Prime Minister's Office
PM addresses Madhya Pradesh Rozgar Mela
“New recruits will play a key role in the implementation of the National Education Policy”
“Present government is giving emphasis on books in regional languages in syllabus”
“When decisions are made with positive thinking, right intention, and full integrity, the whole environment gets filled with positivity”
“Result of stopping leakage from system enabled government to increase spending on welfare of poor”
“PM Vishwakarma Yojana has been formulated to adapt the traditional skills of Vishwakarmas to needs of 21st century”
21 AUG 2023 1:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the Madhya Pradesh Rozgar Mela via video link today.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that those getting their appointment letters today are joining the important responsibility of teaching in this historical period. Throwing light on his address from the Red Fort detailing the critical role of national character in the development of the nation, the Prime Minister underlined that all those getting jobs today will hold the responsibility of molding the future generations of India, modernizing them and giving them a new direction. He extended his best wishes to the more than five and a half thousand teachers appointed in the primary schools of Madhya Pradesh today during this Rozgar Mela. The Prime Minister also informed that about 50 thousand teachers have been recruited in the state of Madhya Pradesh in the last 3 years and congratulated the state government for this feat.
Noting that the new recruits will play a key role in the implementation of the National Education Policy which has a huge contribution in proving the resolve of a developed India, the Prime Minister emphasized that equal importance has been given to traditional knowledge as well as future technology. He mentioned that a new curriculum has also been prepared in the field of primary education, while progress has been made regarding education in the mother tongue. Highlighting the great injustice caused by not imparting education in the mother tongue to students who did not know English, the Prime Minister informed that the present government is now giving emphasis on books in regional languages in the syllabus which will become the basis of a big change in the education system of the country.
“When decisions are made with positive thinking, right intention, and full integrity, the whole environment gets filled with positivity”, the Prime Minister remarked as he highlighted two positive news that has come in the first year of Amrit kaal namely decreasing poverty and increasing prosperity in the country. Firstly, the Prime Minister said, it has come in the report of NITI Aayog that within just 5 years, 13.5 crore Indians in India have come above the poverty line. Secondly, the Prime Minister threw light on another report about the number of income tax returns filed this year which indicates a huge increase in the average income of the people in the last 9 years. According to ITR data, the Prime Minister said that the average income which was around Rs 4 lakhs in 2014 has increased to Rs 13 lakhs in 2023. He stated that the number of people moving from the lower-income group to the upper-income group has also increased. The Prime Minister asserted that these figures assure increasing employment opportunities and strengthening of every sector of the country along with increasing enthusiasm.
Referring to the new figures of income tax returns, the Prime Minister noted the continuously increasing trust of the citizens of the country in their government. Due to this, the Prime Minister said, the citizens are coming forward in large numbers to pay their taxes honestly as they know that every penny of their tax is being spent for the development of the country, and it is evident to them that the economy which was at number 10 before 2014 has reached number 5. The Prime Minister also pointed out that the citizens of the country cannot forget the era before 2014 which was marred by scams and corruption where the rights of the poor were robbed even before reaching them. “Today, all the money entitled to the poor is directly reaching their account”, the Prime Minister added.
The Prime Minister noted that the result of stopping the leakage from the system enabled the government to increase spending on the welfare of the poor. He also underlined that the investment made on such a large scale has created employment in every nook and corner of the country and gave the example of the Common Service Center. He informed that 5 lakh new common service centers have been set up in the villages since 2014, and every such center is providing employment to many people today. “This means welfare of the poor and the villages as well as creation of employment opportunities”, he added.
The Prime Minister emphasized that work is being done today in the field of education, skill development and employment with far-reaching policies and decisions. Mentioning the announcement of the PM Vishwakarma Yojana from Red Fort during his address on Independence Day, the Prime Minister said that the scheme is a reflection of this vision. He stated that the PM Vishwakarma Yojana has been formulated to adapt the traditional skills of the Vishwakarmas to the needs of the 21st century. Shri Modi informed that about 13 thousand crore rupees will be spent on this and it will benefit those associated with 18 different types of skills. The Prime Minister underlined that the scheme will benefit the section of society whose importance was discussed but no concerted effort was ever made to improve their condition. Under the Vishwakarma scheme, the Prime Minister said that vouchers will also be given to the beneficiaries to buy modern tools along with training. “The youth will get more opportunities to enhance their skills through PM Vishwakarma”, the Prime Minister added.
