Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Nation-wide Digital Life Certificate Campaign 2.0 was launched on 1st November, 2023 for the whole month with a target of 50 lakh DLCs of Central Government Pensioners
Sh V Srinivas, Secretary, Department of Pension & Pensioners’ Welfare will be reviewing DLC Campaign progress in Bengaluru on 04th November.
Nationwide Digital Life Certificate Campaign 2.0 will be organized at 500 locations in 100 cities in all States/ UTs of India.
Face Authentication Submission of Digital Life Certificate will make life certificate submission easy and seamless for pensioners.
03 NOV 2023 12:29PM by PIB Delhi
To enhance ‘Ease of Living’ of Central Government pensioners, Department of Pension & Pensioners’ Welfare has been promoting Digital Life Certificate (DLC) i.e. JeevanPramaan extensively. In 2014, submission of DLCs using biometric devices was commenced. Subsequently, the Department engaged withMeitY and UIDAI to develop a Face Authentication technology system based on Aadhar database, whereby it is possible to submit LC from any Android based smart phone. As per this facility, the identity of a person is established through face authentication techniqueand DLC gets generated. This breakthrough technology, launched in November 2021, reduced the dependence of pensioners on external bio-metric devices and made the process more accessible and affordable to masses by leveraging smartphone-based technology.
With a view to spread awareness amongst all the Central Government pensioners as well as the Pension Disbursing Authorities for use of DLC/Face Authentication technology to submit Digital Life Certificate, Department of Pension & Pensioners’ Welfare launched a nation-wide campaign in the month of November 2022 in 37 cities through-out the country. The Campaign was a huge success with more than 35 lakh DLCs of Central Government Pensioner issued. A Nation-wide Campaign will now be held from 1st to 30th November, 2023 in 500 locations in 100 cities across the country, targeting 50 lakh pensioners in collaboration of 17 Pension disbursing banks, Ministries/ Departments, Pensioners’ Welfare Association, UIDAI, MeitY.
In this regard, DLC camps will be organized at Bengaluru in coordination with State Bank of India. The Camps are being held at various locations in the city, viz., I.S.R.O, Nal Bengaluru, Yelhanka New Town, Air Force Station Yelhanka and Hesarghatta by SBI and at Vijayanagar-II, Basaveshwara, Hanumanthnagar, Malleshwaram and Rajajinagar-II Block DPCD by Canara Bank. A team from UIDAI will also be attending the Camps to assist pensioners for updation of their Adhaar records, where ever required and also to take care of any technical issues.
In this regard, a team from DoPPW will be visiting Bengaluru under the Chairmanship of Shri V. Srinivas, Secretary (Pensions) on 4th November for reviewing campaign progress with Bank officials, pensioners and representatives of three registered Pensioners’ Associations, viz., The Karnataka Central Government Pensioners' Association, Karnataka Posts and Telecommunications’ Pensioners’ Association and All India BSNL Pensioners Welfare Association.
The Department of Pension and Pensioners’ Welfare will be putting all efforts to make this Campaign a grand success throughout the country.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্র সরকারগী পেন্সনরশিংদা DLC লাখ 50 পীনবা পান্দমগা লোয়ননা নবেম্বর 1 – 30, 2023 ফাওবা থা অমা চুপ্না নেসনৱাইদ দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেৎ কেম্পেন 2.0 হৌদোকখ্রে
