ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
পব্লিকেসন দিবিজন্না দিল্লী বুক ফেয়র ২০২৩দা দিসপ্লেদা এৱার্দস ফোর এক্সেলেন্স ফংলে
02 AUG 2023 6:40PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী প্রিমিয়র পব্লিশিং হাউস পব্লিকেসন দিবিজন্না দিল্লী বুক ফেয়র ২০২৩দা দিসপ্লেদা সিলভর মেদল ফোর এক্সেলেন্স লৌরে। এৱার্দ অসি ঙসি ২০২৩গী ওগস্ত ২দা নই দিল্লীগী প্রগতি মৈদানদা পাংথোকপা বুক ফেয়রগী ক্লোজিং কম এৱার্দ সেরেমোনীদা লান্থোকখি। পব্লিকেসন দিবিজনগী হেদ অমসুং দাইরেক্তর জেনরেল শ্রীমতী অনুপমা ভতনাগরনা পব্লিকেসন দিবিজন, ইন্দিয়া ত্রেদ প্রমোসন ওর্গনাইজেসন (আই.তি.পি.ও.) অমসুং ফেদরেসন ওফ ইন্দিয়ন পব্লিসর্স (এফ.আই.পি.)গী সেনিয়র ওফিসরশিংগা লোয়ননা পব্লিকেসন দিবিজনগী ওর্গনাইজিং তিমনা শরুক য়াদুনা এৱার্দ লৌখি।
দিল্লী বুক ফেয়রগী ২৭শুবা এদিসন অসি আই.তি.পি.ও.না এফ.আই.পি.গা খুৎশম্নদুনা নই দিল্লীগী প্রগতি মৈদানদা ২০২৩গী জুলাই ২৯দগী ওগস্ত ২ ফাওবা পাংথোকখি। পব্লিকেসন দিবিজন, মিনিস্ত্রী ওফ ইনফোর্মেসন এন্দ ব্রোদকাস্তিংনা মসিগী লাইরিকশিং অমসুং জর্নেলশিং প্রগতি মৈদানগী স্তোল নম্বর ১২, হোল নম্বর ১১দা উৎখি।
ভিজিতরশিংনা পব্লিকেসন দিবিজন্না দিসপ্লে তৌরিবা লাইরিকশিংগী কলেক্সনদা থাগৎপা ফোংদোকখি। লাইরিকশিংদা নেসন বিলদিং, হিস্ত্রী অমসুং হেরিতেজদগী হৌরগা বাইওগ্রাফীশিং, রিফরেন্স লাইরিকশিং অমসুং চিলদ্রেন লিতরেচর য়াওখি। লাইরিকশিংগী সেত্তা দিবিজন্না পব্লিস তৌখিবা রাস্ত্রপতি ভবন অমসুং রাস্ত্রপতি, উপ-রাস্ত্রপতি অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী খনগৎলবা স্পীসশিংগী খনগৎলবা কলেক্সনশিং য়াওরি। মসিসু ভিজিতরশিংনা য়াম্না থাগৎনখি।
দিবিজন্না চহিগী পব্লিস তৌবা পোপুলর রিফরেন্স ‘ইন্দিয়া/ভারত’, স্তোল ভিজিতরশিংগী মরক্তা মরুওইবা পুক্নিং চিংশিনফম অমা ওইখি। আর্ত অমসুং কলচরদা দিবিজনগী মেগনিফিসেন্ত পিকচরিএল লাইরিকসু ভিজিতরশিংগী মরক্তা পাম্নবা ওইখি। ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী সেক্রেতরী শ্রী অপুর্ব চন্দ্রনা ঙরাং দিবিজনগী অখন্নবা লাইরিক ‘য়োজনা ক্লাসিক্স’ রিলিজ তৌখিলাইরিক অসি অথুবা মতমদা পব্লিকেসন দিবিজন বুক গেলরী, সুচনা ভবন অমসুং ৱেবসাইত www.publicationsdivision.nic.in দা ফংলগনি।
লাইরিক্তা নত্তনা পব্লিকেসন দিবিজনগী মীয়াম্না পাম্নবা অমসুং পাক শন্না সর্কুলেত তৌরিবা য়োজনা, কুরুক্ষেত্র, আজকল অমসুং বাল ভার্তিগুম্বা জর্নেলশিংসু ভিজিতরশিংনা য়াম্না পাম্নখি, মখোয়না জর্নেলশিং অসিগীদমক থাগৎখি। দিবিজন্না পব্লিস তৌবা এমপ্লোইমেন্ত ন্যুজ/ রোজগার সমাচারনা হপ্তা খুদিংগী লেপ্পা লৈতনা পীরিবা কানরবা এমপ্লোইইমেন্ত অপদেতশিংগীদমক ভিজিতরশিংনা থাগৎপা ফোংদোকখি।

Ministry of Information & Broadcasting
Publications Division receives Award for Excellence in Display at Delhi Book Fair 2023
02 AUG 2023 6:40PM by PIB Delhi
Government of India’s premier publishing house Publications Division has bagged the silver medal for Excellence in Display at Delhi Book Fair 2023. The award has been presented at the closing cum award ceremony of the Book Fair, held at Pragati Maidan, New Delhi today, August 2, 2023. Head and Director General of Publications Division, Ms. Anupama Bhatnagar received the award in presence of senior officers of Publications Division, India Trade Promotion Organization (ITPO) and Federation of Indian Publishers (FIP), as well as the entire organizing team of Publications Division.
The 27th edition of the Delhi Book Fair was organized by ITPO in association with FIP from 29th July to 2nd August, 2023 at Pragati Maidan, New Delhi. Publications Division, Ministry of Information and Broadcasting, exhibited its books and journals at Stall No. 12, Hall No. 11 of Pragati Maidan.
The visitors highly appreciated the exquisite collection of books displayed by Publications Division. The books covered themes ranging from nation building, history and heritage, to biographies, reference books and children literature. The set of books included premium books on Rashtrapati Bhavan and collections of selected speeches of Presidents, Vice Presidents and Prime Ministers, published exclusively by the Division. These too received great admiration by visitors.
'India/Bharat', the popular reference annual published by the Division, was one of the main attractions among stall visitors. The Division's magnificent pictorial books on art and culture were also among visitors’ favourites. The Division's special book 'Yojana Classics' was released yesterday by Information & Broadcasting Secretary, Shri Apurva Chandra. The book will be soon available at Publications Division Book Gallery, Soochna Bhawan and website www.publicationsdivision.nic.in.
Besides books, Publications Division’s popular and widely circulated journals such as Yojana, Kurukshetra, Aajkal and Bal Bharti were also much appreciated by the visitors, who expressed their sincere commendation for the journals. Employment News / Rozgar Samachar published by the Division was also praised by the visitors for consistent and useful employment updates provided by the weekly.