থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইকোনোমিক ওফেন্দরস এক্ত চৎনহল্লবা মতুংদা, হৌখিবা চহি ৪ দা শেন-থুমগী অরানবা তৌবশিং অমসুং মীচেলশিংদগী য়ু.এস দোল্লর বিল্লিয়ন ১.৮গী লন-থুম লৌখৎলে অমসুং ২০১৪ দগী অরানবা মীওইশিংগী য়ু.এস বিল্লিয়ন দোল্লর ১২ হেনবগী লন-থুমশিং লৌশিনবদা প্রিভেন্সন ওফ মনি লোন্দরিং এক্ত(পি এম এল এ)না মতেং পাংলে
ওক্তোবর ২০২২দা ভারতনা ৯০শুবা ইন্তরপোল জেনেরেল এশেমব্লি য়ুম্বু ওইখ্রবা মতুংদা হৌখিবা চহি খরদা মীফত্তশিং অমসুং মীচেলশিং ফাদুনা মপান লৈবাকশিংদা ফাদুনা পুরকপা অঙকপা ফংনা হেনগৎলে
দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনবা দিল্লিগী সি.বি.আই হেদক্বারতর্সদা অহানবা ওইনা পুলিস কোওপরেসনগী মালেমগী নুমিৎ অমসুং মনা য়েন্থোকপগী থৌরম হৌদোকখ্রে
২০০৫ অমসুং ২০১৩ গী মরক্তা য়ু.পি.এ লৈঙাক মনুংদা চাংচত্তা মীফত্তা/মীচেল ৪ ভারত্ত পুরকখি, অদুগা ২০১৪ দা প্রধান মন্ত্রী মোদী শক্তি পায়রকপদগী মশিং ১০ দা হেনগৎলে
চহি অসিদা মীফত্তা/মীচেল ১৯ ভারত্ত পুরকখ্রে, হৌখিবা চহিশিংদা চাংচৎ অমদা মীফত্তা/মীচেল ১০ ভারত্ত পুরকখ্রে, ২০২২দা ২৭ অমসুং ২০২১দা ১৮ পুরকখ্রে: দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ
07 SEP 2023 4:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইকোনোমিক ওফেন্দরস এক্ত চৎনহল্লবা মতুংদা, হৌখিবা চহি ৪ দা শেন-থুমগী অরানবা তৌবশিং অমসুং মীচেলশিংদগী য়ু.এস দোল্লর বিল্লিয়ন ১.৮গী লন-থুম লৌখৎলে অমসুং ২০১৪ দগী অরানবা মীওইশিংগী য়ু.এস বিল্লিয়ন দোল্লর ১২ হেনবগী লন-থুমশিং লৌশিনবদা প্রিভেন্সন ওফ মনি লোন্দরিং এক্ত(পি এম এল এ)না মতেং পাংলে।
ৱাফম অসি ঙসি দিল্লিদা সি.বি.আই হেদক্বারতর্সদা মনা য়েন্থোকপগী থৌরম অমদা শক্নাইরবা সি.বি.আই ওফিসারশিংদা মনা য়েন্থোক্লবা মতুংদা অহানবা “ইন্তরনেসনেল দে ওফ পুলিস কোওপরেসন” দা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা); পি.এম.ও, পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।
মিনিস্তরনা হায়খি ওক্তোবর ২০২২দা ভারতনা ৯০শুবা ইন্তরপোল জেনেরেল এশেমব্লি য়ুম্বু ওইখ্রবা মতুংদা হৌখিবা চহি খরদা মীফত্তশিং অমসুং মীচেলশিং ফাদুনা মপান লৈবাকশিংদা ফাদুনা পুরকপা অঙকপা ফংনা হেনগৎলে। চহি অসিদা মীফত্তা/মীচেল ১৯ ভারত্ত পুরকখ্রে, হৌখিবা চহিশিংদা চাংচৎ অমদা মীফত্তা/মীচেল ১০ ভারত্ত পুরকখ্রে, ২০২২দা ২৭ অমসুং ২০২১দা ১৮ পুরকখ্রে।
দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখিবা ওক্তোবর ২০২২দা ভারতনা য়ুম্বু ওইখিবা ৯০শুবা ইন্তরপোল জেনেরেল এশেমব্লিগী ফল ওইনা ভারত অমসুং অতোপ্পা লৈবাকশিংগী পুলিসকী মরক্তা মতেং পীনবা হেনগৎলকপদগী মীফত্তশিং অমসুং মীচেলশিং ভারত্তা পুরকপা অঙকপা ফংনা হেনগৎলে। মোদী সরকারনা শেন-থুমগী অরানবা তৌবশিংদা অকনবা থবকশিং লৌখৎলে অমসুং শেন-থুমগী অরানবা তৌবশিং অমসুং মীচেলশিং অমসুং মনি লোন্দররশিংদগী য়াম্লবা লন-থুমশিং লৌখৎলে।
দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি হয়েংদগী জি-২০ মীফম হৌগদৌরিবা অসি অঙকপা মপা চানবা অমনি অমসুং পর্সোনেল মিনিস্ত্রিনা গুরুগ্রাম, রিসিকেস অমসুং কোলকাতাদা এন্তি-করপসন ৱার্কিং গ্রুপ মীফমশিং পাংথোকখ্রে অমসুং ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবা, লন-থুম লৌখৎনবা থবকশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং এন্তি-করপসন ওথোরিতিশিং পুনশিনবা অমসুং মপুংফানা থবক তৌহন্দুনা আইন ঙাক্না চৎনহন্নবা থবকশিং খুমাঙচাউশিনহন্নবা মীফম অদুদা খন্নখি।
