৰথম অনুষ্ঠানটো কাইলৈ অৰ্থাৎ ১৫ নৱেম্বৰত দিল্লীৰ আকাশবাণী গোল্ড ১০০.১ মেগাহাৰ্জত সম্প্ৰচাৰিত হ'ব। এইটো সমগ্ৰ দেশৰ আকাশবাণী কেন্দ্ৰসমূহৰ দ্বাৰাও সম্প্ৰচাৰিত হ'ব। অনুষ্ঠানটো নিউজঅ'নএআইআৰ এপত, আকাশবাণীৰ ৱেবছাইট www.newsonair.gov.in, আকাশবাণী ইউটিউব চেনেল @airnewsofficial আৰু ইয়াৰ বিভিন্ন ছ'চিয়েল মিডিয়া প্লেটফৰ্মত উপলব্ধ হ'ব।
অনুষ্ঠানটোত ষ্টাৰ্ট-আপ আৰম্ভ কৰোতা আৰু স্ব-প্ৰতিষ্ঠিত ব্যৱসায়ী মহিলাসকলক দেখুওৱা হ'ব যিয়ে তেওঁলোকৰ সফলতাৰ কাহিনী ভাগ বতৰা কৰিব আৰু তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ প্ৰচেষ্টাত চৰকাৰী পদক্ষেপসমূহৰ কিদৰে সুবিধা লাভ কৰিছিল তাৰ বিৱৰণ দিব। অনুষ্ঠানটিত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ মন্ত্ৰণালয়ৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলো উপস্থিত থাকিব যি সকলে বিভিন্ন চৰকাৰী আঁচনিৰ লাভালাভ কেনেদৰে প্ৰাপ্ত কৰিব লাগে সেই বিষয়ে বৰ্ণনা কৰিব।