গৃহ মন্ত্ৰালয়
ছিকিম ভ্ৰমণৰ দ্বিতীয় দিনা গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী অজয় কুমাৰ মিশ্ৰই ছিকিমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী প্ৰেম সিং তামাঙৰ সৈতে এখনি উচ্চ-স্তৰীয় বৈঠকত মিলিত হয়
সম্পদৰ সমন্বয়, সাহায্য অভিযান তথা উদ্ধাৰ অভিযান ক্ষীপ্ৰতৰ কৰি তুলিবলৈ সহায় সন্দৰ্ভত আলোচনা
শ্ৰী অজয় কুমাৰ মিশ্ৰই প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নেতৃত্বত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ৰাজ্য চৰকাৰখনৰ সৈতে ঘনিষ্ঠ সহযোগিতাৰে ক্ষীপ্ৰ আৰু ফলপ্ৰসূ স্থিতাৱস্থা সুনিশ্চিতকৰণৰ অংগীকাৰৰ কথা দোহাৰে
ছিকিমৰ মুখ্যমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত চৰকাৰক ক্ষীপ্ৰতাৰে সঁহাৰি জনোৱাৰ বাবে কৃতজ্ঞতা জনোৱাৰ লগতে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ সৈতে ক্ষীপ্ৰতাৰে উদ্ধাৰ অভিযান হাতত লোৱাৰ কথা ব্যক্ত কৰে
08 OCT 2023 7:57PM by PIB Guwahati
ছিকিম ভ্ৰমণৰ দ্বিতীয় দিনা অৰ্থাৎ আজি গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী অজয় কুমাৰ মিশ্ৰই ছিকিমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী প্ৰেম সিং তামাঙৰ সৈতে এখনি উচ্চ-স্তৰীয় বৈঠকত মিলিত হয়।
এই বৈঠকত মূলতঃ ৰাজ্যখনক প্ৰভাৱিত কৰা শেহতীয়া বান পৰিস্থিতিৰ পিছত হাতত লোৱা উদ্ধাৰ অভিযান সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰা হয়। ইয়াত দুয়োগৰাকী মন্ত্ৰীয়ে সাম্প্ৰতিক পৰিস্থিতিৰে মোকাবিলাকৰণৰ অৰ্থে তাৎক্ষণিক আৰু দীৰ্ঘ্যম্যাদী কৌশল সন্দৰ্ভত বিস্তৃতভাৱে পৰ্য্যালোচনা কৰে। উক্ত বৈঠকত সম্পদৰ সমন্বয়, সাহায্য অভিযান তথা উদ্ধাৰ অভিযান ক্ষীপ্ৰতৰ কৰি তুলিবলৈ সহায় আগবঢ়োৱাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হয়।
ইয়াত গৃহ পৰিক্ৰমা দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী অজয় কুমাৰ মিশ্ৰই প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নেতৃত্বত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ৰাজ্য চৰকাৰখনৰ সৈতে ঘনিষ্ঠ সহযোগিতাৰে ক্ষীপ্ৰ আৰু ফলপ্ৰসূ স্থিতাৱস্থা সুনিশ্চিতকৰণৰ অংগীকাৰৰ কথা দোহাৰে। ছিকিমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী প্ৰেম সিং তামাঙে ভাৰত চৰকাৰক ক্ষীপ্ৰতাৰে সঁহাৰি জনোৱাৰ বাবে কৃতজ্ঞতা জনোৱাৰ লগতে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ সৈতে লগলাগি ক্ষীপ্ৰতাৰে উদ্ধাৰ অভিযান হাতত লোৱাৰ কথা ব্যক্ত কৰে। দুয়োগৰাকী মন্ত্ৰীয়ে পুনৰ স্বাভাৱিক অৱস্থা ঘূৰাই আনিবলৈ নিৰলসভাৱে কাম কৰাৰ লগতে শেহতীয়া বানত ক্ষতিগ্ৰস্ত লোকসকলক সাহায্য আগবঢ়োৱাৰ সংকল্প পুনৰবাৰ ব্যক্ত কৰে।
আজি গৃহ পৰিক্ৰমা দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী অজয় কুমাৰ মিশ্ৰই মংগন জিলাৰ নগাৰ দুৰ্য্যোগে প্ৰভাৱিত কৰা অঞ্চলসমূহ পৰিদৰ্শনো কৰে। তেওঁ ক্ষতিগ্ৰস্ত লোকসকলক সাহায্য আৰু সহায়ৰ আশ্বাস প্ৰদানেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই পৰিস্থিতি নিৰন্তৰভাৱে নিৰীক্ষণ কৰি আছে বুলি জনায়। শ্ৰী মিশ্ৰই বিচ্ছিন্ন অঞ্চলসমূহত আবদ্ধ লোকসকলক উদ্ধাৰ কৰা আৰু তেওঁলোকলৈ সাহায্য আগবঢ়োৱাৰ প্ৰচেষ্টাক অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদানৰ জৰুৰী প্ৰয়োজনীয়তাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
ভাৰত তিব্বত সীমান্ত আৰক্ষীয়ে (ITBP) আজি মংগন জিলাৰ তিস্তা জলবিদ্যুৎ প্ৰকল্পৰ সমীপস্থ চুংথাম চহৰত অনুসন্ধান আৰু উদ্ধাৰ অভিযান অব্যাহত ৰাখিছে। এটা সুৰংগৰপৰা এটা মৃতদেহ উদ্ধাৰ কৰে বাহিনীটোৱে। ৰাইজৰ আহ-যাহৰ বাবে তিস্তা নদীৰ ওপৰত এখন লগ ব্ৰীজ নিৰ্মাণ কৰা হয়। ৰাষ্ট্ৰীয় দুৰ্যোগ সঁহাৰি বাহিনীৰ (NDRF) দুটা দলে পাকয়ং জিলাৰ ৰংপো আৰু গেংটকৰ চিংটামত পৃথকে-পৃথকে অনুসন্ধান আৰু উদ্ধাৰ অভিযান অব্যাহত ৰাখিছে। ইফালে, এনডিআৰএফৰ আৰু দুটা দল চুংথামত উপস্থিত হৈ অনুসন্ধান আৰু উদ্ধাৰ অভিযান চলাই আছে।

