প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২ কোটি লাখপতি দিদিক প্ৰতিষ্ঠাৰ লক্ষ্য গ্ৰহণ কৰা হৈছে; ড্ৰোন কী উড়ানক শক্তি প্ৰদান কৰিব মহিলাৰ আত্মসহায়ক গোটেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
15 AUG 2023 12:42PM by PIB Guwahati
আজি ৭৭ সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱস উপলক্ষে লালকিল্লাৰ প্ৰাচীৰৰপৰা দেশবাসীক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে চৰকাৰে মহিলাৰ আত্মসহায়ক গোট (SHG)সমূহৰ সৈতে গাঁৱে-ভূঞে ২ কোটি ‘লাখপতি দিদি’ক প্ৰতিষ্ঠাৰ লক্ষ্যৰে কাম কৰি আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে আজি ১০ কোটি মহিলা মহিলাৰ আত্মসহায়ক গোটসমূহৰ সৈতে জড়িত হৈ আছে। “আজি গাঁৱে-ভূঞে বেংকত, অংগনৱাড়ীত আৰু ঔষধ যোগান ধৰাৰ ক্ষেত্ৰত দিদি জড়িত হৈছে।”
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কৃষি প্ৰযুক্তি সম্পৰ্কে কয় আৰু গ্ৰামোন্নয়নত বিজ্ঞান তথা প্ৰযুক্তিৰ সম্ভাৱনাক বাস্তৱায়িতকৰণৰ বাবে আহ্বান জনায়। ১৫,০০০ মহিলাৰ আত্মসহায়ক গোটক ঋণ প্ৰদান আৰু ড্ৰোন চালনা তথা মেৰামতিৰ প্ৰশিক্ষণ প্ৰদান কৰা হ’ব বুলি উল্লেখ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে। "ড্ৰোন কী উড়ান" এই মহিলা আত্মসহায়ক গোটসমূহৰদ্বাৰা পৰিচালিত হ'ব বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে জনায়।

Prime Minister's Office
Aim is to create 2 crore Lakhpati Didis; Women’s SHGs to power Drone Ki Udaan: Prime Minister
15 AUG 2023 12:42PM by PIB Delhi
Addressing the nation from the ramparts of the Red Fort on the 77th Independence Day today, Prime Minister Shri Narendra Modi has said that the Government is working with Women’s Self Help Groups (SHGs) with the aim of creating 2 crore ‘Lakhpati Didis’ in villages. The PM observed that 10 crore women are today associated with Women’s Self-Help Groups. “In villages today, one can find a Didi in the Bank, in the Anganwaadi and a Didi to provide medicines.”
The Prime Minister spoke about agri-tech and made a pitch for leveraging the potential of science and technology in rural development. The PM said that 15,000 Women’s Self-Help Groups would be given loan and training for operating and repairing drones. “Drone ki Udaan” will be carried out by these Women’s Self-Help Groups, said the PM.