দিপার্তমেন্ত ওফ পেন্সন এন্দ পেন্সনর্স ৱেল্ফিয়রগী সেক্রেতরী শ্রী ভি শ্রিনিবাসনা নবেম্বর 4দা বেঙ্গলুরুদা DLC কেম্পেনগী থবক্কী খোঙজেল য়েংশিনগনি
নেসনৱাইদ দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেৎ কেম্পেন 2.0 অসি ভারতকী রাজ্য/UT পুম্নমক্তা লৈরিবা সহর 100গী মফম 500দা পাঙথোক্কনি
দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেৎকী ফেস ওথেন্তিকেসন সবমিসন্না পেন্সনরশিংগীদমক লাইফ সর্তিফিকেৎ পীশিনবা অসি লাইহল্লগনি অমসুং অপনবা লৈহল্লরোই
03 NOV 2023 12:29PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারগী পেন্সনরশিং ‘ইজ ওফ লিবিং’ হেনগৎহন্নবা দিপার্তমেন্ত ওফ পেন্সন এন্দ পেন্সনর্স ৱেল্ফিয়রনা দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেৎ (DLC) হায়বদি জীবন প্রমান পাকশন্না প্রমোৎ তৌখি। 2014দা বাইওমেত্রিক্স দিভাইসশিং শীজিন্নদুনা DLCশিং পীশিনবা অসি হৌখি। মতুং তারকপা ওইনা বিভাগ অসিনা এন্দ্রোইদ বেজ স্মার্ত ফোন অমা হেক্তদগী LC পীশিনবা য়াহন্দুনা আধার দেতাবেসতা য়ুম্ফম ওইবা ফেস ওথেন্তিকেসন তেক্নোলোজী সিস্তেম অমা দিবেলপ তৌনবা MeitY অমসুং UIDAIগা খুৎশম্নখি। ফেসিলিতী অসিগী মতুং ইন্না মীওই অমগী আইদেন্তিতী অসি ফেস ওথেন্তিকেসন তেক্নিক্কী খুত্থাংদা এস্তাব্লিশ তৌখি অমসুং DLCশিং জেনরেত তৌখি। নবেম্বর 2021দা হৌদোকখিবা অনৌবা তেক্নোলোজী অসিনা পেন্সনরশিংনা এক্সতর্নেল বাইও-মেত্রিক দিভাইসশিংগী মীপাল তাংলম্বা অদু হন্থহনখি অমসুং প্রোসেস অসিবু স্মার্তফোন-বেজ তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা মীয়ামগীদমক হেন্না লাইহনখি।
কেন্দ্র সরকারগী পেন্সনরশিং লোয়ননা পেন্সন দিসবর্জিং ওথোরিতীশিংদা দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেৎ পীশিন্নবা DLC/ফেস ওথেন্তিকেসন তেক্নোলোজী শীজিন্নবগী মতাংদা এৱের্নেস পীনবা ৱাখল্লোনগা লোয়ননা DoPPWনা লৈবাক শিনবা থুংবদা সহর 37দা 2022দা নবেম্বর থাদা লৈবাক শিনবা থুংবদা কেম্পেন অমা হৌদোকখি। কেম্পেন অসিদা কেন্দ্র সরকারগী পেন্সনরশিংদা DLC লাখ 35 হেন্না মাইপাক্না ইস্যু তৌখি। লৈবাক শিনবা থুংবদা কেম্পেন অসি পেন্সন দিসবর্জিং বেঙ্ক 17, মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিং, পেন্সনর্স ৱেল্ফিয়র এসোসিএসন, UIDAI, MeiTYগা খুৎশম্নদুনা পেন্সনর লাখ 50 তার্গেৎ তৌদুনা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈবা সহর 100গী মফম 500দা নবেম্বর 1 – 30, 2023দা পাঙথোক্লি।
হীরম অসিদা স্তেৎ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগা খুৎশম্নদুনা বেঙ্গলুরুদা DLC কেম্পশিং পাঙথোক্কনি। কেম্পশিং অসি সহরগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা পাঙথোক্কনি মখোয় অদুদা I.S.R.O., নাল বেঙ্গলুরু, য়েলহনকা ন্যু তাউন, এয়র ফোর্স স্তেসন য়েলহনকানি অমসুং SBIনা হেসরঘত্তাদা অমসুং কনারা বেঙ্কনা বিজয়নগর-II, বাসাবেশ্বরা, হনুমান্থনগর, মাল্লেশ্বরম অমসুং রাজাজীনগর-II ব্লোক DPCDদা পাঙথোক্কনি। UIDAIদগী তীম অমনা কেম্প অসিদা শরুক য়াদুনা মখোয়গী আধার রেকোর্দশিং অপদেৎ তৌবদা পেন্সনরশিংগী মতেং পংগনি, অমসুং তেক্নিকেল ইস্যুশিংসু য়েংশিনগনি।
হৌরম অসিদা DoPPWদগী তীম অমনা বেঙ্ক ওফিসিএলশিং, পেন্সনরশিং, অমসুং রেজিস্তর তৌরবা পেন্সনর্স এসোসিএসন অহুম মখোয় অদুদি কর্নাতকা সেন্ত্রেল গভর্নমেন্ত পেন্সনর্স এসোসিএসন, কর্নাতকা পোস্তস এন্দ তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স পেন্সনর্স এসোসিএসন অমসুং ওল ইন্দিয়া BSNL পেন্সনর্স ৱেল্ফিয়র এসোসিএসন হায়বরিবা অসিগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা কেম্পেনগী প্রোগ্রেস য়েংশিন্নবা নবেম্বর 4দা শ্রী ভি. শ্রীনিবাস, সেক্রেতরী (পেন্সনস)গী চিয়রমেনশিপ মখাদা বেঙ্গলুরুদা চৎকনি।
দিপার্তমেন্ত ওফ পেন্সন এন্দ পেন্সনর্স ৱেল্ফিয়রনা কেম্পেন অসি লৈবাক শিনবা থুংবদা চাউনা মাইপাকপা ওইনবা খোঙথাং পুম্নমক লৌখৎকনি।