প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
লাখপতি দিদি করোর ২ শেম্নবা; নুপীশিংগী সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং দ্রোন পাইনবা ত্রেনিং পীনবা পান্দম থম্লি: প্রধান মন্ত্রী
15 AUG 2023 12:42PM by PIB Imphal
৭৭শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমদা লাল কিলাদগী মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি খুঙ্গংশিংদা লাখপতি দিদি করোর ২ শেম্নবা পান্দম অমগা লোয়ননা সরকারনা নুপীশিংগী সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংগা থবক তৌমিন্নরি। ঙসি নুপীশিংগী সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংদা নুপী করোর ১০ হেন্না থবক তৌরি। ঙসি খুঙ্গংশিংদা, কনাগুম্বা অমনা বেঙ্কতা দিদি অমা উবা ফংগনি, অঙ্গনৱাদিদা উগনি অমসু দিদি অমনা হিদাক-লাংথকশিং পীবা উগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খুঙ্গং চাউখৎহনবা অমসুং লৌউ-শিংগী লমদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিনা শীজিন্নফম য়াম্না লৈরি। নুপীশিংগী সেল্ফ হেল্প গ্রুপ ১৫,০০০ দ্রোনশিং পাইনবা অমসুং শেম্নবা ত্রেনিং পীরগনি। হায়রিবা নুপীশিংগী সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংনা দ্রোনশিং পাইগনি।

Prime Minister's Office
Aim is to create 2 crore Lakhpati Didis; Women’s SHGs to power Drone Ki Udaan: Prime Minister
15 AUG 2023 12:42PM by PIB Delhi
Addressing the nation from the ramparts of the Red Fort on the 77th Independence Day today, Prime Minister Shri Narendra Modi has said that the Government is working with Women’s Self Help Groups (SHGs) with the aim of creating 2 crore ‘Lakhpati Didis’ in villages. The PM observed that 10 crore women are today associated with Women’s Self-Help Groups. “In villages today, one can find a Didi in the Bank, in the Anganwaadi and a Didi to provide medicines.”
The Prime Minister spoke about agri-tech and made a pitch for leveraging the potential of science and technology in rural development. The PM said that 15,000 Women’s Self-Help Groups would be given loan and training for operating and repairing drones. “Drone ki Udaan” will be carried out by these Women’s Self-Help Groups, said the PM.