প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কোমোরোসগী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
10 SEP 2023 7:54PM by PIB Imphal
সেপ্তেম্বর ১০,২০২৩ দা নিউ দিল্লিদা জি-২০ মীফম নাকলদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোমোরসগী রাস্ত্রপতি অজালি অসাউমনি উনখ্রে।
জি-২০দা অফ্রিকান য়ুনিয়ন লেংদবা মেম্বর অমা ওইনবা মহাক্না হোৎনখিবা থবকশিংগীদমক রাস্ত্রপতি অসাউমনিনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি। থবক অসি ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবা মতমদা পাংথোকপগীদমক মহাক্না হরাওবা ফোঙদোকখি অমসুং ভারতকী থৌদাং অমসুং লৈবাক অসিগা অফ্রিকাগা লৈনবা মরীশিং পনখি। মসিনা ভারতক কোমোরোসগা লৈনবা মরী ফগৎহল্লগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। ভারতনা মাইপাক্না জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবদা মহাক্না প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি।
অফ্রিকান য়ুনিয়ন অমসুং কোমোরোসনা জি-২০ শরুক য়াবদা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং গ্লোবেল সাউথকী খোল্লাউ তানবা ভারতনা হোৎনখিবশিং ফোঙদোকখি অমসুং ভারতনা জনুৱারি ২০২৩দা ভোইস ওফ গ্লোবেল সাউথ সম্মিৎ পাংথোকখিবা অদু নিংশিংখি।
লুচিংবা অনিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিং খন্নখি। মেরিতাইম সেকুরিতি, কেপাসিতি বিল্দিং অমসুং চাউখৎ-থৌরাং য়াওনা হিরম কয়াদা মতেং পাংননবা খুদোংচাবশিং মখোয়না খন্নখি অমসুং হিরম কয়াদা হৌজিক পায়খৎলিবা থবকশিংদা অপেনবা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of Comoros
10 SEP 2023 7:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Azali Assoumani, President of the Union of the Comoros on 10 September 2023 on the sidelines of the G20 Summit in Delhi.
President Assoumani thanked Prime Minister for his initiative and efforts in making the African Union a permanent member of the G20. He shared his particular pleasure that this had occured during India’s G20 Presidency, considering India's role and links with Africa. He felt this would also give a boost to India - Comoros relations. He further congratulated Prime Minister for the success of India’s G20 Presidency
Prime Minister congratulated the African Union and Comoros on joining the G20 and highlighted India's efforts to articulate the Voice of Global South and recalled the Voice of Global South Summit convened by India in January 2023.
Both leaders also had an opportunity to discuss their bilateral partnership. They expressed satisfaction at the numerous initiatives underway, and discussed opportunities for cooperation in areas like maritime security, capacity building and development partnership.