প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কোপ২৮গী প্রসিদেন্ত ফম পুরগদবা দোক্তর সুলতান অল জাবর উনখ্রে
15 JUL 2023 5:16PM by PIB Imphal
জুলাই ১৫,২০২৩দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোপ২৮গী প্রসিদেন্ত ফম পুরগদবা অমসুং অবু ধাবী নেসনেল ওইল কম্পেনিগী গ্রুপ সি.ই.ও দোক্তর সুলতান অল জাবর উনখ্রে।
য়ু.এ.ইনা প্রসিদেন্ত ওইদুনা য়ু.এন.এফ.সি.সি.সিগী কোপ২৮ পাংথোক্কদৌরিবা অসিগী মতাংদা খন্নখি। মসিগী মরুওইবা মীফম অসিগী মতাংদা য়ু.এ.ইনা থৌরাং তৌরিব অসিগী মতাংদা দোক্তর জাবরনা প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি। য়ু.এ.ইনা কোপ ২৮গী প্রসিদেন্ত ওইরিবা অসিদা ভারতনা মপুংফানা শৌগৎপা অদু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। অইং-অশাগী খল হোংলকপা থেংননবা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিং হায়বদি ইন্তরনেসনেল সোলার এল্লাইন্স, কোলিএসন ফোর দিজাস্তর রিসিলিয়েন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর, মালেমগী মিল্লেতশিংগী চহি অমসুং মিসন লাইফস্তাইল ফোর ইনভাইরোনমেন্ত(লাইফ)গী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি।
ভারত অমসুং য়ু.এ.ইগী মরক্তা ইনর্জিগী মতেং পীনবগী মতাংদসু ৱারি শানখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Dr. Sultan Al Jaber, President-designate of CoP28
15 JUL 2023 5:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Dr. Sultan Al Jaber, President-designate of CoP28 and Group CEO of Abu Dhabi National Oil Company in Abu Dhabi on 15 July 2023.
The discussions took place on the forthcoming COP-28 of UNFCCC under UAE's Presidency. Dr. Jaber briefed Prime Minister on UAE's approach to this important meeting. Prime Minister conveyed India’s full support to UAE for its COP-28 Presidency. Prime Minister also highlighted India's efforts and initiatives to address climate change, including International SolarAlliance, Coalition for Disaster Resilient Infrastructure, International Year of Millets and Mission Lifestyle for Environment (LiFE).
The discussions also covered energy cooperation between India and UAE.