Concluding the address, the Prime Minister said that those becoming teachers today have reached here through hard work and urged them to continue the learning process. He highlighted the online learning platform - IGoT Karmayogi prepared by the government and urged the recruits to try and take maximum advantage of this facility.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেশ রোজগার মেলাদা ৱা ঙাঙখ্রে
“থবক নৌনা খল্লবশিংনা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী চৎনহনবদা মরু ওইবা থৌদাং য়াগনি”
“হৌজিক্কী সরকারনা সিল্লীবসকী মনুং চনবা রিজনেল লোলগী লাইরিকশিংদা অহেনবা মিৎয়েং চঙলি”
“অফবা ৱাখল্লোন, অচুম্বা পান্দম অমসুং মপুং ফাবা ইন্তেগ্রিতীগা লোয়ননা ৱারেপ লৌবা মতমদা, অকোয়বগী ফিভম অপুনবসি থাজবনা থল্লি”
“পথাপশিংগী অয়ুবা মেনশিনবনা সরকারনা লাইরবশিংগী য়াইফ য়ুম্বালগীদমক্তা শেল হেন্না চাদিং তৌবা ঙমহল্লে”
“পি.এম. বিশ্বকর্মা য়োজনা হায়বসি বিশ্বকর্মশিংগী স্কিলবু 21শুবা চহি-চাগী তঙাই ফদবগী মতুং ইন্না চুশিলহন্নবা শেম্বনি”
21 AUG 2023 1:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মধ্য প্রদেশ রোজগার মেলাদা ভিদিও লিঙ্ককী খুত্থাংদা ৱা ঙাঙখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাঙবদা, ঙসি থবক খনবগী চিথী ফংলিবশিংনা পুৱারী ওইরবা মতমসিদা মীয়ামদা লাইরিক তাকপীবগী মরু ওইবা থৌদাং অমদা শরুক য়াবা হৌগনি হায়না ফোংদোকখি। লৈবাক শেমগৎপদা নেস্নেল কেরেক্তরগী মরু ওইবা থৌদাংগী মতাংদা মহাক্না মহাক্কী লাল কিলাগী ফম্বাক্তগী থমখিবা ৱারোলদা মিৎয়েং চঙলদুনা, ঙাই থবক ফংলিবা মীওইশিংনা ভারতকী তুংগী চারোন-শুরোনশিংবু শেম্বা, মখোয়বু মতমগা চুনহনবা অমসুং অনৌবা মাইকৈ তাকপগী থৌদাং লৌগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। রোজগার মেলা অসিগী মনুংদা ঙসি মধ্য প্রদেশকী প্রাইমারী স্কুলশিংদা ওজা ওইনা খল্লবা ওজা লিশিং মঙাগা মখায়গী মফমদা মহাক্না য়াইফ পাউজেল পীখি। মমাংগী চহি 3দা মধ্য প্রদেশ্তা ওজা লিশিং 50 হেন্না লৌখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউদম্লদুনা, থৌওং অসিগীদমক্তা মহাক্না মধ্য প্রদেশ সরকারবু থাগৎখি।
চাউখৎপা ভারত অমগীদমক্তা ৱারেপ লৌবদা অচৌবা শরুক তম্লিবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী চৎনহনবদা থবক নৌনা খল্লবশিংনা মরু ওইবা থৌদাং য়াগনি হায়বা ৱাফম পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা তুংগী মতমগী তেক্নোলোজীদা চঙবা মিৎয়েংগা চপ মান্ননা নাৎকী লৌশিংদসু মিৎয়েং চঙখি হায়না ফোংদোকখি। প্রাইমারী এজুকেসনগী লমদা অনৌবা করিকল অমা