প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা BRICS-অফ্রিকা আউতরীচ অমসুং BRICS প্লস দাইলোগতা শরুক য়াখ্রে
24 AUG 2023 11:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জোহানেসবর্গতা ওগস্ত 24, 2023দা পাংথোকপা BRICS-অফ্রিকা আউতরীচ অমসুং BRICS প্লস দাইলোগতা শরুক য়াখ্রে।
মীফম অসিদা অফ্রিকা, এসিয়া অমসুং লেতিন অমেরিকাগী মীথুংলেন লৈবাকশিংগা লোয়ননা BRICS লৈবাক্কী লুচিংবশিংনা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মীফম অসিদা ৱা ঙাঙবদা, BRICSনা গ্লোবেল সাউথকী খোঞ্জেল ওইসি হায়বা ৱাফম থমখি। মহাক্না অফ্রিকাগা ভারতকা লৈনরিবা তেংবাংনবগী নক্নবা মরীদা মিৎয়েং চঙখি অমসুং এজেন্দা 2063গী মখাদা চাউখৎ-থৌরাংগী থবক কয়া অফ্রিকানা পাংথোক্কদৌরিবা অসিদা ভারতনা তেংবাংগনি হায়বগী ৱাফম মহাক্না অমুক্কা হন্না থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মলতি-পোলার ৱর্ল্দগী মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহন্নবা মখা তানা তেংবাংনসি হায়খি অমসুং মালেমগী ইন্সতিত্যুসনশিংবু মতমগা চুনবা অমসুং তসেংনা মীহুৎ শিনবা ঙম্বগী মতিক লেংদনা লৈহন্নবগীদমক্তা রিফোর্ম তৌবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়না ফোংদোকখি। তেরোরিজমগা মাইয়োক্নবা, অকোয়বগী ফিভম ঙাক-শেনবা, ক্লাইমেত এক্সন, সাইবরসেক্যুরিতী, ফুদ অমসুং হেল্থ সেক্যুরিতী অমসুং নিংহন্নবা লৈতবা সপ্লাই চেনগী লমদা তেংবাংনসি হায়না মহাক্না লুচিংবশিংগী মফমদা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাকশিংনা ইন্তর্নেস্নেল সোলর এল্লাইএন্স, ৱান সন ৱান ৱর্ল্দ ৱান গ্রিদ, কোলিএসন ফোর দিজাজতর রেজিলিএন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর, ৱান আর্থ ৱান হেল্থ, বিগ কেত এল্লাইএন্স অমসুং গ্লোবেল সেন্তর ফোর ত্রেদিস্নেল মেদিসিনগুম্বা মালেমগী খোঙথাংশিং অসিগী শরুক ওইসি হায়বা ৱাফম থমখি। মহাক্না ভারতকী দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর স্তেক অসিবু মালেমগা লান্নবা পাম্মি হায়নসু ফোংদোকখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s participation in the BRICS-Africa Outreach and BRICS Plus Dialogue
24 AUG 2023 11:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi participated in the BRICS-Africa Outreach and BRICS Plus Dialogue, on 24 August, 2023 in Johannesburg.
The meeting saw participation from the guest countries of Africa, Asia and Latin America, along with the leaders of the BRICS countries.
During his intervention, Prime Minister called for the BRICS to be the voice of the Global South. He underlined India’s close partnership with Africa and reaffirmed India’s commitment to support Africa in its development journey under Agenda 2063.
Prime Minister called for further cooperation to strengthen multi-polar world and emphasised the need to reform the global institutions to keep them representative and relevant. He urged the leaders for cooperation in the domains of counter-terrorism, environment conservation, climate action, cybersecurity, food & health security and resilient supply chains. Prime Minister also extended invitation to countries to be a part of international initiatives such as International Solar Alliance, One Sun One World One Grid, Coalition for Disaster Resilient Infrastructure, One Earth One Health, Big Cat Alliance and Global Centre for Traditional Medicine. He also offered to share India’s Digital Public Infrastructure Stack.