Ministry of Home Affairs
On second day of his visit to Sikkim, Minister of State for Ministry of Home Affairs, Shri Ajay Kumar Mishra held a high-level meeting with the Chief Minister of Sikkim, Shri Prem Singh Tamang
Discussion was focused around coordination of resources, relief assistance, and support to expedite the rescue and recovery work
Shri Ajay Kumar Mishra reaffirmed commitment of the Central Government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and Union Home Minister Shri Amit Shah to collaborate closely with the State Government to ensure swift and effective recovery
Chief Minister of Sikkim expressed gratitude towards Government of India for prompt response and expressed commitment to work in tandem with the Central Government to expedite the recovery and restoration work
08 OCT 2023 7:57PM by PIB Delhi
On second day of his visit to Sikkim, Minister of State for Ministry of Home Affairs, Shri Ajay Kumar Mishra held a high-level meeting with the Chief Minister of Sikkim, Shri Prem Singh Tamang today.
The primary agenda of the meeting was to deliberate on the recovery and restoration efforts in the aftermath of the recent flood crisis, which has affected the state. Both the leaders held comprehensive discussions, examining the immediate and long-term strategies to address the current situation. The discussion was focused around the coordination of resources, relief assistance, and support to expedite the rescue and recovery work.
Minister of State for Home Affairs, Shri Ajay Kumar Mishra reaffirmed commitment of the Central Government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah to collaborate closely with the State Government to ensure swift and effective recovery. Chief Minister of Sikkim, Shri Prem Singh Tamang expressed gratitude towards Government of India for prompt response and expressed commitment to work in tandem with the Central Government to expedite the recovery and restoration work. Both the leaders reiterated their resolve to work tirelessly to restore normalcy and extend support to those affected by the recent floods.
Minister of State for Home Affairs, Shri Ajay Kumar Mishra also visited disaster-affected areas in Naga in Mangan district. He provided assurance of relief and assistance to the affected citizens, emphasizing that Prime Minister is continuously monitoring the situation. Shri Mishra underscored the urgent need to prioritize the rescue and relief efforts for individuals stranded in isolated areas.
Indo Tibetan Border Police (ITBP) continues to conduct search and rescue operations at Chungtham town near Teesta hydro power project in Mangan district today. One body was recovered from a tunnel. A log bridge has been made across the Teesta River for the movement of the people. Two teams of National Disaster Response Force (NDRF), one team each at Rangpo in Pakyong district and at Singtam in Gangtok disctrict, are also conducting search and rescue operations. Meanwhile two more teams of NDRF have reached Chungtham and are carrying out search and rescue operations.