শেম্লে, অদুগা ইমা লোলদা মহৈ তম্বীবগী মতাংদসু মশক থোক্না খুমাং চাউশিল্লে হায়না মহাক্না হায়খি। ইংলিশ খঙদবা মহৈরোইশিংদা মমা লোলদা মহৈ তম্বীদদুনা মখোয়গী মফমদা অচৌবা অরানবা অমা তৌখিবদা মিৎয়েং চঙলদুনা, হৌজিক্কী সরকারনা সিল্লীবসকী মনুং চনবা রিজনেল লোলগী লাইরিকশিংদা অহেনবা মিৎয়েং চঙলি অমসুং মসিনা লৈবাক্কী এজুকেসনগী পথাপ্তা অচৌবা অহোংবা অমা পুরকপগী পাম্বৈ ওইগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি।
“অফবা ৱাখল্লোন, অচুম্বা পান্দম অমসুং মপুং ফাবা ইন্তেগ্রিতীগা লোয়ননা ৱারেপ লৌবা মতমদা, অকোয়বগী ফিভম অপুনবসি থাজবনা থল্লি”, অমৃত কালগী অহানবা চহিদা লাকখিবা নুংঙাইবা পাউ অনি, মিং ওইনা পল্লবদা, লাইরবা মুত্থৎপা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা হেনগৎলকপা অসিগী মতাংদা পাউদম্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা হায়খি। অহানবা ওইনা, ভারতকী মীয়াম করোর 13.5না লাইরবগী খয়াত্তগী শুপ্নগী চহি 5গী মনুংদা থোক্লকখি হায়না নিতি আয়োগকী রিপোর্ত অমনা ফোংদোক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। অনিশুবা, হন্দক্কী চহিদা ইনকম তেক্স রিতর্ন ফাইল তৌখিবগী অপুনবা মশিংনা লৈবাক মীয়ামগী চাগানা মমাংগী চহি 9 অসিদা য়াম্না হেনগৎলে হায়বা তাক্লি হায়বা অতোপ্পা রিপোর্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা মিৎয়েং চঙখি। ITR দেতাগী মখা পোন্না, ইং 2014দা লুপা লাক্ষ 4না মীয়ামগী চাংচৎকী ইনকম ওইরম্বা অদু ইং 2023দা লুপা লাক্ষ 13 হেনগৎলে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। অনেম্বা চাগাগী কাঙলুপ্তগী অৱাংবা চাগাগী কাঙলুপ্তা কাখৎলকপা মীওই মশিংসু হেনগৎলে হায়না মহাক্না মখা তাখি। মসিগী ফিগরশিং অসিনা থবক্কী খুদোংচাবা হেনগৎলে অমসুং লৈবাক্কী সেক্তর খুদিংগী মপাঙ্গল হেনগৎলে হায়বা তাক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
ইনকম তেক্স রিতর্ন্সকী অনৌবা ফিগর পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী নাগ্রিকশিংনা সরকারদা থাজবা থম্বা হেনগৎলি হায়বা তাক্লি হায়না ফোংদোকখি। মসিনা মরম ওইরগা, মীয়াম মশিং য়াম্বনা মশাগী তেক্স থীদোক্নবা থোক্নরক্লি, অমসুং মখোয়গী তেক্স অসি লৈবাক চাউখৎপদা তসেংনা শিজিন্নগনি খঙবগী মখোয়না তেক্স থীবদা নুংনাংবা লৈত্রিবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। ইং 2014গী মমাংদা মালেমগী শেন্মিৎলোনগী 10শুবা থাক্তা লৈরম্বদগী হৌজিক্না 5শুবা থাক্তা লৈরিবা অসিনা ৱাফম অসিগী ম্যেক শেংবা খুদম ওইরি। ৱাথোক অমসুং শেঞ্জা থুমজানা থল্লম্বা, লাইরবশিংগী খুদোংচাবশিংবু মখোয়গী মফমদা য়ৌরক্ত্রিঙৈদা মৎপীখিবা ইং 2014গী মমাংগী মতম্বু লৈবাক মীয়াম্না কৈদৌনুংদা কাওবা ঙম্লোই হায়না মহাক্না হায়খি। “ঙসিদি, লাইরবগীদমক্তা কাইথোকপা শেনফম খুদিং মখোয়গী একাউন্ততা হকথেংননা ফংলে”, মহাক্না মখা তাখি।