মিনিস্তরনা হায়খি ২০১৮গী জি-২০ মীফমদা শেন-থুমগী অরানবা তৌরগা মীচেল ওইখ্রবশিংগী মথক্ত থবক লৌখৎনবা অমসুং লন-থুমশিং লৌশিন্নবা ৱাফম ৯গী এজেন্দা অমা প্রধান মন্ত্রীনা মোদীনা পুথোকখি অমসুং ৱার্কিং গ্রুপনা থবকশিং পায়খৎলকপা অসি হরাওই।
দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি দিশেম্বর ১৬,২০২২দা য়ুনাইতেদ নেসন্স জেনেরেল এশেমব্লিদা ২০২৩দগী সেপ্তেম্বর ৭ অসি পুলিস কোওপরেসনগী মালেমগী নুমিৎ হায়না খঙননবা পুৱারি ওইরবা ৱারেপ অমা লৌখি। লৈবাক লান্না পাংথোকপা ফত্তবা থবকশিং অমসুং তেরোরিজমগী থবকশিং থিংনবা মালেম অমসুং লমদম-লমদমগী থাক্তা মতেং পীনবা হেনগৎহনবগী তঙাইফদবা অদু ৱারেপ অদুনা থমখি। চহি খুদিংগী থৌরম পাংথোক্নবা সেপ্তেম্বর ৭ খনখিবা অসি, ইন্তরপোলগী হান্নবগী বোদি ইন্তরনেসনেল ক্রিমিনেল পোলিস কম্মিসন ১৯২৩গী নুমিৎ অসিদা শেমখিবা অদুদগী লৌবনি।
মিনিস্তরনা হায়খি মালেমগী পুলিস কোওপরেসন হৌদোকপগী অখন্নবা থিম পুলিসকী থবক্তা নুপীশিংগী মরুওইবা হায়বা অসিনা ওইগনি। ইন্তরপোলনা চহি ১০০শুবা থৌরম ২০২৩দা পাংথোক্লি অমসুং মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা পুলিসকী লুপ অসিদা মেম্বর লৈবাক ১৯৫ লৈরি।
মিনিস্তরনা হায়খি ভারত সরকারগী ৱার অমসুং সপ্লাই দিপার্তমেন্তগী শেঞ্জা-থুমজাগী কেসশিং থিগৎনবা ১৯৪১দা স্পিসিএল পুলিস ইস্তব্লিসমেন্ত অমা ওইনা লিংখৎখিবদগী, ১৯৬৩দা ভারত্তা সি.বি.আই অসি মপুং ফাবা এন্তি-করপসন বোদি অমা ওইনা লিংখৎখিবনি।
মিনিস্তরনা হায়খি সি.বি.আইনা চহি ৬০ শুরকপগী দাইমন্দ জুব্লি চহি ২০২৩দা থোক্লে অমসুং ভারতকী মমিং লৈরিবা থিজিনবগী লুপ অসিনা শেঞ্জা-থুমজা, রাজ্যশিং অমসুং কোর্তশিংনা শীন্নরকপা অরুবা কেসশিং, শেন-থুমগী অরানবশিং, বেঙ্ককী অরানবশিং থিজিনবগী থবক পাংথোক্লি। লুপ অসিনা পাংথোকখিবা থবকশিংনা মরম ওইদুনা মসিদা ইজুকিউতিপ, জুদিসিয়ারি, লেজিসলেচর অমসুং মীচম মীয়াম্না থাজবা থম্লি।
মিনিস্তরনা হায়খি লুপ অমগী চাংয়েংদি মীয়ামগী থাজবা ফংবা অদুনি অমসুং সি.বি.আইনা মীয়ামগী থাজবা ফংবা খক নত্তনা, য়াংনা হোংলিবা খুন্নাই, শেন-থুম অমসুং তেক্নোলোজিগী খোঙজেলগা চৎমিন্নদুনা, ওন-লাইন চাইল্দ সেক্সুয়েল অবুজ, নৈহৎপা, ত্রাফিকিং, দ্রগ, লম্লক্কী শা-উচেক, নাৎকী লনশিং অমসুং দিজিতেল ক্রাইমশিং থিজিনবগী থবকশিং পাংথোকপা অখন্নবা য়ুনিতশিং লিংখৎলে।
মিনিস্তরনা মখা তানা হায়খি ফত্তবা থবকশিং থেংননবা মরুওইবা পান্দমশিং কৈদৌঙৈদা হোংলোই অমসুং মালেম শীনবা থুংবগী পুলিসশিং শম্নদুনা মপাঙ্গল কনবা মালেমগী পুলসি কোওপরেসন লৈহন্নবা থৌরাং তৌরে। মসি ২১শুবা চহিদা ফত্তবা থবকশিং অমসুং ঙাক-শেনগী শিংনবগী ঐখোয়না থেংননবা লমজিংনবা পান্দম অমা ওইগনি।
তুংদা, দোক্তর জিতেন্দ্রনা সি.বি.আই ওফিসারশিংদা পুলিস মেদলশিং য়েন্থোকখি অমসুং মনা ফংলবশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংগী মীওইশিং থাগৎখি। মহাক্না সি.বি.আই অমসুং মসিগী ওফিসারশিংদা য়াইফ-পাউজেলশু পীখি।