প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওগস্ত 12তা মধ্য প্রদেশতা চৎকনি
পি.এম.না সন্ত শিরোমনী গুরুদেব শ্রী রবিদাসজী মেমোরিএল স্থলদা ভুমী পুজন পাংথোক্কনি
লুপা করোর 100 হেনবগী শেনফম চঙনা শাগদবা সন্ত শিরোমনী গুরুদেব শ্রী রবিদাসজী মেমোরিএলগী উরেপ উয়ুং পি.এম.না তমগনি
লুপা করোর 1580 হেন্না চঙনা পায়খৎকদবা রোদ প্রোজেক্ত অনিগী উরেপ উয়ুংসু পি.এম.না তমগনি
লুপা করোর 2475 হেন্না চঙনা দব্লিং তৌখিবা কোতা-বিনা রেল লম্বীবু পি.এম.না লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি
10 AUG 2023 4:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওগস্ত 12, 2023দা মধ্য প্রদেশতা চৎকনি। মহাক্না নুমিৎ অসিমক্কী নুংথিলগী পুং 2:15 তাবা মতমদা সাগর জিলাদা থুংগনি, মহাক্না মফমসিগী সন্ত শিরোমনী গুরুদেব শ্রী রবিদাসজী মেমোরিএল স্থলদা ভুমী পুজন পাংথোক্কনি। মখা তারকপা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা নুংথিলগী পুং 3:15 তারকপা মতমদা ধানাদা পাংথোকপা মীয়ামগী মীফমদা শরুক য়াদুনা সন্ত শিরোমনী গুরুদেব শ্রী রবিদাসজী মেমোরিএলগী উরেপ উয়ুং তমগনি।
শক্নাইরবা লাইনীংবা অমসুং খুন্নাইদা অহোংবা পুরকপা মীওইশিংবু ইকায় খুম্নবনা প্রধান মন্ত্রীনা পাংথোকপা থবকশিংগী অখন্নবা শক্তাক অমা ওইদুনা লাক্লি। মসিগুম্বা মিৎয়েং অসিনা লমজিংদুনা, সন্ত শিরোমনী গুরুদেব শ্রী রবিদাসজী মেমোরিএল অসি একর 11.25 হেন্না পাক চাউবা মফম অমদা লুপা করোর 100 হেন্না চঙদুনা শাগদৌরিবনি। নীংথিরবা মেমোরিএল অসিদা সন্ত শিরোমনী গুরুদেব রবিদাসজীগী পুন্সি, ৱাখল্লোন অমসুং পাউতাকশিং উৎপা পুক্নিং হুনীংঙাই ওইরবা আর্ত ম্যুজিয়ম অমসুং গেল্লরী লৈগনি। মসিদা লাকপা মীওইশিংগীদমক্তা ভক্ত নিৱাস, ভোজনালয়নচিংবা ফেসিলিতী কয়াসু মফমসিদা লৈগনি।
থৌরম অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 4000 হেনবা শেনফমগী রেল অমসুং রোদ সেক্তর প্রোজেক্ত কয়া মীয়ামদা খুৎশিন্নবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংসু তমগনি।
কোতা-বিনা রেল লম্বী দব্লিং তৌবগী থবক লোইশিনখিবগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীনা মসিবু লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। চাউরাক্না লুপা করোর 2475 হেন্না চঙখি হায়না পানরিবা প্রোজেক্ত অসিনা রাজস্থানগী কোতা অমসুং বারন জিলা, অমসুং মধ্য প্রদেশকী গুনা, অশোকনগরমসুং সাগর জিলা ফাওদুনা চেনগনি। মসিগী অহেনবা রেল লম্বী অসিনা হান্নদগী হেন্না ফগৎলবা মোবিলিতীগী কেপাসিতী হেনগৎহনগনি অমসুং লম্বী অসিদা চেল্লিবা ত্রেনশিংগী খোঙজেল হেনগৎহনবদসু তেংবাংগনি।
লুপা করোর 1580 হেন্না চঙনা পায়খৎকদবা রোদ প্রোজেক্ত অনিগী উরেপ উয়ুংসু প্রধান মন্ত্রীনা তমগনি। মসিগী মনুংদা মোরিকোরী-বিদিশা-হিনোতিয়া শম্নহনবা লম্বীবু লেন মরিদা ওন্থোকপা অমসুং হিনোতিয়াগা মেহলুৱাগা শম্নহনগদবা রোদ প্রোজেক্ত য়াওরি।

Prime Minister's Office
PM to visit Madhya Pradesh on 12th August
PM to perform Bhoomi Poojan at Sant Shiromani Gurudev Shri Ravidas ji Memorial Sthal
PM to lay foundation stone of Sant Shiromani Gurudev Shri Ravidas ji Memorial to be constructed at a cost of more than Rs. 100 crores
PM to lay the foundation stone of two road projects to be developed at a cost of more than Rs. 1580 crores
PM to dedicate the doubling of the Kota-Bina rail route to the Nation, which has been developed at a cost of more than Rs. 2475 crores
10 AUG 2023 4:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Madhya Pradesh on 12th August, 2023. At around 2:15 PM, he will reach Sagar district, where he will perform Bhoomi Poojan at Sant Shiromani Gurudev Shri Ravidas ji Memorial Sthal. At around 3:15 PM, Prime Minister will participate in a public programme at Dhana where he will lay the foundation stone for Sant Shiromani Gurudev Shri Ravidas ji Memorial.
Honouring prominent saints and social reformers has been a special hallmark of the work done by the Prime Minister. Driven by his vision, Sant Shiromani Gurudev Shri Ravidas ji Memorial will be constructed in an area of more than 11.25 acres and at a cost of more than Rs. 100 crores. The magnificent memorial will have an impressive art museum and gallery to showcase the life, philosophy and teachings of Sant Shiromani Gurudev Shri Ravidas ji. It will also have facilities for devotees visiting the memorial like Bhakt Niwas, Bhojanalay etc.
During the programme, Prime Minister will dedicate to the nation and lay the foundation stone of rail and road sector projects worth more than Rs. 4000 crores.
Prime Minister will dedicate to the nation the project marking the completion of the doubling of the Kota-Bina rail route. The project, which has been built at an estimated cost of more than Rs. 2475 crores, passes through Kota and Baran District in Rajasthan, and Guna, Ashoknagar and Sagar District in Madhya Pradesh. The additional rail line will increase capacity for better mobility and will help improve train speed along the route.
Prime Minister will lay the foundation stone of two road projects at a cost of more than Rs. 1580 crores. These include a four-laning road project connecting Morikori - Vidisha - Hinotiya and a road project that will connect Hinotiya to Mehluwa.