ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ୟୁଏଇ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସହ କଥା ହେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
ପଶ୍ଚିମ ଏସିଆର ସ୍ଥିତି ଉପରେ ଦୁଇ ନେତାଙ୍କ ମତ ବିନିମୟ
ଆତଙ୍କବାଦ, ହିଂସା ଏବଂ ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ଜୀବନହାନି ଉପରେ ଚିନ୍ତା ବ୍ୟକ୍ତ କଲେ
ସୁରକ୍ଷା ଓ ମାନବୀୟ ପରିସ୍ଥିତିର ତୁରନ୍ତ ସମାଧାନ ପାଇଁ ଦୁଇ ନେତାଙ୍କ ଆହ୍ୱାନ
ରଣନୀତିକ ସହଭାଗିତାକୁ ଆହୁରି ମଜଭୁତ କରିବାର ଉପାୟ ଦିଗରେ ଉଭୟ ନେତା ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି
03 NOV 2023 6:48PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ୟୁଏଇ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶେଖ ମହମ୍ମଦ ବିନ୍ ଜାଏଦ ଅଲ୍ ନହୟାନଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନରେ କଥା ହୋଇଛନ୍ତି ।
ପଶ୍ଚିମ ଏସିଆର ସ୍ଥିତି ଉପରେ ଉଭୟ ନେତା ମତ ବିନିମୟ କରିଛନ୍ତି ।
ଆତଙ୍କବାଦ, ସୁରକ୍ଷା ବ୍ୟବସ୍ଥା ବିଗିଡ଼ିବା, ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ଜୀବନ ହାନି ହେବା ନେଇ ଉଭୟେ ଗଭୀର ଉଦବେଗ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ମାନବୀୟ ସମସ୍ୟାର ତୁରନ୍ତ ସମାଧାନ ଲାଗି ଦୁଇ ନେତା ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଛନ୍ତି । ଏହି ଅଞ୍ଚଳରେ ସ୍ଥାୟୀ ଶାନ୍ତି, ନିରାପତ୍ତା ଏବଂ ସ୍ଥିରତା ଉପରେ ଉଭୟେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ।
ଭାରତ-ୟୁଏଇ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟାପକ ରଣନୀତିକ ଭାଗିଦାରୀ ଭିତରେ ଆସୁଥିବା ବିଭନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗ ମଜଭୁତ କରିବା ଉଦ୍ୟମ ଜାରି ରଖିବା ଲାଗି ଦୁଇ ନେତା ନିଜ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi speaks with the President of the UAE
The two leaders exchange views on the situation in West Asia
They share concern about terrorism, violence and loss of civilian lives
The two leaders call for early resolution of the security and humanitarian situation
The Leaders discuss ways to further strengthen Comprehensive Strategic Partnership
03 NOV 2023 6:48PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with the President of the UAE, His Highness Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan.
The two leaders exchanged views on the developments in the West Asian region.
Both leaders expressed deep concern at terrorism, deteriorating security situation and the loss of civilian lives.
The two leaders called for an early resolution of the security and humanitarian situation. They emphasized the importance of durable peace, security and stability in the region.
They also reiterated their commitment to continue to strengthen bilateral cooperation in diverse areas within the framework of the India-UAE Comprehensive Strategic Partnership.