পথাপশিংগী অয়ুবা মেনশিনবনা সরকারনা লাইরবশিংগী য়াইফ য়ুম্বালগীদমক্তা শেল হেন্না চাদিং তৌবা ঙমহল্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। স্কেল য়াম্না চাউনা ইনভেস্তমেন্ত তৌবনা লৈবাক্কী কাচিন কোয়া খুদিংদা থবক্কী খুদোংচাবা লৈল্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়রদুনা কম্মন সর্ভিস সেন্তরগী খুদম পীখি। লৈবাক অসিদা ইং 2014দগী হৌদুনা অনৌবা কম্মন সর্ভিস সেন্তর লাক্ষ 5 শেমগৎখ্রে অমসুং মসিগুম্বা সেন্তর খুদিংনা ঙসি মীওই কয়াদা থবক পীরি হায়না মহাক্না হায়খি। “মসিনা লাইরবা অমসুং খুঙ্গংগী য়াইফ য়ুম্বাল লৈহনবগা লোয়ননা থবক্কী খুদোংচাবা পীবগী পাম্বৈসু ওইরি”, মহাক্না মখা তাখি।
এজুকেসন, স্কিল দিভেলপমেন্ত অমসুং ইমপ্লোয়মেন্তকী লমদা মিৎয়েং শানবা পোলিসী অমসুং ৱারেপ কয়াগা লোয়ননা ঙসি পায়খৎলিবা থবকশিংগী মাইকৈদা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামগী পুক্নিং চীংশিনখি। প্রধান মন্ত্রীনা লাল কিলাগী ফম্বাক্তগী থমখিবা মহাক্কী নিংতম নুমিৎকী ৱারোলদা পি.এম. বিশ্বকর্মা য়োজনা লাওথোকখিবগী মতাংদা পল্লদুনা, স্কিম অসিমক থৌওংশিং অসিগী শক্তম অমনি হায়খি। পি.এম. বিশ্বকর্মা য়োজনা হায়বসি বিশ্বকর্মশিংগী স্কিলবু 21শুবা চহি-চাগী তঙাই ফদবগী মতুং ইন্না চুশিলহন্নবা শেম্বনি হায়না মহাক্না হায়খি। স্কিম অসিদা চাউরাক্না লুপা করোর লিশিং 13 থাদগনি অমসুং মসিনা স্কিল মখল 18গা মরী লৈনবা মীওইশিংদা কান্নবা পীগনি হায়না শ্রী মোদীনা পাউদমখি। কান্নবা পী হায়বদি খঙবা, অদুবু মখোয়গী ফিভম ফগৎহন্নবা থবক অমত্তদি পায়খৎখিদ্রিবা খুন্নাইগী কাঙলুপ অদুদা স্কিম অসিনা কান্নবা পীগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। বিশ্বকর্মা স্কিমগী মখাদা বেনেফিশরীশিংগী মফমদা ভৌচর পীগনি, মসি শিজিন্নদুনা মখোয়না হৌজিক্কী মতমগী খুৎলায় লৈবা য়াগনি অমসুং ত্রেনিংসু ফংগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। “নহাশিংনা পি.এম. বিশ্বকর্মগী খুত্থাংদা মশাগী স্কিলবু হেন্না ফগৎহনবগী খুদোংচাবা য়াম্না ফংগনি”, মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনবা ওইনা, ঙসি ওজা ওইবগী থবক খল্লবা মীওইশিংনা হোৎনবা কনবদগী ঙসিগী নুমিৎ অসি য়ৌরক্লিবনি হায়খি অমসুং মখোয়না তম্বগী থবক লেপ্তনবা হায়খি। মহাক্না মখোয়গী মফমদা সরকারনা শাবা ওনলাইন লর্নিং প্লেতফোর্ম – IGoT কর্ময়োগীগী মতাংদা তাকখি অমসুং মসিগী খুদোংচাবা য়ারিবমখৈ লৌনবা হায়খি।