Ministry of Road Transport & Highways
Shri Nitin Gadkari launches Bharat NCAP(New Car Assessment Programme)
This is a landmark step towards empowering our consumers for being able to make a better choice for buying safer cars: Shri Gadkari
The new safety regime under BHARAT NCAP and AIS-197 is a mutual win-win for manufacturers and consumers: Shri Gadkari
The program to commence from 1st Oct 2023
22 AUG 2023 2:30PM by PIB Delhi
Union Minister of Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkari launched the Bharat New Car Assessment Programme (Bharat NCAP) today in New Delhi aiming to enhance road safety by elevating vehicle safety standards for up to 3.5-tonne vehicles in India.
Addressing the gathering he said this is a landmark step towards empowering our consumers for being able to make a better choice for buying safer cars.
Shri Gadkari said BHARAT NCAP will also greatly push the safety and quality of the vehicles in India, while simultaneously promoting a healthy competition among OEMs to manufacture safer vehicles. He said the new safety regime under BHARAT NCAP and AIS-197 is a mutual win-win for manufacturers and consumers and an instrumental step towards safeguarding lives of our citizens and making our Automobile Industry the number one auto manufacturing hub in the world.
The Program is applicable to type approved motor vehicles of M1 category less than 3.5T GVW. This is a voluntary program in which the base variants of a given model shall be tested.
This program will commence from 1st Oct 2023 and will be based on Automotive Industry Standard (AIS) 197. Program aims to create ecosystem of competitive safety enhancements leading to increased awareness among consumers. Consumers can take an informed decision by making a comparative assessment on vehicle performance under crash test conditions.
NCAP brings the opportunity to the OEMs to manufacture vehicles of global safety standards. Program will be anchored by Central Institute of Road Transport (CIRT) .This program has been evolved based on stakeholder consultations .

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
শ্রী নিতিন গারকরীনা ভারত এনকেপ (নিউ কার এসেসমেন্ত প্রোগ্রাম) হৌদোকখ্রে
মসি ঐখোয়গী কঞ্জ্যুমরশিংদা হেন্না শাফগদবা কারশিং লৈবদা হেন্না ফবা মওংদা খঞ্জবা ঙমহন্নবগীদমক মপাঙ্গল হাপ্পগী মায়কৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাঙ অমনি: শ্রী গারকরী
ভারত এনকেপ অমদি এ.আই.এস.-১৯৭গী মখাদা শেমগৎলিবা অনৌবা সেফ্তী রেজিম অসি মেনুফেকচররশিং অমদি কঞ্জ্যুমরশিং অনিমক্তা কান্নহল্লি: শ্রী গারকরী
প্রোগ্রাম অসি ওক্তোবর ১, ২০২৩দগী চৎনবা হৌগনি
22 AUG 2023 2:30PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপপোর্ত অমদি হায়ৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গারকরীনা ভারত্তা তন ৩.৫ ফাওবগী গারীশিংগী ভেহিকল সেফ্তী স্তেন্দর্দ থাক ৱাংখৎহন্দুনা লম্বী চত্থোক চৎশিন্দা শাফবা ফীভম হেনগৎহন্নবগী পান্দমদা ঙসি নই দিল্লীদা ভারত নিউ কার এসেসমেন্ত প্রোগ্রাম (ভারত এনকেপ) হৌদোকখ্রে‍।
তিল্লিবা মীয়ামগী মফমদা ৱা ঙাঙলদুনা, মহাক্না হায়রিবা অসি ঐখোয়গী কঞ্জ্যুমরশিংদা হেন্না শাফগদবা কার লৈবদা হেন্না ফবা মওংদা খঞ্জবা ঙমহন্নবগীদমক মপাঙ্গল হাপ্পগী মায়কৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাঙ অমনি হায়খি‍।
শ্রী গারকরীনা ভারত এনকেপনা ভারত্তা গারীশিংগী সেফ্তী অমদি ক্বালিতী চাউনা হেনগৎহনবগা লোয়ননা ও.ই.এম.শিংদা হেন্না শাফগদবা গারীশিং পুথোকপগী লমদা অফবা মওংগী হিদান্নবগী ফীভম য়োকখৎকনি হায়খি‍। ভারত এনকেপ অমদি এ.আই.এস.-১৯৭গী মখাদা শেমগৎলিবা অনৌবা সেফ্তী রেজিম অসি গারী পুথোক্লিবা অমদি গারী লৈদুনা শীজিন্নরিবা অনিমক্তা কান্নহনগনি অমদি ঐখোয়গী মীয়ামগী পুন্সি কনবদা মরুওইবা খোঙথাঙ ওইগনি অমসুং ঐখোয়গী ওতোমোবাইল ইন্দস্ত্রীবু মালেমগী খ্বায়দগী মকোক থোংবা ওতো মেনুফেকচরিং হব ওইহনবদা মতেঙ ওইগনি হায়না মহাক্না হায়খি‍।
প্রোগ্রাম অসি জি.ভি.দব্লিউ. ৩.৫তিদগী হন্থবা এম.১ কাঙলুপকী অয়াবা পীরবা ইঞ্জিন পানবা গারীশিং মখলশিংদা চৎনগনি‍। মসি অপীবা গারী মোদেল অমগী খ্বায়দগী মখা থংবা ভেরিএন্ত অদুদা চাংয়েং তৌগদবা ভলুন্তরী প্রোগ্রাম অমনি‍।
প্রোগ্রাম অসি ওক্তোবর ১, ২০২৩দগী হৌজনি অমদি ওতোমোতিব ইন্দস্ত্রী স্তেন্দর্দ (এ.আই.এস.) ১৯৭দা য়ুম্ফম ওইগনি‍। প্রোগ্রাম অসিনা সেফ্তী এনহেন্সমেন্তকী লমদা হিদান্নবগী ফীভম অমা শেমগত্তুনা কঞ্জ্যুমরশিংদা খঙবা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি‍। কঞ্জ্যুমরশিংনা ক্রাস তেস্ত কন্দিসনশিংদা গারীশিংনা পীখিবা পর্ফোর্মেন্স চাংদম্নদুনা গারী লৈবদা মরম খঙনা লৈবা ঙমহল্লগনি‍।
এনকেপনা ও.ই.এম.শিংদা মালেমগী সেফ্তী স্তেন্দর্দকা চুনবা গারীশিং পুথোক্নবা তাঞ্জা অমা পুরক্লি‍। প্রোগ্রাম অসি সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ রোদ ত্রান্সপোর্ত (সি.আই.আর.তি.)না পায়খৎকদবনি‍। প্রোগ্রাম অসি স্তেকহোল্দরশিংগা তানরবা মতুংদা অওনবা কয়া পুরকখ্রে‍।