কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭গী দরকার ওইবা অহেনবা শেনফম পীবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
অহেনবা লুপা করোর ১১৬৪ অয়াবা পীরে
06 SEP 2023 3:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭গী দরকার ওইবা লুপা করোর ১১৬৪.৫৩ গী অহেনবা শেনফম পীবা অয়াবা পীরে।
হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দ রাজ্যশিংগীদমক ভারত সরকারনা এপ্রিল ২৩, ২০১৮ (vide Notification No.2(2)/2018-SPS) দা ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭ লাউথোকখি। স্কিম অসিগী অপুনবা শেনফম লুপা করোর ১৩১.৯০ নি। মসিগী ফন্দ অসি শেনবা চহি ২০২১-২২দা শীজিন্নখ্রে। মখা তানা, ২০২৮-২৯ ফাওবগী ওইনা অহেনবা লুপা করোর ১১৬৪.৫৩গী শেনফম দরকার ওইখি। মসিগীদমক ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭গী মখাদা, অহেনবা শেনফম কাইথোকপা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখিবনি।
1. ঙসি ফমখিবা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম্না, ২০২৮-২৯ ফাওবগী ওইনা হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭গীদমক অহেনবা শেনফম পীনবা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্ত্রিনা পুখৎলকপা ৱাফম খন্নখি অমসুং অয়াবা পীখি। স্কিম অসিগী অহেনবা ফন্দ পীনবা অয়াবা পীখিবদগী, স্কিম অসিগী মখাদা মখাগী কান্নবশিং অসি ফংগনি।
2. সেন্ত্রেল কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ইন্সেন্তিপ ফোর এসেস তু ক্রেদিৎ(সিসিআইআইএসি):
হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী অনৌবা ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিতশিং অমসুং হান্নগী য়ুনিতশিং পাকথোক-চাউথোক্নবা প্লান্ত অমসুং মেছিন্নরিগী চাদা ৩০ ফাওবা সেন্ত্রেল কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ইন্সেন্তিপ ফোর এসেস তু ক্রেদিৎ(সিসিআইআইএসি) না পীগনি অমসুং খ্বাইদগী য়াম্বা শেনফম্না লুপা করোর ৫ ফাওবা ওইগনি।
1. সেন্ত্রেল কমপ্রেহেন্সিপ ইন্সুরেন্স ইন্সেনতিপ(সিসিআইআই):
হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী অনৌবা ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিতশিং অমসুং হান্নগী য়ুনিতশিং থবক হৌবা নুমিত্তগী পারগা চহি ৫ ফাওবা বিল্দিং অমসুং প্লান্ত অমসুং মেছিন্নরিগী ইন্সুরেন্স প্রেমিয়মগী চাদা ১০০ সরকারনা পীগনি।
3. চাদিং:
হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭গী ২০২১-২২দা লুপা করোর ১৩১.৯০ থাদোকখ্রে। স্কিম অসিগী মখাদা ২০২৮-২৯ ফাওবগী ওইনা অহেনবা লুপা করোর ১১৬৪.৫৩গী শেনফম দরকার ওইখি অমসুং মসি পীনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখিবনি।
মসিনা রেজিস্তার তৌরবা য়ুনিত ৭৭৪না মীওই ৪৮৬০৭ হকথেংননা থবক পীবা ঙমগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।