প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ক'মৰ'ছৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
10 SEP 2023 7:54PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১০ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২৩ত দিল্লীত অনুষ্ঠিত জি-২০ শীৰ্ষ সন্মিলনৰ একাষৰীয়াকৈ ক’মৰ’ছ সংঘৰ সভাপতি মহানুভৱ আজালি আছৌমানী ডাঙৰীয়াৰে মিলিত হয়।
ৰাষ্ট্ৰপতি আছৌমানীয়ে আফ্ৰিকান ইউনিয়নক জি-২০ৰ স্থায়ী সদস্য হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ পদক্ষেপ আৰু প্ৰচেষ্টাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জনায়। ভাৰতৰ ভূমিকা আৰু আফ্ৰিকাৰ সৈতে সম্পৰ্ক বিবেচনা কৰি ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ সময়ত এনে হোৱা বুলি তেওঁ বিশেষ আনন্দৰ কথা ব্যক্ত কৰে। তেওঁ অনুভৱ কৰে যে ইয়াৰ দ্বাৰা ভাৰত - ক’মৰ’ছৰ সম্পৰ্কৰো এক উত্থান হ’ব। তেওঁ ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ সফলতাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অভিনন্দন জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আফ্ৰিকান ইউনিয়ন আৰু ক’ম’ৰ’ছক জি-২০ত যোগদান কৰাৰ বাবে অভিনন্দন জনায় আৰু ভইচ অৱ গ্ল’বেল ছাউথক আৰ্টিকুলেট কৰাৰ বাবে ভাৰতে কৰা প্ৰচেষ্টাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে আৰু ২০২৩ চনৰ জানুৱাৰী মাহত ভাৰতে আহ্বান কৰা ভইচ অৱ গ্ল’বেল ছাউথ শীৰ্ষ সন্মিলনৰ কথা মনত পেলায়।
দুয়োগৰাকী নেতাই নিজৰ দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্বৰ বিষয়েও আলোচনা কৰাৰ সুযোগ লাভ কৰে। তেওঁলোকে চলি থকা অসংখ্য পদক্ষেপৰ ওপৰত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে, আৰু সামুদ্ৰিক সুৰক্ষা, সামৰ্থ্য বিকাশ আৰু উন্নয়ন অংশীদাৰিত্বৰ দৰে ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ সুযোগৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of Comoros
10 SEP 2023 7:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Azali Assoumani, President of the Union of the Comoros on 10 September 2023 on the sidelines of the G20 Summit in Delhi.
President Assoumani thanked Prime Minister for his initiative and efforts in making the African Union a permanent member of the G20. He shared his particular pleasure that this had occured during India’s G20 Presidency, considering India's role and links with Africa. He felt this would also give a boost to India - Comoros relations. He further congratulated Prime Minister for the success of India’s G20 Presidency
Prime Minister congratulated the African Union and Comoros on joining the G20 and highlighted India's efforts to articulate the Voice of Global South and recalled the Voice of Global South Summit convened by India in January 2023.
Both leaders also had an opportunity to discuss their bilateral partnership. They expressed satisfaction at the numerous initiatives underway, and discussed opportunities for cooperation in areas like maritime security, capacity building and development partnership.